Отговори
# 510
krisitop, здравей.
За сега няма причина за тревоги. Излекувай кандидата. Партньора също трябва да се лекува. След това направи втора микробиология,за се провери дали си здрава или трябва лечението да продължи. Преглед с колпоскоп при всички случаи е желателно да бъде направен, но след като се излекуваш от бактериите.
Относно отбелязаното за ПИЛ и HPV - по-скоро е отражение от инфекцията. Не може да се разчита на адекватен резултат, докато тя е налице.

# 511
Здравейте момичета, благодаря за информацията относно всичко свързано с Лийп, прегледи и лекари!! Бяха ми много от полза. След цитонамазка 3 А отидох веднага ( до колкото е възможно при др. Славчев. Надявам се след Лийп , който ще е на 26.07 всичко да е наред, Той каза че положението е сериозно, но поправимо , което май е добра новина Simple Smile И все пак имам един въпрос ( не ме убивайте моля) Колко дни си взехте болничен след процедурата, взимахте ли въобще , има ли нужда? newsm78 newsm78 newsm78

# 512
  • Бургас
Той каза че положението е сериозно, но поправимо , което май е добра новина Simple Smile
Не "май", абсолютно добра новина е, не се тревожи, ще се оправят нещата  Hug За другото не мога да ти бъда от полза, не съм наясно в детайли.

# 513
  • София
Didi smile много ти благодаря за отговора веднага заповаме лечението на гъбичките и след това второ изследване на влагалищния секрет и ще отида и на преглед с колпоскоп. Притесни ме това, че лекарката не ми назначи допълнителни изследвания. Поздрави!

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 12:41 от krisitop

# 514
  • София
Здравейте момичета, благодаря за информацията относно всичко свързано с Лийп, прегледи и лекари!! Бяха ми много от полза. След цитонамазка 3 А отидох веднага ( до колкото е възможно при др. Славчев. Надявам се след Лийп , който ще е на 26.07 всичко да е наред, Той каза че положението е сериозно, но поправимо , което май е добра новина Simple Smile И все пак имам един въпрос ( не ме убивайте моля) Колко дни си взехте болничен след процедурата, взимахте ли въобще , има ли нужда? newsm78 newsm78 newsm78
Имаш право на 1 месец болнични.Лично аз, ползвах 5 дена,но зависи какво работиш.Не трябва да вдигаш тежко,да стоиш дълго време права...Аз доста време имах чувство на тежест ниско долу,особено,ако по-дълго ходех и стоях права.Успех! Peace

# 515
Здравейте, искам да попитам каква е разликата между аеробни и анаеробни микроорганизми? В Цибалаб на микробиология на влагалищен секрет пише само "аеробни". И още нещо, като ходя на гинеколог, изследванията ми ги пускат все в тяхната лаборатория (посещавам Щерев). Вие как така си ги вземате и ги носите в Геника и други лаборатории? Като звънях да запазвам час ми казаха, че лекарите работят с Цибалаб и не мога да ги взема. Надявам се да е читава тази лаборатория.

# 516
Здравейте, искам да попитам каква е разликата между аеробни и анаеробни микроорганизми? В Цибалаб на микробиология на влагалищен секрет пише само "аеробни". И още нещо, като ходя на гинеколог, изследванията ми ги пускат все в тяхната лаборатория (посещавам Щерев). Вие как така си ги вземате и ги носите в Геника и други лаборатории? Като звънях да запазвам час ми казаха, че лекарите работят с Цибалаб и не мога да ги взема. Надявам се да е читава тази лаборатория.

Читава е Цибалаб, те са май единствените, които правят антимикограма на кандида, различна от албиканс, и това си е включено в микробиологията.  Peace А това си е голям плюс, някои лаборатории дори не определят каква е кандидата и пишат - кандида спп.
Аеробни са ентерококи, стрептококи, е.коли мисля, че също. Те се откриват чрез посявка. Анаеробните като Гарднерела вагиналис обикновено се виждат на микроскопския препарат (намазка) и като ги видят обикновено пишат - има данни за анаеробен колпит. 

# 517
Благодаря за отговора! Ако искам да се провери за анаеробни какво изследване трябва да пусна? На мен винаги ми вземат на тампон за микробиология, намазка (ако е това, което си мисля - на стъкло) - не са.

# 518
Благодаря за отговора! Ако искам да се провери за анаеробни какво изследване трябва да пусна? На мен винаги ми вземат на тампон за микробиология, намазка (ако е това, което си мисля - на стъкло) - не са.
Да, точно на стъкло слагат малко секрет и после микробиологът го гледа под микроскоп и пише какво е видял.
В Цибалаб искат готово стъкълце, приготвено от гинеколога. Иначе предлагат и ДНК тест за Гарднерела вагиналис: http://cibalab.com/wp/?p=66

# 519
Rossi, десетина дена си вземи ако можеш. Успех. Славчев е мн добър, не се тревожи, ако имаш въпроси насреща съм.

# 520
  • софия
Здравейте, имам един въпрос. Преди три месеца ходих при моето АГ с оплакване, оказа се хормонално. Изписа ми лечение, питах я за цитонамазка, тя каза, че няма да ми взема, защото са минали 7месеца от последната, за мое успокоение ме погледна на колпоскоп, каза всичко, че е супер. Преди три дни ходих пак при нея, защото нещо не ми е ок с тези хапчета, питах я отново за цито, и ми каза...Оооо, нали преди три месеца всичко беше ок. Дишай спокойно,нали те гледах с колпоскопа. И оттново не ми взе. Гледа ме с една лампа....не беше колпоскоп. Каза всичко е чисто. И точка. Та въпроса ми е с нормална колпоскопия от преди три месеца мога ли да се успокоя и да ида до година?
Винаги са ми били нормални резултатите, но знаете, винаги има доза притеснение. Особено сега, когато имам зацапвания от тъпия естроген. Благодаря ви предварително.

# 521
Java, а какъв ти е резултата от последната цито?

# 522
  • софия
Java, а какъв ти е резултата от последната цито?

Пап 2,умерено leuco, клетки от Т зона без не разчитам атипизъм. Това от 22.07.15. Колпоскопия от края на април т.г:  ектопия коли утери без колпоскопски данни за атипизъм. Това е

# 523
Предполагам, че компетентните момичета ще се изкажат също, но аз не виждам повод за притеснение. Ако нямаш доверие на лекарката - иди при друг.

# 524
Аз , за себе си съм решила да ходя през шест месеца , иначе казват -година.Според мен трябва да си направиш но трябва да кажеш, че искаш. Лекарката ти спестява 20 лв. ли какво?

Общи условия

Активация на акаунт