Отговори
# 570
  • Pomorie
Момичета, оказа се, че аз нямам чпв, а цитонамазката ми е 1 гр. от порцио и 2а от цервикален канал. Бях на преглед при д-р Дянкова, между другото много човечна и приятна лекарка, която ме прегледа, включително с колпоскоп, и каза, че не вижда нищо нередно. Препоръча за профилактика цитонамазка на 6 месеца. Каза, че имам гъбички само Tired и даде Канестен, плюс препоръка за засилване на имунитета с витамини, кориолус, без стрес и каквото друго полезно се сетя.
И така, а преди няколко седмици д-р Еленчев от Надежда вече за операция ме подготвяше без никакви изследвания. Confused Само аз си знам какъв стрес изживях. Не разбирам защо трябва да се говори предварително. Confused

Слънце в джоба, ами странно е, че се е появила така, без нищо да. Thinking Но със сигурност това не е полово предавана инфекция в голям процент от случаите, а е в резултат на драстично намаляване на лактобацилите. Може и да е от басейн, тампони, противозачатъчни, със сигурност и други причини има.

Те операциите ги имат за нищо обаче,  все едно ти режат нокът..... Егати филма. Като бях в Плеввн,  един от дежурните лекари ми каза "конизацията е манипулация с която запълваме времете между две операции"   Shocked.....

# 571
Момичета, оказа се, че аз нямам чпв, а цитонамазката ми е 1 гр. от порцио и 2а от цервикален канал. Бях на преглед при д-р Дянкова, между другото много човечна и приятна лекарка, която ме прегледа, включително с колпоскоп, и каза, че не вижда нищо нередно. Препоръча за профилактика цитонамазка на 6 месеца. Каза, че имам гъбички само Tired и даде Канестен, плюс препоръка за засилване на имунитета с витамини, кориолус, без стрес и каквото друго полезно се сетя.
И така, а преди няколко седмици д-р Еленчев от Надежда вече за операция ме подготвяше без никакви изследвания. Confused Само аз си знам какъв стрес изживях. Не разбирам защо трябва да се говори предварително. Confused

Слънце в джоба, ами странно е, че се е появила така, без нищо да. Thinking Но със сигурност това не е полово предавана инфекция в голям процент от случаите, а е в резултат на драстично намаляване на лактобацилите. Може и да е от басейн, тампони, противозачатъчни, със сигурност и други причини има.

Те операциите ги имат за нищо обаче,  все едно ти режат нокът..... Егати филма. Като бях в Плеввн,  един от дежурните лекари ми каза "конизацията е манипулация с която запълваме времете между две операции"   Shocked.....
За жалост е така. Не искам да говоря лошо, защото със сигурност е помогнал на много момичета със сериозни проблеми. Просто изживях наистина голям стрес за едното нищо.  Sad Понякога явно докторите не си дават сметка, че освен физическо, има и психическо здраве и че и отношението е важно, и какво казваш е важно и така.

# 572
Момичета, мъжете се изследват за носителство на hpv с изследване на първа сутрешна урина.

Полово предаваните hpv вируси са тотално различни щамове от hpv щамовете, които предизвикват кокоши тръни или пък обикновени брадавици по кожата.
Понеже изчетох де що можах на какъвто език разбирам за hpv, попаднах на едно интересно проучване: изследвали двойки, които имат общ сексуален живот. Половопредавани щамове от позитивни жени след известно време се откриват по ръцете на мъжете им и обратното. Тези хора обаче с ръцете си не заразяват други хора, с които са в контакт по неполов път. Малко ми беше сложно да го разбера, но явно заразяването си става при стабилно омешване. Правят проучвания и дали човек може да се зарази посредством кръвопреливане. Допускат, че може и да е възможно. Но никой не казва дали със сигурнист е така.
За ваксини забравете - интернет пламти с информация за нежелани ефекти. Един учен се беше изказал изключително добре, че е безумие всички странични реакции да се отричат.

