Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Doris, моето предложение е да си вземеш пробичка на Batucada на L'Artisan. На мен лично ми напомня на дъвка "Идеал" - лимон, жълтата от соца, ако изобщо имаш спомени от тоя период. Все едно пиеш много сладка лимонада, а трайността му е учудваща. За съжаление шлейф при повечето Лартизани няма, само двамата ще сте си (ти и парфюмът).
Не си я спомням тази дъвка, но имаше една лимонада на прах в пакетчета. Сипвахме си направо прахчетата в устата и те шупваха. Вкусът и ароматът са ми запазени в съзнанието и до днес, и ето това е Батукада за мен. В пирамидата има сол, но ароматът не е солен според мен, а по-скоро соден. Правехме цитронада от изцедени лимони, вода, захар и лъжичка сода.
При мен началото е содено-лимонено, но някак лимоните не са студени, свежи и кисели, а като омекнал затоплен лимон, стоял на слънце и после като премине това, се появява една много вкусна цветна сладост. Няма кокос, няма и особено много мента, или тиаре. Повече се усеща иланг-иланг и захар. Трайността... ми не знам. Утре ще го сложа пак и ще отчитам в жегата колко точно издържа при мен.

# 661
  • на село
Аз също си търся летен парфюм и засега съм се спряла на това Картие http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Eau-de-Cartier-Concentree-2442.html

Води се унисекс. Усещам доста цитруси.

Другите ми варианти са, или този - http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Limon-Verde-23369.html /май има нещо в базата му, което малко ме дразни/, или този - http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Eau-de-Cartier-Vetiver-Bleu-29563.html

# 662
Повечето цитруси ми избиват на битова химия в един момент Mr. Green Simple Smile То по-добре да няма шлейф.  Party
Лимон верде в базата не ми харесваше и го разкарах.
Бейби дол сега в жегата избива повече роза, напролет го носих и тогава ми харесваше повече. При мен е доста траен.

# 663
Шишето беше с показаната форма на Диорела, непретенциозно, обикновено стъкло, без никакви шарки или орнаменти, капачката-пластмасова. Кутията беше бяла, с едно овално очертание по средата, като показаното на линка, но овалът не беше зелен, а светло розов. Долу пишеше точно така, както се вижда на линка- Dior.
Това? Grinning

Скрит текст:

Май да?!.... Shocked Grinning Heart Eyes Само дето шишето сега е по-....изискано, онова беше съвсем простичко. Излиза Диорисимо ли? Хм....трябва непременно да видя има ли нещо общо? Променен ли е този аромат във времето?

# 664
  • Бургас
Ън, Диорисимо си е чиста момина сълза, ама направо моно аромат  Rolling Eyes

# 665
  • София
raznejena*, още когато сподели за покупката на Limon Verde  писах, че в базата не ми допада. Иначе началото и мен ме грабна.
Колкото до Бейби Дол, аз усещам роза, но преди всичко грейпфрут, който ме държи в схватка за гърлото през цялото време, все пак без да ме удуши. За мен това е парфюм с характер. Нося го рядко. При все това не бих го разменила и не бих го продала. Най-хубав ми е пролет и в топло, ветровито време.

P.s. densi, идеята да си сътрудничиш с други автори е страхотна и ще направи блога ти богат и интересен, според мен.

# 666
Благодаря много! Hug bouquet
Хайде, вие сте хората! Умни, разбиращи от аромати, интелигентни, интересни, с богат опит и култура.

Много харесвам Бейби дол. Heart Eyes

# 667
raznejena*, още когато сподели за покупката на Limon Verde  писах, че в базата не ми допада. Иначе началото и мен ме грабна.
Колкото до Бейби Дол, аз усещам роза, но преди всичко грейпфрут, който ме държи в схватка за гърлото през цялото време, все пак без да ме удуши. За мен това е парфюм с характер. Нося го рядко. При все това не бих го разменила и не бих го продала. Най-хубав ми е пролет и в топло, ветровито време.

P.s. densi, идеята да си сътрудничиш с други автори е страхотна и ще направи блога ти богат и интересен, според мен.
ами трябвало е да те послушам Simple Smileаз все пак изпръсках едни 30-ина мл от него Grinning

Бейби дол е точно аромат с характер и аз така го усещам. Моето шишенце е малко и почти го изпръсках , но имам останали едни 5 мл от него и ще го видя и в много топлото как е. Определено съжалявам, че го открих чак сега като аромат.

# 668
  • Бургас
Бейби Дол при мен е изцяло роза,като изключа грейпфрутовото начало.С  Limon Verde не се разбрахме.

# 669
  • Germany
200 лева съм заделила за експеримента, като може да взема по- малко количество за да се побера. Харесвам и нося основно унисекс, към цитрус, който да е доминиращ обичам трева, дърво, кожа. Не ми допада роза и ванилия, сладки плодове. Много искам шлейф! Имала съм Crystal noir  и Black Opium, много трайност, много шлейф, но тотално разминаване, подарих ги...
Приемам трайност 2-3 часа.

Така вече мога да кажа повече, още повече че надушвам, че сме от една цитрусова порода  Wink Не разбрах какъв цитрус се търси все пак, затова карам наред:

1. Escale a Portofino Christian Dior Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Моят №1 цитрус. Най най най любимия ми. Толкова го обичам, че каквото и да кажа за него е малко. Най хубавото, свежо и балансирано съчетание на кисел и стипчив бергамот, хубав зрял лимон, намачкани лимонови листа, много фин петигрен, невероятно нежен портокалов цвят, и най-хубавата хвойна, която са могли да намерят и да сложат в този парфюм. След невероятното ударно начало омеква, без да загуби нито от свежестта на цитруса, нито от зеленото усещане на хвойната. Става една идея по-женствен, прокрадва се лек аромат на жасмин, но не го прави нито цветен, нито сладък. Парфюмът е разхлаждащ, стилен, ваканционен и щастлив.  Затварям очи и пред мен е целия залив на Портофино, с накацалите цветни и весели къщи по крайбрежието му, с нацъфтелите цитрусови дръвчета по уличките и с гората над къщите, а над тях безкрайното море и далечния хоризонт. Парфюм преживяване, удоволствие, ароматерапия. Успокояващ и пристрастяващ. Винаги получавам комплименти за него, значи прави страхотен шлейф. Наскоро майка ми, която мрази цитруси и също е запалена парфюмно възкликна:  Ама как ти отива този парфюм, значи! Обичаш си цитруси и те те обичат, страхотно ти стои Heart Eyes Аз си го усещам цял ден и го нося целогодишно.

2. Sicilian Mandarin Ermenegildo Zegna Това е моята зелена мандарина Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Тази, която е на дървото, още неоткъсната. С напращяла и лъскава зелено-оранжена кора, с натежал плод, аха да стигне до зрялост, но не съвсем, с дебелите и тлъсти семки по средата, с лъскавите листа на мандариновото дърво. Няма сладости, има мъх, озъбен, хладен, като в тъмна дъбрава. И много зелена свежест в базата му, на джоджен и петигрен. Обожавам го и него, толкова е истински, толкова ме кара да стоя с изправени рамене, да си облека адвокатския костюм, да си сложа строгите очила и да гледам лошо над тях  Mr. Green  В базата мандарината сияе, излъчва ароматно масло, пръска онези малки невидими капчици, които излизат от кората на плода. Много италиански, много шик и мислен парфюм. Отново го усещам по цял ден, единствено цената му е отвратителна, но пък се намира тук там в 30 мл. размер. Харесвам и http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Mediterrane … Neroli-34030.html, който също е невероятен цитрус  Heart Eyes

3. Bergamote Soleil Atelier Cologne Рязък, свеж и кисел бергамот, има и от онези диви, горчиви портокали, които растат по парковете в Барселона или Атина, които са безкрайно красиви и ароматни, но не стават за ядене. Общото усещане е за кисел цитрус, подплатен със строга лавандула и доста мъх, а в базата си леко се затопля от амбър. Безумно траен, с две пръсвания изкарвам цял ден, че и за утре остава. Аз лично комбинирам с него доста други парфюми, в които ми липсва достатъчна цитрусова свежест. Върху кожата ми цитрусът цъфти, прожектира и се затопля. Много е натурален, направо ми е перфектния бергамот  Heart Eyes

4. Orange Sanguine Atelier Cologne Представи си онзи зъл див портокал от предишния парфюм, вземи го в ръцете си и се опитай да го обелиш. Кората му е още неузряла и в стремежа си да я отстраниш, част от кората пръска и влиза в очите ти. Люти, ти търкаш ожесточено, усещането е парливо, ароматно, люто. Това е началото на този парфюм. А след това към него се добавя и прясно изцеден сок от червен портокал. Свеж, леко нагарчащ и доста киселеещ. И за да стане усещането още по хард, добави няколко листа на дебело мушкато, та да усетиш зелената му свежест и фините кадифени власинки по него. За мен е много добър аромат, като в базата си се затопля леко, получава една мекота от меко и светло дърво и съвсем малко количество бобова тонка, без да измества цитрусовото усещане. Върху мен е траен, но го нося по рядко от цитрусите, които съм посочила по-горе.

