Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 130 498
  • 802
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря.
От коя марка рибено масло сте доволни?

# 376
  • София
ivankaka, към който и логопедичен център да се обърнеш, първо правят диагностика. Ти като заведеш и двете деца, те сами ще преценят дали да работят с двете деца едновременно, последователно или дали и двете имат нужда от допълнителна работа /въпреки, че за каквото и дете да става дума, допълнителната работа е бонус, но трябва да се прецени и финансовото измерение на тази помощ.../.

Аз водих дъщеря ми около година и пололвина в Пумпелина. Спряхме, защото ми идваше скъпо и трудно логистично, но според мен това беше много ползотворен период за нея /колкото и да звучи рекламно/. Там извадиха говор. Работихме с Меги, тя използва жестомимичен език. Много интересно /за мен/ провокираха говор. Взима Меги плюшено пате и казва силно, ясно, отчетливо ПАТЕ и в същото време показва жеста за пате на жестомимичен език. И така редува 2-3 животни /пате, коте, куче, примерно/, със съответните им жестове. След повторение до втръсване на трите животни - последователно, разбъркано, всякак, тя взима патето, засилва се да произнесе думата, но прави само жеста, звук не издава. И детето започва да се оглежда, нещо му липсва. Така, след няколко "сеанса" щерката запълни празнината, като произнесе плахо ПА. Реално беше първата "дума" в живота.
Друго, което ми правеше силно впечатление беше, че като започнеха да правят някаква "игра" /да вкарат дървени цилиндри в дупките им/ не ѝ разрешаваше да се откаже по средата на упражнението. Ако детето загуби интерес, ѝ хващаше ръката и насилствено напъхваше с нейната ръка, набързо, останалите несложени фигурки. Детето се огъва, усуква, крещи, но Меги държеше да се приключи започнатото. И мен ме караше така, като работим в къщи да избера там с какво ще я занимавам, да не е свръх амбициозно като време и концентрация, и задължително да го довършваме до край...Това ми се виждаше ненужно и изнервящо за детето, въпреки, че след като довършат по този безумне начин упражнението, следваха ръкопляскания, награди, все едно сама се е справила. Но пък сега, съвсем искрено заявявам, че детето ми е супер усърдно и никога не зарязва недовършена задача. Ако рисува и ѝ писне може да надраска малко фон, но рисунката е завършена. Нямам представа дали се дължи на странния подход, но е факт.

Не съм майка на близнаци и не мога да дам ползотворен съвет как да ангажираш и двете, но мога да кажа едно клише - хубаво е да намериш начин в работата ви да са включени и двете деца едновременно. Явно едното се чувства изолирано и за да привлече вниманието ти идва да разруши направеното от другото...Ако го правят заедно вероятно няма да е така...И вероятно трябва да внимаваш и двете да са еднакво поощрявани от теб, да няма битка за маминото внимание и похвала. Сложна ти е задачата, но пък нали уж не ни са "падат" житейски битки, с които не сме способни да се справяме Hug
Успех!  Hug

# 377
  • София
Финансовото измерение е ясно...плащахме ин-витра, на другата година-рехабилитация...свикнали сме, дет се вика....
Благодаря ти за подробния отговор. Тази оценка как се прави? Друг логопедичен център има ли, че Пумпелина ми е в другия край на София?
Иначе е сигурно, че двете деца трябва отделно да се " работят ".
От моя страна няма пренебрегнато дете, защото не ми пука дали едното се дере за привличане на внимание. Но едното дете е нахално и се бута, другото е по-свито и уплашено от сестра си...ще видим какви ще ги творим...сложна задача  Mr. Green
От любимите ми сложни пъзели  Mr. Green

# 378
Cvetij, ти по каква схема го даваш и за какво си го самоназнача Ла?
В ремедиум онлайн намирам само капсули и сол.
Аз сега съм в чуденка дали и на двете деца да го давам или само на това, което е по-назад. Дали може да навреди по някакъв начин?
сол. - означава солуцио, т.е. течност
Брейн бустера давам 2х5 мл, но можеш да даваш максимум 7,5 на прием

# 379
  • София
Аз поръчах от ad medicine и ще го давам сутрин, за да не се превъзбуждат вечер. Вечер мисля да давам рибено масло на хомеостаза.

