Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 130 416
  • 802
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не пият сокове. Утре в манджата ще го слагам и реших да го давам само на едното дете.
Те брейн бустера го пият без проблем, ама това Sick Sick

# 571
  • гр. Варна
Рибеното масло е много полезно по принцип,според мен давай и двете деца,но ти си решаваш

# 572
Ivankaka, дъщеря ми и тя го отказва, хем аз го взех на желирани рибки с портокалов аромат. Сега давам една добавка behaviour ballance, тя също доста смърди. Пробутвам я с концентриран сок арония  Embarassed Да ти кажа, аз съм много против сладкото и захарта и детето ми до 2.4 години захар не беше близвало, но започнах да давам сладичко като искам да я подкупя. Този сок го пие само сутрин, прежалила съм се, докато изпие шишето с добавката ще льочи вода боя и захар и това е положението  ooooh! знам, че е голям боклук.

# 573
Ние му даваме Нептун крил, но той може да гълта и не му са проблем капсулите - нямат мирис, няма драми. Не съм го пробвала на сиропи, защото този вариант най ме устройва (не меря, не тегля Wink ).
Лятото правим почивка, а през останалото време (есен, зима и началото на пролетта давам медикаменти).
poppy-fairy , сладко давам, като бебе си хапваше здравословно (даже крайно здравословно) и заради атопичния дерматит. Обаче сега давам по малко и сладко (ако има възможност би прекалявал, де). Положителното от сладичкото е, че покрай него научи страшно много фрази за предявяване на желанията  Mr. Green

# 574
Бенчолино, дъщеря ми покрай сладкото се превъзбужда допълнително. И аз давам вече, но много малко и гледам да е сутрин. Пък що Харибо мечета изяде докато се учехме на гърнето...
Аз сладко не ям, обаче мъжът ми става чак през нощта да яде сладко и сутрин намирам празни опаковки, а той е с амнезия и нищо не помни какво е опустошавал. У нас крия сладкото по гардероби и най-невероятни шкафове, за да не го намери татко й, който е същинско захарно чудовище, не искам и тя да свиква така, въпреки че и тя полудява за сладко.

# 575
  • гр. Варна

poppy-fairy има ли ефект при вас от  behaviour ballance сиропа?Поръчала съм го,но до сега не съм давала от него.

# 576
Ivankaka, ние сме в Люлин и знам, че има Киндуру, прочети в нета, на мен ми грабна интереса. Вече 3 дни давам Брейн бустер, не е по-превъзбуден от обикновено. Исках да се посъветвам с вас дали може да му давам 5 мл наведнъж, вместо 2х2,5 ? Иначе за сега промяна няма... Аз се надявам най-накрая да се научи да сочи.

Флоресита, покажи му как да сочи - нагласи му пръстчетата, насочи му пръста към обект, обърни му главата ако трябва. При моето дете отне известно време. Упражнявай соченето с картинки, с различни близки и далечни предмети и обекти. Понякога имат нужда от малко време, понякога малко повече, всяко дете си има свое темпо.

Правя го, но не става... Имитира ме, когато аз соча и той сочи. Но спонтанно - не. Вътрешно си знам, че соченето ще е голям скок за нас. На 1,10 г. и още не е посочил нищо... Sad
П.С. Днес забелязах, че повтаря адски много думи. Явно ББ на нас ни действа. Но все още нищо целенасочено, китайски плямпа и това си е. Вече започвам да се чувствам така, сякаш никога няма да проговори или да ме извика... Днес ми е много мъчно.

# 577
  • София
Аз давам сладко, когато искат. Също и аз ям много сладко. Сокове просто не обичат, не че не им давам . предпочитат вода.

# 578
  • гр. Варна
Моето дете до годинката ядеше всичко и на детска кухня бяхме записани даже, и съм нямала никакви проблеми с храната. От там нататък отказа всякаква храна освен ам с каша в него,бисквити и солети.Дори и само да види,храна или,че някой яде и му се повдига или направо повръща.Тези проблеми ги отдавам на сид при моето дете и не мога да го накарам по никакъв начин да яде.И от тогава започнаха проблемите при нас.Казваше няколко думички,играеше игри и имитираше.След годинката горе долу спря всичко и детето дръпна назад.Сега от сутрин до вечер си вокализира и си мънка,но на себе си,а не към нас.Ходихме по лекари,психиатри и детска гастроентерология даже лежахме за изследвания и реално всеки вдига рамене и конкретно нищо не казва,защото бил малък и трябвало да изчакаме да стане поне на 3 год.Иначе не сочи и не имитира,речника ни в моммента е 2-3 думи и то ги казва само от много голям зор

# 579

poppy-fairy има ли ефект при вас от  behaviour ballance сиропа?Поръчала съм го,но до сега не съм давала от него.

