Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • някъде под слънцето...
Виждам,  че е парфюм на LR.Привери в сайта им

# 601
Здравейте! Стар болен приятел, неизлечима болест,  решил да подарява парфюм на братовчедка си, снаха си и някаква позната. Първите две са на 30-35 години, третата е възрастна жена. Братовчедката от години получавала някакъв Салвадор Дали и за нея се търси добра парфюмна вода на Дали. За другите две се търсят ефектни парфюмни води. Обявения бюджет е 35-40  лева за парфюм. Ще ги поръчвам от Енцо, че той и с копютъризацията е зле. Моля да ме извините, че смущавам ритъма на темата Ви с моята молба за помощ, но нищо не разбирам от дамски парфюми и това е причина да го сторя.Заровя ли се да чета, ще ми трябва повече от седмица , а това е обявеният от него срок. Благодаря Ви! Много, много Ви благодаря!

# 602
Здравейте! Стар болен приятел, неизлечима болест,  решил да подарява парфюм на братовчедка си, снаха си и някаква позната. Първите две са на 30-35 години, третата е възрастна жена. Братовчедката от години получавала някакъв Салвадор Дали и за нея се търси добра парфюмна вода на Дали. За другите две се търсят ефектни парфюмни води. Обявения бюджет е 35-40  лева за парфюм. Ще ги поръчвам от Енцо, че той и с копютъризацията е зле. Моля да ме извините, че смущавам ритъма на темата Ви с моята молба за помощ, но нищо не разбирам от дамски парфюми и това е причина да го сторя.Заровя ли се да чета, ще ми трябва повече от седмица , а това е обявеният от него срок. Благодаря Ви! Много, много Ви благодаря!
Едно бързо предложение за снахата: Lady Emblem Montblanc (30 мл.), за възрастната госпожа може Cacharel Eden или Nina Ricci Premier Jour, отново по 30 мл. За Дали ще помагат други дами, че аз не ги следя. Успех.

# 603
  • Бургас
От мен тези-http://www.enzo.bg/elizabeth-arden/5th-avenue-parfjumna-voda-tester-za-zheni/ за по възрастната дама евентуално и http://www.enzo.bg/lanvin/eclat-darpege-parfjumna-voda-za-zheni/ с парфюмите на Дали не съм запозната, там не мога да помогна,успех.

# 604
  • София
Harpalike, и аз обичам рози и здравец. "Здравец,"  обаче, в парфюмите не е това, което е българският здравец, а мушкато.

В този парфюм на МЛ аз лично не открих много роза. Повечето парфюми от тази линия за мен започват с алкохолен "бърст" и този не е изключение. После остава главно мушкато. Приятен е, но аз не пожелах да го купя. Пробвай и не купувай на сляпо.

Благодаря, Pixie!  bouquet

Обичам здравец и индрише, но не понасям мушкато - ама никак! Нахално мирише на бабина тераса. Даже се чудя тогава дали да дам шанс дори и на мострата.

# 605
# 606
Благодаря! След цялото нощно четене искам да попитам за следния вариант.
Братовчедка - Salvador Dali La Belle Et L'Ocelot
Снаха и възрастната приятелка .- La Perla Just Precious.
Възрастната приятелка въздишала по Elie Saab и първо бях попитан за цената на Le Parfum, но човека подскочи когато я чу. Това ме накара да търся близки до него решения и се показа La Perla Just Precious.
И трите са малко над бюджета, но след като кажете Вашето мнение, ще се опитам да го убедя. Все пак той гони ефекта, а няма да се пръска с тях. Благодаря Ви!

# 607
  • Чукарландия
Скрит текст:
Като сте заговорили за отминали парфюмни времена, да споделя, че преди малко най-сетне успях да идентифицирам парфюма (по-скоро тоалетната вода), който издирвах безуспешно много години. Беше от 90-те, продаваше се безпрепятствено из малки магазинчета у нас; тогава ми се струваше, че е суперлукс, но подозирах, че става дума за погрешно впечатление, плод на икономическата криза; та, сигурна бях, че е някаква ширпотреба. И осезаемо помня, че имаше аромат на люляк и някакви магически треви, сено, билки. Тогава четях за кандидатстудентски изпит по литература и този аромат страшно ми кореспондираше със следните стихове от "Легенда за разблудната царкиня" на Дебелянов:

- Аз пих сладостта на упойни треви...
"Плаха царкиньо, заспи, забрави -
                                          заспи, забрави!"

Та, така миришеше на люляк и "упойни треви"; възможно е пак да е погрешна представа; но синестезията,   задействана от четенето на автори символисти, работеше с пълна сила. Беше "лилав" парфюм, свързвам го единствено с този цвят. Обаче не знаех френски и произнасях погрешно името, което ми попречи да го открия, след като изведнъж изчезна от пазара. Как ли не съм опитвала, какви ли не асоциации съм впрягала, опити да го изписвам по различен начин, но нищо не помогна. И изведнъж днес го открих. Мисля, че е този:

Дали действително е миришел на люляк?

Ооо, Аглая! Как го откри? Hug
Колко съм го издирвала и аз този парфюм... Жует. Така си го четях името, незнам дали е било правилно. Беше ми любим! Изхабила съм от него може би 3 шУшета, а едно без да искам счупих на стълбището и целия блок с месеци ухаеше. Но аз много добре си спомням мириса му - на теменужки. Горски, дъхави теменужки, онези малките тъмнолилави и много ароматни. Heart Eyes

# 608
На теменужки ли е миришел? А аз имам твърд спомен за люляк, но може и да бъркам, тогава надали съм успявала да идентифицирам съвсем точно. Във всеки случай беше опияняващ, имаше го и в големи, и в малки разфасовки - много съм изхабила. Така страдах, като изчезна. И няма почти никаква информация за него, за да видя каква е била пирамидата. В ebay или на подобно място мернах, че се е продавал на безумна цена, предвид това, че някога беше съвсем достъпен.

Много се радвам, че и други дами си го спомниха; защото допреди да пиша за него тук, като споделях на познати за него, никой от тях не го знаеше; дори започнах да се питам съществувал ли е изобщо... #Crazy

# 609
Harpalike, пробвай за всеки случай.  Аз не съм тествала тоя бренд от известно време, но това е един от малкото, които ме заинтригуваха. А "индрише" не съм сигурна как мирише и каква е разликата с мушкато така че не разчитай на моя вкус  Peace

Ако харесваш geranium, пробвай също Diptyque Geranium Odorata. Съдържа: Bergamot, Geranium Bourbon, Rose Geranium, Pink Peppercorn, Cedar. Но "geranium" не нашенският здравец ако точно този аромат търсиш. Този на Диптик е доста праволинеен, но отговаря добре на името си.

Денси, честит блог! Изглежда много добре.

Пробвам новата за мен линия British Rose на Боди Шоп и исках да споделя с любителите на рози. Гелът за душ и тоалетната вода са идентични като аромат. Тоалетната вода не се отличава с голяма трайност, но при тази цена няма и голямо значение. Самият аромат е много мек и нежен и мисля, че усещам и божур. Няма комплексност (или оригиналност), но точно за това ми хареса. Всъщност, хареса ми повече от новия Rose Pompon на Гутал, който е създаден в същия дух на мека, почти росна роза, в комбинация с божур.

# 610
Денси, честит блог! Изглежда много добре.
Благодаря ти Pixie! Heart Eyes Hug bouquet
В тези жеги не ми се носят парфюми и се пръскам по малко с Колоните на Ермес за свежест.

# 611
  • Бургас
Възрастната приятелка въздишала по Elie Saab и първо бях попитан за цената на Le Parfum, но човека подскочи когато я чу. Това ме накара да търся близки до него решения и се показа La Perla Just Precious.
И трите са малко над бюджета, но след като кажете Вашето мнение, ще се опитам да го убедя. Все пак той гони ефекта, а няма да се пръска с тях. Благодаря Ви!

Добри са и двата парфюма:peace: Ла Перлата е чудесен бюджетен заместител на Ле Парфюм, с много добро качество.
Този на Дали съм го харесала още като излезе, но реших да изчакам да го пуснат он-лайн. Прекрасен е, но имай в предвид, че не е лек и непретенциозен, което го прави не особено сигурен избор за подарък. Не разбрах какъв тип се търси  newsm78
Познавам доста от предложенията на Дали. Имат избор от бюджетни варианти. Голяма част от тези, които съм пробвала, за мен са унисекс, въпреки че се водят дамски. Ако дадеш малко насоки, мога да помогна.  Peace
А за снахата защо също този на Ла Перла?

Денди, честит блог и от мен!  Hug Ще го следя с удоволствие.  Grinning
Не мога да пиша много в последно време, но ви чета редовно.  Wink

# 612

Добри са и двата парфюма:peace: Ла Перлата е чудесен бюджетен заместител на Ле Парфюм, с много добро качество.
Този на Дали съм го харесала още като излезе, но реших да изчакам да го пуснат он-лайн. Прекрасен е, но имай в предвид, че не е лек и непретенциозен, което го прави не особено сигурен избор за подарък. Не разбрах какъв тип се търси  newsm78
Познавам доста от предложенията на Дали. Имат избор от бюджетни варианти. Голяма част от тези, които съм пробвала, за мен са унисекс, въпреки че се водят дамски. Ако дадеш малко насоки, мога да помогна.  Peace
А за снахата защо също този на Ла Перла?

Денди, честит блог и от мен!  Hug Ще го следя с удоволствие.  Grinning
Не мога да пиша много в последно време, но ви чета редовно.  Wink

Първо да благодаря! От Дали, май е подарявал Лагуната в минали години и "шише с устни". Другото шише било зелено. Единствената причина да се спра на този е, че ми се видя по-нов и по-малка вероятността да е подаряван. Аз въобще се чудя защо точно Дали се иска? Колкото до Перлата, снахата  е далеко , не живеят заедно   и не се познават с възрастната жена. Могат да получат един и същи парфюм. Идеята тръгна от възрастната жена защото тя била харесвала Ели Сааб на някаква приятелка, а това ме накара да търся нещо близко. Обмислям преди да поръчам утре или в следващ ден, да обсъдя с него и предложенията които получих тук защото са добри. Благодаря Ви!

# 613
Гъдьо, аз когато трябва да купувам парфюм на друг, не на себе си, залагам на изпитаните марки, които се харесват на всеки. Такива са Burberry и  Bvlgari. Ето например в ценовия диапазон, който се иска: http://www.enzo.bg/bvlgari/blv-ii-parfjumna-voda-za-zheni/ 30 мл шише. Приятен, мирише свежо като след баня, мисля, че ще се хареса лесно, както на по-младите, така и на по-възрастната. Аз лично съм на 52г и още го нося.
За младите дами, шишето от 30 мл - http://www.enzo.bg/burberry/brit-sheer-toaletna-voda-za-zheni/. Обожавам го и в момента го нося, няма начин да не се хареса. Този също е отличен http://www.enzo.bg/burberry/sport-woman-toaletna-voda-za-zheni/. Шансът да сбъркаш е малък, макар да се знае, че парфюмите са нещо строго индивидуално и всеки харесва различни неща. Но предложените са лесни за харесване масово, затова те насочвам към тях.

# 614
  • София
Harpalike, пробвай за всеки случай.  Аз не съм тествала тоя бренд от известно време, но това е един от малкото, които ме заинтригуваха. А "индрише" не съм сигурна как мирише и каква е разликата с мушкато така че не разчитай на моя вкус  Peace

Ако харесваш geranium, пробвай също Diptyque Geranium Odorata. Съдържа: Bergamot, Geranium Bourbon, Rose Geranium, Pink Peppercorn, Cedar. Но "geranium" не нашенският здравец ако точно този аромат търсиш. Този на Диптик е доста праволинеен, но отговаря добре на името си.

Благодаря и за насоките към Диптик. Ако ми попадне възможност, ще пробвам здравеца им. В България в кои парфюмерии се предлагат?

Индришето мирише подобно на здравеца, но някак по-сладко и меко. На някои места го слагат в домашните сладка за още по-хубав аромат.

Общи условия

Активация на акаунт