Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Истанбул
Както и няма аналог на това ФА!Ранното лято на 1984 ,в Безистена се продаваха на цена 15 лева.
http://kokudankokuya.com.tr/deodorantlar.tumuruncesitleri.2.1.12.395.html

дезодорантния прототип на този шампоан.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 09:01 от haksev

# 571
Както и няма аналог на това ФА!Ранното лято на 1984 ,в Безистена се продаваха на цена 15 лева.
http://kokudankokuya.com.tr/deodorantlar.tumuruncesitleri.2.1.12.395.html

дезодорантния прототип на този шампоан.

И на мен ми беше много любим този Фа  Peace За съжаление, няма го вече. Преди време пускаха един, карибски лимон мисля, че беше. Тествах го, но нищо подобно с онзи аромат.

# 572
Като разказва Бижу за братовчед си - и аз имах една по- голяма братовчедка, родителите на която имаха собствен бизнес в онези времена. Та още помня един ден, когато им бяхме на гости, как разглеждах нейните парфюми и докопах един с който се полях обилно. Тя веднага ме надуши  Mr. Green и направо и призля, обаче още помня ОНАЗИ РОЗА! Смътни спомени имам от шишето - помня, че беше с обемна златиста капачка, а шишенцето беше бяло. Формата беше подобна на кашарелските парфюми - много семпла и класическа. Помня също, че блузата ми миришеше с МЕСЕЦИ, след като майка ми я изпра. Не смеех да я нося, за да не се изгуби аромата.
Още търся този парфюм, но колкото и сайтове за стари парфюми да преравям, не мога да го открия...  Confused
Така и не мога да открия парфюм, който дори да се доближава до онзи, колкото и парфюми с роза да пробвам.
Защо не питаш братовчедката? Явно е ценител и тя  Peace

# 573
  • София
А какъв беше онзи, май Крез, който миришеше на кока-кола? И аз се убих да го търся.
Хора, обичам ви! Това беше! Поне да го видя!
http://pesteliv.com/userfiles/productimages/product_18690.jpg

Майка ми почти не носеше парфюми, обаче студентите и подаряваха, така че аз си крадях и май доста често ходех парфюмирана.

# 574
  • Бургас
Много обичам да чета за ретро парфюми,но тогава съм се раждала и не ги познавам Embarassed Crazy

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 09:57 от Bright Crystal

# 575
  • София
А какъв беше онзи, май Крез, който миришеше на кока-кола? И аз се убих да го търся.
Хора, обичам ви! Това беше! Поне да го видя!
http://pesteliv.com/userfiles/productimages/product_18690.jpg
Дамския Мадам Крез май беше копие на Опиум, някой да ме поправи, ако греша.
А мъжкия Мосю Крез го имаше едно мое гадже в онези години, малееее, омекваха ми капачките  Crazy

Имам все още на дъното на един флакон тюркоазен Клин Дьойл, обаче е сплаш и малко се е повредил ароматът. Само връхните нотки обаче, в развитие си е същия.

# 576
  • София
Честно казано, YSL все ми е минавал "под радара", не знам защо. Почти нищо не познавам.
Но така съм го запомнила Мадам Крез, че ми мирише на кола.
А на Клин Дьойл, златна капачка, матов, има ли снимка някъде?

Имам и спомен за стъклена бутилка, подобна на тази на Дъщерята на Ева на Нина, като гръцка колона, златна капачка, миришеше на жасмин. Чудех се да не е на Диор, но май не е. Търсенето продължава.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 10:30 от Free Agent

# 577
Дамския Мадам Крез май беше копие на Опиум, някой да ме поправи, ако греша.
Не те поправям, добре си помниш.  Peace
Клиндойл,  матов с метализираната капачка чакам приятелка да донесе шишето и да си говорим за него Laughing
Най-много съм ползвала Кобако и Евазион, и си ми харесваха.

# 578
  • Варна
Денси, момичета много спешно ми трябва линк към Зеления кристал! bouquet

Страхувам се да не подам грешна информация за закупуване.

# 579
# 580
  • София
На ретро тема, май нямам много спомени, освен от един Miss Dior, подарък на майка ми, който тя май не харесваше особено, защото така си седеше, освен, че аз си крадвах от него по малко на моменти  Blush

А по повод "сляпото тестване" се сетих за една скорошна случка.. наскоро виждам аз в един магазин във "вилаета" на Диор щанд с еднакви, тип аптекарски, шишета. Аз ентусиазирана решавам, че може би правят custom парфюми и се запътвам с бодра крачка.. а то се оказа, че точно става въпрос за "тестване на сляпо" - пробваш аромата абстрахирайки се от флакона. Ми мрън пък  Laughing

Да напомня и че събираме пак сетче(та) Ермесанси. Ще ходя натам вероятно на 29-30-ти, но както обикновено е добре да сигнализирам на моята мацка в бутика няколко дни по-рано (ако случайно нещо липсва, да го набавят своевременно). Та ако някой има някакви спешни и неотложни желания в тази посока, сега е моментът да сподели без бой  Hug

# 581
kovatcheva, още ли смяташ така? Flutter

Цитат на: kovatcheva пт, 21 авг 2015, 14:18
... много харесах Modern Muse Le Rouge Estée Lauder и отново изпаднах в размисли. Откога станах везна, не знам  Mr. Green В Modern Muse Le Rouge открих прекрасна млада червена роза, свежа, но креместа и пудрена, съчетана перфектно с любими червени плодове. Малко ми е трудно началото, заради розата, но след това в базата става едно бижу, не усещам отделни съставки, просто го усещам топъл, удобен, балансиран и женствен. Напомня ми като усещане базата на For Her, но по-топла и вкусна. Блотерчето ухае прекрасно. Heart Eyes И не намирам никаква прилика със Си на Армани или La Vie Est Belle. Пак ще го тествам.
Тества ли го пак? Да разкажеш.
Щото аз съм си везна нали... Mr. Green

# 582
  • София
Здравейте, не съм писала досега в парфюмната тема. А и не съм много им отдадена, слава богу, защото ми стигат другите ми мании Simple Smile

Харесвам и аромата на рози, и този на здравец. Виждам, че този http://www.enzo.bg/miller-harris/geranium-bourbon-parfjumna-voda-za-zheni/ ги има идвете. Попрочетох тук-таме за него, но ще ми е интересно дали и някоя от вас го е пробвала и как го намира?

Благодаря ви  bouquet

# 583
Harpalike, и аз обичам рози и здравец. "Здравец,"  обаче, в парфюмите не е това, което е българският здравец, а мушкато.

В този парфюм на МЛ аз лично не открих много роза. Повечето парфюми от тази линия за мен започват с алкохолен "бърст" и този не е изключение. После остава главно мушкато. Приятен е, но аз не пожелах да го купя. Пробвай и не купувай на сляпо.

Нямам нови парфюмни открития, и тези дни купувам главно гелове за душ, сапуни и т.н. В момента изучавам новата серия на Боди Шоп British Rose.  Приятно съм изненадана. Ще пиша повече за тоалетната вода по-късно.

А, и по увлечението за рози, вчера видях на Peter Roth крем и маска за лице с няколко вида рози Simple Smile Кремът има много хубава, лека текстура, но не мирише изобщо.

# 584
Като сте заговорили за отминали парфюмни времена, да споделя, че преди малко най-сетне успях да идентифицирам парфюма (по-скоро тоалетната вода), който издирвах безуспешно много години. Беше от 90-те, продаваше се безпрепятствено из малки магазинчета у нас; тогава ми се струваше, че е суперлукс, но подозирах, че става дума за погрешно впечатление, плод на икономическата криза; та, сигурна бях, че е някаква ширпотреба. И осезаемо помня, че имаше аромат на люляк и някакви магически треви, сено, билки. Тогава четях за кандидатстудентски изпит по литература и този аромат страшно ми кореспондираше със следните стихове от "Легенда за разблудната царкиня" на Дебелянов:

- Аз пих сладостта на упойни треви...
"Плаха царкиньо, заспи, забрави -
                                          заспи, забрави!"

Та, така миришеше на люляк и "упойни треви"; възможно е пак да е погрешна представа; но синестезията,   задействана от четенето на автори символисти, работеше с пълна сила. Беше "лилав" парфюм, свързвам го единствено с този цвят. Обаче не знаех френски и произнасях погрешно името, което ми попречи да го открия, след като изведнъж изчезна от пазара. Как ли не съм опитвала, какви ли не асоциации съм впрягала, опити да го изписвам по различен начин, но нищо не помогна. И изведнъж днес го открих. Мисля, че е този:
Скрит текст:
Дали действително е миришел на люляк?

Общи условия

Активация на акаунт