С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не мисля, че ще му направи впечатление. Той е свикнал с това и го намира за нормално.
Нормално е за него, с неговата майка. Ако започнат него така да го нищят и Зои по половин час да говори, а той да гледа децата, едва ли ще му е все тая... Wink

# 91
Така, така. След това Зои ще вземе Оскар за женска роля, а ние- за сценарий и режисура.  Laughing

# 92
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Не мога да повярвам, че  за пръв път ще  се  съглася със Зои и с основателността  на това, от което се оплаква. Wink
Аз също не бих издържала.
Зои, според мен свекърва ти  се обажда нон- стоп не само от любов и загриженост. Според мен, в нея има някаква вътрешна необходимост да  контролира всичко- хора, събития, действия, поведение. Властна жена.
С такъв човек трудно можеш да излезнеш наглава.
За съжаление, нямам конструктивно предложение, но това, което другите са предложили, намирам за напълно удачно- да помогнеш на съпруга  ти  да се види като  в огледало в твоите действия.
Не мисля, че ще му хареса. Но и не мисля, че това ще го промени. Ще дава отчет на мама, докато е жива.
Но вероятно ще започне да се съобразява  да не говори пред теб.
Което пак е нещо. Peace

# 93
  • Winterfell
Според мен тия отчети няма как да се прекратят напълно. Поне при нас не се случва и няма изгледи. Писала съм защо. Просто като свекърва ти е кукувица с огромна мания за величие и значимост, няма  много какво да направиш.
Аз го заплаших моя, че ако продължава така подробно да чурулика на маминка неща дето може и не може да излизат от семейството, просто няма да споделям с него. За сега отчетите съкратиха обем. Мен изобщо не ме споменава в картинката. А и кардиналното и отрязване допринесе доста. Просто няма възможност да си вре носа. По-рано го правеше,  защото имаше тая възможност а и аз в името на добрия тон давах малка крачка назад, т.е замълчавах си за доста неща, дето тук ги определят като ''дребнавост'', но оказва се дават големи крила за вмешателство.

# 94
Моята свекърва е такава. Иска всичко да знае. Обаче ММ не й се дава. Обяснява й което сметне за необходимо, за другите неща си трае. Тя си го и знае, че е такъв и не настоява много много да получи отговор. Беше решила, че ще разпитва мен, ама и при мен удари на камък. Сега се задоволява само с това, което й казваме и не пита много много, поне не и мен де  Mr. Green

Иначе е същата. Боба как го готвиш? На печеното пиле каква подправка слагаш? Тупаш ли си мръсните дрехи, преди да ги сложиш в пералнята? Ей такива безсмислени работи, ама понякога дразнят де.

# 95
Бронте, аз пък ще те поздравя за пръв път за прозорливостта ти Simple Smile Да наистина е властна жена с желание за контрол, а също, че тези отчети няма да спрат напълно. Наистина и на него съм му казвала, че ще му ги върна обратно с майка ми, но съм била само със заплахи.
Най-голямото ми желание по тая тема е да я поспре малко, защото според мен като отговориш на 2 тъпотии, ще ти се зададат още две и т.н., ако я срязв мило и възпитано и сменя темата, може би и тя с времето ще да смени репертоара. Абе, неспасяема работа!
Когато бяхме в Бг за две седмици, имаше 100 евро телефон от нейните позвънявания, много се ядосвах тогава пари на вятъра, а и на почивката няма почивка!

# 96
  • при късмета
Мен не би ме дразнил въпрос как готвя боба. Обаче да ми държат сметка на времето и парите ще ме накара да реагирам на момента. Въпроси като "Сега защо ще давате толкова пари за еди какво си", "Може да не купувате това, а това защото е по-евтино/хубаво и т.н." И в темите е имало такива примери, да не напомням пак за Популе и дивана, но и снахи са се оплаквали от подобни изцепки.
А нареждане какво да правя с детето, направо парирам преди да са го изрекли и гледам много лошо. Беше се стигнало до там, че майка ми да пита мъжа ми за детето и да сипе на него акъл. На него му е неудобно да я отреже директно и отговаряше, че това вече сме го решили или да пита мен, че той не знае какво е казала педиатърката. А никога не е имало случай да не знае нещо за детето. Колики, зъби, захранване, на всяка консултация до втората му година сме били заедно, ама си намери начин да не й дава информация. Не защото съм му забранила, а защото му беше досадно, а няма да се скара с нея за това. За това съм аз  Mr. Green
Зои, казах ти един начин да се справите със ситуацията, но мъжа ти трябва да го направи. Да казва вече пред свършен факт всичко, само в минало време да говори. Въпроси от сорта на какво сте яли няма да спрат, но п отози начин ще спре вмешателство в бъдещи планове. Например сега с преместването. Пак казвам само пример. Казвате й като вече сте намерили и кога се местите. Точка. Иначе казвайки й "Ние ще се местим и започваме да търсим" ще започнат въпроси от сорта на "защо там", защо за такъв наем", защо на този етаж". Чисто примерни, не се хващай за думите буквално

# 97
Купихме лятна количка на малката, че другата ми е много тежка вече и се започна с глупостите. Понеже не стои изправена, а си се изхлузва както обикновено "щяла да получи гръбначно изкривяване". Какви ли диагнози не му постави С на това дете  ooooh! Аутизъм щеше да развие като беше на няколко месеца, защото я оставях да плаче като виждам, че е инат какво ли не беше.... Много се ядосвам вече и ще й скръцна...

# 98
Благодаря за новата тема.

И моята С е същата с телефонните разговори, хубавото е, че на ММ  му е досадно и гледа да е набързо.
Нямам против да се чуват, естествено, че се притеснява и иска да знае здрави ли сме, как сме, що сме.
Не споделя бъдещи планове, а казва, когато вече се е случило. Така няма излишни приказки и намеси.
Между другото и тя е много властна и се опитва да командва, но с мен удари на камък. В началото се имаше няколко опита, но видя, че няма да стане и се кротна.

# 99
  • Северозапада
И моята свекърва е една подробна. Гледа снимки на племенника. Една снимка я гледа по 10 минути и изследва всеки детайл. "А, това костюмче не го знам. Сигурно е ново. А шапката, а обувките и т.н." То бебе на 8 м., всеки месец му се купуват дрехи и нормално, като не живеят заедно, да не знае всички дрехи на детето. Същото и с дъщеря ми. На всяка нова дреха, трябва снимка, че баба да одобри гардероба  Laughing Сега ММ е при нея. Знае подробности за всичките ни планове  ooooh! Даже майка ми малко се сърди, защото аз не споделям всичко.  Rolling Eyes

# 100
Моята свекърва и майката на жената на брат ми живеят в едно село и са били колежки, та се имат и знаят.
И много често майка ми научава от свекърва ми неща за семейството на брат ми, с когото живеят заедно.
Брат ми и снахата не споделят, майка ми не пита, но сватите ѝ я уведомяват.
Така че малко по малко споделяйте! Бабите дочули, недочули, уж да се похвалят, пък то излязло друго.

# 101
  • Варна
Мълчанието е злато, нали знаете...

# 102
Мълчанието е злато, нали знаете...

Има хора,дето не са алчни,та си го раздават златото.
Ако е за искане ,искам да знам всичко за близките си.Но  ако ми декламират с часове ще ми писне.Не  мога да решавам проблемите на никого.Сега ми се налага малка операция и  ми се ще да не съм сама в това както до сега. Знам,че има таксита и  всичко знам.Но...И не  е във никаква връзка със женения  син очакването ми.Да  уточня преди  да получа  наставления.

# 103
Женен или не, при такава ситуация децата трябва да са до родителите

# 104
  • Варна
Брат ми и снахата не споделят...
Абе явно единият от двамата споделя... Wink За да стига инфо от тъщата, през твоята свекърва, та до твоята майка (и свекърва на снаха ти), значи снаха ти споделя с маминка...

Общи условия

Активация на акаунт