Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 241
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
А аз имам отчетлив спомен за това:
Скрит текст:
Все още го имам!  Crazy

# 556
Въх, Бижу...нацели ме в сърцето, така де, в нослето  Flutter

# 557
  • Чукарландия
Скрит текст:
Все още го имам!  Crazy

Кой е този парфюм? Не мога да прочета заглавието на снимката. Hug

# 558
# 559
Обожавах лилавия и тюркоазения Клин дьой

+1. Heart Eyes тюркоазен и лилав. Peace

Имаше и жълт, също много хубав.  Hug
А Джулия никога не съм я чувала. Mr. Green

Аз съм имала само жълтия, много го харесвах тогава!  Peace

# 560

Приятелка на сестра ми го беше получила като подарък от гадже (този на снимката е сплаш, а нейния беше с пулвелизатор), ей, много и се радвах и тайничко си го пожелавах....достатъчно малка съм била, но го помня. Години по-късно, когато изпаднах 45 дена в гипс, със застраховката от училище си го купих същия, сплаш/еми...гаджетата нямаха такава възможност, то във втори клас какво да имаш  Mr. Green, ей, още се чудя как майка ми ми го позволи, а струваше около 30 лв...тогава, ама страст ли бе да го опишеш  Mr. Green

Еха, благодаря ти Нимфеа, как намери любимия на всички момичета тогава Pulsions!?!  Hug Този струваше 28 лв., а с пулвелизатор и правоъгълно шише - 30. Разкошен! Heart Eyes, бях го споменала в предишен свой пост, но мислех, че никой вече не го помни - много ме зарадва наистина. Не мога да описвам аромати като Ковачева, Денси, Бижу и други дами, но мога да кажа, че създаваше усещане за лукс, класа и стил.  Heart Eyes bouquet
П. С. Да добавя също, че беше поне една класа над Джулия и беше много по-трудно достъпен от нея. Обяснявахме си го с факта, че Джулия е български, а Pulsions - не. bouquet

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 15:08 от cabochard

# 561
Мацнах си на ръката Pulsions, ами хубав си е да му се не види Crazy ! И как се носи от едно мацване... Heart Eyes Сплаш парфюм от 1988-ма... Нека после ми говорят за трайност на парфюмите. Laughing Носи духа на Палома, на Талисман, на Шанел 5, но най-много ми напомня именно Талисман.

# 562
Бижу, не с рогата де  Mr. Green мацнала си моля Ви се, ей, така, щото и не една ръка, аааааа   Twisted Evil , а на мен...на един спомен само, а, един, колко още имам с тоя парфюм  Joy
Ох, как се омазвах с него, ама тя и сестра ми (голяма акула е, направо плува в парфюмите ми, не се полива дори   Crazy, а обяснението и е "еми така де, ти и без това си имаш ...достатъчно Joy...знае и на нея главата какво е достатъчно ) ми помагаше...ех, голямо фръцкало бях с него, невръстно, ама голямо  Mr. Green
cabochard,  радвам се, че и твоите спомени за него върнах:hug:

# 563
Аз на бала си бях с Rose de nuit, той беше от онези, в една група с Крез и един, който беше с капачка в цвят слонова кост(не му помня името, но го продаваха на Пловдивския панаир), които бяха и в еднакви бутилки, шипър, та цепи мрака! Така се бях поляла, че едва дишах в облака му Crazy Трайността му беше вечна! Laughing Pulsions си го купих с първата заплата когато почнах стажа след училище. Беше от продълговатото шише с пулверизатора. Шефа ми, тогавашния, ми даде 50 лв и каза "Купи на жена ми подарък, имаме годишнина!" Shocked Ами сега?!  newsm78 И тръгнах аз по магазините... Чудесно знаех какво да купя, ама долари нямам и не мога да ги измисля за няколко часа, та да вляза в Централния кореком. Все пак се завъртях и минах от там. И там точно една соц.мадама, облечена от горе до долу корекомски, се обяснява с продавачката баш на парфюмния щанд какъв страхотен френски парфюм си е купила току що от Валентините. Хич не я дочаках да се обяснява и хукнах натам, беше на 100 метра  Laughing Купих Pulsions на жената на шефа и си рекох, че ако ще да ме уволни на другия ден, ще си купя и на мен с остатъка от 50-те лева и добавих до 56 от мен, щото имах 10 лв още. Този с пулверизатора беше 28лв. На другия ден отивам като поакана на работа, нося парфюма, казвам колко струва и обяснявам, че ресто няма. Confused Той нищо не казва, само ме погледна въпросително и изненадано. И аз, срам - не срам, обясних,че толкова ми се е приискал парфюм но съм нямала цялата сума, та си позволих да похарча остатъка, който той така или иначе е предвидил за подарък на жена си и ще му ги върна като взема заплата. Човекът се засмя и ме погали по главата бащински чак, и каза че няма проблем. А на следващия ден каза, че жена му е била толкова възхитена от парфюма, че иска да ми направи подарък и не иска да му връщам парите. Естествено, не приех, защото ми беше супер странно и като си взех първата заплата, му ги върнах. Той пък ни заведе във вариетето на Парк хотел Москва и там ги изпихме заедно. Laughing Laughing
А този сега, дето имам сигурно 10-15 мл от него и е сплаш, ми го подари моя приятелка, която е две години по-голяма от мен и парфюмът е даже от 1986-та от нейния бал. Първо той се е появил по пазара, после с този с пулверизатор, вграден в капачката. Аз го купих някъде през април/май 1988-ма.

