Отговори
# 525
Аз мнение не налага. Със сегашните ми знания не бих харчила пари за подобен тест.

Каква ще е разликата в лечението при ЦИН2/3 и наличие/липса на ЧПВ?

огромна. HPV тестовете са задължителни за всички, които уважават здравето на себе си и партньора си.

# 526
  • софия
Аз , за себе си съм решила да ходя през шест месеца , иначе казват -година.Според мен трябва да си направиш но трябва да кажеш, че искаш. Лекарката ти спестява 20 лв. ли какво?
Според нея на този етап е излишно, та мисълта ми беше късно ли е края на тязи година или началото на другата да мина. Благодаря ви!

# 527
Смятам,  че добрите гинеколози пускат през две три годино тест за HPV.  Не съм съгласна,  че лечението е едно. Знаете ли какво ми отговори професор Томов на въпроса "вируса в конуса ли е само или го има и на други места в тялото ми? Трябва ли терапия? Отговора: няма гаранция,  че е само в шийката,  може да е и в други клетки в организма.  И да,  трябва да се прави терапия. Моят опит с Изопринозин 3 месеца преди конизацията-нулев ефект.  Ще видим резултата след 4 месеца от терапията която правя в момента. За съжаление,  четох,  че 16ти, който имам и аз е най резистентен,  а и най опасен.

Докторът ти е казал много правилно (за разлика от редица други).

Имуностимулираща терапия трудно ще направи ремисия от тъкани, където са поразявани от високорискови вируси, затова трябва манипулация за премахване на тъканта. Имуностимулантите могат евентуално да доведат ремисия само ако нискорисков е нанесъл леки до умерени поражения.

Обичайно взимат секрет за HPV от шийката на матката и все още наличието или липсата на вируси там може да се установи вярно 6 мес след лечение. Обаче наличие на вируси в тялото като цяло се установява с изследване на урина и ако на такова изследване си негативен, след локалното премахване на заразена тъкан не би трябвало да развиваш повече вируса, нито да го предаваш. Има схващане, че вирусът веднъж попаднал в тялото, си стои там, но понякога става латентен и незабележим, но това не е доказано. Еднакво възможно е и просто имунитетът да го изпъжда до следващото инфектиране. В тази връзка, Ако обаче партньорът ти е заразен, ще ти го предаде отново и си обратно в изходна позиция.

# 528
  • Варна
Чудя се тука за един въпрос относно имуностимулаторите и мисля, че ще ме насочите правилно.

Миналата година пих 9 месеца по схема различни имунистимулатори заради наличие на HPV 35.
След тези 9 месеца ми откриха 7 см киста на левия яйчник. Пия противозачатъчни и разни билки и така за 4 месеца намаля кистата до 3,6 см. Гинеколожката каза, че ако не се махне още няколко месеца и ще направим операция за премахването й.
Тъй като се занимавахме веднага след пиенето на имуностимулаторите с тази киста и не остана време да направя отново изследване за генотипирането на HPV , сега реших да си направя почти убедена че 9 месеца с различни стимулатори са стигнали за липсата на HPV. ДА АМА НЕ !!!! Освен 35 си имам вече и 16- ти и разбира се ми препоръчват да пия за кратко Изопринозин да подсиля имунната система.
Ама с това подсилване да не подсиля и кистата и да вземе да започне отново да расте  newsm78 newsm78

Мислите ли че тази схема 9 месеца имуностимуланти така са ме подсилили, че кистата успя да достигне 7 см ???
Имам голям страх и съм много объркана, защото си мисля, ако започна Изопринозина или Кориолус кистата ми отново ще нарастне Sad

# 529
Кои са тези различни имуностимулатори, Мис?

# 530
  • Бургас
Аз мнение не налага. Със сегашните ми знания не бих харчила пари за подобен тест.

огромна. HPV тестовете са задължителни за всички, които уважават здравето на себе си и партньора си.
И каква е разликата? Дали ще се пие Изопринозин или не ли?
Защото иначе лечението, хирургичните интервенции и т.н. са едни и същи. А Изопринозин, Кориолус и всякакви подобни не винаги действат... да не кажа, че в голяма част от случаите нямат ефект  Peace
Друго средство за премахване на вируса има ли? Ако имаше щеше да е чудесно, но уви ...

# 531
  • Pomorie
Смятам,  че добрите гинеколози пускат през две три годино тест за HPV.  Не съм съгласна,  че лечението е едно. Знаете ли какво ми отговори професор Томов на въпроса "вируса в конуса ли е само или го има и на други места в тялото ми? Трябва ли терапия? Отговора: няма гаранция,  че е само в шийката,  може да е и в други клетки в организма.  И да,  трябва да се прави терапия. Моят опит с Изопринозин 3 месеца преди конизацията-нулев ефект.  Ще видим резултата след 4 месеца от терапията която правя в момента. За съжаление,  четох,  че 16ти, който имам и аз е най резистентен,  а и най опасен.

Докторът ти е казал много правилно (за разлика от редица други).

Имуностимулираща терапия трудно ще направи ремисия от тъкани, където са поразявани от високорискови вируси, затова трябва манипулация за премахване на тъканта. Имуностимулантите могат евентуално да доведат ремисия само ако нискорисков е нанесъл леки до умерени поражения.

Обичайно взимат секрет за HPV от шийката на матката и все още наличието или липсата на вируси там може да се установи вярно 6 мес след лечение. Обаче наличие на вируси в тялото като цяло се установява с изследване на урина и ако на такова изследване си негативен, след локалното премахване на заразена тъкан не би трябвало да развиваш повече вируса, нито да го предаваш. Има схващане, че вирусът веднъж попаднал в тялото, си стои там, но понякога става латентен и незабележим, но това не е доказано. Еднакво възможно е и просто имунитетът да го изпъжда до следващото инфектиране. В тази връзка, Ако обаче партньорът ти е заразен, ще ти го предаде отново и си обратно в изходна позиция.

Може ли да ми кажеш как се изследва чрез урина наличието на вируса?  Аз знаех че е кръвно или с цитото.?

# 532

И каква е разликата? Дали ще се пие Изопринозин или не ли?
Защото иначе лечението, хирургичните интервенции и т.н. са едни и същи. А Изопринозин, Кориолус и всякакви подобни не винаги действат... да не кажа, че в голяма част от случаите нямат ефект  Peace
Друго средство за премахване на вируса има ли? Ако имаше щеше да е чудесно, но уви ...

Ако не действат се посещава имунолог. По-скоро не дейстат не защото всеки е толкова заразен, колкото не му пука, че е заразен и сее вирус навсякъде. Като не се лекува и мъжа, какво друго да се очаква освен реинфектиране.... И естествено, че няма да действа като редовно получаваш нова доза вирус от партньора. Очакваш кориолуса да смогне?

По принцип е хубаво да няма стрес, да не се пуши, да се яде здравословно и спи добре, да си щастлив, обичан и изобщо колкото по-хармоничен живот водиш, толкова по-здрав имунитет имаш. Тия неща имат значение.

neli_cute, първа сутрешна урина се изследва.

# 533
  • Бургас
Ако не действат се посещава имунолог. По-скоро не дейстат не защото всеки е толкова заразен, колкото не му пука, че е заразен и сее вирус навсякъде. Като не се лекува и мъжа, какво друго да се очаква освен реинфектиране.... И естествено, че няма да действа като редовно получаваш нова доза вирус от партньора. Очакваш кориолуса да смогне?

По принцип е хубаво да няма стрес, да не се пуши, да се яде здравословно и спи добре, да си щастлив, обичан и изобщо колкото по-хармоничен живот водиш, толкова по-здрав имунитет имаш. Тия неща имат значение.
Имам позната, която все още няма семейство и деца, имаше дългогодишна връзка, която приключи преди повече от година и половина, през това време не е имала нови партньори /и изобщо полови контакти/ и изпи тонове Изопринозин и какво ли не. Не пие, пуши малко, стресът със сигурност ѝ е в повече /а ти си права, че спокойният и хармоничен живот е свързан пряко с имунитета/, но все пак ... Лекува се при АГ, после почна имуностимулантите и пак /повече от 2г след първото изследване/ после излезе, че си го носи HPV...
Да не ме разбереш погрешно, не съм против изследването, нито пък против лечението, но понякога наистина няма разлика в лечението със и без това изследване... за жалост.

# 534
  • в Низината
Здравейте! Simple Smile
Отдавна не съм писала, но ви следя.
Направих си течна цитонамазка и ще се радвам да внесете малко яснота.

Резултатът е:
Гранулоцити, "clue cells", интермедиерни клетки с широко перинуклеарно просветляване - без ядрен атипизъм, повърхностни плоскоепителни клетки с уголемени ядра и единични клетки с две ядра - без атипизъм, паракератотични клетки. За проследяване.

Група по Папаниколау  PAP IIB 

Изписаха ми Флажил и след 3 месеца трябва да направя контрола, но бих искала да знам все пак какво значи резултатът малко по-подробно.

# 535
Mon..., има и случаи на отслабена имунна система, но далеч не е толкова честа абсолютната резистентност към имунотерапия. Помисли за социалния ефект дори и на 5 по-малко заразени човека. HPV изследване от урина ли е правено или от намазка от шийката на матката?

# 536
  • Бургас
HPV изследване от урина ли е правено или от намазка от шийката на матката?   
Не съм я питала, предполагам, че е от шийката.

# 537
HPV изследване от урина ли е правено или от намазка от шийката на матката?   
Не съм я питала, предполагам, че е от шийката.

Ами значи има нещо локално на шийката, което трябва да се третира по един или друг начин. Но е възможно да е негативна като цяло. Аз лично не виждам защо се тъпче с изопринозин 2 год, а не я третират примерно с лазер...

# 538
  • Бургас
Нее, тя ходи по лекари, лекува се, уж на колпоскоп всичко е ок, цитонамазките също, после пи Изопринозин по схеми някакви.

# 539
Странно, но може. Но все пак говорим теоретично за трето лице.

Общи условия

Активация на акаунт