Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 918
  • 802
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Здравейте.Бях писала по-напред в темата.Бяхме при невролог и каза че няма отклонения,но е много нервен.Изписа Алора сироп и Дормикинд.Само не разбирам защо да давам Дормикинд при условие че няма проблеми със съня.Спи 10 часа вечерен сън и 2 часа след обед.За нея обаче е проблем че късно заспива- чак в 23:00 часа.Трябвало в 20:30-21:00 часа.Знам си детето това просто никога не е било и едва ли с хапчета ще стане.

# 691
Здравейте.Бях писала по-напред в темата.Бяхме при невролог и каза че няма отклонения,но е много нервен.Изписа Алора сироп и Дормикинд.Само не разбирам защо да давам Дормикинд при условие че няма проблеми със съня.Спи 10 часа вечерен сън и 2 часа след обед.За нея обаче е проблем че късно заспива- чак в 23:00 часа.Трябвало в 20:30-21:00 часа.Знам си детето това просто никога не е било и едва ли с хапчета ще стане.
Изписа ли са ви доста добри (щадящи) неща. Поне на листовка звучи добре. Не забравяй да споделиш има ли ефект с нервността и късното лягане. Едното е хомеопатия - предполагам, че за ефект ще трябва поне месец. За Алора сироп не бях чувала, но е на растителна основа, ако и други са ползвали нека споделят опита си и ефекта при тях.

# 692
От дормикинда файда никаква не съм видяла. Дъщеря ми на 1.6 взимаше, защото беше много изнервена от никненето на зъбите. Сирпа май Лъки го даваше, прочетете една страница назад.

# 693
  • Пловдив
И аз колкото мнения прочетох за Дормикинд всичките бяха негатилни.Ще видим как ще ни подействат на нас.Ще пием 3 месеца и сме на контрола.Отделно ни забрани всякакви шоколади и какао производни.Освен това телевизията изцяло(пасивно и активно гледане).Тук малко се разминават с логопеда,тъй като логопеда позволява 1 час на ден разделен на порции по 20 мин.Остава да минем УНГ.

# 694
  • Cyberspace
Аз давах едно друго на Mama Natura за успокоение и файда никаква. Само Брейн Бустъра донякъде тушира нервността.

Моят има на моменти напредъци, вече има две-три прости думички и нови негови си производни такива, но ги ползва когато си пожелае той  Crossing Arms В повечето случаи може да посочва важно и заповеднически с пръст до откат, чак при голям зор може да продума "най" (дай), пий (за вода) и т.н.... Махнахме памперса нааааай-накрая. Не винаги си казва "пиш", но стиска, а и си проличава като му де ходи.
 Има едни книжки от джъмбо "Моите първи думи", "Животните" и "Азбуката", които много си харесва и постоянно разлистваме и ме пита кое какво е. Тези дни установих, че явно не повтарям напразно, защото когато го хвана на правилната вълна и го подканя да ми покаже определени неща ми ги посочва без грешка. Досега наистина си мислих, че повтарянето ми е просто за негово забавление, но нищо не влиза я главата му, а явно понякога не е точно така.

# 695
  • София
Късното заспиване е въпрос на режим, при положение, че спи 10 часа нощен сън не виждам нужда от лекарства.
Дормикинд съм пробвала преди време, файда не видях.
Ако искаш да заспива в 21ч, просто на обяд трябва да спи от 12 до 2, съответно сутрин да става преди 7. Ние сме с такъв режим.
При нас по- изоставащото дете вече дъвче, защото имаше пробрем с дъвченето на месо .пробвах ги да пият от сламка- оказа се, че могат вече.
Пробвах да сваля памперса на едната, пълен провал, 5 дни пика и по пода и в гърнето. Като направеше локва на земята, двете със сестра й ходеха да джапат в локвата  ooooh!
Ами отказах се, нямам нерви...

# 696
Аз давам Алора, но не е редовно, а май трябва за да има ефект.
Но понеже сега давам сироп Уринал, че нещо взе много често често да пишка и затова отложих.
Че после само отваря хладилника и иска да пие сиропи.  Hug
Иначе днес пак се дра-влязохме в барокамерата с едно по-малко момченце и то много плака, че нашият да не остане по-назад и той беше съпричастен  Tired
Честно, направо не знам как народа прави по 20 и кусур влизания-направо вече ми се разклатиха стабилно нервите  Tired а каква мускулна треска имам на ръцете всеки път...

# 697
Първите влизания са си терсене, първите десетина дори. На нас, че ни е за втори път, тази година сякаш беше по наплашена и по мрънкаща, отделно на няколко пъти и за ушите се хвана, явно налягането на моменти не й понасяше. Търпение, и 15 влизания на серия са достатъчни.

