Отговори
# 180
Принципно аз знам, че подскачането тренира мускулите на крачетата. На теория е възможно да помогнат на бебето по-рано да проходи. Не знам на практика така ли е, със сигурност си зависи от бебе до бебе, аз реших да не и купувам на Мила нито едно от двете, нека проходи по-късно ако е така.

Шикер - аз четох и не намерих информация да е вредно да използват малките биби. Принципно ан Мила като и умаля 0-3 месеца бибата просто не я засмукваше като хората, чувах я, и често и падаше от устата. И смених, нищо, че беше на 2,5 месеца. Сега обаче 0-6 си я използва с кеф, а в Инстаграм видях 1,5 годишно дете със същата 0-6 биба. На позната гледах снимките тя използва същата марка и на 8 месеца бебето и още беше с 0-6 (на Мам размерите са различен дизайн и отдалече си личат). Та сигурно е нормално.

# 181
За шишета и ние сме на Авент, но още сме с 1 дупка  Crazy

Baby-G, за колко време яде с 4 дупки?
Как протече мантуто, Калина плака ли, после трябва ли да го пазиш нещо от мокрене, слагат ли се пак от тези лепенки? Че и на нас ни предстои другата седмица  Hug

Залъгалка - вече сме на 6+, но ние я ползваме 2 пъти в месеца, я не, тя отдавна я отказа...

По колко АМ хапват бебчетата на едно хранене?

# 182
Kalina. ами за около 3-4 минутки яде сега. От мантуто нищо не усети, изкъпахме си я снощи, лепенка не сме слагали. Тя е подкожно и е съвсем леко боцкане - абсолютно нищо не усети. Калина яде около 120 АМ  Hug

# 183
Значи щом й е добре с тази биба, няма да я сменям.
Дани яде по 180мл вода + 6 лъжички АМ.

# 184
Ние сме с АВЕНТ и сме на 3 дупки все още, мисля да ги сменям другата седмица с 4, но единствено ме притеснява да не се дави много.

Яденето ни е за около 40 мин... (около 120мл), тегавинка #2gunfire Понякога за 10 мин, понякога за час и половина, но яде на пресекулки. Яде 50-60мл, след 10 мин още 30..и тн.... #Crazy

В момента му правя 140мл вода и слагам не 5, а 6 лъжички АМ, понеже не ми изяжда много мляко. Няма значение дали е сутрин или вечер преди лягане...все по толкова си яде и то го мъча до откат. Даже ако трябва го оставям за 20мин и после пак му давам да си допие количеството. Притеснява ме, че неиска вода хич, а все пак млякото му е по-сгъстено, яде и пюрета вече и би трябвало да пие. Пробвах и със захар ама неиска. Давам му през нощта ако се разбуди, засмуква силно бибата и в момента, в който усети, че е вода се дърпа и се мръщи и неиска повече Twisted Evil

Ние сме малко по-бавни откъм рефлекси, както и по-дребни, та невролога ни препоръча БЪНДЖИ и ПРОХОДИЛКА, в нашия случай помагали, но ако детето си е много активно - биха имали понякога обратен ефект, но нямам опит, за да потвърдя Peace

# 185
  • Сливен
На мен ми се случва да замразявам пюрета - когато приготвя повече, правя го в контейнерчетата на Авент.
Като отворихте темата за проходилките и бънджитата - на Тео му е любимо занимание подскачането (между другото вчера гледах в "На кафе" за ранното детско развитие, че да поскача едно дете било то бебе или по-голямо, е много важно), бънджи нямаме, но той си подскача и в проходилката, с която пък днес се преобърна  Shocked, все още не сме махнали килими и пътеки, а той се засили прекалено много и килима му предостави голямо съпротивление, резултатът беше Тео надолу с главата.

# 186
На мен ми се случва да замразявам пюрета - когато приготвя повече, правя го в контейнерчетата на Авент.
Като отворихте темата за проходилките и бънджитата - на Тео му е любимо занимание подскачането (между другото вчера гледах в "На кафе" за ранното детско развитие, че да поскача едно дете било то бебе или по-голямо, е много важно), бънджи нямаме, но той си подскача и в проходилката, с която пък днес се преобърна  Shocked, все още не сме махнали килими и пътеки, а той се засили прекалено много и килима му предостави голямо съпротивление, резултатът беше Тео надолу с главата.

Да, трябва да подскачат, а ние неискаме...когато го вдигна да стъпи си кръстосва краката, но като реши да стъпи има опора и ако е легнал и оставя възглавница при краката не спира да рита, блъска и т.н... Някаква много странна логика има. Записахме се на киндиру (това, което показват в "На кафе"), харесва му, но да видим какъв ефект ще има. Иначе повечето неща можем и вкъщи да правим, плюса е, че са повече деца и гледат едно от друго.

# 187
Рокси, то не е смешно, ама като си представям моя Павел в подобна ситуация и много ще се смея след като ми мине първоначалния стрес  hahaha
На 6-месечната консултация с ортопеда обсъдихме въпроса с бънджита и проходилки и той категорично ги отхвърля. Сравни ги с помощните средства за инвалиди, което макар и малко крайно, е донякъде вярно. Аз лично, също предпочитам естествено да се случват нещата. Преди два дена му свалихме кошарата на долното ниво, защото вече толкова уверено се изправя и държи за страничните табли, че обяснявах на ММ, че следващата стъпка е да направи предно салто, а не искам да се стига до там. Вече където и да е, търси начин да се изправи подпирайки се и все повече се задържа. Пробвала съм  и да го пусна да стъпи, бос, като го държа за ръцете и стои, но разбира се бързо му омекват краката. А за сметка на това, не може и не иска да стои седнал  newsm78 Веднага търси начин да се изправи или се килва настрани и започва да пълзи. Явно седенето не е неговото нещо  #Crazy

Момичета, да ви се оплача, че тия зъби тотално пак скапаха нещата с яденето - ни обяд, ни следобяд, не зеленчук, не месо, не каша, не плод, нищо не иска да яде. Със залъгване успявам да му "пусна" в устата 4-5 лъжички и до там. Почва се рев, тръшкане, чудо! И го кърмя след това, колкото и да не ми се иска. Някой може и да каже да не му предлагам мляко, но като знам, че не е изял повече от 50 грама, как да го оставя така. Пък и докато мога, ще кърмя. Взела съм една кутия АМ за всеки случай, но дано не ми се налага скоро да я ползвам  Praynig

Хубав ден ви желая  bouquet

# 188
  • Сливен
Далия, пък защо да не кърмиш - гладно ли да го оставиш детето, като отмине фазата със зъбоникненето ще продължите с твърдите храни. Съгласна съм с това, че проходилките и бънджитата могат да се сравнят с помощни средства, но все пак са помощни и помагат и в случая с инвалидите и в случая с бебетата стига да не се прекалява. И Тео може да стои няколко секунди прав без никой да го придържа.
Всички изчезнахте май за почивните дни, ако е така - приятна почивка  Hug

# 189
Бънджита и проходилки - мисля, че доста крайно се изказват някои доктори. Така, както съм по цял ден сама с Калина, да готвя, да чистя, да простирам, и т.н и да обикаляме люлка, стол за хранене, гимнастика (която вече не използваме) що не дойде доктора да я гледа, докато аз си свърша работата. Малко прекаляват според мен  Naughty Не мисля, че 20-30 мин. тооооолкова много вредят. Мое мнение  Peace Пък и не само аз - доста майки (дори и от тук пишещите) търсим начин малките да се забавляват докато си свършим домакинската работа. Калина много подскача и не мога 30 мин да я държа, просто без ръце оставам цял ден.  Whistling

# 190
Далия - аз на твое място точно като теб бих направила и бих давала мляко.

# 191
Далия П. - на братовчедка ми детенцето беше с шарка и също отказа всякакъв друг вид храна освен мляко. Хранеше си го с мляко и сега отново си е на пюренца и кашички. Щом иска мляко - мляко да е, само да се храни, пък после ще си продължите по старата схема. Дано да е по-скоро  Hug

# 192
Благодаря ви момичета  bouquet
Слушам майчината си интуиция, но винаги е успокоително някой да ти даде морална подкрепа! Четири зъба - два миналия уикенд, един снощи и един, който ако не довечера, то до няколко дена със сигурност, дори не мога да си представя какво му е на детето. Честно да ви кажа, не че нямаше да се оправя без кърмене, но ми е толкова по-лесно - само го взимам, слагам го да спи до мен и си го кърмя, той си заспива, аз си заспивам и всичко е бързо и лесно. Е, когато много го боли си имаме 30-40 минути носене на ръце до успокояване, но като цяло се радвам на малките моменти  Heart Eyes
Моля, не кърмещите майки да не приемат думите ми като нападки или нещо подобно  bouquet

# 193
На нас ортопеда ни каза, че вече може да го слагаме в бънджи. За проходилките каза, че не ги препоръчват, защото децата прохождат преди да св научат да лазят. След това не знаят как да падат, иначе с нищо друго не вредят. Това го каза, ортопед от Университетската клиника по ортопедия в Горна Баня. Доверявам му се, но още не съм използвала.

# 194
Далия, дано пробие по-бързичко и това зъбче! Не се притеснявай за храненето, важното е,че яде.
Не зная при нас започва ли зъбоникненето, далече ли е... но от 2-3дни е ужас. Постоянно мрънка, все недоволна, плаче насън (досега не е плакала така). Взимам я при нас-пак плаче. Дано да е от зъбките и да премине този период, че май започвам да се притеснявам.А иначе не лигави въобще, преглъща си всичко, абе, културно дете:D
За бънджито бях много навита,но се отказах. Ния скача по цял ден, но като попитах тух, като прочетох някои посове в други теми, навсякъде пишеше,че на 6-7 месеца е рано( тя скача от средата на 5-я иначе). Проходилка имаме, но я интерсуват играчките там, а не въможността да се придвижва.

Общи условия

Активация на акаунт