5. Ninfeo Mio Annick Goutal За него всичко е казано отдавна в темата  Heart Eyes Аз го обожавам през зимата, когато цитрусите му са резливи, разхлаждащи, така ми е дошло до гуша от студ, а онази смокиня в него ме телепортира директно на морето  Heart Eyes Цитрусовото му начало е любимата ми част от този парфюм  Simple Smile

6. Sunshine & Pancakes 4160 Tuesdays Този е от парфюмите, за които ми трябваше време, за да разбера. Какво слънце, какви палачинки, какви пет лева  Thinking Горчив лимон, смесен с политура за дърво, а след това обстановката се разведрява, цитрусът омеква, но пак си остава зъл, дървото се превръща в маса от масивно дърво на верандата на къща из дюните някъде на Северно море. Едно самотно, ветровито, усойно малко, но все пак слънчево и усмихващо. И да, оказа се, че северните народи ядат палачинките точно така, с прясно изцеден лимон върху тях  Mr. Green Добре че беше приятелката на дъщеря ми да дойде с преспиване в нас и да ме зяпне с ей такива очи  Shocked, че ядем палачинките с Нутела или сладко. Защото палачинките се ядат с прясно изстискан лимон, малко ванилова захар и готово, а можело и без захар  Mr. Green Хубав и ведър цитрус, със силно морско звучене, има и една сивкава пясъчна и хладна нотка, отново перфектна трайност.

За цитруси мога да говоря до утре  Mr. Green, но да не прекалявам  Wink Надявам се да намериш някаква проба. Зеления кристал, който си поръчала също е много хубаво попадение, стига да се разбереш с шанелската база. За мен тя обръща каруцата, иначе много го харесвам  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 17:59 от kovatcheva

# 670
  • София
200 лева съм заделила за експеримента, като може да взема по- малко количество за да се побера. Харесвам и нося основно унисекс, към цитрус, който да е доминиращ обичам трева, дърво, кожа. Не ми допада роза и ванилия, сладки плодове. Много искам шлейф! Имала съм Crystal noir  и Black Opium, много трайност, много шлейф, но тотално разминаване, подарих ги...
Приемам трайност 2-3 часа.

Моето предложение е Moschino Funny! http://www.fragrantica.ru/perfume/Moschino/Moschino-Funny--1215.html
Много цитрусов, много портокалов, при мен поне е траен и много шлейфов   Heart Eyes

# 671
  • Варна

Имам въпрос, някой пробвал ли е Diamant Fragonard или Eclat Fragonard, че нещо съм им хвърлила по едно око, виждам, че са ванилии и маршмелоу сладории, но имам усещането, че може и да ми допаднат...

Аз имам Diamant, напомня наистина леко на Коко Модмазел, нещо от духа на Диор, но я няма онази натрапчива сладост, която се усеща при него, макар че в пирамидата има карамел, много е балансиран. Не усещам никакъв черен пипер, по-скоро цитрусите също се долавят. Определено е много траен (над 8 часа), много класно стои, определено дамски аромат. Мисля, че си заслужава.
 Peace

Densi, честито!  Hug

# 672
karie, благодаря и аз имах усещането, че не е някаква сладка бомба тип бонбони "карамел му"...ще направя опит да го пробвам.

# 673
  • някъде под слънцето...
https://thecandyperfumeboy.files.wordpress.com/2015/11/11693921_ … 51169268320_n.jpg
Ън това е Диорисимо винтаж. но картонена кутийка става бяла много по късно, по времето на тези опаковки кръгчето е розово, а опаковката сива или на туид.
Имала съм тази версия kонцентрация  ЕДТ.
Красив цветен букет с доминираща момина сълза.Доминираща, не солираща както в новата версия.Като всички стари  шедьоври., не съвпада с новите им версии..
За хубав траен шлейфов цитрус моето предложение е Диорела,  но версия  преди  90 година, защото след това са я обезобразили до неузнаваемост и са я превърнали в сладка лимонада.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 19:52 от sl

# 674
  • на село
Ще ме накарате да изровя и аз моят Dioressence. Парфюмна съфорумка преди доста време ми беше отляла в едно шишенце и така си стои в кутията с останалите. Не знам защо, ама усещах убийствена миризма на борови иглички.  Rolling Eyes Ама че описание дръпнах Мисля, че ще е идеален за лятото....

Общи условия

Активация на акаунт