С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 383
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Сори, но тесногръдият е някой друг! Не ми е странно да се ремонтира жилището на свекъри/ родители, странно ми е, кое го налага, при положение, че някъде се готви собствено такова, където тези пари могат да влязат?!
Изводът е, че явно условията при мама са били кофти и е имало нужда от ремонт, от там възниква  защо пък да не е квартира?!
И от там ми хрумва една черта на бг тариката- да не настине и да не се мине Simple Smile Що пък ще плащам на сульо, ще си ходим в една тоалетна с мама, кво пък толкова, аз нали така съм си живял, не ми пречи, а жената тя е добричка!
Никога не е късно да се изложиш  Grinning Точно ти показваш бай Ганьовско мислене.
Вие тука сте май всички чукчи писатели... По нагоре съм обяснил подробно с какво се мотивира преместването ми ,ама друго си е да го пречупиш през собствената си призма.
Право каза една форумка ,че тука е змиярник  Whistling

# 601
  • Оптимист по принуда
To хубаво змиярник, ама ти си регистриран от януари, пък чак сега се разписа и то само в тази тема  newsm78. Когато някъде не ми е приятно, респективно не ходя там. Peace А ти скочи с пръчката да разръчкваш. Що така?

Иначе не виждам лошо, че си освежил дома на майка си - аз го приемам като взаимопомощ. Аз ако съм , няма да оставя да майка ми да живее в мизерлък или кофти условия, особено ако и съм се приютила при нея. А това жилище, хм, на кого остава след това? Сигурно няма да е на комшията.

# 602
To хубаво змиярник, ама ти си регистриран от януари, пък чак сега се разписа и то само в тази тема  newsm78. Когато някъде не ми е приятно, респективно не ходя там. Peace А ти скочи с пръчката да разръчкваш. Що така?

Иначе не виждам лошо, че си освежил дома на майка си - аз го приемам като взаимопомощ. Аз ако съм , няма да оставя да майка ми да живее в мизерлък или кофти условия, особено ако и съм се приютила при нея. А това жилище, хм, на кого остава след това? Сигурно няма да е на комшията.
Регистрирах се защото четях темите с муньовците ,беше ми интересно. Не знаех че ще ми стане неприятно преди да започна да пиша. Явно ако имаш мнение различно от общоприетото е проблем в този форум. Не обичате май много да ви се казва истината ?
Относно дома на родителите ми ,не е било мизерия никога ,просто имаше нужда от някой подобрения. Именно че това жилище ще остане за мен ,не са пари на вятъра а са си инвестиция.

# 603
f_f, браво за това, че живеете в разбирателство.
 Какво по-хубаво от това в този жесток свят. Затова поне в семейството си да не водим безмислени войни.

# 604
Demmy,
животът е сложен и всяко удоволствие се плаща.
Понякога на младите също не им е лесно - хем да плащат за ремонт на свекърите, хем за себе си пари да изкарват.
Свободата Санчо е скъпо удоволствие.
Наистина ли е толкова трудно да се разбере, че младите изкарват повече, а родителите понякога имат нужда от финансова подкрепа.
Често животът не е черно и бяло. Свекърва ми мечтае да живеем заедно (оставяме настрана какво пише в "натуралния акт"), защото знае, че младите имат пари, а тя иска сериозни инвестиции, за да покаже на съседите  "че жена с възможности". Ами това не е вярно. Тя е мързелива жена, която цял живот е очаквала друг да плаща за нейните желания.
Съжалявам, но тя не е жена с възможности. Аз съм жена с възможности и не виждам причина да плащам с моя труд нейните мечти.  Не не разбирайте грешно, плащам, но според моите разбирания, само това, което намеря за разумно.

# 605
f_f, браво за това, че живеете в разбирателство.
 Какво по-хубаво от това в този жесток свят. Затова поне в семейството си да не водим безмислени войни.
Исках да напиша още с първия си пост как съм го постигнал аз ,според моите разбирания ,та може да помогне на някой друг,но ме нападнаха за какво ли не ,извадено от контекста.
То не беше че се хваля ,не беше че си измислям ,не беше че жена ми всъщност не е доволна но си мълчи ,що не съм дал парит за нещо друго... лудница  Laughing

# 606
Със 7 бона не може да се направи цялостен ремонт на жилище ,или е козметичен или е частичен. Моят основен на стая,баня и коридор е толкова с обзавеждането и добре,че   няма снаха да смята  .Навреме се усетих.
Това е смешна сума и  най-вероятно  този мъж си е създал  удобства докато живее.
 Не  издребнявайте дами.Не  всички са    с проблеми с родителското тяло. А тази майка с мерак ще посреща и гледа и внуци вероятно-дали са и   рамо и има за какво да се трепе. Но друго щеше да е да  я  игнорират .И по света   е  така-младите помагат на старите,а  не обратното по българския  обичай.
 И младите ще се връщат в този дом  с мерак заарди удобството , и старите няма да го занесат  като си тръгнат от света,остава си.

# 607
  • София
F_f,  жена ти работи ли, защо не се преместихте при нейните роднини, и ако бяхте при нейните роднини, щеше ли да дадеш 7000 лв за ремонт.  Питам само?
Сестра ми живее в апартамента на свекърва й ,с нея. За момента да чукна на дърво цари разбирателство.- жената е нормална и не прави физиономии, интриги и скандали.

# 608
  • София
За парите може и да не й дреме, но че живее в чужд дом и чуждо домакинство, категорично няма как да е доволна. Действайте по- бързичко с изнасянето, а ти да знаеш, че на тая жена цял живот имаш да й се отплащаш Simple Smile

# 609
F_f,  жена ти работи ли, защо не се преместихте при нейните роднини, и ако бяхте при нейните роднини, щеше ли да дадеш 7000 лв за ремонт.  Питам само?
Сестра ми живее в апартамента на свекърва й ,с нея. За момента да чукна на дърво цари разбирателство.- жената е нормална и не прави физиономии, интриги и скандали.
Жена ми работи ,да ,доходите ни са почти равни.Не се преместихме при нейните защото са от друг град . Но дори и да бяха ,не бих бил склонен да инвестирам пари в техния апартамент защото той е отреден за брат и , а този ще бъде наш след време. Иначе бих помогнал с каквото мога на техните ,защото майка и е вдовица от млада и аз много уважавам това че е изгледала две деца ,сама жена .

# 610
Тези "след време ще остане на мен", малко разтегливо понятие. Документално дали е твой? Защото по документи ако е на друг - живей си ти с идеята, че някой ден ще го придобиеш  Laughing

Има и нещо друго. Сега си харчиш парите за нещо, което ужким ще е твое. Но замислял ли си се, че докъто дойде момента да го ползваш може  пак да стане за ремонт  Laughing

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 23:34 от H/I

# 611
Той не ме разбра и тръгна след него налриво Simple Smile
Абе, нямам против ремонта, похвално, ама що не си ги задържа за бъдещото ви жилище, това ми беше питането?!

# 612
  • София
Със 7 бона не може да се направи цялостен ремонт на жилище ,или е козметичен или е частичен. Моят основен на стая,баня и коридор е толкова с обзавеждането и добре,че   няма снаха да смята  .Навреме се усетих.
Това е смешна сума и  най-вероятно  този мъж си е създал  удобства докато живее.

По принцип си права, ама как може да кажеш, че 7 бона е смешна сума?!
И малко грозно ти се получи изречението: Навреме се усетих! Прозвуча като: Големия го изпуснах, ама с малкия се усетих навреме! Не знам, може да си имала нещо друго предвид?!

# 613
Ами то жилището ще е тяхно някога , дотогава търпи сто други ремонти и амортизации .
 Абе по - удобно си е при мама и тате . Инак кога ще имаш време за форум .

# 614
Тези "след време ще остане на мен", малко разтегливо понятие. Документално дали е твой? Защото по документи ако е на друг - живей си ти с идеята, че някой ден ще го придобиеш  Laughing
Има и нещо друго. Сега си харчиш парите за нещо, което уцким ще е твое. Но замислял ли си се, че докъто дойде момента да го ползваш може и пак да стане за ремонт  Laughing
Аз пък не разбирам, какво толкова, ако направи ремонт в жилището на родителите си, даже и да не живее там? Странно ми е.
Какво, ако не остане да живее или, че след време ще прави пак ремонт?
Явно са се разбрали и може би той е един. Братът на момичето ще наследи апартамента на майка им. Може и тук да има нещо такова. Ако той е един, за какво му е прехвърляне по документи?
.Навреме се усетих., предполагам е преди да дойде снахата, та да ѝ смята ремонта.

Общи условия

Активация на акаунт