Отговори
# 45
  • София
Вярвай! не се притеснявай, важното е, че ще предприемете мерки, значи вече си една стъпка по-близо до оздравяването.
Първо да те питам правили ли са ти биопсия?
Второ - какви са лекарствата за след операцията? Желателно е да се пие антибиотик за да се избегне възпаление и съответно пробиотик.
За имунитета и моя лекар ми каза, че е излишно и, че като цяло това са хапчета които се продават само за успокояване на пациентите и печалба на пари. Въпреки това аз си пия Герисан, мултивитамини, рибено масло и витамин А и Е, както и пчелен прашец. Все пак е ясно, че няма да навредят, така че не виждам нищо лошо.
За спирането на цикъла.... не знам какъв е смисъла и за пръв път чувам нещо такова, но нека кажат и другите момичета. Така или иначе след операцията се появяват всякакви течения, което си е съвсем нормално, това все пак е заздравяваща рана.
Знам как се чувстваш, но смело напред. Докато осъзнаеш какво става вече ще е минало. Стискам ти палци  Hug bouquet

# 46
Вярвай! аз съм с теб нали знаеш  Hug

# 47
Boadicea, благодаря ти за подкрепата. Всички тук знаят какви са ми страховете, само вие можете да ме разберете. Професора не ми взе биопсия, но на колкоскоп се вижда ясно атипизма и каза, че навлиза в канала, но според него изрязване с бримката ще оправи нещата. После ще се види с хистологията дали е изрязано до здраво. Каза, че иска да спре цикъла за два месеца, за да има време да се възстанови канала. Може би има резон в това. За след процедурата ми изписа Далацин С и Кандизол капсули, както и каза, че ще иска дълго време да слагам нещо с млечно- кисели бактерии, защото флората ми е много нарушено. Как избирате какви витамини да пиете, иска ми се и аз да взема нещо силно за имунитета. Сега ям само пчелен прашец, а не мисля, че това е достатъчно. Искам след като премахнем вирусните клетки да се подложа на добра терапия за имунитета, за да овладея вируса.       bouquet Hug Знам, Дадос и го ценя страшно много! Вие сте ми подкрепата момичета.  Hug

# 48
Това е темата, аз на 1 страница съм описала процедурата но доколкото помня ел.бримката е доста щадящ метод от гледна точка че шийката не се скъсява а се изрязва засегнатия участък само Hug

# 49
След LEEP/LETZ антибиотика не е задължителен  Peace

# 50
  • София
Вярвай!, щом лекарят така е преценил, не се притеснявай  Hug Щом ще пиеш и АБ, не би трябвало да има опасност от инфекция.
На мен пък след криотерапията нищо профилактично не ми изписаха  newsm78 По този случай я кажете някой пробиотик подпомагащ женската флора, Пробиен Фемифлора нещо не мога да намеря по аптеките, в 2 попитах и нямаше, нещо друго от този сорт има ли? Все още и никакво по-странно течение нямам и ми е малко съмнителна вече тази работа, уж 3-4 дни след процедурата щяло да започне, а то вече почти седмица мина и нямам. Ще съм на изчакване още няколко дни и ще звъня на доктора, ако продължава така.

# 51
Nefertarri, би ли описала защо след Leep антибиотика не е задължителен. Ако можеш аргументирай се. Ще ми бъде полезна информацията! bouquet

# 52
Всички пробиотици които се приемат през устата нямат никакъв ефект за вагиналната флора...те са предназначени за стомаха и при пиене на АБ за да не навредят на лигавиците. За вагинална флора се използват вагинални пробиотици.

# 53
  • София
Всички пробиотици които се приемат през устата нямат никакъв ефект за вагиналната флора...те са предназначени за стомаха и при пиене на АБ за да не навредят на лигавиците. За вагинална флора се използват вагинални пробиотици.
Абе и аз принципно съм на това мнение, но рекламират разни дето уж имали ефект, като този Пробиен Фемифлора например. И тъй като в рамките на поне месец ми е забранено да си завирам каквото и да е там  Mr. Green, а не ми изписаха нищо профилактично, се чудя и аз какво да взема да пия, че поне малко да подпомогна естествената флора, която принципно не ми е първа прелест.

