С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Има ястия които не са ми любими, но не правя капризи и физиономии щом ми се сервира.
Бени, има разлика между това да правиш фасони от лигавщина и капризи и да се издрайфаш, след като хапнеш определена храна. Аз, например съм като фонтан. И да искам, не мога да се спра.
Напълно подкрепям. Не знам обаче от внушение ли е, от самонавиване ли е, но ..........е неприятно.
Иначе съм и карък от всякъде. Един косъм да има или една муха в яденето, или пък нешо друго, на мен ще се сервира.
Виждала съм хора, които махат косъма и продължават да се хранят. На мен, ако ми се случи аз преставам да ям и няма сила, която да ме накара да продължа. В стомаха ми настъпва буря, все едно ще избухне вулкан.За свекърва ми това са глезотии.

# 451
  • Оптимист по принуда
Вася, мм е така - има ли косъм, чесън, оцет - край, просто ще повърне. Освен да му обяснявам как не ме уважава, щом не го е изял.

# 452
Вася, мм е така - има ли косъм, чесън, оцет - край, просто ще повърне. Освен да му обяснявам как не ме уважава, щом не го е изял.
Спести си обясненията ,че и на мен няма да харесат,но се случва,човещинка.Има кошче за отпадъци за това.

# 453
Пак сте зачекнали храните ей!Ще каже човек,че по цял ден само готвите и ядете.Аз съм странно животно.Нещо не е ли сготвено добре,убий ме не го ям.Пък ако ще и 10 часа да си се трудил върху него.Както и не сервирам на гости или на семейството си нещо което не ми хареса.Превърнала съм готвенето в хоби и страст.Смятай,едно от най-омразните неща ми е да съсипе някой храната или да я остави да се развали.Свекърва ми ме е докарвала до бяс като остави примерно дивеч,щото не и се готви и седи 1-2-3 дена в хладилник и ми каже искаш ли го или да го замразя респ. да го изхвърли!Това е прясна,еко супер храна,тя ще го съсипва със замразяваници и глупости.Или реши да вари дивеч,щото нямало да се изпече и го съсипе в тенджерата под налягане.Докарва ме до бяс с пяна по устата!

# 454
  • Варна
Моята редовно съсипва и изхвърля храна. Т.е. не я изхвърля - търкаля се из хладилника и я изхвърлям аз. Като я попитам "Добре де, това защо го купи/донесе като нямаш намерение да го готвиш/ядеш?", отговора е: "Ми да има!" Полудявам... Не съм научена аз така...

# 455
Коментарът на Рибозом ме подсети за това как свекърва ми замразява всичко- мляко, яйца, всякакъв вид сирена, млека, плодове от рода на цитруси  Shocked ... какзах й, че не е правилно млечните продукти да се замразяват, както и яйцата... и най-вече лимоните и всички цитрусови плодове, но тя-НЕ! Винаги така е правила! Беше направила едно ядене от пълнени патладжани с кайма и залети със сос бешамел и ги беше замразила! Само като се размрази човек можеше да   Sick и тя обяснява как вкуса не се е променил изобщо! Мъжа ми й повярва, вкусва и започна да й говори как вече не иска да си изказва мнението по отношение на замразяването!  Laughing

# 456
  • София
Леле, сега след поста на Мушморанка се сетих, че и моята замразява всичко - мляко, масло, плодове, ДОРИ И МЕД  ooooh!

# 457
  • Бургас
Моята веднъж от всички покупки реши точно яйцата да остави навън на стайна температура, защото "нямало място в хладилника". Като я насмотахме дружно, разчисти хладилника и им направи място. Поне слуша като й кажеш и сама си се смее като направи някоя глупост. Образ  Grinning

# 458
  • където ми харесва
Моята веднъж от всички покупки реши точно яйцата да остави навън на стайна температура, защото "нямало място в хладилника". Като я насмотахме дружно, разчисти хладилника и им направи място. Поне слуша като й кажеш и сама си се смее като направи някоя глупост. Образ  Grinning
Ами, само ние си държим яйцата в хладилника, да ти кажа честно. Разликата във времето, за което ще се развалят сурови яйца на стайна температура и в хладилника е 2-3 дни. Тоест, ако консумирате една кутия от 12 броя яйца, за една седмица, спокойно можеш да ги прибереш и в шкаф, който е по-тъмна част на кухнята.

# 459
Леле, сега след поста на Мушморанка се сетих, че и моята замразява всичко - мляко, масло, плодове, ДОРИ И МЕД  ooooh!
Е как! Медът има нужда най-много от замразяване!  Laughing

# 460
  • Варна
...моята замразява всичко ... ДОРИ И МЕД  ooooh!
Това пък от какъв зор...  newsm78

# 461
  • Оптимист по принуда
Това за мен са белези от соца, когато всичко се е кътало, пестяло, да има за резерва...
За гъркинята не знам дали е точно така, по-скоро необразованост.
И тук в Англия яйцата в магазините не са в хладилници, иначе аз си ги слагам в хладилник.

# 462
  • София
...моята замразява всичко ... ДОРИ И МЕД  ooooh!
Това пък от какъв зор...  newsm78

Нямам никаква представа. Медът не е продукт, който се разваля. А и зеленчуци за салата - уж не купува в промишлени количества, но пак ги слага в камерата. Да не ви казвам каква салата става. Кашкавал, сирене и подобни - също  ooooh!
Следващия път ще я питам, защо прави така  Flutter

# 463
  • София
Медът има "срок на полезност". Може би свекърва ти прави някаква връзка в тази насока.

# 464
И аз съм против човек/дете/ да се кара да яде насила. Мен са ме карали в детската градина и знам колко е отвратително.
Иначе и аз не ям всичко и ако ми сервират нещо, което не ям, отказвам любезно, но не опитвам.
Свекървата прави баклави и други такива сладки неща, когато се виждаме по празници. Само като гледам баклавата и ми прилошава. Няма земна сила, която да ме накара да я опитам.

Общи условия

Активация на акаунт