# 573
Здравейте! Моята конизация мина в понеделник при Дянкова. Всичко беше 30 минути. С пълна упойка,с бримка. Вкъщи съм и за сега се чувствам добре. Изписа ми антибиотик и пробиотик. След 10 дни ще проверя за хистологията. Извадих си тампона-това беше много гадно Rolling Eyes но мина. Пожелавам хубави резултати и спокойно лято!

# 574
  • София
Моят лекар също ми разказваше, че прави огромно количество конизации, толкова много, че е плашещо за него. Каза че най-малката пациентка която е конизирал е на 17 години и не водела полов живот.

neli_cute а мъжа ти може и да се е изчистил от вируса и без инопринозина, ако има по-силен имунитет. Аз съм се отказала вече да мисля постоянно какво става с тъпия вирус и да му се притеснявам. Като се има предвид, че теоретично с приятеля ми може да си го предаваме по всякакви начини не мога постоянно да треперя и да живея в страх. За сега след конизацията все още ползваме презервативи, така си мисля, че предпазвам заздравяващата рана, въпреки, че доки ни даде зелена светлина за правене на бебета. И двамата се храним здравословно, и пием витамини по принцип, мисля да го подложа и на един курс с имуностимуланти.

Този тест със сутрешната урина не знам къде го правят ( не го намерих в лабораториите) и колко е обективен на доста места пише, че официален тест за мъже няма. Освен ако не броим това:
 "Не съществува специализиран тест, с помощта на който мъжете могат да проверят дали са носители на причиняващ генитален рак високо рисков щам на човешкия папилома вирус. Част от специалистите използват тест с прилагане на анален пулп при хомо- и бисексуалните мъже, които са изложени на по-висок риск от заболяване от рак, причинен от човешкия папилома вирус. При този тест от ректума на пациента се взимат клетки, които по-късно се изследват за аномалии в лабораторни условия."
Ама при нас май няма да свърши работа  Laughing  newsm78

# 575
Каза че най-малката пациентка която е конизирал е на 17 години и не водела полов живот.
Майко мила! #Crazy

# 576
И за мен е потресаващо все по-честоти явление конизация....

Тестът е в геника. Съществува тест от години. Четете източници на английски. В българските  източници пише какво ли не.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 10:07 от becky bloomwood

# 577
Каза че най-малката пациентка която е конизирал е на 17 години и не водела полов живот.
Майко мила! #Crazy
Shocked Shocked Shocked

Момичета, замислихте ме сега с тези разсъждения за Herpes Simplex и HPV. ММ постоянно му излизат херпеси (при стрес, при настинка...) и той си ползва обикновените мазила за тези цели - Зовиракс, Ацикловир... Заедно сме повече от 4 години и никога преди не съм имала проблеми, а миналата година изневиделица HPV - и то 3 високорискови шама...  newsm78

# 578
Майко мила! #Crazy
Shocked Shocked Shocked
Те май някои лекари профилактично правят операции.  newsm78

# 579
Майко мила! #Crazy
Shocked Shocked Shocked
Те май някои лекари профилактично правят операции.  newsm78

клиничната пътека се заплаща повече от изписването на рецепти и електрокоагулацията.

# 580
Момичета, замислихте ме сега с тези разсъждения за Herpes Simplex и HPV. ММ постоянно му излизат херпеси (при стрес, при настинка...) и той си ползва обикновените мазила за тези цели - Зовиракс, Ацикловир... Заедно сме повече от 4 години и никога преди не съм имала проблеми, а миналата година изневиделица HPV - и то 3 високорискови шама...  newsm78
Аз съм прочела къде що пише за херпес симплекс, защото ми излизат откакто се помня на устната и никъде не съм прочела за връзка с HPV.
Предполагам и на твоят партньор излизат на устните, а не по гениталиите. Възможно е да си се заразила преди да се запознаеш с него и вирусът да е 'спал' до сега.
Аз също не проумявам откъде се взе моето HPV, при положение, че съм параноичка на тема безопасен секс и имам един партньор от 100 години, на който имам доверие.
След 6 месеца ще си направя нова цитонамазка в друга лаборатория, защото последната ми потвърди диагнозата от миналата есен - 2В с HPV. Kолпосопията ми е отлична.

# 581
Тест за мъже няма! Това, което правят от кръв и урина е абсолютна измислица, само и само да ви вземат парите. Вирусът не се предава като пинг-понг между дългогодишни партньори. Вие вече сте си го предали, няма какво да си предавате отново. А относно кокошия трън-причинява се от HPV, но не е от тези, които се предават по полов път. Връзката на HPV с гениталния херпес е, че и той е силно зависим от имунната система, даже вече няма пряко разграничаване на Herpes simplex 1 и 2. Ако искате материали по темата, само кажете, ще пратя.
Пожелавам на всички добри резултати, никакъв стрес и да си изкарате едно страхотно лято, без притеснения за вируси, образувания и т.н.

# 582
  • гр.Варна
Момичета,попаднах на една статия за нов уред в кабинета на проф.Корновски във Варна.Имате ли впечатления от него,най-вече момичетата от София,понеже това е нов уред за Варна?
http://www.moreto.net/novini.php?n=325928

# 583
science, разбирам огорчението ти, че има хора, които отказват да живеят със стари схващания, но все пак приеми, че не всички искаме да живеем с архаични разбирания относно превантивните мерки срещу HPV.

Тестът на урина на мъже дава абсолютно задоволителни резултати. Както и тестването на урина на жени. Интернет е препълнен с проучвания и силно се надявам хората тук все пак да проверят в google. Което и да е HPV изследване не напълно точно.

Относно твърдението ти, че понеже нещо не е FDA approved, то не съществува и бива да се използва, ще ти кажа, че и Isoprinosine не е FDA approved. Но точно това никога не е пречело на потребителките в този форум да използват Isoprinosine.

Нека не се конфронтираме на дребно, а да дискутираме полезни идеи.

# 584
  • Варна
Тинидазол, че не ми понася нещо. Някоя от вас лекувала ли се е с него?

Много зле ми подейства, а го пих 2 дни. Може да е съвпадение или хипохондризма ми, но веднага ми се появиха страничните реакции описани на листовката и не отшумяха над седмица след приема.

отделно не съм съгласна с Нели за безразборния секс Peace
 Нима всички ние затова сме заразени?

В дългогодишна връзка, веднъж щом между двамата се появи HPV, те започват да си я предават като пинг-понг и това е една причина при моногамни отношения в един момент да се стигне до серизни здравословни проблеми. Затова е важно първо да се премахне локалната причина, а след това да се лекуват и двамата партньори от вируса, независимо че мъжът в повечето случаи е само носител.

За съжаление обаче съществува и друга хипотеза, според която вирусът преминава в латентна фаза и се активира когато си пожелае. Учените не могат да докажат дали вирусът бива изхвърлен от организма до ново заразяване или преминава в невидима за досегашните методи на изследване форма. По емпиричен път обаче са наблюдавали, че двойки са си предавали вируса и с ръка-гениталии и също така наблюдения на честотата на вируса през годините (на 100,000 души населени) предполага ре-инфектиране, а не преминаване в латентна форма. Все пак обаче няма красноречиви доказателства в една или друга посока.

Моето лично схващане е за реинфектиране.

Между другото Източна Европа е на второ място след Африка по носителство на HPV вируса от иначе жени без притеснителни отклонения на цитологично изследване. Над 60% от случаите на носителство са концентрирани в Африка, Източна Европа и Латинска Америка.

Момичета, на мен темата за HPV ми е много интересна, но тук по-скоро се обсъждат вече пораженията върху шийката на матката от HPV и локалното лечение. Ако искате, по-широката тема можем да я обсъждаме в иначе доста бедната на мнения тема за HPV.

Според мен темата ще става единствено по-актуална.

Съгласна съм. Намирам я и почвам там Wink

Общи условия

Активация на акаунт