Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 130 430
  • 802
  •   1
Отговори
# 555
  • гр. Варна
Ами нямам избор,или насила или с ам,колкото и да е кофти

# 556
Момичета,а опитвали ли сте да прилагате "Метода на Монтесори" на дечицата?Още миналата година се опитах да приложа някои неща на моя син:тогава поддаваше само да сортира боб,леща,мъниста,копчета,камъчета.И да нижем макарони.Преди на навърши 4 започна и да се опитва да точи тесто и аз му давам да мачка тестото и да го върти на дланта ,за да прави топчета.

За цветовете го карах да сортира прането и сам да си го слага в пералнята.Постелях един найлон и му давах купички,чашки и да налива и разлива.Сега сме етап щипки,пинцети........

_Doli_ за духането....и ние скоро започнахме да духаме.Изнервих се един ден на разни шматки,отидох купих доста свещи за рожден ден и всеки ден по 100 пъти рожден ден празнуваме на какво ли не...Ще се радвам ако споделите още идеи.

# 557
Не знам какъв е методът Монтесори. Там, където детето ми ходеше на музикални занимания между 1 и 3 години, имаше игри Монтесори - изобщо не им обръщаше внимание, на мен също не ми допаднаха. Аз като цяло не си падам по алтернативната педагогика - малко консерва съм в това отношение!

Имаме перли за низане - различни форми и цветове. За 2 години веднъж прояви интерес и наниза едни змии (така ги нарече). На кинезитерапията обаче ниже перли като за световно и може би затова не иска у дома.

Тестото сме го заместили с пластелин - занимава се от време на време, но ако аз му предложа. Сам никога, въпреки че пластелинът е на достъпно място (както и всички играчки, де).

Имаме кинетичен пясък у дома и към него проявява някакъв интерес. Днес поръчах ето тези игри:

https://www.amazon.de/Schlangen-Elefanten-magnetischen-Labyrinth … s+of+woods+oxford

Първата със слона е да прекараш с нещо като писалка, на която има магнит, едно топче от едно място до друго. За това си се иска доста съсредоточаване и координиране на движенията. Такава игра имаше при невролозите, логопедите, психиатрите, психолозите и т.н., при които правихме разни тестове. Детето й обръщаше внимание, та ще видим сега.

# 558
  • София
И аз искам да ги водя на Монтесори, но не намирам къде има/ близо до Люлин/

# 559
Ние пластелина го мятахме,сега мачка нещо мъчим се.За Монтесори... взех си една книга и от там гледах идеи.Да се мъчим за моториката.Тя една позната ходи в някаква занималня та ми насуваше главата колко са умни, талантливи и т.н а видиш ли ние.....ама и скрих шапката де Twisted Evil сега нисля да купувам шпертплат и да лепя райбери, катинари, тръби и всевъзможни там джаджи

# 560
Ами нищо не пречи човек да пробва. Ако детето проявява интерес, още по-добре.

За талантливите и умните - ами че то всички деца са такива в някои области, а в други изостават. Моето е ярък пример за това. Изобщо не се връзвай на твоята позната.

# 561
Има ли някакви по-малки щипки като за деца? Моите са някакви бухалки- големи и трудно да ги разтвори малко дете. Иначе и аз на моите деца давам да точат с точилка. За цветовете и числата- карам ги да ми дадат 1 червена и 1 синя щипка или 2 бели или 2 сини и т.н. Баткото се научи да духа първо свещичка, след това парти свирка, после обикновена свирка и такава една дървена с 7-8 дупки.

# 562
  • Пловдив
В магазин "Джъмбо" има малки щипки, съвсем малки - при канцеларските материали. Не са за пране, а по-скоро за захващане на листове, но са си щипки, изглеждат точно като щипки за пране, но са малки.

------------

Моят човек пие - от шише с биберон - почти всичко, така че рибеното масло му го сипвам спокойно в сока или в млякото.

# 563
  • София
По време на хранене по 1 супена лъжица.
Благодаря, това колко мл значи.
Всички ли давате такава доза?
По телефона ми казаха че 1 доза била 5 мл newsm78

# 564
Да, 5 мл. е дозата, около 1 супена лъжица.

# 565
Ivankaka, ние сме в Люлин и знам, че има Киндуру, прочети в нета, на мен ми грабна интереса. Вече 3 дни давам Брейн бустер, не е по-превъзбуден от обикновено. Исках да се посъветвам с вас дали може да му давам 5 мл наведнъж, вместо 2х2,5 ? Иначе за сега промяна няма... Аз се надявам най-накрая да се научи да сочи.

# 566
Ivankaka, ние сме в Люлин и знам, че има Киндуру, прочети в нета, на мен ми грабна интереса. Вече 3 дни давам Брейн бустер, не е по-превъзбуден от обикновено. Исках да се посъветвам с вас дали може да му давам 5 мл наведнъж, вместо 2х2,5 ? Иначе за сега промяна няма... Аз се надявам най-накрая да се научи да сочи.

Флоресита, покажи му как да сочи - нагласи му пръстчетата, насочи му пръста към обект, обърни му главата ако трябва. При моето дете отне известно време. Упражнявай соченето с картинки, с различни близки и далечни предмети и обекти. Понякога имат нужда от малко време, понякога малко повече, всяко дете си има свое темпо.

# 567
  • София
Благодаря. Аз давам сутрин брейн бустера, точно за да няма превъзбуждане. 5 мл накуп.
Знам го киндируто, ама в програмата им няма монтесори, а и за другите занимания искат за всяко дете по 1 придружител и на мен ми е сложно това, щото съм с близнаци.

# 568
  • София
Аууу, това рибено масло е отвратително. Едва не повърнаха като го дадох.

# 569
  • гр. Варна
Пробвай в сок да го сложиш

Общи условия

Активация на акаунт