Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 139
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Дааааа Laughing И си записах час за Сигридов за още една фетална, за всеки случай.

# 31
Кристи, супер  Peace

Ели, стискам палци!

Креми, браво, нека все така расте стабилно ЧХГ!

Днес бях в клиниката - отложихме старта, защото последните време  успявам да заделя само по 3-4 часа за сън и явно това се отразява на хомроните. Док пусна допълнителни изследвания и ще отида за една контрола в средата на цикъла.

# 32
  • София
Момичета, Блинг правилно е казала, че не съм в процедура. Е, честно казано ми се искаше, но за момента проследяваме овулация. Идеята е след месец, два да направим ЕЦ. В петък съм на втори преглед, за да видим до къде е стигнал фоликула и как са хормоните.

Кристи, радвам се, че доцента ти е вдъхнал спокойствие и най-вече е на твоето мнение. Ще споделиш ли какво ти предложи или си го написала пък аз съм пропуснала? Нещо не съм в час тези дни.  Tired
Мечтая си да записа час бременна за Сигридов, все една и съща песен пея, че не съм бременна, а идвам да покажа изследвания. Дали някога и аз ще запиша бременен час не знам... Tired

# 33
Люксен, ще си копна поста от другата тема, но с уговорката, че това е за моя случай. Тоест, да не излезе, че ви пълня главите с глупости и че се отнася за всички.

Скрит текст:
1. Прогестеронът след 12-а седмица не е добра идея, защото действа на коагулантната система и може дори да е опасен. Освен това не било добре да се спира веднага, а да се намалява дозата.

2. Чисто имунологично, нещата се случват до 12-а седмица. След това от вливките няма никакъв смисъл като времеви фактор. А преди това ролята им е безспорна, но при определени резултати и нужди.

3. Стойностите на плацентарните молекули сами по себе си нищо не значат (аман значи...мъжът ми каза същото и сега ще издуе байряка). Важно било съотношението между двете в комбинация с резултатите от доплер. Тоест касае се за кръвопотока. Каза ми, че това изследване се пуска само, ако лекарят се съмнява заради доплеровите резултати.

4. След 12-а седмица е важна коагулацията и в никакъв случай имунологията. Затова по негов съвет е да се провери за тромбофилии и съсирване, вместо да се занимаваме с плацентарни молекули.

5. Препоръча ми Сигридов, ако мисля, че имам поводи за безпокойство, но според него съм направила добре, че съм спряла прогестерона още преди месец и че сега няма да правя вливка.

Дано не съм изпуснала нещо, но мисля, че това беше основното. Каза, че е работил извън БГ повечето време и заради това мнението му може и да се различава от това на нашите лекарки, както и че адекватна информация на български няма да намерим. Което си е и истина де, аз де що изрових беше на английски и френски.

# 34
Ех, тоя доцент все повече ми харесва  Mr. Green

# 35
  • Варна
Стартирамеее  Grinning Тези дни започвам с естрофем и преднизолон, а на 23-ти съм пак на преглед  Praynig
Блингче, радвай се, че не си от другия край на България като мен, но пак си е неприятно пътуването. Док каза, че ще опита с минимален брой посещения да се случат нещата този път. Но все пак за две години в клиниката горе-долу свикнах с изминаването на 1000 км на ден за преглед и нощувките в София, когато се налагат по-чести посещения.
Магнетик, ти решила ли си къде ще следиш бременността си? Ще пътуваш ли постоянно до София?
Креми, браво! На 23ти може да се видим и да споделиш хубави новини  Hug

# 36
Tootsie, хайде честит старт и успешен финал Hug
Ааа не се оплаквам, щото знам, че има и по-зле Close Стискам зъби за това, което не ми понася.
Кристи, благодарско за споделената полезна информация Heart Eyes

# 37
Много се радвам, Тутси  Hug

# 38
Моля, моля Hug Дано не ти се налага да я ползваш Simple Smile

# 39
  • София
Благодаря ви момичета  bouquet bouquet bouquet
Скрит текст:
Ако не се притеснявам за нещо няма да ми е добре.Малко по нисичко ми е ЧХГ според мен не се удвоява на 48 а на 52 часа.Това може ли да е знак за нещо че няма да се развие в бъдеще.много съм луда ама това ми се върти в главата.И док не ми изписа Фракси а от доцента имам в назначенията  след положителен тест за няколко седмици.Инач за тсх 50 мг елтироксин всеки ден.и нан три седмици контрола.
Тутси честит старт и да направиш хубав матрак за бебетата и аз бях на естрофем аз минах с три прегледа даже можеш и с два,но първия пък лигавицата не беше много ок и така.На 23 може да се видим аз съм от 11 на преглед . до тогава незнам как ще изкарам.
Ели успех на пункцията утре.
Кристи благодаря за споделената информация,много цена е  Hug Hug

# 40
Ох, Кристи не знам. Дано не се налага, а и не искам да я ползвам особено в частта с вливките.
Скрит текст:
Ще го мисля в движение, че имам склонност да планирам всичко предварително, а сега ми трябва спокойствие. Опитвам се да мисля само за следващото посощение в клиниката. Трябва да взема да се видя отново с доцента, да му обясня новия развой на нещата и да преговорим кое, кога и как. Да имам точни и ясни назначания, че да не пропуснат нещо. Защото, колкото и да се опитвам да вярвам, че загубите са били по-скоро лоша случайност, не знам дали няма да се боря пак на този фронт. И всичко трябва да е изпипано и без място за грешка.

Креми, нали знаеш, че ЧХГ не се удвоява съвсем точно и еднакво. Гони тези лоши мисли от главата, колкото и да е трудно. Нали правиш всичко, каквото зависи от теб. Повече от това....Пък и да расте правилно пак не е гаранция да има внезапен и лош равой на по-късен етап. Ти за фраксито пита ли? Или не иска да ти назначава. Ама сериозно трябва да се хвана да се видя с доцента другата седмица и направо да си взема рецепта и указания за каквото трябва, че като гледам как док не иска да ви назначава инжекции newsm78 Не ми стиска да си седя без нищо.
Елинце, много палчета утре Praynig

# 41
  • София
Още като стартирахме го питах,сега не успях днес го видях още преди да ми е излезнал резултата и после не го видях.Ще взема утре да се обадя на някоя акушерка да видим какво ще ми кажат.Днес ми дадоха инжекциите хориомон и ми казаха само спазвай датите нито как се бият ни то нищо.Все пак са чели какво имам назначено от доцента щото интралипидат преди ми беше 5 мг а сега са 10мг така че невярвам да не са видели.както и да е ще се опитам да не го мисля.
Блитгче Hug Hug Hug Hug

# 42
  • Варна
Ели, още веднъж ти пожелавам успех днес!
Креми, ще се видим на 23, аз съм от 10. И аз имам назначени интралипид и фракси. Със сигурност гледат какво е назначил доцента и преценяват как да действат, но звънни да питаш пак за твое спокойствие. Хориомон защо се бие след + тест?  newsm78

# 43
Креми, звънни да питаш, защото информацията минава през сто човека и винаги може да има пропуск. Ако нещо те притеснява сериозно, по възможност търси личен контакт с док и не разчитай на кореспонденти Wink
Аз на 23-ти се надявам да съм приключила вече, но ще ви стискам палци Hug

# 44
  • София
Тутси хориомона го изписват като подържаща терапия след + тест.На листчето което са ми дали имам дати до края на юни месец през 4 дена.
Блинг кога си на преглед пак? да храниш хубавото яИце Hug Hug
Малко по-късно ще звъна.

Общи условия

Активация на акаунт