Цъфнала и вързала НЕМСКА тема- номер 192

• 72 497
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Декларация от бащата - съгласие за пътуване на детето имам на БГ. Ако ще пътувам от ДЕ към БГ пак сама декларация нужна ли е, да я превеждам ли на немски?
Според дъщеря ми и немците вече изискват такава декларация, макар че дали ще се случи при конкретното пътуване е въпрос на късмет. Тя направи 3-езична (на немски, английски и френски) декларация в Германия (не знам от коя служба- може би кметство?)- става веднага, мисля че е безплатна, НО важи само за конкретното пътуване т.к. се посочват дати. Ако има значение, детето има българско ЕГН, но пътува с немски паспорт, т.к. бащата е немец. Което пък направи сложно издаването на безсрочна българска декларация за пътуване (направиха я по модел на немската, като вместо френския беше сложен български превод. Добре че нотариусът и бащата се разбраха на английски, защото иначе трябваше да присъства "българо-немски" преводач, който да не е свързан със семейството). 

# 61
  • Варна
И ние имахме подобрен казус в началото. Мотаха ни 1 месец. Когато дойде поредният служител на Кабел БВ и ми заяви, че няма как да стане, го накарах да ме свърже с някой, който говори английски и направих жесток скандал по телефона и им казах, че ако не пуснат нета веднага, канселираме договора. Веднага отиде да си вземе инструменти и кабели и след 3 часа имахме нет. Проблема е, че имате право да канселирате договора до 30 дни след подписването, а при вас доколкото разбирам е минало повече време...
Благодаря  bouquet
Жалко, че днес е 20 май, а договора е подписан на 19 април.

# 62
  • Germany
При всички случай звъннете или идете на място и им кажете, че искате да канселирате договора поради невъзможност за осигуряване на услугата. Може и да мине  Peace

# 63
  • Варна
При всички случай звъннете или идете на място и им кажете, че искате да канселирате договора поради невъзможност за осигуряване на услугата. Може и да мине  Peace
Това ще направим утре, когато се надяваме на една жена да ни превежда.
Много ме е яд, че не знам немски.
Благодаря за съветите.

# 64
Dalivali, определено няма видими кабели нито в къщи, нито по коридорите. Обаче аз не бях в ДЕ, когато са прекарвали интернета. Мъжът ми ще се прибере след няколко дни и ще го попитам откъде идва съгналът.
п.п Ако се интересуваш от качеството на интернета - не е кой-знае какво. При лошо време почти винаги спира, а за жалост често и в почивните дни. На Великден не можахме с никой да се поздравим онлайн. Дано при вас не бъде така.
Благодаря ти Simple Smile
Лошото е, че получихме писмо от Водафон, които са се свързали с Телекома и от там са ги уведомили, че няма нужната инсталация, да се свържем с хазяина за да изградят такава, бла бла. Както писах и по - горе нашия хаяин е неоткриваем, а и няма да го занимаваме с това.
Сега ще видим по какъв начин можем да прекратим договора с Водафон  newsm78
Само едно не проумявам - как може да се подпише договор и то двугодишен, когато нямаш информация дали имаш покритие там? В България отиваш в съответния офис преди да си  подписал договор и от там ти казват ще стане ли инсталацията или не. Ако не - търсиш си естествено друг доставчик.

Бях в подобна ситуация като теб.
Само че с 1&1, които май пак са водафон. Те самите сторнираха договора, след като стана ясно, че няма инсталиран ( не знам какво беше) newsm78.
Затова се наложи да направя договор с Телеком, който беше по-скъп.
Не знам дали е задължение на хазяина да осигури такъв достъп.

# 65
  • The QC to be!!!
А пък ние бяхме в подобна ситуация с водафон - т.е. прекратихме договора на време, но, оказа се, че за да имаме кабелен Интернет с водафон, трябва над сметката за водафон, да плащаме по още 20 евро на месец на друга фирма, която е собственик на кабелите по които минава сигнала на водафон в нашия блок.  Crazy

# 66
А пък ние бяхме в подобна ситуация с водафон - т.е. прекратихме договора на време, но, оказа се, че за да имаме кабелен Интернет с водафон, трябва над сметката за водафон, да плащаме по още 20 евро на месец на друга фирма, която е собственик на кабелите по които минава сигнала на водафон в нашия блок.  Crazy
Собственик на всички кабели в Германия е ДТ - всички останали, които предлагат стационарни телефони и кабелен интернет ползват тази мрежа под наем и плащат по този начин за поддръжката.

