Отговори
# 600
A какъв е бил този "зор" за конизация при положение, че няколко лекаря са казвали да се следиш, без инвазивни действия?

Пейдж, по кое време от цикъла се появява това слузесто нещо с жилки кръв? Да не си в овулация просто?
Скрит текст:
Ето някои от типичните за този момент от цикъла ви знаци:
---
- В най-подходящите дни за зачеване във влагалището се появява по-обилна слуз, без миризма и без цвят, произведена от клетките в шийката на матката. Тази цервикална слуз е отлична среда за прием на сперматозоиди, благодарение на нея те могат да проникнат вътре в матката и да оплодят отделената яйцеклетка.
---
- Възможно е да се появи леко кървене или по-скоро „зацапване”.
---
от тук

# 601
the doors,
Скрит текст:
и аз досега се успокоявах, че е най-вероятно овулация. Беше по средата на цикъла долу горе, слузта беше прозразна и разтеглива. Но сега, този месец ми дойде на 5, в неделя още ми прицапваше, така че е рано за овулация. А и слузта сякаш не беше от тази овулационната. Другото, което забелязвам, е че цикълът ми е станал по-оскъден. Пак си продължава 3-4-5 дни, но като количество е по-оскъден. Или вече съвсем ме гони хипохондрията или изпускам нещо. Но ми омръзна все душата ми да е свита за нещо.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 17:36 от пейдж

# 602
Пейдж, да не е овулаторно течение това?
Упс, the doors вече е питала  Simple Smile

# 603
Пейдж, много вероятно е това да е овулация. При мен често има слуз с малко кръв по време на овулацията. Четох, че това е възможно. Забележи в кои дни се случва от цикъла.
Докторката каза, че шийката ми вече е перфектна, с изключение на един малък участък, който не е заздравял. Може би емоционално реагирам точно заради това. Но истината е, че не лежах нито ден и тръгнах веднага на работа, въпреки болничния ми от 30 дни. Бях предупредена за това, че за да заздравее е добре поне седмица да полежа, но...
Въпреки че ме съветваха да се следя, тази 3 ад група налагаше чести прегледи  биопсии и абразио и 5 години картината си остана непроменена. Именно затова докторката ми предложи да изрежем участъка и да не го мисля. Аз самата желаех конизация през всичките тези години било то и с цел профилактика.
Все повече започнах да се замислям за второ дете и се надявам бързо да се възстановя и след година да бременея Simple Smile
Поздрави

# 604
  • Пловдив
Има ли най-подходящ период от месеца, според месечния цикъл, в който да се пусне цитонамазка? Досега съм си я правила без оглед на периода, стига да не съм в цикъл. Новата ми гинеколожка обаче държи да пускам изследването веднага след менструация. Правилно ли е това?

# 605
Докторите, които съм питала, са разделени в мнението си. Аз знам за 10-15 ден след първи ден на цикъла, но не съм следвала сляпо това правило и не съм сигурна, че има значение.

# 606
Моя доктор така ми е казвал и така пускам, 11- 15 ден от цикъла.

# 607
Здравейте, откриха ми хроничен цервицит в канала и ми предписаха 7 дни Макмирор комплекс след цикъл и седем след следващия цикъл. Понеже ми се наложи да пътувам след цикъла и не можах да купя лекарството. Сега са минали 10 дни от края на цикъла. Според вас проблем ли е да слагам глобулие сега? Няма как да си запазя час при лекарката да питам само това. Часовете се дават месеци напред, нито мога да звъня за такова нещо.
Другото е, че след два дена заминаваме и на море. Предполагам морето няма значение за лечението, при положение че не лекувам гъбички или нещо подобно?

# 608
Ако звъннеш да питаш АГ?

# 609
  • София
Здравейте!
Две поредни цитонамазки са ми 1 група (правени през 4 месеца)
Предишните ми са били 2 група.
Въпреки това, когато ме гледаха на колпоскоп, видяха съмнителен участък, даже ми го показаха. Взеха ми и биопсия, сега чакам резулатати.
Въпроса ми е - това случва ли се - добра цитонамазка, а след това лоша биопсия?
Според лекарката, така на око, съм между CIN1 и CIN2, но все пак резултата не е готов.

Оказа се че съм с CIN1, така че, не разчитайте само на цитонамазки!
Правете и колпоскопия за всеки случай..

# 610
jeny,  сега какво предлага твоя лекар?

# 611
  • Pomorie
Здравейте момичета, снощи за първи път след конизацията/скалпелна с конци/ с мъжът ми се сближихме  Laughing.......днес имам малко светло розовко на превръзката, дали е нормално? Преди два дни ми свърши цикъла и беше всичко чисто.

# 612
  • София
jeny,  сега какво предлага твоя лекар?
В момента проучвам към кой лекар да се насоча.
Бих предпочела да не го третирам с нищо за момента

# 613
  • Стара Загора
Здравейте,има ли някой сред вас със конизация ,забременели и износили със серклаж?

# 614
Аз имам 2 бременности след конизация с липсваща 2/3 мат.шийка, завършили с нормално раждане, без серклаж. Последното беше преждевременно поради тежка инфекция. Слава Богу лекарите овладяха положението. 

Здравейте,има ли някой сред вас със конизация ,забременели и износили със серклаж?

Общи условия

Активация на акаунт