Цъфнала и вързала НЕМСКА тема- номер 192

• 72 869
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А аз изтеглих късата клечка...среща с класна, социален раб. чак в сряда, четвъртък. В училището 70 % са не германчета, ученето при щерката е ниво предучилищна, първи клас. Няма да си дам детето в 3ти клас, пък ако ще турско да стане. Направо ще го отпиша, ще си ходя бг ....война ще е

# 376
  • Немция
Китти, споко, постепенно всичко ще се нареди! Hug

Имам една позната майка(от чуждестранен произход, не е германка), според чиито думи синът й бил най-силния ученик в класа в промеждутъка 1-4 клас, но решили да го пратят в Реалшуле, да нямал много стрес. newsm78 Странно ми е като решение, но родителите са без академично образование, правили са Аусбилдунг и изхождат от собствения си опит и представи.
И аз мисля като ДжейДжей- тоест "Ако не се справи, винаги има път назад"!

# 377

И аз мисля като ДжейДжей- тоест "Ако не се справи, винаги има път назад"!

Toчно!

Ние сериозно обмисляхме да преместим големия синковец в Реал, защото здраво се беше отпуснал първия срок и беше наредил едни оценки.... 6 клас в гимназия е. Трудно дете е, иска постоянен контрол и стягане, няма никаква самодисциплина и чувство за отговорност. Пубертетът го е треснал яко и на моменти сам не се разбира. Но човекът се стегна и втория срок оценките са му приемливи към отлични. Ще изчакаме оценките за годината и тогава ще вземем окончателно решение, но той сам не иска да се мести, харесва му училището, приятелите, учителите, затова се надявам малко да се поочовечи и да се пообере сам откъм пуберски номера и да почне да се самоорганизира някак.
За номер 2 нямам съмнения, че точно в гимназия му е мястото - при него самодисциплина и отговорност не липсва, амбициозен е, концентриран. Ще видим след година. При номер 3 нещата в училище вървят безпроблемно, но е твърде рано за решения.

Китти, не подхождай емоционално, а максимално рационално. Емоциите в Немско повече пречат в такива ситуации.

# 378

Китти, не подхождай емоционално, а максимално рационално. Емоциите в Немско повече пречат в такива ситуации.

абсолютно.
Сбъдваща мечти успех в борбата.

# 379
Аз пък си мисля, че трябва да се действа според детето. Несправяне в едно училище и местене в "по-лошо" би било много демотивиращо за някои деца, за други може да е точно правилното решение. Обаче как най-обективно се преценява... не знам. Вече на свой гръб виждам как като родител могат да ми убегнат някои аспекти от развитието на детето.
И да кажа колко много се радвам, че случайно или не сме попаднали на правилната ДГ за нас. В другите 2 "гонели" навършилите 6 години деца.

Mumzel, при вас нещата са ясни. Peace Дано повече учители са като вашата класна.

# 380
Така е, трябва да се преценява според детето.

Мисля, че трябва малко повече да се доверяваме на съветите на учителите, ако са читави педагози ще преценят доста по-правилно от родителя. В началните училища има и специални съветници, които са независими от учителите и при необходимост (например колебаещи се родители, конфликт родители-учители) преценяват за кое училище е дадено дете. Преценката е доброволна и се дава при поискване и след серия тестове, не може да бъде наложена административно.
В гимназиите (предполагам и в другите типове училища) има подобни съветници, обикновено социални работници, педагози или психолози, които могат да помогнат при подобни дилеми - това или онова училище, временни или постоянни са проблемите на детето, конфликти разни.
Разбира се, тежестта на решението пада окончателно върху родителите. Другите само могат да съветват.

# 381
Здравейте.
До дете си е, но понякога и родителя трябва да даде насоки.
Аз също в началото си мислех как връщат децата от гимназия в другите училища или как въобще не ги записват в гимназия, но всеки сам си решава. При моето дете има дете което е останало миналата година и тази отново е седми клас. Друго дете което познаваме вече от 5,6 години миналата година много трудно мина в седми клас. След края на първия срок на седми го прехвърлиха в Реал. Детето се чувства добре. Беше по доста предмети с 4- ки и 5- ци в гимназията.  Имам познати с близнаци. Единия тръгна в Реал, другия в Werkrealschule. В момента и двамата са в Реал, но това което го преместиха е с един клас по назад от брат си.
Първите срокове в училище са по трудни, защото класните им са много наблъскани. Втория срок нещата са по плавни. Поне при нас. До шести клас основно беше с оценки 1- ци и 2- ки, тук там имаше по някоя тройка. Тази година на целия клас успехът е слязъл с една единица. Оценяването е различно, материала е по сложен, имат и нови предмети.  Въпреки това смятам, че ние сме учили по същия начин. Не е много по натоварено. Има свободно време, време за спорт и за развлечения.

# 382
Здравейте,извинявам се ,че направо с въпрос започвам!Търся адвокат около Нюрнберг!Лек ден!

# 383
А аз изтеглих късата клечка...среща с класна, социален раб. чак в сряда, четвъртък. В училището 70 % са не германчета, ученето при щерката е ниво предучилищна, първи клас. Няма да си дам детето в 3ти клас, пък ако ще турско да стане. Направо ще го отпиша, ще си ходя бг ....война ще е

KITTI,
кое тук те притеснява? Че няма много немци или че може детето да повтаря класа? Немската образователна система по принцип май е по-лека от българската. Поне според разказите на мои  познати  в България и моите наблюдения тук в Германия. Иначе в класа на дъщеря ми има само 1 немец, другите са немци с емигрантски произход. Това обаче не пречи. В момента дъщеря ми е 3 клас, остават при нас седмица и половина до края на годината. По някои предмети вече си знаят оценките. Какво мислиш, че правят в клас? Общо взето нищо. Утре ще чистят градинката пред училището, в петък ще ходят в местния парк на излет, другата седмица на кино. Междувременно довършват учебните тетрадки или си рисуват. Толкова. Вече и домашни нямат.

# 384
  • Пловдив

Срещата била чак в сряда, ами така е в Германия. Даже много скоро са ви я насрочили. Ние нашите термини ги уговаряме с месеци напред и го намирам за напълно нормално. Тук и родителските срещи са разграфени предварително, ако не си се записал предварително, пропускаш разговор със съответния учител.
   И какво като 70% не са немци, вие също предполагам не сте?
   На този етап приоритет трябва да ви е езика и общуването с деца, а не конкретното учебно съдържание. Каква е драмата, ако детето дори повтори една година? Странно ми е да се тръгва на нож срещу напълно непозната система. Комуникирайте, убеждавайте , представете силните страни на детето, изслушайте техните аргументи и чак тогава взимайте крайни решения.

# 385
Аз също бих искала детето ми да учи в гимназия. Сега е втори клас. Попитах класната ще успее ли - тя каза, че ако продължава да учи като сега /а той по цял следобед е навън и пише домашните за 20 мин./ не вижда никакъв проблем да продължи в гимназия.
За мен разликата между гимназия и реал е в съучениците и съответно приятелите, които ще има детето. Нашият град е малък и училищата са едно до друго, та виждам децата, които излизат от там. Децата от реала храчат по улицата, крещят, псуват и т.н., а децата от гимназията имат съвсем различно поведение. Синът на моя позната учи в реала и си оставил каската за колело в коридора и някой се изпикал в нея  Shocked .... Дъщерята на друга позната се премести от гимназия в БГ в гимназия тук. Според нея тук ученето и стресът са много по-малко отколкото в българска гимназия.
А имам и позната рускиня, която иска децата й да учат в реал, точно заради "свободното им поведение". Според нея децата от гимназията били твърде сбутани и тихи.. Свят голям , хора всякакви.

# 386
  • Берлин
Аз минавам към въпрос по разкрасителната тема  Hug Правя си разни прически с пресата, обаче ми свършиха БГ запасите и сега не знам тук какво да купувам - имам предвид топлозащита и спрей за оформяне преди пресата /не лак за коса/. Та ако някоя от вас ползва нещо и е доволна, моля за препоръка

# 387
Аз ползвам кристалите на Gliss Kur Million Gloss....https://www.amazon.de/Gliss-Kur-Kristall-Lichtreflexe-Premiumkur/dp/B00FS3YJTW, но сега видях че няма добри позитиви за тях, така че ще ги сменям. Ти какво ползва досега?

# 388
  • Берлин
Аз ползвам кристалите на Gliss Kur Million Gloss....https://www.amazon.de/Gliss-Kur-Kristall-Lichtreflexe-Premiumkur/dp/B00FS3YJTW, но сега видях че няма добри позитиви за тях, така че ще ги сменям. Ти какво ползва досега?

ДОсега карах с JOHN FRIEDA - това ми беше БГ запасът. Много мразя косата ми да е на клечки след лака, обичам елегантно-небрежни букли, които стоят естествено. Колежката ми твърди,че ми трябва някакъв шутц...представям си какъв смях ще бъда с шутца и префектния ми немски. Та затова попитах

# 389
ДОсега карах с JOHN FRIEDA - това ми беше БГ запасът. Много мразя косата ми да е на клечки след лака, обичам елегантно-небрежни букли, които стоят естествено. Колежката ми твърди,че ми трябва някакъв шутц...представям си какъв смях ще бъда с шутца и префектния ми немски. Та затова попитах
Че какъв ти е проблема да продължиш с Джон Фрида? Има ги и в Мюлер и в ДМ, а наверно и в други дрогерии.

Общи условия

Активация на акаунт