Да, определено е по-спокойна и концентрирана. Не знам какъв ефект целиш, аз го давам за хиперактивността.

Правя го, но не става... Имитира ме, когато аз соча и той сочи. Но спонтанно - не. Вътрешно си знам, че соченето ще е голям скок за нас. На 1,10 г. и още не е посочил нищо... Sad
П.С. Днес забелязах, че повтаря адски много думи. Явно ББ на нас ни действа. Но все още нищо целенасочено, китайски плямпа и това си е. Вече започвам да се чувствам така, сякаш никога няма да проговори или да ме извика... Днес ми е много мъчно.

Флоресита, моето дете започна след 2 години да сочи, даже да не беше на 2.4 или 2.5, на.2.6 ми каза мама, преди това казваше само buy. Не се сдухвай, детето е още много малко. Моето дете до 2 нямаше нито една дума, ама нито една. Вярно е, че всички са различни и чакането е много, много дълго и депресиращо, но не трябва да се отчайвате. В темата имаме деца, които са започнали да казват думички на много късна възраст и пак са проговорили.

# 580
  • София
Veli 1983,  не е ли прекалено малко детето ти, за диагнози и прегледи  newsm78 а този регрес, който описваш свързан ли е с някоя ваксина?
Иначе на едната девойка ме е страх да давам рибено масло, защото веднъж направи реакция към риба, а и тя по принцип не ме притеснява като развитие. Тя беше с лека хиперактивност до скоро, но явно е бил период на търчане и тръшкане, а сега е най-кроткото дете на площадката.

# 581
Здравейте,доста ви четох и реших да се включа и аз с няколко питания.
Малката на 24 ще стане на 2г и 5м,но знае едва няколко думи,а за изречение и дума неможе да става.Вика ни мамо,тати,казва баба,кака,здасти,тао-за чао,ей там,дай,йейо-лельо,на дядо си вика по име-Гого,на котка и куче мау-бау(не винаги според животното).Като и предложим нещо отговаря с да,не.От скоро е без памперси.В повечето случаи разбира като и говорим.Но до там.Не спира да говори някакви нейни си.Не иска да повтаря,повтаря само по сестра си,като иска нещо само ъка.Личната казва,че няма проблем,но се притеснявам,защото връстниците и са доста напред.С деца на нейната възраст не играе,не иска да я доближават,с малко по-големи няма проблем.Та вече започвам да психясвам и се чудя къде да я заведа.На логопед,психолог или невролог

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 13:36 от dalia1986

# 582
  • гр. Варна
Veli 1983,  не е ли прекалено малко детето ти, за диагнози и прегледи  newsm78 а този регрес, който описваш свързан ли е с някоя ваксина?
Иначе на едната девойка ме е страх да давам рибено масло, защото веднъж направи реакция към риба, а и тя по принцип не ме притеснява като развитие. Тя беше с лека хиперактивност до скоро, но явно е бил период на търчане и тръшкане, а сега е най-кроткото дете на площадката.

За мен и специалистите не е малък,за окончателна диагноза обаче е малък.Чакаме обследването в св.Никола и да видим какво ще кажат.На първичната консултация в клиниката според докторката,детето ми си е чист аутист(цитирам)а според двама детски психиатри и клиничен психолог във Варна много не им се вярва за сега,но не го изключват,като диагноза.От пет месеца работим със специален педагог 1-2 пъти в седмицата,като и Карин дом идват от време на време в нас и  доста от проблемите ни малко по малко се тушират.Сега от септември започваме да ходим три пъти в седмицата на специален  педагог и два пъти в Карин дом и надявам се нещата още повече да напреднат.Но при нас нещата бяха доста зле и за това започнах с лекарите и психиатрите.

# 583
  • София
Той не е ли на 1г и 6 месеца или бъркам?

# 584
  • гр. Варна
сега е на 2,1 год

Общи условия

Активация на акаунт