С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Дами,става въпрос за ненамеса в личното пространство ,не за подредба на вещи или за диктуване на правила. Всъщност жена ми е най-тихия и скромен човек на планената. С майка ми се разбират прекрасно -просто сме заявили че сме достатъчно големи за да ни налагат мнение и да ни дават наклон...
Вие драги свекърви ако си нямате свой личен живот , интереси и хобита,продължавайте да се месите в живота на децата си. Аз и жена ми сме изключително свободолюбиви и достатъчно големи.Не налагаме наши правила в нечии чужд дом , просто си пазим личната независимост. Живеем на принципа "Аз не преча на никой и не му се бъркам за нищо-изисквам същото" Толкова ли е трудно? Толкова много ли искаме?
Не искате много, ама се правите че не разбирате, че пречите и влизате с бутонките в личното пространство на майка ти.
Нищо, че сте любезни един с друг.
И в тоалетната трябва да се изчаквате, и в банята.
Гости като решиш да поканиш, дали искаш разрешение, или демонстрираш независимост?
А, с личния живот на майка ти, как стоят нещата?
Тя трябва ли да ти каже да излезеш, че ще има гости?
Не ми говори, че никой на никого не се бърка в живота, заврени под един покрив.
И както гледам- прекопирал си едно към едно теорията на най- върлите представителки на сектата " мразим свекървата"!
Нямало да дадеш на майка ти да види внучето- ама що си мислиш, че тя ще скочи от 15 етаж от отчаяние?
Нямало да я погледнеш, да си продавала апартамента и да си намерела кой да се разправя с нея- ами, ако синът ми така ме " обича", ще продам жилището, ще си избера старчески дом и ще знам, че ме обгрижва обучен персонал, пък и някой дядо може да си харесам. Mr. Green
Ама вие сте като оня виц за чукча , дето бил писател ,не бил читател.
Понагоре съм написал че майка ми твърдо настояваше да се върнем в апартамента. Защото това бил и наш дом. Моята майка разсъждава така ,вие ако сте егоистки ,това е друг въпрос.
 За да не се чувстваме като някакви натресли се на готово персони направихме ремонт за около 7 хиляди лева. Нямам никакви претенции към личния живот на майка си.Съобразяваме се. Ние си каним гости изключително рядко ,те с баща ми също. Това е временно положение. Ще се изнесем до година-две. Ако през този период майка ми ме шантажира с това че съм в нейния дом ,много жалко. Вие явно бихте го направили.
Ти казваш "ако сина ми така ме обича". Ами мене майка ми така ли трябва да ме обича ,да не зачита личния ми живот и личното ми мнение. Да не зачита личното ми пространство. Ако вашите синове са "мамини златни" аз не съм.Въпрос на характер.
Майка ми си е майка ,тя е най-свещената за мене ,не бих я наранил никога , просто начертах граници. Ако тези граници бъдат преминати-просто ще се изнеса ,но тя никога няма да ме постави в тази ситуация.

# 571
  • София
Ще се окаже, че чукча- писателят си ти, ама не ми се разяснява до откат. Peace
ПП. Това, какво " явно" бих направила, звездите ти го говорят, но не се учудвам. Mr. Green

# 572
Съжалявам, но временното положение налага на временно пребиваващите да се съобразяват, а не на собствениците. Ако благоволя да приютя непрокопсалия си син и жена му, те са тези, които ще се съобразяват с мен, а не обратното.

Аз съм изключително гостоприемна и нямам претенции, но усетя ли, че някой се опитва да ми се налага става лошо.

# 573
Съжалявам, но временното положение налага на временно пребиваващите да се съобразяват, а не на собствениците. Ако благоволя да приютя непрокопсалия си син и жена му, те са тези, които ще се съобразяват с мен, а не обратното.

Аз съм изключително гостоприемна и нямам претенции, но усетя ли, че някой се опитва да ми се налага става лошо.

