Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 130 478
  • 802
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Поведенчески, ама да видя как ще е в следващите дни, да не предизвиквам дявола  Simple Smile
За сваляне на памперса да питам, едната дъщеря сутрин става сваля си сама памперса и сяда на гърнето/ това го правим всеки ден и явно го е научила/, но не знае, че трябва да върши работа там, просто си седи като на стол и си зяпа тв. Да взема да им демонстрирам в гърнето ли, обяснявам с думи, но няма ефект.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 17:28 от ivankaka

# 466
Поведенчески, ама да видя как ще е в следващите дни, да не предизвиквам дявола  Simple Smile
За сваляне на памперса да питам, едната дъщеря сутрин става сваля си сама памперса и сяда на гърнето/ това го правим всеки ден и явно го е научила/, но не знае, че трябва да върши работа там, просто си седи като на стол и си зяпа тв. Да взема да им демонстрирам в гърнето ли, обяснявам с думи, но няма ефект.

Дааа, точно така можеш да направиш, на някой му беше свършило работа онагледяването Wink

# 467
На нас . Вкарвахме го в тоалета с всички нас.
А за голямата нужда след месеци гърч му просветна когато един ден в изблик на ярост му показах как изсипвам лай***а от гащите в тоалетната чиния и като латерна повтарях чао акита....

# 468
Към мамите на по-големи дечица - вашите деца кога започнаха да разбират, когато говорите за неща, които са се случили в миналото. За неща които ще правим мисля, че ме разбира, защото й обяснявам примерно, че утрв като се наспим ще ходим еди къде си, но неща които са се случили...

С постоянни, дълги, изнервящи (за всичките), болезнени + сълзи и сополи опити да разкажем: "Какво правих днес? (в градината, вкъщи, на площадката и т.н.). Голям зор - най - кривото е, че разбира многооо добре, но така му е удобно да се прави на дръж ми шапката, че ми иде на моменти да се  #2gunfire . След като разбра, че трябва да помни, защото ще не ще ще го питам и ще се мъчи, се научи да отговаря тези неща, които му "вършат" работа и ние докато се усетим, че ни пързаля.... минаха две седмици. Сега го питам: "Какво правихме сутринта, на обед, следобед чааак до вечерта, включително какво е ял Cry. И така постоянно, ежеминутно и дава резултат, ама аз си убих незнам колко неврона от нерви...

# 469
Към мамите на по-големи дечица - вашите деца кога започнаха да разбират, когато говорите за неща, които са се случили в миналото. За неща които ще правим мисля, че ме разбира, защото й обяснявам примерно, че утрв като се наспим ще ходим еди къде си, но неща които са се случили...

С постоянни, дълги, изнервящи (за всичките), болезнени + сълзи и сополи опити да разкажем: "Какво правих днес? (в градината, вкъщи, на площадката и т.н.). Голям зор - най - кривото е, че разбира многооо добре, но така му е удобно да се прави на дръж ми шапката, че ми иде на моменти да се  #2gunfire . След като разбра, че трябва да помни, защото ще не ще ще го питам и ще се мъчи, се научи да отговаря тези неща, които му "вършат" работа и ние докато се усетим, че ни пързаля.... минаха две седмици. Сега го питам: "Какво правихме сутринта, на обед, следобед чааак до вечерта, включително какво е ял Cry. И така постоянно, ежеминутно и дава резултат, ама аз си убих незнам колко неврона от нерви...

На колко годинки е?

Не ми говори, някой път се побърквам. В момента е във ваканция от забавачката и ни е много крив период. Понякога трябва да я попитам 3 пъти едно и също нещо, за да получа отговор какво иска да яде примерно. Като не е на кеф я мързи да си отвори устата.

# 470
На 5, говори когато си поиска и така си е "нагодил" нещата, че другите да не го занимават - изпълнителен, кротък има си готови отговори - въобще да го хванеш и да го....

# 471
И ние бяхме с показното в гърнето, само не ме питайте какви чупки правих  и мм също Joy
Оф, и моето не обича да оцветява и рисува  Tired едно че още му е зле захвата, и май явно не му е интересно.
А с пръст по смартфона му е една идея по добре.
И да се оплача-нашата логопедка е във ваканция до 10 септември, ММ също е отпуска.
Съответно го лигави, дава му телефона си и шоколади Tired
И затова докато бяхме на почивка все едно дръпна назад-истерии и тръшкания както когато беше на 3, пак взе да бърбори на бебешки, не играеше дружно с децата  Cry
Направо ми побеля косата, та затова от утре е на градина докато е здрав  Crossing Arms
И вчера и днес имаше строяване  Naughty
Оф да идва есента вече  Tired

# 472
На 5, говори когато си поиска и така си е "нагодил" нещата, че другите да не го занимават - изпълнителен, кротък има си готови отговори - въобще да го хванеш и да го....

Моето дете пък е пишман палаво. Сега отгоре на всичкото се е научила като застане на люлката или на пързалката, да крещи на децата да се махат, защото са нейни. Постоянно взима чужди играчки, като играе с момичета и ако ги приближи момче, моята бандитка отива да го гони да се маха. Абе хем едва може да върже още три думи на кръст, хем толкова оперена, че да й се неначудиш. И това чудо е от средата на юни, откакто е във ваканция, иначе се беше укротила доста.

Лъки Хапинес, моята също е по тръшкането, а сега ще стане на 4. Като се хвърли на земята и става страшно. Аз обаче сега я карам с количката на парка /добре че при нас е нормална гледка да си ги водят в колички до първи клас/. Започне ли да ми върти номера я набутвам в количката и я прибирам у нас с писъци, въобще не ме интересува.

# 473
  • София
Тръшкат се и нормално говорещите. Моето има другарче,което си лежеше по земята до три и половина,като моето. Толкова много е лежал по улици,по магазини. Като почна от година и половина до три и половина все си се тръшкаше. Сега има нова тактика,като го повлека да се прибираме и ме хапе по ръката. Но е за предпочитане пред лежането по улицата. Иначе и той си има заучени фрази,изречения,ползва ги идеално,за да симулира диалог. Лятото стана много социален,ходи при всяко дете,обаче хем е голям,хем говори много и неразбрано и децата понякога се стреснат. Ходи и директно започва да фъфли нещо за любимото си филмче. Когато е изморен започва да говори мн неразбрано и объркано.

# 474
То всеки иска, туй дето го няма. Моя не се тръшка, а аз предпочитам на моменти да ми се тръшне, ама като отиде да играе да не си оставя магарето в калта, а да се "озвери". Всъщност като се замисля, единствените "дебати", които водим с него е за това какво ще облече (има си вкус човека), а мен това не ме урежда.
Игрите, които му допадат с другите са топка, гонене - ами много ясно там няма за какво да се говори, а само подскачане и подтичкване...

# 475
Оф, а мен в хотела една жена с дете ме попита дали живеем в чужбина, защото моето било с акцент  ooooh!
Вярно, че проговори на английски заради филмчетата и сега заради игрите от телефона на баща си пак си го припомни, ама все пак  Crossing Arms
И аз си искам количка, ама си представям пък тогава в  какво обсъждане ще е-блазе ви poppy  Hug и моят е много палав, а пък като му падне пердето е АД!
Оф, а за чужди играчки и коли дето се бутат каква драма е...и колко пъти съм го прибирала заради това!
Въобще навън като сме двамата и като почне с номерата-айде обратно!
Но баща му ми разваля дисциплината-много го лигави и той става още по-нетърпим Tired
И говоря и обяснявам на ММ-но ефект нула.
После на кой се е метнало детето. Rage

# 476
Лъки, разбирам те за тръшкането. Моята се тръшка откакто е проходила, това са вече три години суркане по улиците и подовете. Лошото е, че вече е 23 кг на 4 годинки и е едро дете, и драска, и рита понякога, изпада в исрерии, въобще не искам да си представям каква картинка сме. Най голямото тръшакне досега беше в една болница в спешното, където обърса всички бацили и бактерии за три часа стоене там. Като се прибрахме само дето не я изварих в една теджера.

# 477
Ооо,
Цитат
Най голямото тръшкане досега беше в една болница в спешното, където обърса всички бацили и бактерии за три часа стоене там. Като се прибрахме само дето не я изварих в една теджера.
Не ми напомняй  ooooh! на 1,5 г. ни приеха с бронхит-диазепам му биха и не му подейства-и същатата работа като вашата беше, само дето 5 дни по неволя стояхме. Tired
А вчера като гледах в мола (на ММ му хрумна "гениалната" идея, след почивката да минем през моловете в Сф и хем си го знае нашето магаре...) как другите дечица стоят кротко до родителите си, а моето пак орева орталъка и обърса пода   Tired

# 478
Здравейте, бях писала преди няколко седмици за моята дъщеря на 2.9 г., която и дума не казва. Моля ви кажете, как да и махна памперса при положение, че не говори и думичка не иска да ни каже, как ще каже, че и се пишка или ака. Моля кажете вие, как се справихте с проблема в чудо се видях. На гърне или тоалетна не можем да я накараме да седне реве и пищи, като обезумяла. През септември ще отиде в първа група в детската, а там памперси не сменят, както те се изразяват.

Нищо не правих, т.е. опитах с обяснения, със сила, със заплахи, с показване и накрая се отказах. На 3 години и четири месеца горе-долу една сутрин стана, сам си свали памперса и отиди при ''врага'', разбирай гърнето. И това беше краят на памперсите. В градината на моя син обаче памперсите бяха разрешени и редовно сменяни, т.е. не съм имала този натиск. От друга страна, ако в яслата преди и в градината след това ги учеха, може би моите опити също щяха да дадат резултат. А те само повтаряха ''детето само ще се научи'', така и стана, де.

Същото беше с биберона - една вечер не го поиска. Беше на 3 години и 8 месеца и беше свикнал да заспива с два биберона: един в устата, един в ръката.

# 479
  • София
Допълвам си поста, тъкмо реших да демонстрирам и гледам попадение в гърнето....
То не беше ръкопляскане, целувки....дано да е схванала....продължавам да наблюдавам какво се случва от само себе си или и с помощта на брейн бустера. Сочи и с пръст и взе да говори много, малко думи разбирам, но все пак....

Общи условия

Активация на акаунт