Мъжете и домакинстването

• 115 006
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 340
Прозорците са мръсни отвън. Нямам идея как се мият неотварящи се прозорци отвън, не на първи етаж.

# 2 341
С такова нещо, с каквото циганетата мият колите по светофарите - има ги по магизините за домашни потреби и супермаркетите. И аз имам такива прозорци, опит споделям.

# 2 342
  • София
Ох, прозорците и мъжа ми! Уж все ми обещава да ги измие той, нали е по-дълъг, да не се пребия, а все отлага. Накрая аз правя каквото правя и оставям по едно ъгълче отвън неизмито.

# 2 343
Скрит текст:
Aз пък живея на двора Simple Smile. Толкова малко време прекарвам вътре, че чистя веднъж седмично по нещо.
Големи къщи с малко хора, при това работещи, изискват по-малко усилия от малки пренатрупани жилища.

В България ми отнемаше същото време да изчистя 50кв., колкото тук 200. И в двата случая съм го правила с неудоволствие и предпочитам да наема някой друг. Трудно се попада на свестен човек, но не е невъзможно.

Аз мисля, че си права! При нас всичко е свързано с друго нещо.
Не мога да оставя спалнята или леглата неоправени, защото не мога да изляза на балкона примерно.
Скрит текст:
Не мога да почистя подовете, преди да съм прибрала всичко. Ох, всичко е нагъчкано и наджиджкано! Искам голям апартамент с кухня, хол и стая за всеки!
А сега, в преходните сезони, непрекъснато подмятам торби с дрехи.

Това пък защо? Да не би да е заради "какво ще кажат хората - тая не си е оправила леглата" Joy

Ако спиш в т.нар хол, както на мен ми се случваше години наред, няма как да не оправиш леглото. Сега го оправям само когато си сменям чаршафите.

# 2 344
  • София
Аз съм го написала още в поста, ама кой да чете. Апартаментът е малък и всяко нещо е свързано с друго нещо. Леглата на децата имат едни възгавници /за да стават като дивани/, но вечер ги сваляме и опираме на вратата на балкона. Спалнята също би трябвало да я оправя, защото върху нея мятам праните дрехи от балкона и после ги сгъвам. Иначе сме я измислили така, че почти да не се вижда от "хола". Абе система...

# 2 345
Това "кой да чете" към мен ли беше?

# 2 346
  • София
Това "кой да чете" към мен ли беше?
Не, към Афродита.

# 2 347
Онзи ден гледах снимки от апартаменти на две съфорумки с квадратура 60-70квадрата. Жилища  тип малко Бижу! Страхотни!

Колкото и да е натрупано не виждам колко много време би ми отнело лично на мен. Но с увеличаване на пространството и притока на хора то се увеличава значително и времето за поддръжка.

# 2 348
Голямо жилище се чисти по-лесно и изглежда по-подредено. Това от опит.
Рафтовете и кутиите на хладилника, отделението за прах на пералнята и решетките на фурната мия в миялна и светват.

# 2 349
Онзи ден гледах снимки от апартаменти на две съфорумки с квадратура 60-70квадрата. Жилища  тип малко Бижу! Страхотни!

Колкото и да е натрупано не виждам колко много време би ми отнело лично на мен. Но с увеличаване на пространството и притока на хора то се увеличава значително и времето за поддръжка.

Ти като дете в колко квадрата жилище си живяла?  newsm78

60-70 квадрата е средно по големина жилище за българските стандарти, не е никакво малко бижу.

# 2 350
  • София

Не чисти (почти). Ама то и аз не го правя (почти), чисти помощницата, аз нито време имам за това, нито ми понася на алергиите и астмата. Не пере. Само аз пускам пералнята. Когато се простира (лятото) простира само той. Готви почти само той, аз правя само супи, месо (печено) и хляб (в машината). Подрежда своите неща.

# 2 351
 Не съм ви честитил празника

# 2 352

Ти като дете в колко квадрата жилище си живяла?  newsm78

60-70 квадрата е средно по големина жилище за българските стандарти, не е никакво малко бижу.
Има ли значение?

Сравнявам като възрастен, който чисти дома си и е живял в няколко жилища. Имам база за сравнение за себе си. ММ не чисти в къщи.

# 2 353
То България квадратурата е много относително нещо. 60-70 квадрата панел, ЕПК или стара тухла са 1:1 с 87-100 м2 ново строителство Mr. Green

сто кила, благодаря! beer

# 2 354
НСЧ, точно вашето жилище гледах! Много добре разпределено и организирано!  bouquet

Но за час е излизано от-до и няма почти никаква работа по него. Wink

Общи условия

Активация на акаунт