Обаче, иска всеки ден да яде, да облича чисти дрехи, да му е чисто и уютно у дома.Е, някак маааалко несправедливо ми се струва жената ЕЖЕДНЕВНО да готви, чисти, пере и да създава уют, докато НЕскопения мъж дреме на дивана, чака жена му да свърши с уюта на дома, че да се погрижи и за него, или се почесва ....някъде.
Щото до "мъжката" работа има няколко месеца...
Ааааа, може и да стои, кеф му е.

А колата сега има нужда от ремонт, нека да дам пример какво означава това, с оглед на факта, че разполагаме с около 5ч свободно време на ден, което не е ядене, къпане и т.н. В 2-3 часа гледаме филми, 1,5 часа ядене, защото на масата си и говорим и му остават на човек 1-1,5 ч за други дейности.
Трябва да се смени броня, нз за маска, има счупени някакви пластмасови държачи отзад + още някакви горе-долу зад маската. Какво е нужно за тази цел:
- търсене в каталога на марката за серийни номера - това може и да е безкрайно, не може да се търси по ключова дума... нека не навлизам в детайли, но слагам още поне 2ч
- да се намери точно такава броня за нашата кола - много са кът и търси от 3 седмици - всеки ден гледа обяви, сайтове и т.н., защото не ни се дават 2000 евро, ако ме разбирате - също не може да се каже колко ще отнеме
- физически трябва да се отиде да се вземе бронята и частите отнякъде - още 2 часа (ако са по пощата, може и 1)
- боядисване - дотук също няколко вечери търси къде смесват боя, колко струва, как се купува...
- демонтаж на старите части и монтаж на новите, боя - 2 дни работа. Нямаме условия и отново не ни се дават около 1200 евро да ни го направи някой.
Не знам защо винаги (почти) виждам "то няма всеки ден ремонт". Да, няма, но има подготвителни дейности. Като боядисвате стена за 2 часа, първо трябва да извадите вс от шкафовете, да ги преместите и чак тогава да боядисате, накрая да изчистите, да върнете шкафовете и да подредите... Тези съпътстващи дейности не ги ли броите?
Друг пример, цитирам от едно друго съобщение:
С нашия начин на живот винаги има нещо "мъжко", без да имаме къща.
Мин седмица монтирахме външни щори на спалнята. Аз помагах държейки в даден момент, но си ги монтира той. На следв ден настройва моторите, спира тока и слага шалтери. На 3я ден мери наново всички прозорци на студа, защото искахме да променим размерите на останалите щори, на 4я прави поръчката в интернет, защото на всяка щора се задават отделни параметри, дистанции на дупките, посока и т.н. и аз неминуемо щях да омотая нещо. На 5я ден нз вече.
Тази и другата седмица идват останалите щори, няма да описвам какво ще прави, основно той.

Щом чисти, не виждам място за дискусия и/или съмнения! 
Помисли към увеличаване на гардероба, щом прането не ви е редовно.