Отговори
# 690
Леки клетъчни изменения (лека дискариоза; LSIL)

При повечето жени тези изменения ще изчезнат от само себе си и няма да е необходимо лечение. Лека дискароза означава, че в цитонамазката ви са открити клетки с леки отклонения от нормалния строеж. Както и граничните клетъчни изменения, тези промени обикновено изчезват спонтанно и не се налага лечение. В случай, че промените се запазят или се засилят, могат да се наложат допълнителни диагностични процедури или лечение.

Повторна цитоназка след 3-6 месеца

Повторната цитонамазка се прави, за да се установи дали измененията изчезват, запазват се или се засилват. Ако повторната цитонамазка е в норма, вие преминавате към стандартната скринингова програма. Ако някоя от повторните намазки също покаже изменения, ще бъдете насочена към колпоскопия.
Колпоскопия

Вашият лекар може да ви насочи и директно към колпоскопия. Ако при колпоскопското изследване се установи, че в маточната шийка има изменен участък, лекарят ще вземе малка тъкана проба от изменения участък (биопсия). Биопсията ще бъде изпратена в лаборатория за анализ и резулатът ще определи дали е необходимо по-нататъчно лечение.

Преди 4 години имах такава цитонамазка 2б - лека дискариоза, в следствие на гъбички  Peace

# 691
  • БУРГАС
Да, гъбичките ги имам - лекарката вижда колонии от гъбички, но на МБ не ги хванаха. А този др. Хубчев дали прави такива конизации с ел. примка?

# 692
Добре де как така МБ не ги хваща защо че си седиш с лека дискариоза, някакво лечение и защо пък сега мислиш за конизация, а Спайдър  Sad
Тъй каао наближава време за новата тема, разгледайте пак лекарите от 1 страница и ако няма добавени имена но вие сте доволни от някого, пишете и ще го добавя  Peace

# 693
  • Pomorie
Предполагам,  че прави,  трябва да питаш.  Дори някой лекари я правят с местна упойка.

# 694
  • БУРГАС
Да имам лечение - Гино певарил, Бетадин ,след цикъл Гиназол и повторна цитонамазка. По- горе пише повторна цито след 3-6 месеца,  а моята ще е след 20 дни. Дали няма да е рано?

# 695
Гиназола би трябвало да ги разкара тези колонии, стискам палци, да ги няма и този път да нямаш никаква дискариоза, мойта АГ ми е казвала че контрола се прави след завършване на лечението  Peace

# 696
  • БУРГАС
Благодаря ти, дано да ги няма и всичко да е наред този път, но аз се подготвям информативно и психически ако пък не са добре нещата.

# 697
А твоята лекарка Спайдър има ли я в списъка, от 1 страница  bouquet

# 698
  • БУРГАС
О, не. АГ ми е от тук(Бургас), а в списъка липсват лекари от Бургас. Защо ли.. Thinking  Hug

# 699
Защото не знам дали има момичета доволни от АГ именно в Бургас, остави ми координатите на ЛС  bouquet

# 700
  • Pomorie
Коя ти е лекарката от Бургас?

# 701
  • Варна
Мацки, като жена прекарала 4-5 пълни лета по нашето черноморие, мога да кажа, че никога не ме е хванала инфекция досега. Но не бих се потопила в морето след прясна интервенция. Струва ми се рисковано и бих играла на сигурно.

То по принцип няма полово предавана инфекция или болест, която да е хваната по полов път. Всичко е от кърпи, хотели, сапуни, басейни и естестено морето.

Аз да Ви кажа , че приключих с Геника !
Толкава пари съм наляла в тази лаборатория последните 3 години , че определено могат да ми дадат сертификат за техен спонсор Joy Joy
Последните 3 години имам HPV 35 и съм изпила толкова имуностимулантии (включително и гаджето) ....,Направо се вманиачихме с него  в това да премахнем тоя вирус , постоянни прегледи, цитонамазки на няма и 6 месеца.......
Бях писала , че наскоро като пуснах пак генотипирането и ми излезе , че освен 35-ти  имам и 16-ти  ! #Crazy #Crazy
Цитонамазката добра, на колпоскоп всичко  е ОК  и се започнаха съмненията ми !
Изпратих до София в Цибалаб отново материал за изследване и ето резултатите готови
hPV 35 си е там, но при тях HPV 16 не излиза !

Ами вярвам им  Laughing Laughing Laughing Sunglasses Sunglasses

И аз съм им спонсор  Laughing давай да искаме отстъпки

Иначе моето лично мнение е противоположно на твоето: предпочитам Геника пред Цибалаб определено.

35 е високорисков. При тебе се тества тъкан, ткаа че докато има видоизменени клетки, ще ти е все положителен независимо от имуностимулацията. При високорискови имуностимулацията задържа развитието. Само при нискорисковите имуностимулацията може да доведе до ремисия и оздравяаване без интервенции.

Тоест как е правилно според теб да се процедира за достигане на ремисия при високорисковите ?

# 702
Скрит текст:
Мацки, като жена прекарала 4-5 пълни лета по нашето черноморие, мога да кажа, че никога не ме е хванала инфекция досега. Но не бих се потопила в морето след прясна интервенция. Струва ми се рисковано и бих играла на сигурно.

То по принцип няма полово предавана инфекция или болест, която да е хваната по полов път. Всичко е от кърпи, хотели, сапуни, басейни и естестено морето.

Толкава пари съм наляла в тази лаборатория последните 3 години , че определено могат да ми дадат сертификат за техен спонсор Joy Joy
Последните 3 години имам HPV 35 и съм изпила толкова имуностимулантии (включително и гаджето) ....,Направо се вманиачихме с него  в това да премахнем тоя вирус , постоянни прегледи, цитонамазки на няма и 6 месеца.......
Бях писала , че наскоро като пуснах пак генотипирането и ми излезе , че освен 35-ти  имам и 16-ти  ! #Crazy #Crazy
Изпратих до София в Цибалаб отново материал за изследване и ето резултатите готови

Иначе моето лично мнение е противоположно на твоето: предпочитам Геника пред Цибалаб определено.

35 е високорисков. При тебе се тества тъкан, ткаа че докато има видоизменени клетки, ще ти е все положителен независимо от имуностимулацията. При високорискови имуностимулацията задържа развитието. Само при нискорисковите имуностимулацията може да доведе до ремисия и оздравяаване без интервенции.

Тоест как е правилно според теб да се процедира за достигане на ремисия при високорисковите ?

Ами колпоскоп, биопсия и отстраняване на тъканта. Високорисковите няма как да изчезнат отсамосебе си. Тук за конизации говорят, но аз бих се пробвала първо с изгаряне. Ако на колпоскоп абсолютно нищо не се вижда, а си позитивна на теста, значи си носител и аз бих се замислила за пинг-понг между теб и гаджето ти.

# 703
  • Варна
Скрит текст:

Ами колпоскоп, биопсия и отстраняване на тъканта. Високорисковите няма как да изчезнат отсамосебе си. Тук за конизации говорят, но аз бих се пробвала първо с изгаряне. Ако на колпоскоп абсолютно нищо не се вижда, а си позитивна на теста, значи си носител и аз бих се замислила за пинг-понг между теб и гаджето ти.

Мммм да колпоскопията ми е ОК, но от 4 лекари никой не ми е предлагал нито конизация , нито изгаряне. Преди 2 години ми правиха едни намазвание със солкожин, но не мисля че това се води някакво изгаряне.
Не се бутам между шамарите с тези конизации, особенно като гледам как се правят масово вече..... И без това си имам и една киста, която дълго време вече не се маха и май сега на лекарите при които ходя тя им е приоритета ( и на мене де) . 

# 704
  • София
Момичета, цитото ми е 2Б група, но ще правя биопсия след цикъл.Малко се поуспокоих засега.Някой правил такава в Щерев има ли, да ми пише? Мерси на стискалите палци Hug

Общи условия

Активация на акаунт