Отговори
# 660
Така резултата изобщо не е страшен, нямаш ЧПВ и това трябва да те радва така че се успокой, оцеляваш успешно  Laughing

# 661
  • София
Момичета, отчаяна съм.Някой от вас ме помнят сигурно.Имам 2 конизации.В четвъртък на колпоскопа се видяха нови изменения.Взеха ми  цито и материал за HPV.На 8 ще разбера.Дано всичко е наред, че ме чака операция Praynig  Всичко идва в лош момент-майка ми е на легло от 3 месеца.Може стреса да ми е повлиял

# 662
  • БУРГАС
Толкова много въпроси ми се въртят в главата, страх ме е от неизвестността. Вчера писах за моето цито 3А група. При условие, че ми е отрицателен ДНК теста и на цито пише че липсва морфология на ЧПВ, защо е този резултат? И друг път съм имала възпаления , но..... Възможно лу е ендометриозните кисти които си отглеждам да влияят. Ще полудея вече. Страх ме е, не мога да спа и да ям.

# 663
  • София
Може да е възпаление, мин.година ми излезе също 3а гр-лекувах се със едни глобули и се оправих.Стана след морето, мисля, че е от водата.Отиди и на друг лекар

# 664
  • БУРГАС
От много смяна на лекари съм в това положение  Grinning. Дано да е от морето наистина

# 665
  • София
savina123, дано всичко да е наред  Hug

При мен пък на колпоскоп нищо подозрително, шийката перфектна, но цитото все си ми е 3а. От биопсията и цервикалното абразио в канала нямаше нищо, всичко уж външно - CIN1, но вече на колпоскоп изменения не се виждат никакви, а резулатът от Геника абсолщтно същия, както и преди лечението  newsm78 Сега съм пуснала пак цито, този път обикновена, не течнобазирана, лекарят ми държеше да пусна и някъде другаде, не в Геника, до 10-тина дни ще имам резултат.

# 666
Spaidyr кой пакет за изследване на ЧПВ си правила?

savina123, партньорът проверяван ли е? Пила ли си имуностимулищи да изхвърлиш носителствтото?

# 667
Аз да попитам, последен МЦ 20 юли, изненада за мен, днес съм 9 ден едва но и вчера и днес имам слабо розово бяло зацапване, не течение по скоро зацапване, и още едно питане случвало ли ви се е например 2-3 поредни цикъла да сте с ясно кървене без никакви съсиреци, лигавица и всичко друго  Rolling Eyes

Да, случва се, но при мен не намират причината. Така съм вече година и половина след конизацията, по 10-тина дни от които 2-3 са по-скоро зацапване, а през останалото време ясно кървене. Лекарката отначало реши, че заради операцията ще вляза в преждевременна менопауза. Пих оргаметрил 6 месеца. С него и без него е едно и също.
Иначе продължавам да имам редовен цикъл. Цитонамазките ми са хубави, първа-втора група.
Противовъзпалително лечение също провеждах въпреки чистата микробиология. И след него няма разлика.
Пролетта на един от прегледите и някаква киста около 3 см. се появи. На следващия цикъл и нея я нямаше.

Последно бях на преглед към края на юни. Накрая лекарката ми каза да не го мисля и да си карам спокойно лято, пък в края на септември да отида пак на контрола.

# 668
  • БУРГАС
Мисля, че беше HPV DNK генотипиране високорискови

# 669
  • София
Пих известно време Изинопринозин и природни средства.По-скоро сега мисля, че е от стрес.Нач.на март беше чист колпоскоп, после майка се разболя и сега вече имам изменения.Стискайте ми палци

# 670
  • Варна
Аз да Ви кажа , че приключих с Геника !
Толкава пари съм наляла в тази лаборатория последните 3 години , че определено могат да ми дадат сертификат за техен спонсор Joy Joy
Последните 3 години имам HPV 35 и съм изпила толкова имуностимулантии (включително и гаджето) ....,Направо се вманиачихме с него  в това да премахнем тоя вирус , постоянни прегледи, цитонамазки на няма и 6 месеца.......
Бях писала , че наскоро като пуснах пак генотипирането и ми излезе , че освен 35-ти  имам и 16-ти  ! #Crazy #Crazy
Цитонамазката добра, на колпоскоп всичко  е ОК  и се започнаха съмненията ми !
Изпратих до София в Цибалаб отново материал за изследване и ето резултатите готови
hPV 35 си е там, но при тях HPV 16 не излиза !

Ами вярвам им  Laughing Laughing Laughing Sunglasses Sunglasses

# 671
  • БУРГАС
Здравейте отново. Това няма край и наистина ще полудея вече. Ако цитонамазката ми /за която писах по-нагоре/ показва възпаление, ето и резултат от МБ -
Левкоцити - <5
Лактобацили - 5-30/редуцирани/
Кандида - отрицателен
Не се изолира патогенна бактериална флора.
Редуцирани лактобацили без данни за бактериална вагиноза.

Защо е това разминаване, или може би не е възпаление, а нещо по сериозно  newsm78
Възможно ли е приема на противозачатъчни да дадат такъв резултат на цито или това, че пробата е взета дни преди цикъл... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 672
  • София
Spaidyr_, принципно при разните локални лечения, като туширане със солкожин, криотерапия и подобни, се цели да се провокира и локална имунна реакция, т.е. възпаление на третирания участък, при което възпаление имунната система да унищожи атипичните клетки. Май до към 3 месеца е периодът, в който това възпаление трябва да отшуми, но всичко е индивидуално. Поне за криотерапията гледах, че дават 3 месеца, а горенето със Солкожин е по-гадно, долколкото мога да преценя от личния ми опит, правени са ми и двете.

# 673
  • БУРГАС
Дано да е нещо такова въпреки, че туширането ми беше февруари месец. Но не мога да се отърва от мисълта, че може да е най-гадното ......

# 674
  • София
За твое успокоение можеш да си пуснеш и изследвания за нещата, които не се хващат на стандартната микробиология - трихомони, хламидии и микоплазми, но по-скоро е от възпалителната реакция в отговор на третирането със Солкожин. При мен няма 3 месеца след криотерапията като пуснах пак цито и пишеше "реактивни клетъчни промени - възпаление (включващо типично възстановяване)", всъщност това е единствената разлика в резултатите ми от Геника преди и след криотерапията, преди нея поне възпаление нямах.

Общи условия

Активация на акаунт