Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 293
  • 802
  •   1
Отговори
# 30
Против е защото много от тях не се регистрират като лекарства, респективно контрола е много занижен и не е ясно какви клинични взаимодействия може да има. Например когато исках да й дам витамини за апетит, т.к. за година и половина е качила само 4 кг. ми каза, в никакъв случай да няма цинк и селен+когато си избера да изпратя листовката( тя е в турция), за да потвърди, че е безопасно.
Аз все пак днес и писах да питам за омега 3, да видим какво ще каже.

# 31
  • Калифорния
На колко години е това дете дето за година и половина е качило "само 4кг"?  #Crazy. Моята дъщеря за 2 години е качила толкова и на никой не му прави впечатление... Също исках да попитам за хипотонията? Това слаб мускулен тонус ли е или ниско кръвно налягане? Защото и моята винаги е била много слаба физически и се чудя какво да й дам за подсилване? Давам едни мултивитамини, но не виждам ефект засега...

# 32
На колко години е това дете дето за година и половина е качило "само 4кг"?  #Crazy. Моята дъщеря за 2 години е качила толкова и на никой не му прави впечатление... Също исках да попитам за хипотонията? Това слаб мускулен тонус ли е или ниско кръвно налягане? Защото и моята винаги е била много слаба физически и се чудя какво да й дам за подсилване? Давам едни мултивитамини, но не виждам ефект засега...
Детето е на 1.5 години Wink, т.е. за целия си живот.
Аз й давам апетон. Безвреден е, но й не ни действа. Хипотонията ни е понижен мускулен тонус. Иначе няма дцп или подобни, просто по сравнение със здраво дете е ужасно слаба и мека, няма нито една гънчица.

# 33
Здравейте. Интересува ме какво представлява изследването на слуха? Детето ми е на 3 и половина. Не говори,само казва няколоко думи. Логопеда препоръчва изследване на слуха. Тъй като бяхме и с проблемна трета сливица, наскоро я оперирахме. Само в София ли се прави това изследване? Дори ми казаха,че ставало само с упойка,при деца които не стоят мирно.Благодаря предварително

БЕРА тест се нарича изследването на слуха. На нашия го правихме в Стара Загора, взехме направление от личната лекарка. Прави се под упойка и е сравнително бърз. Престоят в болничното заведение, поне за нас, беше два дни - на първия ни приеха, направиха изследвания, консултация с УНГ специалист, анестезиолог и педиатър. На вторият ден направиха и самото изследване - казаха ни веднага резултатите, а епикризата я получихме по - късно. Детето, освен упойката, не усеща нищо - няма и болка след изследването, единствено замайване от упойката.
Успех.

# 34
Дъщеря ми е след две седмици на тест за слуха, но ние не живеем в бг и при нас се прави в съзнание с някакви миниатюрни сонди в ушите. Мога да ви дам сайта, за да видите ако ви е любопитно - за различните възрасти има различни тестове. На теста присъстват един унг и двама логопеди.
Като знам моето дете как се превъзбужда на чужди места, кой я знае какъв цирк ще ми спретне, ами дано да успеем да го направим, поне да отхвърлим проблем със слуха като вариант.

# 35
Детето е на 1.5 години Wink, т.е. за целия си живот.
Аз й давам апетон. Безвреден е, но й не ни действа. Хипотонията ни е понижен мускулен тонус. Иначе няма дцп или подобни, просто по сравнение със здраво дете е ужасно слаба и мека, няма нито една гънчица.
синът ми е на 4 г. и 5 м. и той е много мекичък, а е слабушко 14 кг. Тъкмо започна да кара много добре баланс колело и хоп забрана от доктора за каране от 5-6 месеца. Бягането леко се подобри.

# 36
  • Калифорния
А защо му е забранено карането? За да тича повече ли? Дъщеря ми с балансното колело е по-активна, иначе само седи и никъде не иска да ходи или ми мрънка да я нося. 12 кг , 97 см, на 3г. е

# 37
Заради скорошна операция.
Моя хубостник е 14 кг., 98 см., на 4 г. и 5 м. То бива фъстък, ама то неговото е извън пътя. Но той има изоставане в костната възраст с 1,5 г.

# 38
йоко , а какво е това изоставане в костна възраст и как го установихте? Моето дете е на 5,5 г. , 104 см висока и 13 кг. Яденето е мисия невъзможна при нас

# 39
С рентгенова снимка на китките се установява. Показва, че това не е реалния ръст, потенциала на детето. Поне така ми го обясни лекаря. Тази есен пак ще ходим на контролен преглед да видим какво е положението. Решението е да бием хормон на растежа. За това на своя глава започнах да давам добавка за костите, и дали заради нея или просто се случи, но детето за 3-4 месеца порасна с 3 см.
Скрит текст:
Но при нас има съмнение за рядко генетично заболяване (1 на 350 000 раждания)

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 21:39 от йоко

# 40
Йоко благодаря. И аз много се притеснявам за ръста на моето дете. Преди време, на около годинка-две се бях засилила да я водя на ендокринолог, нямаше и 70 см. Но пък се измести фокуса върху говора. Напоследък леко порасна, но пак сме ниски. Употребата на хормони си е много притеснителна.

# 41
Нашата среща с ендокринолога  беше ужасна. Не знам как я изтраях тая дребна душица.
Ние бяхме направили среща с генетик. Но ми се иска мнение на друг такъв. С проф. Симеонов бяхме направили консултация миналата есен.

# 42
  • София, Люлин-8
И ние ходим при Симеонов, но той много бавно работи, за година ни е излязал само 1 ген, а чакаме резултатите от още 4.  Rolling Eyes

# 43
Плащате ли си изследванията? Ние само едно пуснахме за 200 лв. Това което ще покаже дали детето е с предполагаемия синдром е 2600 лв.

# 44
Плащате ли си изследванията? Ние само едно пуснахме за 200 лв. Това което ще покаже дали детето е с предполагаемия синдром е 2600 лв.
Боже, Йоко, здравната каса не поема ли някаква част от тази сума? Това са доста пари за едно домакинство и въпреки че всеки ще ги намери за детето си, би трябвало нещо да се поеме от държавата.

Общи условия

Активация на акаунт