Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 887
  • 802
  •   1
Отговори
# 60
мама-мими на самата листовка на брейн бустера има указания. Аз започнах с около 2,5мл. После увеличих на 5мл.
tinna_st аз съм правила консултация само с невролог, детски.

# 61
мама-мими на самата листовка на брейн бустера има указания. Аз започнах с около 2,5мл. После увеличих на 5мл.
tinna_st аз съм правила консултация само с невролог, детски.
а може ли някакви координати на този детски невролог?

# 62

мама-мими не си мисли, че щом детето проговори и проблемите свършват , всеки с не вербално дете от спектъра си мисли така, докато не проговори, след това вижда, че нещата са комплексни поведенческите проблеми са по-важни. За ходене на учлище може да го отложите с 1 година.

# 63
да зная че проблемите няма да свършат. Но така поне ще ми каже ако някъде го били, или какво му се яде, или къде му се ходи и т.н.
А относно отлагането от първи клас - сега ходим в един дневен център в който му е много скучно, ама няма друг, а не мога да си позволя да не работя. Когато започва да ходи на нови места - дг, дневен център и други винаги отбелязва един скок в развитието. Ще ходи в специализирано училище, където класовете са от 4 деца и всеки ден имат занимания с логопед и психолог, а през останалото време със специален педагог.

# 64
tinna_st д-р Христова от МЦ Детско здраве, Божинова от Болница Св. Наум, клиника по нервни болести за деца. Сигурно има и други.

# 65
Здравейте!
Искам да попитам вие какъв б12 давате.
Някой дава ли на нау фудс комплексен разтвор и каква е дозировката.

# 66

мама-мими не си мисли, че щом детето проговори и проблемите свършват , всеки с не вербално дете от спектъра си мисли така, докато не проговори, след това вижда, че нещата са комплексни поведенческите проблеми са по-важни. За ходене на учлище може да го отложите с 1 година.

Фактът, че с появата на говор няма да свършат проблемите означава ли, че един родител трябва да спре да се бори да помогне на детето си по всякакъв начин? Простете, но това ми прозвуча безкрайно грубо.

Мама-мими, аз не съм давала б12, назад в темите момичетата бяха коментирали някакъв течен спрей, да се надяваме, че ще се включат с информация. Успех ти желая на теб и на детенцето ти, не се отказвай  Hug

# 67
http://stzagora.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1 … D0%BA%D1%80%D0%B8

Само не знам как ще е записването, цени, става ли за деца...но все пак е опция понеже засега барокамери има само май в Сф, Варна, Бургас, Пазарджик доколкото ми е известно.

# 68
До колкото разбрах цената е 35 лв., независимо от броя на влизанията. Предполагам има телефон, на който може да се поиска повече информация.

# 69
Не намерих в нета, но понеже не ми е далеч ще ида тези дни и ще разпитам.

# 70
Здравейте ! Имам дъщеричка на 2г.3м. Малката знае думички,но не свърза и едно просто изречение. След консултациь с педиатъра според него няма нужда все още от среща с логопед.
Иначе цифриту и цветовете ги знау на англейски тъй като слуша и английска реч и съмненията ми идват да не би оттам да е затрудняването и с проговарянето . Вие кога посетихте логопед има ли вече място за притеснение ?

# 71
  • Cyberspace
И такааа... Ходихме при два невролога...
Преди време исках мнение за Панова и получих само отрицателни отзиви. Все пак отидохме преди около две седмици и мнението ми за нея е същото, че и по-лошо  Confused Нарочно не писах в началото след прегледа, за да ми мине афекта от срещата ни и няма да се впускам в излишни подробности за какво иде реч.
След това имахме още един час при Сарайлиева в Стара Загора. Много мила, внимателна и заинтересована. Задаваше ми много, много въпроси, видя поведението му в цялата му прелест и според нея всичко това е комплексно от факта, че не може да се изрази, същевременно се опитва и да се налага, а и аз явно имам грешен подход към "кризите" и не помагам за туширането им, дори напротив. Все пак, обобщено от двата прегледа - разстройство на експресивната реч. Изписа Брейн Бустър и Ескимо, ще посещаваме логопед и психолог. След 6-ти започваме с посещенията.

# 72
silvushka ние започнахме посещения при логопед по-рано. Но моето дете не можеше да говори. То не знаеше думички. А според мен след като знаете думички, че даже и на английски, нямате нужда от логопед и няма място за притеснения. Дайте му още време на детето. Ако английската реч е от екран, просто я спрете. Говорете повече на детето, ще се появят изреченията.

# 73
silvushka ние започнахме посещения при логопед по-рано. Но моето дете не можеше да говори. То не знаеше думички. А според мен след като знаете думички, че даже и на английски, нямате нужда от логопед и няма място за притеснения. Дайте му още време на детето. Ако английската реч е от екран, просто я спрете. Говорете повече на детето, ще се появят изреченията.
Ще гледаме да я намалим до колкото е възможно това. Има пъти когато повтаря думички,които и казвам , но друг път просто казва не и това е. Може би и за това малко отлагам. Иначе през цялото време си боботи на бебешки език нещо. А и факта поне , че ме разбира идеално какво и казвам и изпълнява команди ме успокоява донякъде , но винаги като чуя детенце на нейната възраст да свързва изречение ми се свива сърцето и притесненията изникват с нова сила.

# 74
silvushka, и моето беше така-но тръгна на логопед чак на 3, защото да слушам "ма то ще проговори само" и бла бла тъпотии, отделно че и много боледуваше...
Според мен тръгвайте на логопед-и моето не искаше да повтаря след мен, но със специалист е друго.
И ще драпам за барокамерата, не само за говора, ами защото ми писна от инатите и магариите му  и трудното съсредоточване Rage иначе  прави логически задачи за по-големи деца, учи по-лесните стихчета вече, но като се затръшка.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт