Отговори
# 150
Момичета, честно, обърках се като ви прочетох последните постове - млечни, безмлечни, попари, глутени.... Нещо не мога да се съсредоточа явно... newsm78
Skeeter ми те немците това си ядат за вечеря - филия с нещо отгоре и това е, така че с какво друго  да хранят децата  Laughing
Иначе аз лично безмлечна каша не давам. Да кажа и аз нашия режим - имаме си строен ред в хаоса  Joy. Продължаваме кърменето по два-три пъти през нощта, през деня почти не иска да суче, остана ни само нощното и малко залъгване като се приспива. Иначе през останалото време категорично не иска да суче. Аз също исках максимално да продължим с кърменето, даже правих опити да се кърмим вместо друг вид храна - реве, дърпа се и си иска пюрето или кашата. Историята с Алекс се повтаря - той се отби на 7 месеца, въпреки че нямахме заместено хранене и не ядеше особено пюрета и каши, не искаше да суче  Sad Разчитах на това, че Мария поне се приспиваше с кърмене, ама сега просто си лягаме заедно на леглото, подканяне от моя страна да посуче, тя ме ухапва веднъж, колкото да ми обясни да не я занимавам с нищо, пея веднъж за жаба жабурана и е готова заспала  Joy
Сутрин яде към 7-7.30 малко, в зависимост кога е сукала през нощта кърма, после плодово пюре в 10ч., около 12 - местно-зеленчуково или зеленчуково с четвърт жълтък през ден. Към 14 - суче. Около 16ч. - плодово пюре. 19ч. - млечна каша - смесвам овес с безглутенова засега или чиста овесена, за разнообразие. Преди заспиване - суче.

# 151
Ахх какви хубави режими си имате ... С моя юнак сме пълен хаос ..той няма определен час за нищо...нито за храна нито за сън спи когато поиска яде когато поиска ( радвам се ,че още спи по най-малко 4 пъти на ден ,но пък за сметка на това като е буден си не седа на дупето Crazy)

Аз мами да ви кажа бебчо нощес ми дигна 39 градуса температура направо се уплаших  ...та парацетамол добре ,че спадна за 20 мин,...сутринта отидохме до личната прегледа го и му няма нищо ...да вдействителност той си беше бодър ,ядеше си играеше си само имаше Т... После към 10 пак ми вдигна ама по малко  ....та на моя пишло не иска да се изпишка 2 часа и ме пратиха в нас та утре сутринта ,ще слагам аз пликчето и ще ходим пак ..случвало ли ви се такова нещо  newsm78 само температура и абсолютно нищо друго

# 152
Здравейте и от мен,
аз вчеря бях на преглед след раждането. Всичко е наред според доктора или по точно, но каза да очаквам цикъл и ако случайно е по- болезен, обилен и различен на цвят или мирис да отида пак  newsm78 Малко останах като гръмната, та затова мисля да отида и до Надежда за един преглед другия месец Simple Smile
Иначе да споделя и нашия доста вече стриктен режим на хранене:
07:00 - кърма
10-10:30 - АМ (скоро ще го за,ествам с попара, кус, кус и т.н, ще погледна и Плазмн какво предлагат)
13:30-14:00 - месно пюре или зеленчуково пюре със жълтък(1/4)
15:30-16:00 - плод, плодово пюре
17:30-18:00 -  млечна каша (вече глутенова)
21:00-21:30 - кърма (при отказ да суче или суче само няколко минути дохранвам с АМ).
И на нас не ни сложиха хепатитната ваксина, защото я няма. Вече е 8,460 кг. и 70 см Simple Smile
Малчо вече седи доста стабилно, подкрепя се само с една ръчичка. Но и бързо се изморява Simple Smile Много ми е интересен  - днес не може едно нещо и след ден, два вече го може Simple Smile От известно време има едно "мам ам, ам мам", което предполагам е неволно или неосъзнато, но пък така сладко го казва  Simple Smile
Лека вечер

# 153
А спазвате ли това да се дава всеки ден и как става това? Аз давам каша веднъж на ден (и то ако Симона поиска да яде) и за целта трябва да спра безглутеновите каши и да давам само глутенови ли? И също така сега ще започна с овесена каша, после примерно ръж, но по това време как продължавам да давам нови храни, едновременно ли?
Аз по принцип давам каша всеки ден и откакто почнах да въвеждам глутен пак си давам всеки ден. Една седмица овес, една ръж, сега сме на ечемик. Аз за 3 дни въвеждам каша, така че на 4-я ден спокойно си въвеждам някой нов зеленчук или плод.

Момичета малко съм объркана...
Нали сутрин и вечер трябва да даваме мляко - това добре. Ще дойде време да трябва да махна храненето с АМ в 15 часа - та с какво по дяволите да го заменя?  smile3529 Четох...четох...четох и излиза, че някъде бъркам и май ще трябва да разменя някое от храненията. Помогнете моля ви   smile3547
Това ни е режима:
8:30 - АМ
9:15 - малко плодово пюре
12 - зеленчуково пюре
15 - АМ
18 - каша
21 - АМ
Нашият режим е такъв:
6ч - АМ
9ч - АМ
12ч - зеленчуково пюре
15ч - каша с плод
18ч - АМ
21ч - АМ
Следващата стъпка ще е заместване на сутрешното хранене в 9ч и ще го направя с прословутата попара, най-вероятно с каша, сиренце, масло.
Baby-G, Понеже вие ставате по-късно, не знам кое друго хранене би трябвало да се махне  newsm78 А какво пречи да дадеш попара (каша/кус-кус) в 12ч, в 15ч да е зеленчуковото и в 18ч пак каша? Не знам дали така е редно зеленчуковото да е чак следобед  newsm78 Или най-добре, карай си на две заместени хранения Simple Smile

Аз така процедирах със захранването - захраних на 4 месеца със зеленчук съвсем бавно и плавно, а и тя самата не поемаше много, постепенно нещата влязоха в ред (чак на втория, третия месец заместихме хранене). Първия месец давах само зеленчуци, втория въведох оризова каша (заместихме следобедното за една седмица, защото кашата много се хареса). Продължих със зеленчуците, въведох и малко плодове. На третия месец почнах да вкарвам други каши - елда, просо, царевична. Малко преди да направи 7 месеца въведох жълтъка, след седмица почнах с пуешко месо и след още една седмица глутена. Утре пък ще й дам заешко, после пилешко. До края на месеца ще приключа с глутена и като направи 8 месеца ще вкарам млечните - сирене, масло и кисело мляко. Междувременно ще давам сезонните плодове - череши, кайсии, праскови  Heart Eyes

Общо взето, аз бях много притеснена за захранването, кое, как, но като захраних нещата почнаха да ми се изясняват. Четох малко, колкото да науча няколко основни правила. Колкото повече четеш, повече се объркваш, а и не винаги нещата се случват като по учебник. Децата са различни, приемат различните храни по индивидуален начин и трябва да се водим по тях  passifier

tupunger4eee, дано нищо да му няма на детето, да пишеш като излязат резултатите  Hug Praynig

# 154
Благодаря ви на всички! bouquet
 Всъщност ние ставаме към 7:30, но тя не иска да яде тогава. Играем, мотаме се докато не й дойде часа в 8:30.

Каша в 15 часа май е добре, защото за деня да може да й давам една глутенова и една безглутенова с плод примерно  newsm78. След това сутрешното хранене попара и готово  Rolling Eyes
Успокоих се малко - понякога като ми влезе нещо в главата и се шашкам тотално.  Hug

# 155
Момичета, спелтата кога горе-долу се въвежда? След овеса, но преди пшеницата? След ръж преди ръж?

# 156
Аз не съм го чувала и ще пропусна Simple Smile То и не може абослютно всички зърна да въведем

# 157
Продължавам да не мога да публикувам през лаптопа. Много странно.  Нашият режим е като този на Shiker, +/- 1 час. Днес сварих спанак и ще добавя малко към готовото пюре.             

# 158
Тук спелтата е много разпространена и е навсякъде - бисквити от спелта, готови бурканчета спелта, овес и плодове. Ще ми се налага като съм навън или пътувам и като цяло ако купувам бебешки храни по-добре е да съм я въвела. Но не знам кога се въвежда, предполагам като вид пшеница около пшеницата  newsm78 Ако някой знае и сподели много ще се радвам!

И още един въпрос - питах в темата за захранване, но там обикновено не ме отразяват изобщо. Ако е въведен белия ориз пълнозърнестият като нова храна ли се въвежда или се счита за въведен?

