Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Искам траен цитрус, ако може и шлейф.
Сигурно ще ти прозвучи ... как да кажа, като нещо, което е твърде масово вече за вкуса ти, но пробвай добре Jour d`Hermes Absolu Hermes. При мен е цитруси основно, шелйфов и траен е. Може би го познаваш и не смяташ така, и аз излишно те насочвам към него.

О, да!  Peace

# 646
  • Варна
Искам траен цитрус, ако може и шлейф.
Сигурно ще ти прозвучи ... как да кажа, като нещо, което е твърде масово вече за вкуса ти, но пробвай добре Jour d`Hermes Absolu Hermes. При мен е цитруси основно, шелйфов и траен е. Може би го познаваш и не смяташ така, и аз излишно те насочвам към него.
Друг прекрасен и траен цитрус за мен е Baby Doll Yves Saint Laurent.
Също така, дано се появи Deetron да даде идея за някой арабски парфюм. Там също има изненадващи чудеса, като за трайност и шлейф почти няма съмнение, макар цитрус точно да е трудно да се докара и траен, и шлейфов.
В момента съм Jour d`Hermes Absolu Hermes. Обичам го, чудесно се разбираме с него, но при мен е доста близо до кожата и цитрус много деликатен, трудно доловим, чудесна зелена база.
За горепосочените парфюми научих тук, напълно непознати, иска ми се експеримент, бюджет около 200 лева, но ми се искаше да не е на сляпо, но пък 40  за 5 проби. Поръчах този зелен кристал, пак от форума, но по описание не е труден за носене, за съжаление се оказа, че ще ми го донесат след 4 месеца, трае ли сърце?

# 647
Doris, преди време с огромно удоволствие изпратих в разменната тема този - http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-de-Rochas-Fraiche-9270.html
Цитрусов е и доста свеж, мисля, че ще е добър за идващите жеги.

# 648
Друго чисто грейпфрутено и приятно нещо, макар и не ново, е CK IN2U. Впрочем, в Baby Doll аз не усещам 1 молекула роза, а само сочен грейпфрут, затова, ако имаш възможност го пробвай все пак, защото е до кожа. Не е ясно кое ще се покаже и задържи върху теб.

# 649
  • Germany
Doris, хубаво е да уточниш какъв цитрус търсиш. Аз, като любител на цитрусите обожавам мандарини, портокал, лимон и бергамот, но никак не ми допадат грейпфрут, юзу или лайм. Добре е да споменеш и ценовия клас, в който търсиш, защото хубави цитруси се намират много, много рядко. Можеш да уточниш и дали можеш да носиш унисекс аромати, или не, защото, повечето дами казват за цитрусите, че им мъжкареят или са им синтетични. Ако цената не те притеснява можеш да се насочиш към Ателие колон, които имат едни от най-добрите и разнообразни цитрусови парфюми. Освен това, повечето цитруси са набедени за летни парфюми, но тогава трайността им е сравнително слаба, дори и на най-добрия цитрусов парфюм. Същият парфюм през зимата и пролетта показва изключителна трайност и шлейф. Затова не очаквай чудеса, повече от два-три часа едва ли ще го усещаш. Цитрусите си искат подновяване, с много малко изключения. Ако ни дадеш повече жокери съм сигурна, че ще ти бъдем по-полезни  Wink
Ето, сега гледам, че Бижу дава основно грейпфрутови предложения, които за мен са много трудни за носене точно по тази причина, че не харесвам изобщо грейпфрут в комбинация с роза, или грейпфрут с бели цветя.
Днес при мен се затопли и стигнахме почти рекордните 24 градуса  Mr. Green и сутринта ми направи впечатление, колко хубаво се държат и колко силен шлейф правят по-сладките и ориенталови аромати от класа на Poison Girl Dior, Alien Essence Absolue Thierry Mugler, Just Cavalli Gold for Her Roberto Cavalli и все в този стил. Сигурно повечето не го възприемат като идея, но пък шлейфъг беше уникално добър, така че си заслужава поне опитът. Моят съвет е пробвай и експериментирай, никога не се знае какво ще ти допадне точно на теб в жегата.

# 650
Аз ще ти препоръчам, леко встрани от типичните цитруси да пробваш Шанс О Фреш на Шанел и L’Eau de Toilette Carven, на който сега пиша ревю в блога.
И двата парфюма са силно женствени и не могат да се носят от мъже, както и не са типичните горчиви цитруси, а имат и доста плодове и цветя. Зелени са без да са тревни и нямат бергамот, които не ги огорчава.

Момичета и момчета, искам да ви поканя за различни сътрудничества, рубрики, постове, колаборации и въобще каквото искате в блога ми.
Ако имате и искате нещо да кажете за парфюми, козметика, пътувания, лайфстайл, храни, мода, филми, книги и каквото ви хрумне свържете се с мен, пишете ми и ще пусна вашата статия подписана от вас в блога. Благодаря! bouquet  

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 21:56 от densi

# 651
  • Бургас
От мен предложение за-http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chance-Eau-Vive-30796.html Денс,аз бих искала да има ревю за зеления Шанелски лак,ако може bouquet

# 652
  • Варна
200 лева съм заделила за експеримента, като може да взема по- малко количество за да се побера. Харесвам и нося основно унисекс, към цитрус, който да е доминиращ обичам трева, дърво, кожа. Не ми допада роза и ванилия, сладки плодове. Много искам шлейф! Имала съм Crystal noir  и Black Opium, много трайност, много шлейф, но тотално разминаване, подарих ги...
Приемам трайност 2-3 часа.

# 653
С тези условия по експеримента, kovatcheva е твоят човек! Laughing И не бъди толкова скромна от към трайност за 200 лв пък! Има и по-трайни цитрусови неща за тези пари, и изобщо.

# 654
Почти съм сигурна, че е Диорела https://www.google.bg/search?q=diorella&tbm=isch&tbo=u&a … mp;biw=1093&b Майка ми много го харесваше и подобна драма се беше разиграла и с нея горе-долу преди толкова години  Simple Smile тогава за първи път са пуснали Диорела във Валентина (предполагам, че не е имало разлика в зареждането за София и другите градове) и се е разграбила за броени минути  Grinning но може и Мис Диор да е, но него допреди няколко години все още го имаше докато старата Диорела отдавна я няма  Confused 

Гледам, че моите парфюмни спомени са предизвикали интерес, мерси! Ще се включа пак по тази причина. От линка на Menerva съм склонна да предположа, че може да е бил Диорела. Шишето беше с показаната форма на Диорела, непретенциозно, обикновено стъкло, без никакви шарки или орнаменти, капачката-пластмасова. Кутията беше бяла, с едно овално очертание по средата, като показаното на линка, но овалът не беше зелен, а светло розов. Долу пишеше точно така, както се вижда на линка- Dior. Миришеше...на Кореком, на нещо красиво и изискано, на Парижки лукс. Laughing Беше класи над Нина Ричи(показан на линк малко по-назад Simple Smile), който си бях купила няколко месеца по-рано, също от Валентина. Не знам дали тази версия на Диор все още съществува, най-вероятно е преформулиран кой знае колко пъти.

# 655
  • София
Аз ще ти препоръчам, леко встрани от типичните цитруси да пробваш Шанс О Фреш на Шанел и L’Eau de Toilette Carven, на който сега пиша ревю в блога.
И двата парфюма са силно женствени и не могат да се носят от мъже, както и не са типичните горчиви цитруси, а имат и доста плодове и цветя. Зелени са без да са тревни и нямат бергамот, които не ги огорчава.

Момичета и момчета, искам да ви поканя за различни сътрудничества, рубрики, постове, колаборации и въобще каквото искате в блога ми.
Ако имате и искате нещо да кажете за парфюми, козметика, пътувания, лайфстайл, храни, мода, филми, книги и каквото ви хрумне свържете се с мен, пишете ми и ще пусна вашата статия подписана от вас в блога. Благодаря! bouquet  
Идеята ми харесва  Hug Не знам дали бих се преборила с мързела, но ако ми дойде муза някой ден, защо не?

# 656
Пребори го и те чакам с голямо удоволствие, другите пишещи тук, а и не само, също! Hug bouquet

# 657
Doris, обожавам цитруси в парфюми.
Подкрепям за Baby Doll и Accordo Arancio
Пробвай различните парфюми от линията Blue Meditteraneo на Acqua di Parma.
Мой много любим и харесван от други е Zen Sun на Shiseido, с изразен шлейф.
Тези дни преоткрих този: http://www.fragrantica.com/perfume/Collistar/Benessere-3499.html
Пробвай го, ако имаш възможност.

# 658
Шишето беше с показаната форма на Диорела, непретенциозно, обикновено стъкло, без никакви шарки или орнаменти, капачката-пластмасова. Кутията беше бяла, с едно овално очертание по средата, като показаното на линка, но овалът не беше зелен, а светло розов. Долу пишеше точно така, както се вижда на линка- Dior.
Това? Grinning

Скрит текст:

# 659
Doris, моето предложение е да си вземеш пробичка на Batucada на L'Artisan. На мен лично ми напомня на дъвка "Идеал" - лимон, жълтата от соца, ако изобщо имаш спомени от тоя период. Все едно пиеш много сладка лимонада, а трайността му е учудваща. За съжаление шлейф при повечето Лартизани няма, само двамата ще сте си (ти и парфюмът).
Аз също много уважавам и нося Бейби дол, между другото в него има много от Rose Amazone Hermes, ако го познаваш. Carven, който Денси ти е предложила върши страхотна работа в жеги, на мен ми носи усещане, като все едно току що излизам от банята.
Аз ,за съжаление приключих с жегите, ако стане 20 градуса тук, ще е цяло чудо, така, че си взимам каквото ми падне от колекцията.
Имам въпрос, някой пробвал ли е Diamant Fragonard или Eclat Fragonard, че нещо съм им хвърлила по едно око, виждам, че са ванилии и маршмелоу сладории, но имам усещането, че може и да ми допаднат...

Общи условия

Активация на акаунт