Да теглим ли ипотечен кредит?

• 65 508
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм от село, ама на село няма да се върна никога. Като човек, които живее в къщата на свекървата ще ти кажа, че похубаво от собстен дом няма. Какъвто и да е, но да е твой. Повярвай ми изстрадано е това изказване.

# 346
  • 2860 км северно от Екватора
Той все повтаря,че ще се справим.Ама аз много сериозно се съмнявам още от самото начало на зараждането на идеята.Излиза с номера,че ако не бяхме на сегашната квартира,ноемалните наеми са колкото една вноска за собствено.
От една страна е прав.
Ама в случая най-важното е,че не разпошагаме със парите за да тръгнем първоначално.Затова всичко др е без значение.
Той принципно няма нищо против да се върнем при нашите.Само,че смята,че трябва да вземем жилише ако окончателно ше живеем в София.
Казва,че София било най-доброто място за деца,и само тук има смисъл да се купува,ако ще се купува.
Разбира се проблема е липсата на работа другаде.
Аз затова си мисля,че трябва да пробваме на село и после да решим.
Всички близки обаче само мо опяват-да си стоим в Сф.Било най-добре за нас.
Вижте,за мен проблема е по-скоро колебанието ми за живот в София,и затова съм така объркана
Само,че тук вече няма кой да ми помогне да реша
Благодаря ви за съветите.
Бяха ми полезни наистина.
Ще помислим още малко.Мисля,че е най-добре варианта-2 години на село,опит за събиране на парички,след това хубаво обмисляне на нешата и окончателно решение какво ще се прави

Прав е, че нормалните наеми в София са колкото една вноска за малък апартамент.
Прав е, че ако се купува, струва си лишенията ако е в София.

Кристинче, има хора които се чувстват по спокойно на село, а и тя не отива при свекърва а у майка си.

# 347
На мен ли само ми убягва
наем -300 лв. в София
Дрънкане на колата до село и висене по пътищата -300 лева. Или двеста беше  newsm78

# 348
300 беше.

# 349
На мен ли само ми убягва
наем -300 лв. в София
Дрънкане на колата до село и висене по пътищата -300 лева. Или двеста беше  newsm78

аз вече казах, че са горе-долу същите пари, ще даваме за път, които даваме за наем на месец, може и по-малко.
На мен ще ми е около 150 лев пътуването, плюс карта градски транспорт
и ММ с колата, като е два на два може би пак толкова-така, че обезсмисля и това  #Crazy

# 350
В такъв случай защо ще се прибирате на село?
Под наем, събирате още пари и тогава купувайте.

# 351

Кристинче, има хора които се чувстват по спокойно на село, а и тя не отива при свекърва а у майка си.

Ама мъжа й отива при тъща си. Не бих простила на партьора ми такова предложение, освен ако нямаме никакви други опции.

Как така ще се опитвате да спестявате на село, като ще имате същите разходи + ще изхарчите готовите пари за ремонт? По-добре опитайте да спестите, докато сте тук. Не че съм оптимист и в това начинание - щом вече работите за бебе, със сигурност ще имате доста разходи, а втората година твоите приходи ще са минимални.

# 352
Майчинството не е задължително 2 години.
А и има хора, които се обичат и уважават със свекър/свекърва, тъст/тъща, особено като живеят на различни етажи.  Grinning

# 353
Майчинството не е задължително 2 години.
А и има хора, които се обичат и уважават със свекър/свекърва, тъст/тъща, особено като живеят на различни етажи.  Grinning
Наясно съм, ние сме купили с двойно кредитиране и сме си направили сметката, ако обстоятелствата позволяват, да ползвам 1 година. Но това не е популярно виждане в този форум и като цяло, както на всички е добре известно Peace

Ами точно защото се обичат и уважават! Имам прекрасни родители и свекъри, да са ми живи и здрави дълги години. Никога не бих рискувала отношенията ни с близко съжителство, нито бих го причинила на човека до мен. Може би си права, че е до човек, но моята майка, един от най-благите хора, които познавам, безкрайно добра и дипломатична, живяла 13 години със свекъри, от малка ми набиваше в главата, че всяка жаба трябва да си знае нейното си гьолче и отделни семейства/поколения не бива да съжителстват в близост/в едно домакинство.

# 354
В такъв случай защо ще се прибирате на село?
Под наем, събирате още пари и тогава купувайте.
Подпкрепям Peace

Miss_Bingley , пътуването не е за подценяване, когато хората свършват работа, вие ще трябва да тръгвате на път. Понякога времето ще е лошо, снежно, наразчистено, това автоматично удължава времето за пътуване. Та ние дори нямаме нормални скоростни магистрали, все някоя част е в ремонт. Пари няма да се спестят, така мисля аз.

Знаеш ли, може да направите друго - ще загубите примерно 300 лева пътни, но един месец си правите пробно пътуване - ежедневно отиване и връщане, без да влизате в квартирата - все едно я няма. Идвате сутрин - прибирате се вечер. След този месец ще имаш ясната представа какво те очаква ако предприемеш да пътуваш. Мисля, че този разход, който би загубила, ще ти от полза за бъдещите решения, които ви предстои да вземете.

# 355
Е, най-добре си е отделно.  Peace

# 356
...
Ама мъжа й отива при тъща си. Не бих простила на партьора ми такова предложение, освен ако нямаме никакви други опции.
...

И аз така  Mr. Green В случая и финансова изгода няма, и пътят се увеличава много. Единственият плюс е помощта за детето.  

Мохини, за да продължават да се обичат и уважават, по-добре в друга сграда, а най-добре в друг квартал  Grinning Но ако може по-близичко, щото трябва помощ за децата.  Като казвам това, имам предвид комфорта не само на младите, но и на старите. Пречим си взаимно и не е по ничия вина, просто сме с различни приоритети, навици, желания вследствие на възрастта. Обективна ситуация.  

Stitch  Peace

Лично аз не виждам разумен изход от така зададената ситуация. Видях, че авторката не иска да вземе помощ от родителите, но може би това е единственият им изход. А и не е казано, че няма да я върнат по един или друг начин след време, когато родителите имат нужда от тях.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 09:59 от Анонимен

# 357
А бе вие сте прави, на същото мнение съм, но 2-3 години не са цял живот.

# 358
Той човека днес е ходил до банките, оказа се че може да вземе 60 000 лева, за 20 години с 420 лева вноска. Което според мен е добре. Само не знам какъв апартамент в София ще вземат за тези пари.

В кв. Свобода се продаваха за по около 32 000 ев. двустайни, така че май може и да се намери нещо, само за ремонт не знам, колко трябва да се даде.

# 359
И в Люлин съм виждала обяви за панелки, около тази сума, в Дружба също. На снимките естествено изглеждат потресаващо - за ремонт, но в общия случай, това е по-добрия вариант, изнася се всичко и се оправя по вкус на собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт