С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Кали, питам от чисто любопитство, не е заяждане- твоята свекърва ни веднъж ли в тия седем месеца не намекна за ходене на село и копаене? Щом е имала такива мисли, че ще живеете по такъв начин след сватбата, ми се струва странно да не е споделила преди нея, че иска синът й най-после да се кротне и ще си работи с мама на село? Или пък да те попита какво мислиш за проблемния мотор? Какво е очаквала иначе - че й ставаш снаха, а тя е командирът вкъщи и ти автоматично минаваш под нейно командване?
Повярвай ми - не, нито веднъж. Не знам дали е от значение, че въпросното съжителство беше от ноември до май, когато на село няма за копане, но никога такова нещо не се е споменавало. Относно мотора - да, питала е какво смятаме да правим. Ние си купихме кола след сватбата. Преди това имахме само мотор. Казвала съм й категорично, че нещата няма да се променят и мотора не само ще си остане, а и ще е задължителна част от нашия семеен живот. Тя обаче си мислела (както сподели после самата тя), че "ние така си говорим, ама като се появи бебе, друга песен ще запеем." Да, обаче бебето не се появи осем години. И не само, че не разкарахме мотора, ами се сдобихме с още един... Wink Това я изкарваше извън нерви - как можело, да не сме били тийнейджъри, какви били тия излишни рискове и излишни разходи... Даже се опита да намекне, че бебето не става, защото се возя на мотор )...  ooooh! Сина й я отряза и й каза да си гледа нейните работи и да не се занимава с нашите мотори...
Относно ходенето на село, "той и братовчеда Гошо бил по живота и не се спирал като ерген, ама като се задомил и се завъртяли покрай майка си на село". Тъй разправя моята свекърва... Wink

# 286
  • Варна
Ох, ще умра от смях.

Тя обаче си мислела (както сподели после самата тя), че "ние така си говорим, ама като се появи бебе, друга песен ще запеем." Да, обаче бебето не се появи осем години. И не само, че не разкарахме мотора, ами се сдобихме с още един... Wink Това я изкарваше извън нерви - как можело, да не сме били тийнейджъри, какви били тия излишни рискове и излишни разходи...

И в нашето семейство се появи бебе /вече минаха почти 4 години/ ама не съм чула от никоя от двете страни реплики за ненужни разходи или кротване или "друга песен ще запееш". Спрямо мотора говоря. Че през тия години имаше период, в който бяхме и с два мотора в семейството. И за детето си има време и за моторите. Пари също. Добре, че нямам такава свекърва. Досега да се е гътнала от ужас.

# 287
Сори, ама родителите ги рзбирам за моторите и притесненията ми. Мм от сега ми говори как щял да купи мотор на малкия като порасне, но на мен от сега ми се изправя косата като си помисля и ше съм твърдо против Simple Smile
HighSpeed , ти караш, кажи ми, моля те колко от автомобилистите пазят мотористите?!
Adellle, припокриваш едно мое мнение, че всеки си пробутва неговия опит и теории като най-добър. Значи като теб те е е осенила мисъл свише за развод и си го направила, това изисква аплодисменти и групово втурване натам, щото някой имал някакви си проблеми с мм?!
Според мен разводът е най-лесен, по-трудно е да оправиш нещата. Пак казвам според мен, всеки си знае що се е развел или не е.
Ма Ко, вече няма да я коментирам, че губя нишката от началото до края Simple Smile

# 288
  • София
Значи, не искам да съм зла, или да решите, че нещо се хваля, обаче...трета тема, само чета, без да се разписвам. Кръстя се и благодаря на Бог, че моята свекърва няма нищо общо, с повечето, за които се пише тук. И два пъти повече, благодаря, че мъжа ми не е като мъжете на някои от потребителките в темата. Също и на себе си съм благодарна, че не съм безхарактерна лигла, която  само се оплаква, как мъжа й ходи по полата на майка си, а аз трябва и с двамата да се съобразявам, и раждам деца на поразия (обобщавам образи, не конкретизирам).
Скоро си мислех нещо подобно.
Опита ме е научил, че колкото и да обичаш човека до себе си, трябва да разчиташ първо на себе си. Да не оставаш без собствен дом и финанси, да си достатъчно кадърна, че да знаеш как да се справяш с родата на мъжа си ( и с него самия), да знаеш кога всичко е изгоряло и просто трябва да си тръгнеш (или да изгониш от дома си този, който ти пили нервите).
100000% съм съгласна с това.
Та, ясно ми е, до какви травми води един развод, за всички. Повярвайте ми, репликата "искам да сме заедно, заради детето", не е помогнала на нито едно семейство. Децата искат щастливи родители. Знам, наистина знам, че това вече е банално, но пък си остава факт. Ако двамата родители са нормални и трезвомислещи хора, няма да превърнат развода си във война за надмощие. Няма да си дърпат къщата, колата и децата в две различни посоки, а ще вземат решение, което да е полезно за всички.
И с това също. Псевдосемейството също вреди много. Въпросът е да се прецени много внимателно и трезво дали не става въпрос за нещо временно.
Не знам, много пъти съм си мислила, какво ли щеше да бъде, ако в името на детето, с бившия ми бяхме останали заедно. Повярвайте ми, всички сцени на потенциално съвместно съжителство са с летален край, поне за един човек. Сигурна съм, че това е било най-правилно и за мен, и за него, и за дъщеря ни. Но, за да вземеш такова решение, трябва да имаш топки. А да запазиш семейството си, когато знаеш,че си заслужава, трябва и сърце да имаш.
В много от изложените ситуации тук, липсва едно от двете.  Confused
Най-често първото.

# 289
  • Варна
Сори, ама родителите ги рзбирам за моторите и притесненията ми. Мм от сега ми говори как щял да купи мотор на малкия като порасне, но на мен от сега ми се изправя косата като си помисля и ше съм твърдо против Simple Smile
Зои, само да ти кажа, че няма абсолютно никакво значение нито дали мъжа ти ще му купи мотор, нито дали ти ще си за или против... Wink Личен опит.
А иначе - то и ние ги разбираме родителите си за моторите и притесненията. Кой е казал, че не ги разбираме. Ама едно е да се притесняваш, съвсем друго - да тропаш с краче и да изискваш. Нали не вярваш, че една майка, колкото и да се притеснява, може да направи каквото и да е, за да откаже 40 годишния си син да кара мотор, при все че той кара от 15 годишен?
Правилната политика е не "да си твърдо против", а да възпиташ умен и отговорен човек, който знае какво прави и как го прави. Щото такива, дето родителите им са "твърдо против", ама те им правят на пук и карат като шашави, с HighSpeed ги познаваме много...

# 290
Не е заяждане, но ако трябва да  бъдем честни то нито мотористите, нито шофьорите на автомобили и по-големи превозни средства много зачитат правата на пешеходците! Що народ е измрял, пък не е бил в превозно средство било то мотор или нещо друго, но пак сме по улиците! Това е малко глупава теория и аргумент, че понеже не са пазени, давай да го избегнем! То глупаци колкото искаш има на света, това значи ли че не трябва да контактуваме с никой, че веротяността да е идиот е голяма?  newsm78
Аз лично не виждам какво общо има зрелостта, задомването и мотора!

# 291
  • където ми харесва
HighSpeed , ти караш, кажи ми, моля те колко от автомобилистите пазят мотористите?!
Adellle, припокриваш едно мое мнение, че всеки си пробутва неговия опит и теории като най-добър. Значи като теб те е е осенила мисъл свише за развод и си го направила, това изисква аплодисменти и групово втурване натам, щото някой имал някакви си проблеми с мм?!
Според мен разводът е най-лесен, по-трудно е да оправиш нещата. Пак казвам според мен, всеки си знае що се е развел или не е.
Ма Ко, вече няма да я коментирам, че губя нишката от началото до края Simple Smile
Зои, не пробутват нищо на никого, но както ти споделяш, така и аз споделям. Колко пъти се разведе ти, че да обясняваш как развода бил най-лесното?! И, по-добре е, наистина, да си държиш сарказма и иронията за свекърва ти.

# 292
  • Варна
Зои, аз карам и мотор и кола, редувам ги според сезона, но реално карам абсолютно всеки ден, откак взех книжка за кола на 18 и книжка за мотор десет години след това. Аз лично, когато съм в колата и видя мотор наоколо, се изтеглям максимално, правя му място и се моля да изчезва по-надалече, защото имам поглед върху масовото каране на мотор. Болно ми е да го кажа, но поне половината /да не кажа повечето/ карат като откачени и сами не се пазят.  Между другото това отношение на каращи автомобили към мотористи го виждам все по-често наоколо.
Родителите и аз ги разбирам, те все се тревожат за децата. Дали ще бъде за мотор, кола, някакъв екстремен спорт или нещо друго, все тая. А ти няма какво да го мислиш толкова твоя син още отсега. Може да се окаже, че хич не му е на сърце мотора и сам да дръпне назад, а може и сам да си го купи както направих аз. Моите родители нямаха избор тогава, поставих ги пред свършен факт.

# 293
  • Бургас
Сори, ама родителите ги рзбирам за моторите и притесненията ми.
И аз ги разбирам. Аз съм супер страхлив човек и бих пукнала от притеснение ако мой близък се качи на мотор. Мъжът ми по едно време ми заговори за мотори и му казах просто да забрави. За съжаление в България културане на шофиране на каквото и да е превозно средство е ужасяваща.
Според мен разводът е най-лесен, по-трудно е да оправиш нещата.
Ако разводът беше най-лесното нещо, нямаше толкова много жени да търпят мъжете си идиоти.
Съмнявам се, че някой си е тръгнал преди да се пробва да оправи нещата или преди да е 100% сигурен, че иска/трябва да си тръгне. За да се стигне до там да искаш да напуснеш половинката си, то нещата като нищо са станали вече непоправими. А и не винаги хората имат желание за промяна. Твоят мъж като му обясни колко те дразнят разговорите му с майка му, да не би да направи нещо по въпроса. Дори и не си направи труда да промени нещо - дали ще говори с нея докато теб те няма, дали ще ограничи информацията, която споделя или ще гледа да приключва разговорите по-бързо. Ама и когато насрещната страна е сигурна, че няма да има последствия, си прави каквото иска.

# 294
Джули, какви последствия искаш, да го набия или да се разведа?!  Много крайно, иначе пет реда нагоре ми говориш за пробване да се оправят нещата. Много повърхностно.

# 295
  • Бургас
Джули, какви последствия искаш, да го набия или да се разведа?!  Много крайно, иначе пет реда нагоре ми говориш за пробване да се оправят нещата. Много повърхностно.
Говоря за "пробване", когато има смисъл. В доста случаи обаче /пълно отсъствие на любов и уважение; непоправими черти в характера на другия, които разклащат връзката и пр/ е губене на време и усилия да поправим непоправимото.
А под "когато насрещната страна е сигурна, че няма да има последствия, си прави каквото иска" имах предвид нежеланието на мъжа да се промени, породено от факта, че ако не го направи, за него няма да има последствия. Мъжа ти знае, че твоето раздразнение от неговите разговори с мама, няма да доведат до лоши последствия за него. Не, ти няма да се разведеш или да го напуснеш /никога не съм твъдяла, че трябва да го направиш/ и той знае това. Затова и продължава в същия дух, защото си мисли "Да, Зои се дразни, но какво от това". 

# 296
  • при късмета
Зои, за теб е ясно, че темата е непонятна. Т.е разбираш го, но не искаш да го признаеш. Ти беше една от най-подкрепяните снахи в темата за оплакванията ти от свекървата. Но когато всички, без изключение, започнаха да ти казват, че причината е в мъжа ти, ти рязко зае позицията на свекървите. Не се сърди на другите, че не приемат нещо, както ти разговорите на мъжа ти с майка му, но не се примиряват. Не са повърхностни. Както каза Адел, трябва да имаш топки да си отстоиш своето. Особено, ако няма изглед нещо да спре да те дразни.