# 67
  • The QC to be!!!
Вечерница, може и така да е. Но това не е ли само за кабелите които са до самия вход на сградата?  Thinking  Тази фирма каза, че те са собственици на кабелите в сградата. Пратеника на водафон, каза, че той направил каквото трябва от вън на сградата, сега другата фирма, собственик на кабелите в сградата трябвало да направят това което трябва вътре, че да ни пуснат сигнала.  Crazy Ние обаче за това допълнително плащане не знаехме, нито пък водафон знаели преди да изпратят техния техник (контрактор).  ooooh! Та, прекратихме договора с водафон, и си вкарахме ДСЛ интернет.  Crossing Arms

# 68
Здравейте, присъединявам се и аз към темата Simple Smile.
Ние си търсим жилище и вече попаднахме и на първата фалшива обява! Е, то трябваше веднага да се сетя, че условията са прекалено добри, за да е истинска,но някак си не очаквах. 2стаен апартамент на много добра цена, като можело и мебелите да остави,защото госпожата живеела в Англия, а апартамента бил останал от покойния и баща ..... Въобще е голяма разправия със търсенето на подходящо жилище!! Бих искала да ви попитам - винаги ли агенциите взимат като комисионна 2 наема и половина?

# 69
  • The QC to be!!!
Ние си търсим жилище и вече попаднахме и на първата фалшива обява! Е, то трябваше веднага да се сетя, че условията са прекалено добри, за да е истинска,но някак си не очаквах. 2стаен апартамент на много добра цена, като можело и мебелите да остави,защото госпожата живеела в Англия, а апартамента бил останал от покойния и баща ..... Въобще е голяма разправия със търсенето на подходящо жилище!! Бих искала да ви попитам - винаги ли агенциите взимат като комисионна 2 наема и половина?
аха, добре, че сте осъзнали, че е измама. Да, голям кошмар и скапани жилища. Агенциите взимат 2.4 наема.

Не знам за кой град търсите, но ако търсите на английски за фирмени комплекси, има цели блокове управляващи се от фирми, а собствениците са някъде из англия или къде ли не. Направени са само за инвестиция. При тях е доста оправно ако случите на такива. Успех в търсенето, кошмарно е.  Peace

# 70
Пиша за моя опит с имунизациите. Нашите българската лекарка ги написа с латинските им названия на ваксините и всичко беше О.К. Никой не ме е питал какви са и за какво са. Всичките ги признаха и направиха още по 2 на децата - нещо за менингит за дъщерята, синът беше с комбинираните ваксини вече и втората за шарките, която в БГ се прави май на 9 г.

Как разбирате, че обявата е фалшива? На нас не ни се е случвало и затова питам.

# 71
аха, добре, че сте осъзнали, че е измама. Да, голям кошмар и скапани жилища. Агенциите взимат 2.4 наема.

Не знам за кой град търсите, но ако търсите на английски за фирмени комплекси, има цели блокове управляващи се от фирми, а собствениците са някъде из англия или къде ли не. Направени са само за инвестиция. При тях е доста оправно ако случите на такива. Успех в търсенето, кошмарно е.  Peace

Благодаря! Търсим в малък град в провинция Рейнланд-Пфалц - и няма фирмени комплекси, но търсим на немски. Не предполагах, че ще толкова сложно. Уж сме се подготвили със всички там документи, които изискват - от стария наемател, от немския кредитен регистър, но за сега никой не ни се обажда дори и за оглед...Sad. Не знам може би трябва да бъдем по настоятелни ...

# 72
Пиша за моя опит с имунизациите. Нашите българската лекарка ги написа с латинските им названия на ваксините и всичко беше О.К. Никой не ме е питал какви са и за какво са. Всичките ги признаха и направиха още по 2 на децата - нещо за менингит за дъщерята, синът беше с комбинираните ваксини вече и втората за шарките, която в БГ се прави май на 9 г.

Как разбирате, че обявата е фалшива? На нас не ни се е случвало и затова питам.

Предположихме, че обявата е фалшива по няколко признака -първо прекалено хубава беше, на много изгодна цена, на хубаво място..... Както и да е писахме на публикувалата я, искаше да знае подробности колко човека ще живеят, какви....За съжаление,чак след като си загубихме времето ни хрумна да проверим името и емайла и излязоха още многооо обяви в различни градове на Германия, на следващия ден обявата я нямаше в сайта, но получихме емайл ,че всичко е чудесно, но госпожата е в Англия ,не може да дойде,но ние да й преведем 1 наем и 2 депозита  и тя ще прати човек за договора ........Как ли пък няма да преведа 3 наема хай така ... 
Ние се заблудихме най-вече,защото беше даден реален адрес...

# 73
  • The QC to be!!!
Зад тези обяви стоят хора - реални хора, някъде из африканските държави - имаше няколко документални филма за тези измами. Намесват и Airbnb  в тези измами.

# 74
Дени-мени, като каза за ваксините, точно училищната лекарка казала, че на синът ми липсвали 2 някакви. Той е почти на 9 и по бг имунизац. календар си има всички. Сега има час за след месец за тях. Мисълта ми е, това  практика ли е да допълват ваксини? И задължително ли е? Че нещо не ми се иска да го ваксинират излишно.

Общи условия

Активация на акаунт