Благодаря предварително и съжалявам за многото въпроси!  Hug

Редакция: сега намерих информация на немски, казват в реда ориз, овес, спелта, пшеница, ръж. Ръжта трябвало след пшеницата, а за ечемик пишеше, че принципно нямало смисъл да се въвежда, защото рядко се срещал в печива. Вече тотално се обърквам.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 11:48 от Skeeter

# 159
Привет,
Skeeter спелтата е с много ниско съдържание на глутен, с ръжта са горе долу на едно ниво. Аз ръж мисля да не давам, ще дам направо спелта в покачващи се дози така да се каже за по-дълго време Laughing
Спелтата е стар вид пшеница, има различен брой хромозоми от пшеницата т.е. отделен вид си е, но предимството е, че не боледува, поради което не се налага обработване на насажденията с препарати. Затова е широко разпространена в детското хранене.
Няма нужда да въвеждаш пълнозърнестия ориз като отделна храна - то си е едно и също само че на полирания ориз са му махнати външните обвивки  Peace

# 160
Благодаря много, bubbi!  bouquet
За ориза и аз това обяснявах на свеки, но тя едва ли не ме изкара, че ще убия детето... Затова реших да проверя дали не съм в грешка.

# 161
И аз се обърках. Според вас първо с глутена ли да започна, или с млечните newsm78 Казах ви, че лекарката я нямаше вчера, а сестрата не ми обясни нищо. Каза ""давай, давай... а на кухня кога ще я записваш?" #Crazy
Мисля да е с глутен, и след седмица да дам сиренце. Може пък да хареса овесената каша(нали първо тя беше?) А какво сирене да дам, имам домашно с минимално количество сол при направат(а може и да няма), но май не е зряло, за да узрее трябват 40/45дни в саламура...Дайте съвет за марка сирене, в което няма "тебешир".
Буби, благодаря за разясненията, аз такова нещо не съм виждала, няма и да дам на Ния, пък и дали ще намеря тук такова Grinning
Иначе от два дни си имаме друго занимание - да се изправя на крака, голям кеф е да стои права.

# 162
За овеса съм сигурна, че е с най-малко глутен, така че с него се започва, макар че е по-силен алерген примерно от спелтата.

За сирене аз ужасно харесвам на Хармоника био сирената. Гаранция няма, че всичко е органик, но на тях им вярвам по незнайна и за мен причина.

# 163
Ох, момичета, чета ви, чета и още по-голяма каша ми стана. Утре сутрин, с кафето,  ще препрочета наново, да го асимилирам, че сега ми стана каша  newsm78
Да се оплача от заека - не стига че като му видях трупчето и ми стана жал и не можах да го разопаковам, та се наложи да вдигна свекърва ми да го сложи да се вари, а тя милата даже сутринта ми го беше обезкостила, но днес при пасирането се видях в чудо!  Пробвам с пасатора, заяде. Добавям от бульона ( добре, че не го изхвърлих ) и пак не става. Изсипвам наполовина пасираната смес в чопъра - пуст заек и там се не смила (а чопърчето ми е на Делимано и досега нищо не му се беше опъвало....). Като взе да прескача и да загрява, спрях да си го тормозя, че мисля още дълго време да си го ползвам. В този момент като пратеник от по-висша сила, влиза свекър ми. Гледа той наизвадените пасатор, чопър, купи, заешко из цялата кухня, дрънкащо дете в столчето и ме пита искам ли помощ #Crazy Обясних аз каква е ситуацията и човекът извади машинка за мелене на месо и разгеле, имам пюре от заек, което вече мога да замразя във формички..... Е такъв зор до сега не бях срещала, луда работа  Joy
Успех Шикер, дано твоят заек не е своенравен като моя  bouquet

# 164
Татко беше поръчал зайчето от един човек и ми каза да отида да си го взема. Отивам аз и той ми подава една торбичка. Не я отворих, защото и на мен ми беше гадно, изчаках ММ да се прибере от работа и го помолих да го раздели на порции. Добре че нямаше кървища и черва, че щях да повърна, заека беше много добре измит, дори главата я нямаше, за нас оставаше само да го разфасоваме Simple Smile Сварих едно предно и едно задно бутче заедно, след това обезкостих и сложих накъсаното месо в блендера (Браун), добавих от бульона и пасирах, като се налагаше да добавям още от бульона. Стана идеално смляно, не знам при теб защо не се е получило  newsm78 Излязоха ми 16 кубчета, т.е. 16 порции. Останалата част от заека е във фризера сурова.
По същия начин приготвих и пуешкото бутче.

Аз първо вкарах глутена и другия месец ще дам млечните, така реших. Обратния вариант също не е грешен. Ще трябва да се чете за марките сирене, масло и т.н. Идея нямам и аз

Общи условия

Активация на акаунт