Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
"В тези жеги нося само Колоните на Ермес и много им се радвам. Решихме с мъжа ми да си попълним колекцията и с класиката Eau d`Orange Verte Hermes. Изключително ценен в горещо време."

densi, eдна идея от мен за жегите (пак класика):
http://www.fragrantica.com/perfume/Clarins/Eau-Dynamisante-2825.html

за мен е незаменим.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 23:35 от Zozina

# 691
Благодаря ти. Този обаче не мога да го нося, нещо ме дразни.

# 692
На мен ми напомня на Eau d`Orange Verte Hermes и ги нося и двата Wink

# 693
  • София
Реших да си поръчам мостри на парфюми, които са коментирани тук, но защо са толкова скъпи тези на Mancera?! Както и да е ограничих цитрусите, заслужава ли си да поръчам и трите?

Mancera Lemon Line
Mancera Wave Musk
Annick Goutal Eau D´Hadrien

А Acqua Viva Profumum Roma не открих дори като парфюм за доставка. Предлага ли се в бг?
Моля да ме извините, може би не е за тук въпросът.

Здравей Doris,
включвам се малко късно, но все пак ето и моето мнение за Mancera Wave Musk и Annick Goutal Eau D´Hadrien.

Mancera Wave Musk - и друг път, в по-стари теми съм го споменавал, като един от най-любимите ми летни и морски парфюми. Не го притежавам, но пробата, която имам ме убеждава мигновенно в качествата му.
Парфюма не е рисков, няма нищо страшно в него и е далече от по-трудните парфюми, които Мансера и Монтал произвеждат.
За мен, Wave Musk много точно пресъздава усещането за свеж морски бриз на място със зелен плаж - храсти, малко водорасли, но усещам и нещо леко плодово, даващо интересен, леко закачлив характер на парюфма.
Възприятията ми за тази Мансера са като за чист, свеж, морски парфюм, който обаче излъчва и зелени нюанси, типични за онези плажове, с разни тревички, храсти и дръвчета на плажа. Да, има извества соленост, но тя е много точно премерена и само допринася за автентичното усещане за море наблизо.

Дали е унисекс при това положение и с име Wave Musk? Да, чудесно може да се носи от жена - за мен мускуса тук дава допълнително усещане за чистота и не е тежък или мъжкарски. Причината се крие в това, че нотките на нероли са мощни и се появяват точно на време, като много хубаво го доминират, един вид - "говорят" си с мускуса, държат го изкъсо , така че да излъчва предимно чистота и усещане за след баня  Simple Smile За мен, Wave Musk е прекрасен унисекс летен/морски парфюм, който си заслужава. Трайност и шлейф - чудесни.

Честно казано, за мен той е нещо като морски вариант на Mugler Cologne, с добавена свежа зеленина.

Annick Goutal Eau D´Hadrien - супер свеж, супер зелен парфюм! Никакв риск няма с него - не вярвам да има човек на земята, който да не хареса този прекасен свежак  Heart Eyes
Цитрусите в него са толкова фини, толкова естествени и наситени, че за миг те пренасят в градина от лимони, свежи мандарини и тн игриви цитрусчета, които се прескачакат и сякаш казват - вземи мен, избери мен  Mr. Green Много свежо начало, доминирано от искрящ лимон, но не горчив, химичен или кисел, а много приветлив, усмихнат и слънчев. Eau d'Hadrien не е сложен парфюм, но е много пипнат в дейталите и създава изключително позитивно усещане за свежо пространство, пълно с живи цитрусчета, хладна зеленина и чист въздух.
Едистевния минус, който бих отбелязъл е не до там силното му представяне като трайност и шлейф- сранително бързо изчества - може би няколко часа и толкова, поне върху моята кожа. Като композиция и аромат му давам пълно 6.  Heart Eyes

Колкото до Mancera Lemon Line, за него съм чел само позитивни неща, че лесно се възприема и харесва, но не съм го тествал. За него мисля, че тук WaltherP99 писа... Но доколкото точно е унисекс и тн неща - не мога да кажа. При всички положения вярвам, че е чудесен аромат, тъй като до сега опита ми с Мансера е само и силно положителен.

# 694
Аз не харесвам Annick Goutal Eau D´Hadrien. Laughing Никой от цитрусите и свежите на Аник не мога да нося не знам защо. Само смокинята, нея я обичам. Heart Eyes

# 695
И аз не нося Аник, Денси.

Харесвам цитруси през лятото. Моите тествани, доказали се в различни географски пояси любимци са: Rose Ikebana (разбира се!). Името може да създаде погрешни впечатления, но тук откривам един от най-добрите грейпрфрути придружен от киселичкия рубарб.

Харесвам и Зеления Кристал на Шанел, както и Мандарината на Ермес.  Често нося Bamboo Harmony на Килиън.

Ако някой търси "чисти" цитруси, колоните на Ателиер си струва да се пробват. Към Портокаловия, който Ковачева е споменала, бих добавила i Bergamote Soleil.

Тези дни тук мангото е в изобилие (има го и през останалата година, но без аромат  и не е толкова сочно). Явно сега му е сезонът, и го използвам във всичко в кухнята. Затова и нося Moonlight in Heaven. Не започна с "уау" реакция при мен, но ми хареса постепенно с тази комбинация на плод и тихи, кремови ноти в базата. Не мисля, че ще се хареса на хора търсещи шлейф, обаче.

Тези дни пробвам Amouage Myth Woman. Впечатленията ми са много първоначални и ще искам да го пробвам сериозно наесен, когато не е толкова топло. Виждам, че много цветя са споменати на Фрагрантика уебсайт, но цветята поотделно не се отличават. С други думи, не усещам виолетки или карамфил. По-скоро са като цветен акорд, който се появява в началото. Почти едновременно с цветния акорд се настанява и една зелено-землиста нота--и пак трудна за изолиране. Не е "зелена" нота като трева, например, или листа, и я свързвам с дъбовия мъх, който надделява.  Кожа отчетливо не съм сигурна че долавям освен може би в последните фази. Изобщо, всичко е блендирано много добре. Не бих купила този парфюм заради цветните ноти, които са изброени. За мен е шипър. Като цяло е по-свеж отколкото очаквах и е доста траен.

# 696
Пикси, абсолютно тези са и моите любимци, само че не нося Роуз Икебана /не съм си го купила/, а Роуз Амазон.
Всичко друго споделям. Килиъна ме кефи здраво особено на мъж, но такава цена никога няма да платя за толкова тих парфюм.

# 697
Денси, съгласна съм за цената на Мунлайт. (Името му съвсем не отговаря на тропическите асоциации, които предизвиква в мен.)  Аз все още го нося от щедрата проба, и ще се замисля дали го купя. Може би ще чакам да го пуснат в травъл сайз Simple Smile  Тих е, но върху мен и при моя климат е изненадващо траен.

От изброените горе, много харесвам Мандарината на Ермес на мъж.

# 698
Последното ми попадение за лятото - Kenzo Flower https://parfium.bg/kenzo-flower-damska-toaletna-voda-bez-opakovka-1 тоалетна вода, имаше и парфюмна, но предположих че не си заслужава разликата в цената, а и е за жегите все пак..  Rolling Eyes

# 699
Здравейте!

Никога досега не съм писала във форума, но от време на време го чета. Обръщам се към вас с молба за помощ. Издирвам парфюм, чийто флакон напомня на See by Chloe ( като клетка е ) и е с червена капачка.
Моля ви помогнете  Simple Smile)

# 700
  • София
Обичам парфюмни загадки Simple Smile Баленсиага и Молинар имат подобни бутилки, разгледай ги. Ако не са тези, дай още жокери  Peace

# 701
А аз издирвам парфюмите с имена на книги или споменати в книги.
Така се сдобих с  Portrait of a Lady и с
La Chasse aux Papillons Extreme L`Artisan Parfumeur for women and men

# 702
  • Франция
А аз издирвам парфюмите с имена на книги или споменати в книги.
Така се сдобих с  Portrait of a Lady и с
La Chasse aux Papillons Extreme L`Artisan Parfumeur for women and men
Jardins d’Ecrivains  Simple Smile
http://www.fragrantica.com/designers/Jardins-d%E2%80%99Ecrivains.html

# 703
  • Чукарландия
Да попитам познавачите и любители на цитруси: Grand Neroli Atelier Cologne много ли е мъжки, може ли да се носи от жени? Hug

Търся нещо подобно на L'Eau de Chloe, като свежест и усещане. Heart Eyes

# 704
  • Бургас
Имам го, имам го  dancing dancing dancing dancing
и понеже се очаква да дам някакво описание, аз в стила на вица с чукчата
Скрит текст:
Отива един чукча на екскурзия.След като се завърнал в Чукотка,цялото село се насъбрали около него и започнали да го разпитват:
-Я кажи сега какво видя на тази екскурзия?
-Ами жираф-отговорило чукчито.
Другите смаяни се огледали и попитали:
-Кво е тва бе?
-Вижда ли ли сте лос?
-Е виждали сме-отговорили.
-Е то е същото,обаче е по-високо.
-Друго кво видя-попитал един чукча?
-Ами зебра.
-Е кво е тва-пак всички смаяни попитали?
-Е,виждали ли сте лос?
-Да!
-Е то е същото само,че е с различни шарки.
-Е добре де кажи нещо по-интересно дето си видял-провикнал се един.
-Видях и крокодил.
Тука вече всички започнали да се споглеждат и да се чудят кво е пък това сега.
-И какво представлява крокодила-попитал един?
-Е,виждали ли сте лос?
-Е,да бе да.
-Е, то е същото,само че няма нищо общо.

-Виждате ли пирамидата във Фрагрантика?
Скрит текст:
- Е, няма нищо общо  Joy

Общи условия

Активация на акаунт