# 380
  • Cyberspace
При моят син превъзбуждане нямаше. Дори напротив, усетих едно едва доловимо спокойствие в буйния му характер  Laughing Не при всички го има недостатъка с превъзбуждането. Мен много ме беше страх от това, защото не си представях накъде повече от това Grinning

# 381
За съжаление при инвитро близнаците, явно  в последно време има проблеми . Но то поначало двуплодната бременност носи рискове. Много близначета с проблеми около нас наблюдаваме  последните няколко години . Често при единия има доста проблеми с при другия няма. От познатите ни имаме две двойки разнополоеи  където момиченцата за направо преди връстниците а момченцата с доста проблеми  и обучителни и поведенчески. Много е сложно защото при такива деца има и сравнение , гледат се един друг...

# 382
  • София
Моите наблюдения са, че при ин-витро децата почти винаги има забавяне в развитието, не само при близнаци.
Когато има и преждевременно раждане, проблемите са повече. А момчетата пък съвсем трудно се адаптират.

# 383
  • София
Моят син е роден след втора ин витро бременност, роден е с ниско тегло, в 36-та седмица, на почти три години е и говоренето е все още мираж,основно приказва на китайски, при все че ходим на логпед от 5 месеца. Дъщеря ми също е зачената ин витро, родена почти на термин, с нормални мерки, проговори след 3 г, но за разлика от брат си имаше по-сериозен запас от единчини думи.

# 384
Поглеждайки нещата и от друга гледна точка сегА много деца се раждат с проблеми и естествено заченати. Това е колкото обидно да  звучи лошата  страна на нашия прогрес. Като човечество. Ако не беше толкова развита медицина синът ми сигурно нямаше да го износа и съответно нямаше да го терапевтираме в момента. Нещата са страшно сложни в морален аспект.

# 385
Поглеждайки нещата и от друга гледна точка сегА много деца се раждат с проблеми и естествено заченати. Това е колкото обидно да  звучи лошата  страна на нашия прогрес. Като човечество. Ако не беше толкова развита медицина синът ми сигурно нямаше да го износа и съответно нямаше да го терапевтираме в момента. Нещата са страшно сложни в морален аспект.

Същият проблем и при нас - момиченце износено до термин след 9 месеца лежане, серклаж и 25 хапчета на ден. И все пак, момичета, ние сме щастливки. Струва си всеки ден притеснение и всяка една тревога. Познавам все повече жени, които нямат късмета да гушнат детенце.

# 386
Аз също забременях естествено и крайно неочаквано (кистозни яйчници, обърната матка, ужасен цикъл) и родих седмица преди термин, тъй че не е гаранция.
Иначе имам познати с инвитро и родени по-рано, чиито дечица нямат проблеми-просто явно е индивидуално  newsm78
Но при мен отчитам като грешка естественото раждане  Crossing Arms

# 387
В нашата кооперация има близначки инвитро, родени по-недоносени от моето дете. На 4,5 са и са на светлинни години напред в сравнение с моето. Познавам още две инвитро деца, съвсем в норма са си, само едното малко недоносено.
Като слушам връстниците на моето се отчайвам, но виж, като сме в компания на 1-2-3 годишни, е  ок Mr. Green

# 388
  • Варна
Ин-витрото няма връзка в случая., около мен все деца, заченати по този метод, а само моето е с проблем.
За Брейн Бустера поръчах оттук:  http://www.adonis.bg/%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B8% … 7C1%7C117%7C_7902

Видя ми се най- изгодно и доставката е безплатна.

# 389
  • София
Самия метод на зачеване ин витро може и да няма значение, но е факт,че хората минали по този път сме приели повече хормони и всякакви други медикаменти, както и задържането на бременността в ранен етап отново е подпомагана от сериозен брой хапчета и инжекции, това е нещо, което оказва влияние според мен.  Има значение дали си направил 1 опит или 10.
Ivankaka, аз давам Ескимо кидс, мисля скоро да включа и Брейн бустър, в листовката пише,че са дава 2 х 2,5 мл, вие тук говорите за доста по-големи дози, защо е това разминаване?

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 11:38 от Krisita

Общи условия

Активация на акаунт