Те хората са казали че с жена и радио не се спори ама...  Laughing
Това че пазиш личния си живот и пространство ако е налагане ,горките ви деца.
Сега разбирам защо има толкова много нещастни снахи. Ами то вие сте обсебили синчетата .Промили сте им мозъка ,че вие се "Факторът" с голямо Ф и вие се константата която крепи живота им и всяко различно мнение освен това на мама е "налагане".
Ужас.
Спирам да пиша в тая тема .

# 574
  • Бургас
f_f, кое наложи да се върнеш при родителите ти? Знам какво е да живееш на квартира и свободата, която тя ти дава и ми е странно защо си се върнал. Ремонтът толкова ли беше наложащ, че изкара 7 бона, които биха били добра сума за първа вноска за собствен дом?

# 575
f_f, кое наложи да се върнеш при родителите ти? Знам какво е да живееш на квартира и свободата, която тя ти дава и ми е странно защо си се върнал. Ремонтът толкова ли беше наложащ, че изкара 7 бона, които биха били добра сума за първа вноска за собствен дом?
Съжалявам ,няма да ти отговоря. Тука всяка дума се преиначава и се ползва срещу теб.
Аз съм мъж ,не съм свикнал на такава дребнавост  Laughing
Все пак горе долу в предните постове съм писал за какво става въпрос. Ако ти е интересно-прочети.

# 576
Ако твоя син дойде да живее у вас с жена си ,да разбирам че ще го изнудваш с това че това е твоя дом и ти диктуваш правилата ,така ли?

Първо, няма как да се случи моят син да живее с жена си в моя дом, не и докато аз съм там. Две жени в една къща? Не, благодаря.
Второ, една "достатъчно разбрана и интелигентна" майка няма да се намесва в отношенията в чуждо семейство, пък било то и на собственото ѝ дете, още по-малко пък ще прибегне до изнудване. Противоречиш си. Е ли майка ти разбрана и интелигентна, или е изнудвачка, която трябва да бъде поставена на мястото ѝ?
И трето, дори да се наложи да живеем заедно като някакво временно решение, ама много временно, в рамките на месец-два, нито аз ще тръгна да изнудвам, нито пък ще позволя някой да ми диктува правилата в собствения ми дом. Тези правила, каквито и да са те, са наложени като работещи от години наред и на когото не му отърва да се съобразява с тях, има цялата свобода на света да затвори вратата отвън и да се спасява от терора на хората, които са го отгледали, пуснали да лети и след това приютили обратно.

# 577
  • Бургас
Съжалявам ,няма да ти отговоря. Тука всяка дума се преиначава и се ползва срещу теб.
Аз съм мъж ,не съм свикнал на такава дребнавост  Laughing
Все пак горе долу в предните постове съм писал за какво става въпрос. Ако ти е интересно-прочети.
Всъщност исках да те защитя. Ако ремонтът е бил неотложен и родителите ти са нямали пари за него, а ти си нямал излишни пари хем да им помогнеш, хем да живееш и на квартира, би било обяснимо решението ти. Все пак тези 7 хиляди биха били парите ти за квартира за доста време.
Това с "поставил съм майка си на място" беше много неподходящ израз. Явно искаш да кажеш, че живеете в хармония и се разбирате, което е чудесно и не е невъзможно за един кратък период от време. Дано скоро си намерите собствен дом. Пожелавам ви го.

# 578
Ох, имам чувството, че f_f е Ма Ко с мъжки ник Joy То една свобода, независимост, не вмешателство, граници и дрън глупости като са в едно жилище с една тоалетна и кухня!

# 579
F_f просто твърди, че може да се живее с родителите и да не се бъркат взаимно едни на други двете поколения. Не е първият в тая тема, който живее с майка си по някаква причина. Веднага е изкаран смотаняк и мизерник, че няма откъде да извади пари за собствен дом, че може би спестява за такъв на гърба на майка си и как смее да говори неуважително за нея. Изобщо в тая тема или е черно, или е бяло. Ако живееш в нечий дом, търпиш. Пък дали си поканен и убеждаван да идеш там, дали си се натресъл - всички са еднакви.

# 580
Приказваме си ние тук ама тази култура да се събират под един покрив със свекъри и свекърви, тъщи и зетьове е много дълбоко вкоренена при нас (българите) и всички си патим от това. Извинения много могат да се намерят защо някой трябва да се натресе... Ако преди 10 години някой ми беше казал, че ще живея със свекърва ми, щях да му се изсмея. Ама ей на! Търпя, какво да правя. Идвам в темата, промрънквам, ядосвам се, рядко се карам (досега единици пъти се е случвало) и гледам към светлото бъдеще, когато няма да простирам свекървенските гащи. Но докато не изкореним тая "традиция", много семейства ще страдат.

Скрит текст:
Скоро бях на гости на приятелка чужденка - живяха няколко години в къща собственост на родителите на мъжа. И ми се оплаква милата как свекърва им била "на гости" (де факто в собствената си къща) и си поканила гости на кафе та събудила моята приятелка в събота сутринта. Та докато я слушах и се забавлявах с нейното искрено възмущение си представях какво я чака ако се оплаче в бг мама  Joy

# 581
F_f просто твърди, че може да се живее с родителите и да не се бъркат взаимно едни на други двете поколения.

Това според мен е невъзможно - физическата близост до такива хора до голяма или малка степен винаги води до вмешателство. Друг е въпросът, с какъв замах и кой е в по-силна позиция!

# 582
  • София
F_f просто твърди, че може да се живее с родителите и да не се бъркат взаимно едни на други двете поколения.

Това според мен е невъзможно - физическата близост до такива хора до голяма или малка степен винаги води до вмешателство. Друг е въпросът, с какъв замах и кой е в по-силна позиция!

И аз мисля, че или жена му или майка му правят компромиси, ама той нека си мисли, че всичко е ОК! Нали е мъж и не е свикнал на дребнавости  Wink

# 583

И аз мисля, че или жена му или майка му правят компромиси, ама той нека си мисли, че всичко е ОК! Нали е мъж и не е свикнал на дребнавости  Wink
Благодаря ви дами ,за подкрепата Simple Smile
Всички правим компромиси ,все пак живеем под един покрив. Никога не съм твърдял обратното. Но за всичкото време в което сме тука е нямало нито един скандал или дори дума на криво. Всичко зависи от хората които живеят под този покрив ,възпитанието им ,светогледа им ,и границите които са начертани още преди въпросното съжителство. Всяка къща си има различна "история" и няма общовалиден начин на общуване.
Съгласен съм че използвах изречението "поставил на мястото" грешно ,прозвуча все едно съм и набил канчето ,не , просто и казах че нашите дрехи ,нашата стая и нашето куче са наша отговорност. Общо взето живеем като саквартиранти ,ние в нашата стая ,те в тяхната ,само вечер се събираме да вечеряме ,какво толкова чудно има. Това е перфектния вариант за съжителство в една къща с две поколения.
Надявам се след около година вече да заживеем в свой дом ,няма нищо по-хубаво от самостоятелноста. Пожелавам го на всички. Simple Smile

# 584
По принцип мъжете са малко слепи за женските дразги. Със сигурност свекърва и снаха не си пасват във всичко, но явно се правят компромиси.
Живях, даже силно казано, седмица бяхме при свекърва ми и откачих, въпреки че съм отстъпчива и толерантна. Кой готви, как готви, кога се яде, заедно ли се яде, ами банята?! А, не мерси! Пари да ми дават вече не живея с никого. Решила съм, че опра ли до там, продавам си апетитния имот в моя роден град и си купувам друго, където ще живеем!
Да налееш 7 хил. в ремонт, а не в бъдещото собствено ми е странно решение, но всеки си знае.

Общи условия

Активация на акаунт