Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 933
  • 802
  •   1
Отговори
# 135
  • Смолян
На 2г и 7 месеца.
Личната ни праща в Свети Наум или при този Попов,за който питам защото е специализирал точно в областта на детския аутизъм.
Вие какво бихте ми препоръчали?
Все още съм много объркана.

# 136
Няма да се уморя да повтарям - запишете час за св Никола, и без това, по последни данни, вече се чака около половин година, докато ви дойде реда! Пък, ако дай Боже, не се наложи, няма да си ползвате часа. Peace

# 137
  • Смолян
Благодаря ви за отговора.

# 138
  • София
Не позволявайте да ви тормозят психоложки, логопедки, педагожки и други патки. Има лекари, които могат да отговорят на въпросите ви. Детето е малко, запишете час за Св. Никола, започнете работа с логопед. Да твърди психоложка за дете на две и половина, че има аутизъм....не е тя човекът.
Имам и по-добър пример, една психиложка каза, че моето дете има аутизъм, без дори да го е виждала, само от разговор между нас двете. тя явно и на боб не можеше да гледа, щото не улучи.

# 139
  • Пловдив
Антее, черпя те една бира, че ми омръзна да обяснявам едно и също.
Барокамерата не е панацея. Приемете я като проходилка при прохождане. Много е важна вашата нагласа и очакване.
Доника, не знам към кого е това горното. В случай, че е към мен - лично аз нужда от подобни обяснения нямам. Поначало думата "обяснявам" според мен съдържа елемент на "знам и разбирам повече от вас". Ами... забелязала съм, че не винаги обяснителите разбират повече от адресатите на обяснението. Това - по принцип.  Embarassed
Ако не е към мен - защото аз не съм и намеквала за очаквания за панацеи, - се извинявам.

Цитат
Ако толкова много ви е страх - по-добре не започвайте процедури, защото ще търсите само негативите.
Подобна зависимост не следва отникъде.

# 140
Надявам се догодина да започнем и ние с хбот. Но преди това искам да пооправим стомаха, да направим някои изследвания. Надявам се тази терапия да подобри общото му здравословно състояние, груба и фина моторика. Някои знае ли дали влияе на физиката  (на самото тяло, на мускулите)? Много кекав тоз моя клечо. Мускулите му са като на плюшена играчка.

# 141
Някой посещавал ли е психиатъра Попов от Пазарджик?
Психоложката ни праща при него,защото според нея детето е с атипичен аутизъм.Аз лично не вярвам,защото я постави само,заради факта,че детето не искаше да и обърне внимание на всичко с което го занимаваше.Зрителния контакт липсвал,поне до момента в който започна да му свири и малкия дори затанцува.И тя самата не е на 100% сигурна,и само ме обърка тотално.От три дни не мога да си намеря място.

Аз водих сина ми при него. Заедно с клиничен психолог му направиха оценка. Има кабинет в Пловдив. Четох някъде, че е работил в Св. Никола.

# 142
Втори път няма да заведа детето си при този в Пловдив.

# 143
  • Пловдив
Йоко, защо?

# 144
Защото всичко е някаква измислица. Прегледа на децата е след 17-17.30 ч., или по обяд 14-14.30 ч. Срещата с логопед, психолог е само веднъж за няма и 1 ч. И от това как преценят реалното състояние на детето? На моето му лепнаха и рядко генетично заболяване без никакви генетични изследвания.

# 145
Ние посетихме логопед психолог. Като цяло жената каза , че има забавяне в речта , което на този етап не е фатално и ни даде време до есента да работим с нея вкъщи. Според нея цялата работа идва от ината и желанието да налага мнението си малката , което с много усилия е поправимо. Препоръча ни среща с детски невролог да я прегледа , както и един сироп Брейн Бустер ,който след среща с невролог евентуално да започну да приема. Ако до есента няма никакво подобрение тогава вече каза да се ориентираме към редовна работа с логопед . Та това е при нас . Заредихме се с кубчета и сме започнали буквално да не млъкваме . Надявам се да има ефект

# 146
  • Смолян
Дали е същия?  Моята информация е че завежда психиатрично отделение в Пазарджик.
Утре ще дам инфо какво и що,след като минем.

# 147
Бих искала да разкажа как мина при нас престоя в МБАЛНП Св. Наум, гр. София.

Скрит текст:
Първо след направения преглед при проф. д-р Венета Божинова (часа записахме в
края на април/началото на май, прие ни в края на май месец по НЗОК), тя ни
препрати към др. Томов. Защо... само за да ни каже дата за планиран престой в
болницата. Чакахме 1 час само за да ни каже, елате след 14 дни да ви кажа
повече. Отидохме след 14 дни, само за да ни каже, че на др ден ни приемат...

Така наречениете изследания бяха 3 на брой, при което ни държаха в болница 6 дни
за нищото...

КТ на главен мозък (компютърна томография)
ПКК (пълна кръвна картина)
оценка от психолог

При добра организация всичко би могло да се свърши в един ден, максимум 2, но
чакането, разкатаването и късането на нервите продължиха 6 дни заради клиничната
пътека.

Бяхме приети в четвъртък, нищо не се случи целия ден. Отидохме да си спим вкъщи
(защото сме от София, иначе трябваше аз и детето да спим на 1 легло, просто
легло за придружител - НЯМА).

В петък отново пак за ПКК. Опитахме да минем и на скенер, но при преместването
на детето, детето се събуди и нямаше как да стане без упойка.

В събота отидохме в 8 ч. Чакахме анестезиолог почти 3 часа. Защо ни казаха да
отидем толкова рано да чакаме там, не знам. А детето е малко и преди скенер не
трябва нито да е яло, нито да е пило... Не знам как не и стана лошо докато и
поставят упойката.
Така до 13ч без храна и вода...

Неделя - нищо. Водим се в болница, а не сме там...

За понеделник имахме записан час за детски психолог за 11ч. Отидохме там в 9ч,
да не би да дойде по-рано както ни каза лекуващата лекарка... чакахме, чакахме,
молих им се да се обадят и да питат какво става и защо не идва... Съдействието
беше: ''Нищо не можем да направим. От сутринта ми вдигаш кръвното''. Жалко, че
не и запомних името...
Така към 13ч и нещо дойде психоложката... Къде трябваше да оценява способностите
на моето дете? В столовата, разбира се... Няма кабинет, няма нищо... ужас.
Беше си взела някакви пъзели, логопедични карти, накара я да рисува... Хубаво
де, ама обстановката не е подходяща...

Във вторник трябваше да си взема болничния и епикризата за детето.
Пак казвам, много чакане за нищо.

Та ако не сте от София, пригответе се да чакате в болницата, в която няма дори
легло за придружител... Храната зле - кифли сутрин, евентуално чаша мляко. На
обяд супа от чушки и домати... Вечерите не знам какви са, че не сме оставали до
18 ч, но сигурно същата мизерия...

Отношението като цяло грубо, др Александрова беше малко по-мила, но пък др. Ася
Асенова - супер дръпната. Млада, пък още от сега да не ти е насреща... Да не
говорим, че проф. д-р Венета Божинова почти не и видяхме очите...

Ако някой трябва да ходи там за нещо, заредете се с търпение!

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 13:03 от Jingle_Gill

# 148
Не позволявайте да ви тормозят психоложки, логопедки, педагожки и други патки. Има лекари, които могат да отговорят на въпросите ви. Детето е малко, запишете час за Св. Никола, започнете работа с логопед. Да твърди психоложка за дете на две и половина, че има аутизъм....не е тя човекът.
Имам и по-добър пример, една психиложка каза, че моето дете има аутизъм, без дори да го е виждала, само от разговор между нас двете. тя явно и на боб не можеше да гледа, щото не улучи.

Само ще кажа, че в Св. Никола в момента са в ремонт и списъка им с децата не е доникъде...
Минахме при д-р Атанаска Аврамова още през март месец, но оттогава само чакаме. Донякъде последвалото ходене в Св. Наум бе продиктувано от нищослучващото се в Св. Никола...

# 149
Щом е така, имайте предвид и Психиатричната клиника на Шипковенски, там също правят обследване и предоставят епикриза, при нас се припокриха 1:1 с тази от св Никола.

Общи условия

Активация на акаунт