Мъжете и домакинстването

• 115 102
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 1 815
Когато двама човека живеят заедно съвсем нормално е да си поделят задълженията в домакинството.

От там насетне си е личен избор на двойката, кои. кога и какво да поеме.

# 1 816
Нормално е в зависимост колко изморителна им е работата през деня. Ако единият се е пребил и едвам се довлича, а другият е с по-лежерна работа, не върви като се приберат и да грабват единият прахосмукачката, другият - готвенето, сакън да няма някой почиващ си.

# 1 817
Нормално е в зависимост колко изморителна им е работата през деня. Ако единият се е пребил и едвам се довлича, а другият е с по-лежерна работа, не върви като се приберат и да грабват единият прахосмукачката, другият - готвенето, сакън да няма някой почиващ си.
В такъв случай, единият се прибира с пържоли или пиле на грил, с гарнитура, от арабите. Другият с бутилка вино. Вечеря на свещи, в кревата. Десерта го знаем. И всичко е ОК.

# 1 818
В такъв случай, единият се прибира с пържоли или пиле на грил, с гарнитура, от арабите. Другият с бутилка вино. Вечеря на свещи, в кревата. Десерта го знаем. И всичко е ОК.
Абсолютно така правим(или правихме сега не работя)  Laughing Sunglasses

# 1 819
Веднъж да ми харесаш пък и ти. Mr. Green

# 1 820
  • София /Абсурдистан
Дойдохме си на думата  Mr. Green

# 1 821
Чи аз съм си готин, ко не сте го забелязали, грешката е у вас. Всичко правя, три принцеси имам, козирувам и изпълнявам Joy

# 1 822
Нали бяха две, хохохо...

# 1 823
Нали бяха две, хохохо...
Жената и двете дъщери, родната и осиновената - кучката, най - глезената ми тръпка.

# 1 824
А, така излиза сметката. Peace

# 1 825
Когато двама човека живеят заедно съвсем нормално е да си поделят задълженията в домакинството.
От там насетне си е личен избор на двойката, кои. кога и какво да поеме.
Така е. Но въпросът е за двойките, които не могат да стигнат до общо решение, проблемът на авторката е, че мъжът й обяснява, че всичко вкъщи е нейна работа не за друго, а заради една единствена причина - "защото е жена".
Какво друго а си помисли човек, освен, че затова е искал връзка, да има кой да му чисти и готви.

# 1 826
  • София

Какво друго а си помисли човек, освен, че затова е искал връзка, да има кой да му чисти и готви.

Ми, не е така!
Всичко друго може да бъде- любов, желание за семейство и деца, семейни ценности, остарели, но ценности, а не корист.
Няма да се учудя, ако същият този не може да се остави жена му да получава повече от него и да издържа семейството.
Нито да си представи, че трябва тя да боядисва, влачи торбите, дори и на няколко метра до колата, да слага зелето и да чисти камината или печката и ей такива разни неща, които за други мъже са нещо нормално.
Само защото, те са приели за нормално да бършат прах и простират.

# 1 827
Абе.. скъпият... като се явя на входната врата с 3 огромни торби с покупки все казва, че е трябвало да му се обадя и той да ги качи  до горе (нямаме асансьор), ама някак неубедително и с една такава доволна усмивка - просто го споменава  Laughing
Хич не му вярвам. Ако толкоз му дремеше, че се товаря, щеше и той да пазарува, нали?! Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 00:45 от luchia

# 1 828
absurT, че кой е казал, че другите мъже карат жените си да правят тези неща?
Нещо не ви схващам логиката.
Това, че един мъж днес е сготвил за семейството си, не значи, че като има тежко за носене ще кара жена си.
Какво значение има, че някога ще пали печка, ако през ден от юли на главата й има 10 неща за правене?
Толкова ли е ненормално да види какво има да се прави днес, не утре, не след 5 дена, не след 3 месеца, а днес, и да си го споделят?

А и не останах с впечатление нейният да претака зеле, да пали печки или да дои крави.

# 1 829
absurT, че кой е казал, че другите мъже карат жените си да правят тези неща?
Нещо не ви схващам логиката.
Това, че един мъж днес е сготвил за семейството си, не значи, че като има тежко за носене ще кара жена си.
Какво значение има, че някога ще пали печка, ако през ден от юли на главата й има 10 неща за правене?
Толкова ли е ненормално да види какво има да се прави днес, не утре, не след 5 дена, не след 3 месеца, а днес, и да си го споделят?

А и не останах с впечатление нейният да претака зеле, да пали печки или да дои крави.

И аз не мога да разбера логиката. Ако помага в домакинството (женската работа), значи ще иска помощ от жената и в "мъжката работа". Май нещо такава ще да е логиката. А ако пък недай си боже жена му изкарва повече, край, излезнА му име на путьо. Joy

Общи условия

Активация на акаунт