Леле, какъв пост е станал! ooooh! Извинявам се, ако досадихме с тия ретро спомени на останалите, които не се интересуват Blush Blush

# 564
На мен лично ми беше супер интересно, Бижу, благодаря за красивите парфюмни спомени, разказани в присъщия ти стил.  bouquet  Hug

# 565
Ааа напротив, напротив, трябва да се разказват такива истории, за да се усети духа на времето. На младите дами, най-вероятно това им звучи като измишльотина, но е истина ...за съжаление такива мизерни времена бяха. И когато хората са имали достъп до истински парфюми и са си изграждали вкуса и са се радвали на голямо разнообразие, то ние сме имали достъп до 3 неща (тотално неизвестни за зад завесата)....Ние си споняме с умиление, щото така е протекла младостта ни, но под това се крие една сама по себе си тъжна картина...
Майка ми имаше 2 парфюма, Опиум и един Диор, който сега не мога да се сетя кой беше. Леля ми й ги беше донесла от чужбина, щото пътуваше често и аз си спомням с какво страхопочитание ги разглеждах тия извънземни шишета. Но съм била малка, защото реших с Диора да си изтрия лака. Майка ми първо силно крещя, а след това плака...сега разбирам защо.

# 566
Е, като имам разрешение да разказвам... Blush От детските ми години имам спомени за два парфюма на майка ми. Единия беше Amazone Hermes, който беше сплаш, с кафява капачка. Обожавах го и си крадях, топвайки пръстче върху пластмасовия ограничител с дупчица, за да не се излее целия парфюм, и мацвах от двете страни на врата. Дете съм била... Закърмена с алдехиди. Laughing Да не говорим, че заради аромата до преди десетина години пазех и шишето!
Отплеснала съм се и забравих за втория парфюм Fille d`Eve Nina Ricci. Не съм сигурна дали на снимката метализираната капачка е бяла или жълта, но на парфюма на майка ми беше жълта. Беше започнала да се лющи на места и отдолу се показваше бяла пластмаса, а това ми беше много странно тогава - хем метално, хем пък пластмасово. Течността беше станала конячена на цвят и не ми харесваше никак. Много тежък мирис. Така миришеше в едното крило на стария гардероб в спалнята, където стояха коженото палто, кожуха и другите връхни дрехи на майка ми и в джобовете им бяха натъпкани безброй сапуни.
А един от братовчедите ми е доооста по-голям от мен и беше голям гъзар като млад Crazy Той на 25-30 години, аз още хлапе и в неговата стая направо беше като пещерата на Аладин за мен. Освен че гледах с ей такива очи  Shocked уредбата му Aiwa с усилвател и огромни колони, която изкарваше такъв звук, че направо изпадах в нирвана, слушайки забранената тогава музика, умирах за парфюмите му. Най-ярък е споменът ми от Yatagan  и от Habit Rouge. Имаше още няколко, не ги помня, но тези много харесвах и тайничко си пръсвах като ходехме у тях Blush Имаше и голяма, кръгла, черна кутия от цигари John Player Special и цели стекове с Camel. Приятелката му идваше с ей такива едни обувки, които умирах да си изврънкам да понося докато нашите си пийват и хапват с леля и чичо в другата стая. Laughing

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 00:02 от Бижy

# 567
Ей тоя беше Диора на майка ми, разкрих го по шишето и капачката и до сега ми изглеждат красиви:
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Dior-2607.html
Но не го помня като аромат, знам, че ужасно ми харесваше, а Опиума ми се е запечатал в главата, като аромат.

# 568
Бижу, страхотни неща разказваш  Hug връщаш ме години назад, много мили спомени! вярно, че сме живели в мизерни времена, но пък имахме мечти... сега мога да си купя почти всичко, което ми харесва, но... младостта е далеч назад.  Laughing да сме живи и здрави само!
Пулсион-а го помня, но Джулията така и не успях да се сетя за нея.

Днес от летището в Кьолн си взех L'Eau de Chloe. Беше на много добра цена, харесвам го и имам много мили спомени, свързани с него и така...

# 569
  • на село
Като разказва Бижу за братовчед си - и аз имах една по- голяма братовчедка, родителите на която имаха собствен бизнес в онези времена. Та още помня един ден, когато им бяхме на гости, как разглеждах нейните парфюми и докопах един с който се полях обилно. Тя веднага ме надуши  Mr. Green и направо и призля, обаче още помня ОНАЗИ РОЗА! Смътни спомени имам от шишето - помня, че беше с обемна златиста капачка, а шишенцето беше бяло. Формата беше подобна на кашарелските парфюми - много семпла и класическа. Помня също, че блузата ми миришеше с МЕСЕЦИ, след като майка ми я изпра. Не смеех да я нося, за да не се изгуби аромата.
Още търся този парфюм, но колкото и сайтове за стари парфюми да преравям, не мога да го открия...  Confused
Така и не мога да открия парфюм, който дори да се доближава до онзи, колкото и парфюми с роза да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт