Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 900
  • 802
  •   1
Отговори
# 90
  • Cyberspace
Lucky Happyness, ще следя за барокамерата в СтЗ.

ММ е на подобно мнение, като на Магдена - че смисъл от сиропи, логопеди и т.н. няма. Но при него разликата е, че той ако не съм аз да му набивам в главата, че трябва специална работа с детето, ще си сложи капаците и ще си повтаря упорито, че в един слънчев ден просто ще се събудим, ще е станала магия някаква и той ще говори като голям човек  Tired Споменах му за барокамера в един по-далечен период, де, ама той просто ме изгледа учудено и каза "Прекаляваш, нищо му няма". Нали, ако упорито си набиваме в главите, че всичко е наред, просто ще си повярваме в един момент и всичко ще е розово.

Да измрънкам - логопедът учудващо за мен ни отказа работа с детето  Shocked Изведнъж сега се оказа толкова заета, че няма и секунда време (дори след работно време на частно) за да работи с него. Даже веднъж да го види нямала време...  Tired

# 91
Бе той и моя е перде-обаче аз съм като питбул-захапя ли не пускам  Mr. Green
Иначе и при мен, ако не съм аз хич няма да се занимае.
За барокамерата от година му пея, ама той все се мусеше че няма наблизо.
Обаче ей сега хазяйката ми трясна новината, че им трябва апартамента и освен тая грижа да го мисля за ушите ми, трябва и нова къща да търся  Tired
Писна ми-таман се наредят нещата и нова тъптоия излиза  Rage

# 92
А колко струва едно влизане в барокамерата ?

# 93
35 лв. за 1 час и 10 мин. за дете.
Аз минах през ЛЛ и той ми даде направление за УНГ-днес ще ида, стискайте ми палци моля ви, да се окаже че нямам проблем с тъпанчетата  Praynig

# 94
Момичета, има ли някоя от вас информация за тази метаболитна терапия? Това всъщност е лечението с аминокиселини. Видях на сайта на Алфамедика, че работят по този метод. Имате ли информация за тях.

# 95
  • София
Моля, спешно някой ако скоро е ходил при проф. Божинова в Св. Наум да ми каже напрвлението с какъв код трябва да бъде - 14 или 54  и също как минава прегледа, какво да очаквам

# 96
Здравейте , търся информация от майки , чието дете е сега /или било/ в 134 логопедична градина на Урвич.Трудно ми е да взема решение дали да го местя там от септември.

# 97
Оказа се че тъпанчето ми е зараснало и уж всичко е ок, обаче  пък се налага да сменяме квартирата  ooooh!
Много ме е яд-тамън задвижих нещата и ядец  Crossing Arms
Та края на месеца ще го заведа на консулт, пък юли или август ще почнем, че финансово да смогнем.

# 98
Здравейте смели момичета!
Започнахме да пием Брейн Бустер. И след една седмица прием "говоренето" на моя син се увеличи значително, даже ми каза го-за гори, до-за долу то-то-то , което значи че иска това и чао, което не бях чувала от повече от година. Искам да му дам и витамини б12 и б9, нещо комплексно, но не зная точно какви. Споделете вие какви давате. Някое беше споменал за б12 спрей - от къде се купува?
И накрая да ви пожелая лека и усмихната седмица  newsm03

# 99
Здравейте смели момичета!
Започнахме да пием Брейн Бустер. И след една седмица прием "говоренето" на моя син се увеличи значително, даже ми каза го-за гори, до-за долу то-то-то , което значи че иска това и чао, което не бях чувала от повече от година. Искам да му дам и витамини б12 и б9, нещо комплексно, но не зная точно какви. Споделете вие какви давате. Някое беше споменал за б12 спрей - от къде се купува?
И накрая да ви пожелая лека и усмихната седмица  newsm03

Спрей B12 - от он-лайн магазин Зоя.бг. Може и на място, но в магазина добавките са малко по-скъпи.
От друга страна, ако си поръчаш продукти над определена стойност, доставката е безплатна. Може и да избереш вариант - купуваш през он-лайн магазина, но го вземаш на място от  един от двата им обекта, така мисля, че няма изискване за минимална стойност на поръчката , съответно нищо не се заплаща.
С какви дози стартира Брейн Бустер? Аз сега започнах Л-карнозин - с малки стъпки, но и "на око", че давам по малко от капсулата.

Някой има ли  идея, дали двете добавки могат да се дават едновременно (витамин Б12 и l-carnosine)?

# 100
  • Cyberspace
Брейн Бустър и Ескимо ни изписаха на нас. Днес най-сетне стигаме заветните 3х5мл. и вече ще включа и Ескимо-то. Реших да не ги започвам заедно, за да видя как ще се повлияе, поведението му как ще е и така да разбера кое от двете е причинителя. Засега разлика никаква не виждам, но не съм се и ангажирала с мечти, че това е вълшебна пръчица и ще стане от раз... Ескимо-то и ББ достатъчни добавки ли са според вас?

# 101
Започнах да давам Брейн Бустера 2х2,5 за една седмица, след това минах на 2х3 мл.
всяка седмица ще завишавам дозата с 0,5мл. докато стигна 2х5.
Кибер спейс а на как ви казаха да давате Брейн Бустера ?

# 102
  • Cyberspace
Започнах да давам Брейн Бустера 2х2,5 за една седмица, след това минах на 2х3 мл.
всяка седмица ще завишавам дозата с 0,5мл. докато стигна 2х5.
Кибер спейс а на как ви казаха да давате Брейн Бустера ?
Два дни 1х2,5мл (сутрин)
Два дни 2х2.5мл (сутрин и вечер)
Два дни 3х2.5мл (сутрин, обед, вечер)
Два дни 5мл, 2.5мл, 2.5мл
Два дни 5мл, 2.5мл, 5мл
И постоянната доза 3х5мл.
Не усетих нещо да се е изнервил, въпреки, че тя като го видя и каза, че е много вероятно да се изнерви допълнително. Каза ми ако видя, че поведението му е по-различно от обикновено да върна на предишната доза. За щастие не се наложи. Не мога да кажа засега дали има някаква разлика в поведението му. Днес дадох 3х5мл, утре и другия ден ще наблюдавам и включвам Ескимото.
Вече съм се оплаквала от поведението му доста тук и много ме е страх да не стане още по-нервен. Засега да чукна на дърво, по-спокоен е. Не, че не пищи и не крещи, но сякаш не е така за всяко нещо.
Отказва да повтаря, аз много му говоря, показвам и т.н., но не провокирам интереса му. Преди няколко дни му показвах на една реклама едно бебе и повтарях, повтарях, той ме погледна и два пъти въпросително повтори "бебе?" и... дотам... Повече не иска да го каже... Стои срещу мен, гледа ме и ми казва "маамоо", но когато иска да ме повика не се сеща да ми викне "мамо", а изкрещява, за да му обърна внимание  newsm78
Според логопеда толкова сме се напаснали двамата и се разбираме без думи, че той не изпитва нужда да говори. Каза малко по малко да започна да се правя, че не го разбирам, за да провокирам друг начин да се разбираме и да комуникираме... На ясла ходи от началото на февруари. Там много ги занимават, виждам го с очите си, а и съдя по останалите деца, но малкото неща, които той усвоява си ги усвоява от вкъщи. Или поне това са моите наблюдения. Мисля да дам отбой на яслата известно време и да се занимаваме само вкъщи и на логопед. Може пък да потръгнат нещата, знам ли...

# 103
  • Смолян
Добър вечер и от мен!
Имам син на 2г и 7 месеца,който не говори нищо друго освен мама и кака.Звуците и срички,които произнася постоянно не ги броя,защото не са свързани с нищо от това,което прави в момента на изговаряне.
Февруари месец го водих на невролог в Пазарджик,при Чилингирова.Прави ЕЕГ и потвърди слава бог и думите на личната,че неврологично с мозъчната дейност всичко е наред.
След това направих ме обследване при психолог(извинете ме,ако не се казва така).Заключи,че детето изостава в психо-лингвистичното развитие,но отхвърли всякакви мои страхове за аутизъм,или спектър на аутизма.
От февруари пием Брейн Бустер.Чилингирова изписа Ноотропил,но за съжаление до преди две седмици нямаше кой да ми го вкара от никъде и пиехме първия.Сега чакам първата пратка от Германия,за да го почнем.
По собствена инициатива поисках педагогическа оценка от яслата и подадох документи за ресурсно подпомагане в градината.Само се надявам да не го оставят в яслата до пролетта,защото е роден ноември а това им е редовна практика.
От три седмици се борим с махането и на памперса и сме почти на 80% успели.Надявам се и това да помогне.

Благодаря на всяка,която ще ме изчете до край>
И пожелавам на всички дечица да проговорят рано или късно и само със сълзи от щастие да си спомняме,че сме писали в тази група.
Лека вечер.

# 104
Кибер спейс - Брейн Бустера постоянно ли ще го даваш или ще има почивка през определен период?
Като гледам твоята схема на даване си правя извода че аз много плавно го въвеждам, ама ще забързам нещата. Притеснявах се да не се появят обриви от Бустера, понеже е и с атопичен дерматит.
Моят син не се изнерви, напротив сякаш малко се кротна.
Късмет от мен момичета!

Общи условия

Активация на акаунт