# 297
  • София

Ако разводът беше най-лесното нещо, нямаше толкова много жени да търпят мъжете си идиоти.
Съмнявам се, че някой си е тръгнал преди да се пробва да оправи нещата или преди да е 100% сигурен, че иска/трябва да си тръгне. За да се стигне до там да искаш да напуснеш половинката си, то нещата като нищо са станали вече непоправими. А и н е винаги хората имат желание за промяна. Твоят мъж като му обясни колко те дразнят разговорите му с майка му, да не би да направи нещо по въпроса. Дори и не си направи труда да промени нещо - дали ще говори с нея докато теб те няма, дали ще ограничи информацията, която споделя или ще гледа да приключва разговорите по-бързо. Ама и когато насрещната страна е сигурна, че няма да има последствия, си прави каквото иска.
Всички обяснения преди това, което съм ти болднала, губят смисъла си, щом може някой да приеме като повод за развод комуникацията по телефона с родителката си.
Подминавам факта, че масово се смята за нормално такава комуникация между булката и мама, но ако е свеки, то синът ѝ е муньо. И трябва да му поставиш ултиматум- или спира да споделя какво сте яли на обяд, или се развеждаш.
Като чета тук, какви акъли се дават за развод, дори и за грешно вдишване и издишване, не се учудвам че масово участващите са с втори брак.
И ако ще отново да ме наскачате, и до трети ще го докарат, ако това са им най- тежките проблеми.
ПП. Чудя се, как забравяте, че човек е такъв, какъвто е и най- тъпото е да си мислите, че главната идея е да го вържете за себе си, пък после  ще го променяте.
И се питам- не е ли възможно другият да е на мнение, че просто ти не си права, а не че той греши, и не му пука за теб, и не го е страх, щото няма да има последствия?

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 22:37 от absurt

# 298
Да, Ма Ко, имам генералния проблем мъжа ми да си обича и уважава майката, и аз да виждам и чувам това малко повече от нужното! Нямах късмет да не си говори с нея или да са прекъснали контакти, или пък да й крещи и да я поставя на мястото.
Кой по-точно е проблема ми с мъжа ми, от споделените в темата, извън разговорите?!

# 299
  • Бургас
Съмнявам се, че някой си е тръгнал преди да се пробва да оправи нещата или преди да е 100% сигурен, че иска/трябва да си тръгне. За да се стигне до там да искаш да напуснеш половинката си, то нещата като нищо са станали вече непоправими. А и н е винаги хората имат желание за промяна. Твоят мъж като му обясни колко те дразнят разговорите му с майка му, да не би да направи нещо по въпроса. Дори и не си направи труда да промени нещо - дали ще говори с нея докато теб те няма, дали ще ограничи информацията, която споделя или ще гледа да приключва разговорите по-бързо. Ама и когато насрещната страна е сигурна, че няма да има последствия, си прави каквото иска.
Всички обяснения преди това, което съм ти болднала, губят смисъла си, щом може някой да приеме като повод за развод комуникацията по телефона с родителката си.
Подминавам факта, че масово се смята за нормално такава комуникация между булката и мама, но ако е свеки, то синът ѝ е муньо. И трябва да му поставиш ултиматум- или спира да споделя какво сте яли на обяд, или се развеждаш.
Като чета тук, какви акъли се дават за развод, дори и за грешно вдишване и издишване, не се учудвам че масово участващите са с втори брак.
И ако ще отново да ме наскачате, и до трети ще го докарат, ако това са им най- тежките проблеми.
Първо - нищо не си болднала. Второ - никой не е говорил за развод /Зои сама повдигна въпроса/. Трето - да, има едни и същи неща, които е приемливо да се правят от едни и неприемливо да се правят от други /например на разходка мога да хвана приятелка/майка си под ръка, но няма да е много адекватно един мъж да хване за ръчичка майка си/баща си или свой приятел  Crazy/. Четвърто - не смятам, че е нещо лошо някой да е на втори брак. Много по-лошо е да си част от връзка, в която си нещастен.

Общи условия

Активация на акаунт