С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 645
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Даже се замислих да отидем групово тримата на психолог... вече не издържа. А като се появи и второто ни дете. Тогава какво?
Оженила си се за мамин муньо, какво да направиш...Никакъв психолог не може да ви помогне, недоволна си само ти, те двамата, майка и муньо, със сигурност са си екстра. Класика.

# 256
Има ли още? Все си мислех, че са свършили?

# 257
  • София
Струва ми се, че от хормоните виждаш нещата толкова черни. Чак пък уроки от завист, психолози. А че мъжът ти е мамин мунчо няма спор. Макар че не знам, какво толкова го товари постоянно и той изпълнява? Какви задачи му дава?

# 258
Пуста любов!
Не са хормони, тя е бременна, имат болно в момента детенце, а Муньо мисли как мама щяла да се сърди, че не са отишли на гости. Всеки щеше да се вбеси.
За първи път чувам баба да твърди, че внукът й много ядял. Обикновено е, че нищо не яде.
За обръщението - на някои места пък казват "маминка" на бабата. А "сине" в моя край се използва за обръщение към момчета и МОМИЧЕТА от по-възрастните хора, независимо дали са им роднини баби и дядовци или случайни индивиди, нещо обичайно е. Това ти е най-малкият проблем. А най-големият ти е мъжът ти. Свекърва ти няма да изчезне от картинката, но мъжът ти трябва да узнае, че вече не тя командва във вашето семейство, което сте вие двамата и децата.

# 259
Е, муньото с какво е виновен за  изцепките на свеки по повод детето. Аз на мястото на авторката бих ограничила контактите с нея.

# 260
  • при късмета
Тази тема трябва да се сложи в сватбения раздел. Хубаво да си помислят момичетата за кого се женят. Да си преценят мъжете още веднъж, преди да подпишат. Или пък на ритуала да го уточнят това, точно преди да кажат "да"  hahaha

# 261
Е, муньото с какво е виновен за  изцепките на свеки по повод детето. Аз на мястото на авторката бих ограничила контактите с нея.
Как да ги ограничи, като Муньо иска да ходи при мама, даже когато детето и жена му са болни? Дали има изобщо думата? Едва ли.
Лошото е,че наистина в проблемни ситуации все дълбаят потърпевшите снахи какво е казала/направила свекървата, а мъжът си е ок. Той си е син, нали много обича мама, нали така е възпитан - оправдания, оправдания. Как някои мъже поставят граница в отношенията с майките си, а други не могат? Ами, не че не могат, не искат, не виждат проблем...и ето ти проблем!

# 262
  • Бургас
Свекървата е виновна само за това, че е възпитала мухльо. За останалото е виновна снахата - никой не я е карал да си взима мухльо за мъж. Не можем да съдим другите за собствените си избори.

# 263
Много сте лоши с момичето! Понякога тези неща избиват след сватбата и децата, не знаеш мъжа ти колко е привързан към майка си, ако нямате контакти. Аз например идея си нямах, а се жених на 30 и уж много си отварях очите Simple Smile
Ядосана си, може и хормони да са, макар че го мразя това оправдаване на настроението, но чак пък са ти урочаса детето. От мен да знаеш едно, уроки хващат, който вярва. Ако можеш да ограничиш контакти с нея, ще е най-добре за теб.
Сине казваха в Сандански всички, на всички деца. Много ми беше странно някоя баба да каже Сине на някое момиченце. Сигурна съм, че много те дразни, но ти трябва да го превъзмогнеш сама, нея трудно ще я промениш, мъжа си май също.

# 264
  • Оптимист по принуда
В Благоевградско лели, баби, винаги са ми казвали 'сине'. Може би е характерна черта на изказа.
но свекърва ми урочаса внучето си....
А на сина си направи магия за вечна вярност, нали  Sunglasses. Разбери се с мъжа си за кой се е оженил всъщност  Peace.

# 265
Е, аз видях само, че е коментирал, кой знае и него как са го обработвали. А и ако беше слушал само жена си, пак щеше да е муньо, защото пренебрегва майка си и т.н. Вярно, трябва да си преподреди приоритетите, но в крайна сметка, големи хора сме, не виждам как някой насила ще ме накара да се вдигна бременна и с болно дете да ходя някъде, където не искам.
За мен решението е разреждане на срещите със свекървата и игнор на репликите й. Като вика на детето "сине", няма да я накара да го мисли, че му е майка, щом детето е гледано от собствената си майка. А онова за уроките няма да го коментирам. Странно ми е съвременни млади жени, ползващи интернет, да вярват в такива неща, ама...

# 266
  • Countryside
Аз може и нещо да не разбрах, но не съм склонна да намирам нещо драматично в описаната ситуация. Те мъжете какво разбират от бременност, а болно дете е и дете със сопол. Може ей така да го е казал колкото нещо да каже, не че е чак такъв мамин сладък. Свекървата ми звучи в рамките на нормалното, като за свекърва, все пак е на възраст жената може да приказва всякакви глупости, това с обръщението явно е нормално за техния край. Относно яденето е странно, че е коментирала че детето много яде, ами расте ще яде. Другият път при такъв коментар й го кажи, да видим реакция. Мисля си, че е възможмо да има повечко хормони в ситуацията и L_P да е по-емоционална натура.  

# 267
Много сте лоши с момичето! Понякога тези неща избиват след сватбата и децата, не знаеш мъжа ти колко е привързан към майка си, ако нямате контакти. Аз например идея си нямах, а се жених на 30 и уж много си отварях очите Simple Smile

Напротив, Зои. Като чета, тази тема все повече си мисля, че някои като са се омъжвали, събирали или каквото там, са спали. Или са били наивни за съжаление, че след сватбата нещата ще се променят, или са си мислили, че родата няма значение, а тя има.

# 268
Абе, сигурно е така аз лично познавам няколко големи, бели птици Simple Smile, обаче родата няма как да я знаеш до девето коляно, на фаза гаджета. Всъщност не е нужно да си в близки отношения с майки бащи, братя, сестри, гледаш си половинката.
При мен видях родата три пъти преди сватбата, всички се държахме прекрасно, разбира се, опознаването със свеки дойде после Simple Smile

# 269
  • при късмета
Аз не разбирам как може да не опознаеш родата преди да се събереш с някого окончателно. Ходят по 2 месеца преди да се оженят ли?
А за навиците на мъжа ти, никой не може да ме убеди, че не ги разбираш предварително. За навици като обаждане на мама, информиране за всичко, макар и по телефона даже и да не се виждат. Как един мъж ги няма тези навици на фаза гаджета и изведнъж жени се и му се инсталират с подписването, като подразбиране по програмата. Глупости.
Вярно, че свекървата може и да няма възможност да опознаеш, но признаците, че бъдещия е мамин муньо, няма логика да не са на лице и преди това.
Хората вече съжителстват много време преди да се появят планове за сватба и се опознават по между си много по-добре, отколкото са се опознавали преди.
Не може на един "мъж" навиците му се променят веднага след сватбата. До вчера не давал никакви обяснения и не е искал мнението на мама, изведнъж започва за всяко нещо и ежедневно. Е никой не може да ме убеди, че това е възможно.
И да, в 90% от споделеното в темата е виновен мамин златен, не свекървата. Тя просто си продължава както си е правила нещата цял живот и за нея нищо не се променя, навици. Ама трябва да си или сляпа или ..., хайде ще мина без това определение, за да не видиш предварително какво е положението и какво те чака с години.

Общи условия

Активация на акаунт