# 698
Джули, ако моят почне да мрънка вместо да реве (че и е гръмогласен да му се и не види) банкет ще вдигна  Mr. Green
Днес ни беше 11-тото влизане.
Аз се надявах, че вече когато що годе може да се изразява да спре с истериите, но уви.
Примерно днес рева и вика "аз не разговаря" (аз така като съм му сърдита му казвам "аз не разговарям с теб")  Mr. Green но докато не каталяса не се спря.
Май беса му идва от там-как може въобще нещо на него да му е забранено, почвам да си мисля. Tired

# 699
Така, много държа да изкажа своето мнение по този въпрос.
На всяка камера с екип с мед. лице казват 10 процедури (ВА, БЦДП) и съответно тези без мед лице казват 15-20?! Нека да цитирам проф БОЗОВ, автор на единственото клинично изследване за ползата от ХБОТ - " при проведени 10 последователни процедури имаме така нар. лечебна сесия". И спирам до тук. Не знам как някой ще ме убеди мене, че видите ли детето ми се търкаля по пода, истерично реве и има държание на пълен аутист, без да е такъв и че " а ма много е полезно и за детето и за мен като майка, и как всяко влошаване е много готино нещо".
Да ама не - не може 15 серии на 30 кг дете да се равняват на 15 серии на 12 кг дете! Къде отиде дозировката? Самозабравянето с барокамерите има само един сигурен резултат - отказване от процедурите, когато положението неизменно стигне до там. Карайте според нуждите на дето и не се притеснявайте да спрете, докато се уталожат нещата, когато станат нетърпими. Направете почивка и изследвания. В камерата влизат деца с ниски кг и такива, които са вече тинейджъри - не се равнявайте с тях, ако децата са ви малки. Да не говорим, че има деца с едни нива на тежки метали и други с никакви такива - за какви еднакви процедури ще говорим?
А и кой ще ги лекува от гъби, когато се стигне до там - ами мама и тати, не не персонала от камерата, нали?

# 700
Да ви кажа, момичета, тук в Ирландия им спират следобедния сън на 2.6-3 годинки именно, за да няма такова бушуване до 10-11 вечерта. Аз в началото се дърпах, но така или иначе на забавачката й го спряха. Имат едни дюшеци по земята, ако им се спи, отиват и лягат ако им се спи, ако не им се спи - здраве да е. И моето дете откакто навърши 3 не спи следобед, а заспива в 8.00 /като часовник е/ и става в 7:30-8, т.е. прави пълни 12 часа на денонощие, което е нормата за малко дете. Тук ме.питат за сън на денонощие, а не дали спи следобеда. И честно казано, откакто спрях следобедния сън, спи супер през нощта и е много по свежа.

Аз давах едно друго на Mama Natura за успокоение и файда никаква. Само Брейн Бустъра донякъде тушира нервността.

Моят има на моменти напредъци, вече има две-три прости думички и нови негови си производни такива, но ги ползва когато си пожелае той  Crossing Arms В повечето случаи може да посочва важно и заповеднически с пръст до откат, чак при голям зор може да продума "най" (дай), пий (за вода) и т.н.... Махнахме памперса нааааай-накрая. Не винаги си казва "пиш", но стиска, а и си проличава като му де ходи.
 Има едни книжки от джъмбо "Моите първи думи", "Животните" и "Азбуката", които много си харесва и постоянно разлистваме и ме пита кое какво е. Тези дни установих, че явно не повтарям напразно, защото когато го хвана на правилната вълна и го подканя да ми покаже определени неща ми ги посочва без грешка. Досега наистина си мислих, че повтарянето ми е просто за негово забавление, но нищо не влиза я главата му, а явно понякога не е точно така.

Киберспейс, купете си картинен речник за 6-7 годишна възраст. Моята много се забавлява и научи всички думички на всяка страничка, даже се изпитваме. Тези азбучниците са с малко думи. Щом пита купувай на пожар голям картинен речник, ще видиш колко думи ще научи. Даже глаголите ги демонстрира физически, мисля даже че глаголи научи основно оттам.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 15:35 от poppy-fairy

# 701
Искам да питам тези, които дават В12, в каква дозировка го дават. Въпросът е за таблетна форма за разтваряне под езика

# 702
Искам да питам тези, които дават В12, в каква дозировка го дават. Въпросът е за таблетна форма за разтваряне под езика
Aз давам от тези http://apteka.framar.bg/30049422/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0% … BC%D0%BA%D0%B3-30 , по една таблетка през ден.  Peace

# 703
Късното заспиване е въпрос на режим, при положение, че спи 10 часа нощен сън не виждам нужда от лекарства.
Дормикинд съм пробвала преди време, файда не видях.
Ако искаш да заспива в 21ч, просто на обяд трябва да спи от 12 до 2, съответно сутрин да става преди 7. Ние сме с такъв режим.
При нас по- изоставащото дете вече дъвче, защото имаше пробрем с дъвченето на месо .пробвах ги да пият от сламка- оказа се, че могат вече.
Пробвах да сваля памперса на едната, пълен провал, 5 дни пика и по пода и в гърнето. Като направеше локва на земята, двете със сестра й ходеха да джапат в локвата  ooooh!
Ами отказах се, нямам нерви...

Иванкака, аз моята до 3 години я сурках с памперс, накрая цялата философия беше 2 дни, беше готова. На вашата възраст ако трябва да съм честна, даже не опитах, само подметнах на бавачката ни /достолепна жена изгледала половината деца в махалата, както й родителите/ а тя строго ме изгледа и каза, че съм много амбициозна. Родата в бг беше в шок и ужас като я гледаха с биба и памперс.
Та мисълта ми е, не те убеждавам да чакаш до 3, но не се отчайвай.

# 704
Предварително се извинявам ако ви карам да се повтаряте! Не успявам да се ориентирам правилно в търсенето, предполагам, че при вас мога да попитам. Моля ви, споделете от къде поръчвате GABA и по каква схема я въвеждате? Става въпрос за дете на 4г. и 4 месеца, 15 кг. В началото на темата е коментирано, че има такава със и без съдържание на вит.Б, как да избера кой е варианта за нас?
А за Speak от къде ви излиза най - на сметка да поръчвате и има ли някъде групово да се организират мамите да поръчват, където бих могла да се включа и аз?

Общи условия

Активация на акаунт