Мъжете и домакинстването

• 114 988
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 355
Но за час е излизано от-до и няма почти никаква работа по него. Wink
Това беше целта. Израсла съм в голяма къща и докато чистех си повтарях - никога не забравяй Mr. Green

Скрит текст:
НСЧ, точно вашето жилище гледах! Много добре разпределено и организирано!  bouquet
Преди 1 месец разместихме почти всичко, сега е още по-добре, но докато намерим кое къде е... Joy

# 2 356
Това беше целта. Израсла съм в голяма къща и докато чистех си повтарях - никога не забравяй Mr. Green

Скрит текст:
НСЧ, точно вашето жилище гледах! Много добре разпределено и организирано!  bouquet
Преди 1 месец разместихме почти всичко, сега е още по-добре, но докато намерим кое къде е... Joy
Непременно покажи как е станало.  bouquet

# 2 357
Ама няма лошо като ги устройва, само че да не се опитват да обясняват на останалите колко е важно и хубаво да си слугиня. Или пък ако мъжът ти да речем чисти или пък пере, че е п.....о.

Аз лично тук не "срещнах" слугини. Тези, които го правят, аз включително, си имаме други причини. Peace
Повярвай, от два месеца съпругът ми не работи - времето е студено и го фрустрира, а той е изнежен, затова. Още на втората седмица му забраних да влиза в кухнята. То не бяха манджи, десерти и т.н.
Намерих му, естествено мъжка работа, малко сериали за гледане и...така  bowuu  Сега е спокойно.
Единствено цветята му оставих да обгрижва.
Кой е той, че да ми отнема спокойствието, което готвенето ми доставя.  Naughty
За мен готвеното също е огромно удоволствие. Simple Smile Но една от причините, заради която "не позволявам" Simple Smile друг да готви, е, че си приготвям храната по определен, здравословен начин. Иначе за всеки, който иска, кухнята е свободна. Peace

Не ми харесва твърдението, че кухнята е единствено "женска територия" (въпреки че за мен е), звучи ми някак си "ориенталско". Това е въпрос на избор - дали готвенето ти се удава, или не; дали го правиш с удоволствие и желание и т.н. Simple Smile Тук няма начин да не се сетя за един от многото странни експерименти на сестра ми и нейната леща с картофи.:Д

Всичко си иска пипване и заигравка за да е във вид и да е приятно, прибрано и чисто.
Peace

Някоя съфорумка може да ме заподозре в лъжа, но за мен чистенето не е еквивалент на досадно и ужасно задължение. Естествено, когато съм твърде заета и нямам време да пипна нищо няколко дни и знам, че трябва в почивните дни да изчистя, изпитвам лека досада, но приемам всичко това като рутинен навик, който така или иначе трябва да се изпълни... Ако живея сама, е лесно, но не съм. Simple Smile Когато нещата се връщат веднага по местата си и се подрежда, 'основното' почистване е далеч по-лесно. Като нямам много свободно време, всеки ден по малко и така. Simple Smile

# 2 358

Скрит текст:

Оффф, да. И аз живях дълги години в къща и знам какво е. Сега не можеш да ме накараш да живея в къща, за разлика от мъжа ми. Ние имаме малка къща и макар и малка, но с голям двор, пак има много работа. Мъжа ми обаче си му харесва да си я върши и това си е. Аз не, в никакъв случай.

# 2 359
Мен пък ме хваща клаустрофобия от малки помещения.

# 2 360
И мен. И от такива, които по принцип не са малки, но са наблъскани с много мебели.

# 2 361
И мен. И от такива, които по принцип не са малки, но са наблъскани с много мебели.

Мен не клаустрофобия ме хваща, а направо ми става лошо. Не мога и аз да живея в претрупано. Колкото по-малко неща, толкова по-добре.

# 2 362
Barefoot Kontesa ги нарича малки, защото при тях "нормалният" имот е 300-500 квадрата. Иначе не става дума за малки, а за нормални за България Peace

И от такива, които по принцип не са малки, но са наблъскани с много мебели.
Peace
Една жена не можа да си познае имота, след като влезе да види как са го направили новите собственици  Laughing ама тя беше накачулила всякакви неща, висящи от тавана, и долу нямаше никакво празно пространство Crazy а имотът беше 100+ квадрата, въпреки това не можеше да си поемеш въздух.

# 2 363
Да се включа и аз в темата, че да си похваля мъжа. Помага, да, МНОГО.
Даже в момента той прави всичко-готви, чисти, научен е така. При нас няма такива женска и мъжка работа, всеки когато може се включва. Той даже много се възмущава,на мъжете дето чакат на готово на дивана пред телевизора смята, това за неправилно и иска един ден и децата си така да възпитаме.
Аз съм израстнала в голямо семейство, дето жените са слугини на мъжете и мъжете работа не подхващат, домакинска-чакат за всичко! И точно затова съм си обещатала такова чудо да не допусна.
 То хубаво, че случих и на мъж де  Simple Smile  Wink нищо, че приятели-мъже му се подиграват,че готви и се бият в гърдите, как те видиш ли нямало начин да омесят нещо примерно Mr. Green че са и горди от това и противното смятат за срамно  Crossing Arms
Ми като съм жена не съм длъжна да слугувам и да живея между чиниите и тенджерите.

# 2 364
Barefoot Kontesa ги нарича малки, защото при тях "нормалният" имот е 300-500 квадрата. Иначе не става дума за малки, а за нормални за България Peace

И от такива, които по принцип не са малки, но са наблъскани с много мебели.
Peace
Една жена не можа да си познае имота, след като влезе да види как са го направили новите собственици  Laughing ама тя беше накачулила всякакви неща, висящи от тавана, и долу нямаше никакво празно пространство Crazy а имотът беше 100+ квадрата, въпреки това не можеше да си поемеш въздух.

Абсолютно. Гледам по една програма Fine living как ремонтират имотите на разни хора. Там редовно бутат стени даже само и само да отворят пространството и да изглежда по-просторно. Много хора пък имат навика да си купуват огромни мебели в малки стаи - например, малко холче, а вътре масивен дивен + две кресла и маса, не знам колко секции и етажерки. Сигурно и въпросното чистене става много трудно.

Моя беше разкрит на скоро, че има нюх за готвач. Обикновено е малко неуверен, може би, защото аз съм в кухнята да давам акъл  Laughing а миналата седмица се прибрах един ден много късно от работа (почти в 22) и беше сготвил просто божествено. Направо да си оближеш пръстите.

# 2 365
Бабата на мм го прави това с отрупването на жилището с ненужни мебели и вещи. Много си харесва гардеробите отпреди 50 години и понеже е живяла в къща, има повечко гардероби. Всичките ги пренесе в тристайния, където е сега - навсякъде мебели с много тесни пътечки между тях, колкото да преминеш. Дотолкова не може да се раздели с нищо, че дори има три ката пердета едно върху друго, та освен тясно, е и мрачно. Прилича ми на онези хора с мания за трупане, които не се усещат как жилищата им заприличват на нещо средно между кочина и клошарски магазин.

# 2 366
Изниква ми сцената от най-стария филм по "Големите надежди", където къщата беше потънала в мрак и паяжини.

Потрисам се от такива жилища, а имахме две стари къщи, но никога не са били в подобен вид.

# 2 367
И моята баба беше луда на тема гардероби. В моята стая държеше един огромен и много зловещ гардероб. Мен ме беше страх от него като дете - приличаше на излязъл от хорър филм, като мрачен тотем в тъмния край на стаята.

# 2 368
Защо да е от хорър филм? Може да се приеме за този от Нарния Simple Smile

# 2 369
Защо да е от хорър филм? Може да се приеме за този от Нарния Simple Smile
Ами не приличаше на такъв, беше много тъмен и грозен, скърцаше гадно. По време на земетресението в Перник надстройките му за малко да ми паднат на главата. Когато най-сетне се отървах от него, все едно стаята се прероди.

Общи условия

Активация на акаунт