# 54
Всички пробиотици които се приемат през устата нямат никакъв ефект за вагиналната флора...те са предназначени за стомаха и при пиене на АБ за да не навредят на лигавиците.
Това не е вярно! Пробиотиците действат на имунитета, и от там на целият организъм.
И лично аз съм си спасявала вагиналната флора с пиене на пробиотик!

# 55
Не знам точно какво е отношението на пробиотиците към вагиналната флора и фауна, но моята гинеколожка ми каза да пия успоредно с Изопринозина, докато го пиех по-схема. Не съм питала подробно, но останах с впечатлението, че е добре освен за корема и за по-надолу от него  Mr. Green
За мен идва време за преглед и естествено, притесненията и страховете се завръщат с пълна сила  Sad  ooooh!

# 56
Пробиотиците са много важни. Тук преди време Змия и Lemy ми препоръчаха да пия дълго време пробиотик. Пила съм Биобаланс на прахчета, пила съм Опти-6, и други също, но не ги помня  Embarassed
Nefertarri, би ли описала защо след Leep антибиотика не е задължителен. Ако можеш аргументирай се. Ще ми бъде полезна информацията! bouquet
Не съм лекар, че да се аргументирам  Blush Аз още като мина LEEP-а ми и питах Ганчева какво ще ми даде да пия като АБ, тя каза, че не е нужен, защото това не е скалпелна конизация, че да има директно рязане. Сега дали ви го описвам вярно, не зная  Embarassed и наистина не знам защо не ми даде  Rolling Eyes Но предвид, че й имам доверие на 100%, не съм влизала в детайли да разпитвам.
Свекър при след операция на херния му дадоха АБ.
ММ след операция на киста на опашната кост му дадоха АБ.
На мен след операция на фистулата пък директно ми вливаха АБ 3-4-5 дни.
Ганчева каза "Няма нужда" и наистина нямах никакви проблеми.

# 57
Абе и аз принципно съм на това мнение, но рекламират разни дето уж имали ефект, като този Пробиен Фемифлора например. И тъй като в рамките на поне месец ми е забранено да си завирам каквото и да е там  Mr. Green, а не ми изписаха нищо профилактично, се чудя и аз какво да взема да пия, че поне малко да подпомогна естествената флора, която принципно не ми е първа прелест.
От личен опит съм по-склонна да се съглася с мнението, че пробиотиците през устата не помагат на вагиналната флора - пробвала съм Лактофлор и Пробиен Фемифлора - ефект 0.
Но до колкото разбирам и се информирам от мнения в чужди сайтове ефект имат Fem Dophilus. Та аз не поръчах точно тях обаче, а Pearls yeast balance, които според коментари също са добри и действат. Чакам ги сега и като ги изпия, ще пиша има ли ефект от това чудо.
За локално приложение при мен само Гинофилус имаше ефект, за жалост временен, но сега пак ги слагам. Лактажина - 0. За това съдя по резултати от микробиология, иначе като усещания не мога да преценя точно.

# 58
И аз смених няколко, докато намеря " моят". За Лактофлора съм писала и друг път, гола вода, прекалено слаб е. Има тема в Алтернативната медицина за пробиотиците.
Китикат, ти спря ли сладкото и въглехидратите, както ти препоръчахме?

# 59
Китикат, ти спря ли сладкото и въглехидратите, както ти препоръчахме?
Опитвам се максимално да ги ограничавам.  Peace
От други мнения и от чужди сайтове разбирам, че моите видове кандида слабо се повлияват от всички азоли - флуконазол, клотримазол и т.н. и действа нистатин и борна киселина. На 27-ми съм на преглед и ще видим, опитвам се да мисля оптимистично.
Да спомена, че пия и Биозин. За проблемите долу не знам колко има ефект, но за фарангит ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт