Отговори
# 195
Далия, измъчило се е детенцето. Кърми си го и го гушкай, много важно захранвания Hug.
Чета, чета и не мога да намеря отговор. Б. ака трудно и по няколко дни не ака. И като кърмен, и след захранването. Правя какво ли не, последно 5 дни. Вече съм притеснена и се измъчи детенцето Cry. Споделяла съм. Сега караме на лактулоза и круши, че дано се нормализират нещата Praynig. Чуденето ми е за захранването. Захраних с няколко зеленчука, останаха ми морков и картоф. Отложих ги и захраних с круша. Вероятно ще продължа с плодове – круши и сини сливи. Не ми се искаше, че са сладки, но не виждам друго. Та. Разсъждавам върху това да отложа кашите, защото запичат. Безглутеновите. Обаче предстои и глутен. Чуденката ми е може ли да въведа глутен без да съм въвела безглутеновите каши? В смисъл като възраст идва време за глутена, но ако не съм въвела безглутенови каши, може ли? Дано да написах разбираемо newsm78

# 196
ivivkata123 , даваш ли пробиотик? Доста от хората тук даваме Лакто4Вип и нямаме проблем със запек. Друго важно е мазнината - зехтин, рапично олио, кокосово масло. Не е добре да се оставя повече от два дена без да се изака. В такива случаи, ползвам бебешките клизми Мелилакс - много бързо действат и са натурални.
При нас сините сливи нямаха ефект. Дори сини сливи с круша, пак не му се регулира изхождането. Единствено спанака му действаше разхлабително и то мноооого добре. Добавях му между 30 и 50 грама спанак към зеленчуковото пюре и така си се изакваше добре (по 3 пъти  #Crazy ).

За кашите дали първо глутен или без глутен, не мога да кажа нищо.

Ооо, и да не забравя - за зеленчуковите пюрета е много подходящ сладкия картоф (батат). На външен вид е продълговат, а вътре е оранжев. Много е вкусен, а няма толкова скорбяла и не запича  Peace

# 197
Присъединявам се към Далия за картофа. Мила се запича веднага след картоф, правя всички пюрета със сладък картоф и не се запича. А и е с пъти по-полезен. Също Далия е права за мазнината, както казах преди няколко поста Мила като се запече първоначално педи каза бързо да започна да слагам рапично олио, за три дни достигнах 8-10 грама и също помогна. А нас най-много ни отпичат броколите.

За глутена - в Германия много хора започват директно с овес, тоест с глутен  Peace Оставам с впечатление, че малък процент от майките изобщо мислят цялата глутенова одисея (дали е правилно не знам..). Педи също съвсем спокойно ми каза, че ако щяла да развива Мила непоносимост щяла да я развие така или иначе и изобщо повече не обсъждаше кое зърно кога да се въведе, за да се степенува съдържанието на глутен.

А колкото до кашите Рокси каза, че Тео от кашите не се е запекъл, от зеленчуците да, така че пробвай, може пък да не се запече.  Hug

# 198
Здравейте Simple Smile. Относно запичането на бебето и при нас има нещо подобно, но откакто й давам пробиотик и обикновена тиквичка яде вече няколко дни, та през ден ака, което лекарката каза, че е добре. Още повече, че аз съм с лениви черва и можело да прилича на мен в това отношение Simple Smile. Иначе и Кати харесва много сладкия картоф. На последната консултация питах лекарката как да продължа /въвела съм оризова каша и няколко зеленчука/ тя каза да редувам каши и месо. Обърках се съвсем, но мисля една - две седмици да давам каша /взела съм елда и просо/, покрай нея някой - друг зеленчук и плод ще въведа, после месо /около една - две седмици/ и после да почна глутена. Мислите ли, че така ми е добре схемата? Иначе вчера бяхме на една абитуриентска вечер, в заведение, досега не бяхме ходили с малката Simple Smile. Тя с многото хора нямаше проблем, но музиката беше доста силна и детето около половин час си беше шашнато, после обаче й стана интересно и взе да се оглежда, накрая я приспах в количката навън, и наште се прибраха с нея, а ние останахме. Чувствах се отново като преди, не сме излизали никъде сигурно от около година, а сега бях на токчета, гримирана Simple Smile, кеф Simple Smile))). И нещо смешно, докато я държах в мен и уж я пазя да не шета много - много и по едно време гледам в лявата й ръчичка едно - две парчета лук и сирене докопала от салатата ми и тъкмо ги поднасяше към устатата си  Grinning, та набързо щях да я захраня с млечни продукти. Това е от мен, приятен ден момичета Simple Smile

# 199
И се присъединявам към мненията за сладкия картоф и спанака за запека. Особено последния като го дам на Симона ака по 2 - 3 пъти на ден без проблем. Броколи още не сме пробвали. Можеш да дадеш и тиквичка, тя разхлабва.
За кашите не знам дали може да се започне направо с глутенови, но не виждам проблем  Rolling Eyes
Овеса разхлабва и сигурно ще се регулира изхождането. Аз го започнах от вчера въпреки, че много ми се искаше да изчакам още...

По въпроса за проходилките и бънджитата напълно подкрепям Baby-G! Още не ползваме нито едното защото ми се струва рано, но мисля да вземем и то от чисто егоистични мои подбуди. Да се забавлява малко самичка, за да мога да свърша нещо или да имам 20 минути спокойствие.
Не мисля, че за малко време толкова ще навредят, а и аз съм човек все пак  Crossing Arms

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 13:31 от Анонимен

# 200
Snow-White, добре си го измислила и аз така направих. Само че първо въведох жълтък, че той много лесно се въвежда, после вкарах пуешко и след няколко дни почнах глутеновите каши, като всяка глутенова каша я давах по една седмица и после нова, а на всеки 2 седмици ще да въвеждам ново месо (сега сме на заешко). Някъде така прочетох, но мисля, че може и по-бързо да се вкара ново месо. Т.е. ако въвеждаш цял месец глутен, спокойно можеш междудругото да въвеждаш нови неща - месо, зеленчук, плод  Hug
Хубаво сте направили, че сте разпуснали. Ние си излизаме от самото начало, но за 2-3 часа веднъж-два пъти в седмицата. Оставяме я на майка и татко да я гледат и после си я взимаме Simple Smile В началото я взимахме с нас, но тя има толкова много енергия и изобщо не й е хубаво в количката, а в тях поне си лази и дивее на спокойствие.

Ние имаме проходилка подарък, едва стига пода на най-ниското ниво и я използва само да натиска копчетата. Бънджи също се чудихме дали ще влезе в употреба, понеже тя не е много по скачането, но взехме едно от OLX, за сега и него използва като проходилката - само гледа играчките, но си мисля, че след някой друг месец ще разбере за какво се ползва. Слагам я по малко, там за сега ми е най-сигурно като стои, защото с това лазене няма спирачки. Имаме котарак, постоянно го преследва и е много смешна - тръгва след него и като го доближи, почва да пищи и той бяга  Joy

ivivka, и аз с две ръце препоръчвам да пробваш с Лакто4 ВИП, поне няма да навреди, а да помогне има голяма вероятност  Peace

# 201
Шикерче, за жълтъка - какво имаш предвид под лесно? Може ли да ми кажеш как го въведе? Искам да го въведа, четох само, че се дава през ден. Пъво 1/8, после 1/4 и така. След колко дни се счита за въведен щом се дава през ден? Пак 3? (с паузите ще са общо 5)?

Мерси предварително!  Hug

# 202
  • В къщурката на хълма на феите
Аз жълтъка го давах 2 дни по 1/8, един ден дадох 1/4 .. Сега правя пауза защото давам попара сутрин .. като наберем малко скорост и в паузите за въвеждане на меса, ще започна да давам през ден вероятно по 1/2 .. Но тази схема за даване през ден, не е за въвеждане, а по-скоро за разнообразняване на менюто Peace

# 203
Шикерче, благодаря, така ще пробвам да продължа захранването. А като го почна този глутен трябва да го давам всеки ден ли и за колко време това? А и да те питам, този пробиотик лакто 4 вип, как се дава - разтварят се капсулите във вода ли, че се чудя дали да не сменя биогаята. Май много ми станаха питанията Simple Smile

# 204
Шикерче, благодаря и аз! Това за паузите от един ден го четох в блога на захванващите майки, пишеше го при "начин на въвеждане". Но май като теб ще направя!

# 205
Аз жълтъка го въведох като го давах през ден. Един ден малко по-малко от 1/8, един ден пауза, на другия 1/8, после пак един ден пауза, след това малко повече от 1/8 и така до 1/4. Един месец давах по 1/4 през ден, от вчера почнах по 1/2.
Сега давам един ден зеленчуково с месо, един ден с жълтък, един ден с месо, един ден с жълтък, един ден само зеленчуково Simple Smile
Лакто4 ВИП се държи в хладилник, капсули е. Отваря се и изсипваш 1/2 от капсулата в лъжичка, после добавяш АМ/кърма/вода и го даваш с лъжичката. Останалото се прибира пак в хладилника.
Глутенът се въвежда около месец. Почнах една седмица овес, лъжичка по лъжичка докато стигне една доза, на другата седмица ръж, след седмица ечемик и накрая пшеница. Всеки ден се дава в продължение на месец или поне така пише. На мен тази статия за глутена ми беше много полезна https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

# 206
Ох, горе обърках мецани и Шикерчето, благодаря и на двете!  Hug

# 207
  • В къщурката на хълма на феите
Ох, горе обърках мецани и Шикерчето, благодаря и на двете!  Hug
Mr. Green няма кахър, важното е, че успяваме да помогнем Peace

# 208
Благодаря ви за мненията Hug. Давам пробиотик-Биогая от първите дни, от скоро Лакто4Вип. Мазнина не съм въвела. Сладък картоф въведох. С цел избягване на запичащи се оказва, че предимно сладки неща съм въвела и не ми харесва – тиква, пащърнак /той само не е/ сладък картоф, тиквички, круша. Мисля новите, които въвеждам да ги смесвам с тиква и круша, иначе не виждам как ще я караме. По-малко от 3 дни не е акал, повечето са по 4-5. И както казвам с Лактулоза. Правим гимнастика и масаж, аз ям круши и сливи постоянно, държа го в поза за изхождане. Изхожда се с плач, мъчи се, потен е. Но като консистенция не е запек, не са твърди изпражненията. Все се надявам да е преход, адаптация от течна към твърда храна. Много ми е жално и не знам какво да направя. Друга тема е, че захранването не върви добре така.
Мазнината кога се въвежда? За спанак не е ли рано, чела съм 10-12 месеца, а броколи – 8-10?  newsm78

# 209
За мазнината, цитирам: "Към пюретата, за по-добро усвояване от организма, след първия месец се добавя съответното количество олио/ масло. Препоръчва се студено пресован зехтин - "Extra Virgin".             
* В купешките пюрета олио/ масло не се добавя, защото те по принцип вече съдържат такова. Количество олио/ зехтин/ разтопено краве масло при домашно приготвяне на пюрета:
1-ви ден – 1 капка     
2-ри ден – 2 капки
3-ти ден – 5 капки
4-ти ден – ¼ ч.л.
5-ти ден – ½ ч.л. (3 гр)
6-и ден и следващи дни – 1 ч.л. (5-6 гр)."

Аз броколи въведох доста рано, на втория месец от захранването, а спанак още не съм, но лапад дадох и спанак скоро ще дам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт