Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 130 386
  • 802
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте.Реших и аз да се включа.Синът ми е на 2,9 год.В речника си има едва 6-7 думи.Използва ги свободно и на място.Разбира всичко и изпълнява прости команди.От скоро започна и да сочи.Изключително контактен е.Без памперс е от началото на лятото.Водихме го на логопед и тя каза,че не вижда нищо притеснително освен говорното изоставане.Сега ни предстоят преглед при УНГ и невролог(има и плагиоцефалия).

# 586
Плагиоцефалията не се ли води само козметичен проблем, питам защото и моето дете има и все си мисля, че проблемите му идват от там, но защо докторите не обръщат внимание на нея. 

# 587
И синът ми е така, но вече е на 4 г. и 8 м., и май вече нищо не може да се направи. На мен ми казаха, че е от прекаран рахит.

# 588
  • Пловдив
И аз не съм много наясно.Водят го козметичен дефект,но доколкото разбрах може и да има последствия.При нас беше доста сплескана главичката,но вече почти не личи.И за нас казваха че е от прекаран рахит,но изследванията показаха че няма.При нас проблема дойде от спане само на една страна.Как ли не го въртях,подпирах без успех.На 2 месеца успяваше някак да излезе от ограничителните възглавници и си лягаше на любимата страна.Правена му е трансфонтанелна ехография и всичко си беше наред.Надявам се и сега при невролога да е така.

# 589
Професор Медникаров в Горна Баня ни предложи епифизиодеза, без много много да отлагаме. Някой знае ли нещо за тази операция, толкова ли е рядка, че нищо не намирам за нея на български език? Има ли и други заболявания, за които няма информация на български, много е трудно така, това на практика означава ли, че няма и лечение в България?

Ортопедична операция? Тук не вярвам някой да даде и информация..
Извинете за включването, случайно си намерих поста тук. Станала е техническа грешка, по някаква причина това, което съм писала, е било поместено в тази тема, даже не съм разбрала, съзнателно не е било. Поздрави!

# 590
ОТ полза е. На синът ми се появи някакъв твърд израстък/кост до коляното. Говорих днес с д-р Асьов и той спомена нещо такова и, че ттряба да се оперира най- вероятно, но първо изследвания дали пречи на нерв, сухожилие. Отделно не може да си разтвори дясната ръка от лакътя до край. Много съм притеснена. уж го бях водила на преглед на 8 м. и 2 г. и 8 м. при прехваленият Венелин Алексиев.
Детето не си е чупило кракът. Дни преди да открия този израстък си беше подвил глезена, но толкова. Нямаше болка, оток или зачервяване.

# 591
Днес минавам само, за да ви кажа, че днес за първи път осъзнато и целенасочено бях наречена "мама". Гушна ме, обхвана лицето ми с ръчички и каза "Мама! Мама ! Мааама..."  Cry После ме награди с няколко целувки и петминутно гушкане. Беше нереално, разплаках се от щастие и изненада. Пожелавам на всички това вълшебство ! Сякаш ми напомни, че не трябва да се отказвам...  Heart Eyes

# 592
  • Смолян
Днес минавам само, за да ви кажа, че днес за първи път осъзнато и целенасочено бях наречена "мама". Гушна ме, обхвана лицето ми с ръчички и каза "Мама! Мама ! Мааама..."  Cry После ме награди с няколко целувки и петминутно гушкане. Беше нереално, разплаках се от щастие и изненада. Пожелавам на всички това вълшебство ! Сякаш ми напомни, че не трябва да се отказвам...  Heart Eyes

Искренно се радвам за вас.Да продължава все така дечко.

# 593
Здравейте, искам да попитам дали някой има отзиви за логопед Елка Станева. Кабинетът и се намира на . Също така ще ви помоля да ми препоръчате добри логопеди в района на община Подуене или София-център. До сега малката е посещавала двама различни логопеда, но съм крайно недоволна при тях. Проблемите в говорът и не са безкрайно сериозни- замества "К" и "Г", но трябва да се решат до пролетта

# 594
  • София

Много се радвам. И при нас се случи някъде около вашата възраст.

# 595

Браво, на малкото човече! Естествено, че няма да се отказваш - такъв филм не съществува.
Поздрави

# 596

Искрено много, много завиждам!!! Hug Hug Hug

# 597

Много се радвам! Ето за тези моменти се молим и трябва да вярваме в децата си!

# 598
  • София
Здравейте, искам да попитам дали някой има отзиви за логопед Елка Станева. Кабинетът и се намира на . Също така ще ви помоля да ми препоръчате добри логопеди в района на община Подуене или София-център. До сега малката е посещавала двама различни логопеда, но съм крайно недоволна при тях. Проблемите в говорът и не са безкрайно сериозни- замества "К" и "Г", но трябва да се решат до пролетта
СВЕТЛАНА КАРТУНОВА и
логопедичен център помпелина. При КАРТУНОВА  сме ходили за друг проблем добър специалист е 😊

# 599
Благодаря ви, момичета !  Hug
Имам въпрос:
Давате ли на децата си да гледат ТВ?
Преди време една невроложка ми беше казала, че ТВ може да забави развитието с 2 години, а аз тогава му пусках много.

Общи условия

Активация на акаунт