Мъжете и домакинстването

• 114 989
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 235
Това е тъкмо по темата: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otchayan-muzh-rushi-dom … o-ostavila-704621
Този от линка предпочита да остане без къща и да умре от глад, отколкото да си сготви.

# 2 236
Да си сложи направо бележка, че търси безплатна чистачка и готвачка Simple Smile

# 2 237
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Моят явно е на периоди, та напоследък и двамата сме оставили нещата на произвола на съдбата.
Например сега имам дрехи за 3 перални, пуснах една снощи, сутринта я прострях, довечера той ще пусне втора, ще простре и ще събере дрехите. Ако не го подканям сама, не мисля че ще се сети, но поне ме вижда като съм уморена и не ми го натяква.
Тъпото е,че бях пуснала темата по повод това, че бяхме на гости на приятел, който си има домашна помощница целодневно и моя беше видял от нея, че чисти и готви по цял ден и му се искало и аз да съм така
Скрит текст:
, ама забравяше факта, че аз освен това работя по 9 часа и уча, та скоро пак ще посетим този наш приятел (не е в БГ) и се опасявам,че пак ще му се наливат такива мътнотии в главата, та пак ще почне да ми пили, ама този път вече номера няма да мине.. #Cussing out някои мъже нямат никакво чувство за такт ,аман! #2gunfire
Да разбирам ли, че той не прави никаква разлика между наета жена, която да върши цялата домакинска работа и за това й СЕ ПЛАЩА доста солидна сума, и жената, която е избрал за партньор в живота?
Скрит текст:
Ако моят мъж си пожелае подобно обслужване, директно си получава подробен ценоразпис кое колко ще му струва.Като Дебра от "Всички обичат Реймънд".....    Mr. Green

Дали прави или не, не знаем, може и да прави, но като типичен Ганьо да иска хем дом. помощница безплатна хем жена до себе си. Знаем със сигурност, че иска половинката му да върши всичко, което би свършла дом. помощница. Ся' че авторката има да ходи на работа и да учи, за разлика от дом. помощница на приятеля му, са подробности и проблема си е нейн/на авторката/. Mr. Green

# 2 238
Има мъже, които сядат на масата и чакат да му се сготви и принесе, въпреки че жената в този момент примерно къпе дете, глади, спи др.

To така може да си чака и до зори, до 5 без 3, както се пееше в една песен Simple Smile Стига само да си чака, а да не я спешава и ако не се сеща сама, да я побийва жената.
Големият ми син пробва така да чака няколко пъти да му принасям, ама неволята учи, а и гладът е страшна работа - като огладнееш, пък не ти принесат подноса, ставаш и си правиш сам ядене. Не че имам нещо против да му правя и поднасям храна, но много ме дразни ако някой, дори родното ми дете, има очаквания от мен.
А тези, които не искат чужд човек да им върши къщната работа, нямат и проблеми с нея, проблемите са при тези, които искат чужда помощ, но не могат да си я позволят и затова се налага да си я вършат сами. Въобще голяма част от битовите проблеми са заради безпаричие.

# 2 239
  • София
Въобще голяма част от битовите проблеми са заради безпаричие.

Мисля си, че не толкова от безпаричие, отколкото от обикновен мързел са битовите проблеми.
На днешно време, работата вкъщи се свършва с поглед и от един човек.
Всичко ти е автоматизирано и или само си върши нещата, или ти висиш от единия му край като навигатор. Simple Smile

# 2 240
Да де, ама ако Мързелан и Мързеланка имат пари да платят на друг да им чисти и готви, пак ще си ги мързи, но няма да се карат кой да мие банята и кой кухнята. Но като освен пари, нямат и време, първо ще се изпокарат, а после ще започнат да се ненавиждат, все чуждата патка ще им се вижда гъска.

# 2 241
Автоматизирано, автоматизирано, колко да е автоматизирано. Готвенето си е готвене, гладенето си е гладене, чистенето и то, минаване за прах, подреждане. И всичко е на едни ръце, дори да са леки нещата като цяло, като се съберат няколко е скачане едно на друго, не е като едно време да са 3 поколения в къщата, едната жена готви, едната пере, едната гледа децата и т.н.

Но не е нищо кой знае какво като цяло. Просто е неуважение при двама работещи единият да си качи краката на дивана и да чака другият да потичва насам натам и да му сготви, да му изглади дрешките като на детенце за детска градина, пък и после да му отсервира.
Ще се скърши ли, ако сам се обслужи като голям човек?

Изпокарване има само при случаите, в които единият мисли, че е господар и му се полага слугиня. Тогава много трудно преглътва идеята да докосне нещо, дори да става дума да си изглади личните дрехи.
Във всички други случаи се намира и време, и сили, или алтернативно решение - външна помощ.

# 2 242
Мисля, че ще е по-добре съфорумката да заведе мъжа си на гости у Контесата и Човечето /при Уиш е опасно/ и през цялото време "да иска и той да е така".
Абсурд дами! Моят мъж не чисти у дома Simple Smile

Но Уиш е права за луканките и пастърмите. Пусто аз не ги хапвам, но гости обичаме и посрещаме с удоволствие.  Hug

Да де, ама ако Мързелан и Мързеланка имат пари да платят на друг да им чисти и готви, пак ще си ги мързи, но няма да се карат кой да мие банята и кой кухнята. Но като освен пари, нямат и време, първо ще се изпокарат, а после ще започнат да се ненавиждат, все чуждата патка ще им се вижда гъска.
Точно.

# 2 243
Точно.

Всъщност Мързелан и Мързеланка се разбират чудесно  Laughing на тях и не им пука особено дали е чиста банята. Проблеми имат мързелив и нормален. Защото на единият в един момент му писва да живее като сам с вечен гост вкъщи.

# 2 244
  • тук-там
.......... в които единият мисли, че е господар и му се полага слугиня. Тогава много трудно преглътва идеята да докосне нещо, дори да става дума да си изглади личните дрехи.

Всяка слугиня си заслужава господаря! Peace Мисля, че никой не слугинства по принуда. В "слугинската"  душевност е проблема.  Joy
Някои така и не излизат от кръга.

# 2 245
Така е, и аз мисля, че това положение ги устройва. Всички слугуващи жени се обясняват с "ами не мога да търпя мръсно", "ако не съм аз ще умре от глад", "ще излезе неизгладен да ме излага" и т. н. Някак се чувстват като полезни за добруването на негово величество.

# 2 246
Ама няма лошо като ги устройва, само че да не се опитват да обясняват на останалите колко е важно и хубаво да си слугиня. Или пък ако мъжът ти да речем чисти или пък пере, че е п.....о.

# 2 247
Всяка слугиня си заслужава господаря! Peace Мисля, че никой не слугинства по принуда. В "слугинската"  душевност е проблема.  Joy
Някои така и не излизат от кръга.
Така е.
Но и много се чувстват принудени да се примирят. Особено ако се усетят като вече са с 2 деца, рядко ще го напусне само защото седи на дивана и чака наготово.

Ама няма лошо като ги устройва, само че да не се опитват да обясняват на останалите колко е важно и хубаво да си слугиня. Или пък ако мъжът ти да речем чисти или пък пере, че е п.....о.
Именно. Никой не ги кара да се променят, просто не е нужно да се подиграват на хора, които не правят нищо кой знае какво, най-нормални неща, които са ежедневни за повечето хора.

# 2 248
  • тук-там

Аз лично тук не "срещнах" слугини. Тези, които го правят, аз включително, си имаме други причини. Peace
Повярвай, от два месеца съпругът ми не работи - времето е студено и го фрустрира, а той е изнежен, затова. Още на втората седмица му забраних да влиза в кухнята. То не бяха манджи, десерти и т.н.
Намерих му, естествено мъжка работа, малко сериали за гледане и...така  bowuu  Сега е спокойно.
Единствено цветята му оставих да обгрижва.
Кой е той, че да ми отнема спокойствието, което готвенето ми доставя.  Naughty

# 2 249
Аз пък оставям всеки, който иска да се вихри в кухнята никакъв проблем нямам с това. Ама да ми се вменява, че това е само мое задължение е не, не става. Така че ако ти си ок с това само ти да готвиш, няма проблем. Просто не ми казвай, че и аз така трябва да правя, щото кухнята е женска територия.

Общи условия

Активация на акаунт