Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
КРАЙ! Свърши се с моята драма  Simple Smile Записах си час за понеделник. Простете ми ако съм ви досадила, но съм типична ВЕЗНА. Девизът на зодията ми е: Аз се колебая  Embarassed

# 661
  • От Луната
Боби, добре си направила Wink

Момичета за тромбофилията, аз само препредавам казаното в Майчин дом. Казаха, че има отношение към липса на инплантация и лош кръвоток към матката. Аз бях изненадана, но това са точните им думи. Има логика е казаното, но то има отношение към всеки конкретен случай и най-вече възрастта, защото кръвотока се нарушава с годините и също след чести К.
Аз гледам да не мисля за тези неща. Ще се доверя на док, когато трябва и за каквото трябва. Той е лекаря и е заслужил доверието ми, затова се интересувам само от следващия етап и се опитвам да си дам почивка от мислене.

# 662
Боби,хистерото беше на 12 ден.
Днес,тъй като я няма моята докторка,ми казаха,че ще е Калчев.Отивам аз и Теди ми казва,че Деси щяла да ме преглежда.Много странно ми стана.Но Деси закъсня и в този момент се появи Калчев.Каза,че всичко е ок.Не можах да го разпитам,че много бързаше.Само на въпроса от Естрофема дали няма да ми се появят полипи,се усмихна широко и каза-надяваме се да не се появят:))))Голям сладур.Аз оттам,обаче,страх лозе пази,казах на Теди задължително да напомни на моята док за предразположението на лигавицата към полипи.И в крайна сметка стартирахме с минимална доза.Другият четвъртък пак съм в София

# 663
Блингче,

Малко се бях презапасила и скоро не съм купувала клексан, но като питах в Марешки нищо не бяха чували, тия дни ще ходя и ще докладвам  Peace Гледам да имам поне кутия напред, но не се презапасявам, че Сигридов може да ми ги спре на 23ти, въпреки че се съмнявам  newsm78

# 664
Магнетик и мен ме съмнява, ама внимавай презапасявай се, защото нещо и за клексана четох, че изчезва. Много неприятна ситуация.
Боби newsm10 Не е до зодията и аз се чудя за всяко нещо и го премислям по сто пъти. Много ме яд за операцията честно. Бяхме там, дори ММ ме караше да ходим и да говорим с док, въпреки че беше лудница в клиниката онзи ден, но аз да не съм нахална се отказах и сега няма връщане назад. Дано се изясните в понеделник и не е много късно да действате още от този месец или поне другия Wink
Кате успех този месец и скоро да си прибереш сладоледчетата Praynig Напомняй си нахално за всичко, което те притеснява. Естрофемът и мен доста ме смущава и ще опитам да изкопча повече инфо от док следващия път. Крие огромен риск от гадости, които се хранят с естрогени. Обаче и без него май не може да се мине за съжаление от това, което разбрах. Просто е на риск.

# 665
Блинк,вече напомням и питам за всичко-три хистроскопии за толкова кратко са ми предостатъчни.Естрофемът си е гадничък.Стимулира яко и удебелява лигавицата.Силно се надявам моята да не е толкова чувствителна и този път да не се поддаде:))))

# 666
Не знам какво стимулира естрофема, ама дупката ми отдоло е по=зле от на девственица  hahaha  едвам си бутам хапчетата , добре че днес слагам за последно  ooooh!

# 667
  • София
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата, но искам да попитам нещо  Embarassed.

Тъй като скоро ми предстои оперативна лапароскопия при д-р Калчев, ако някой е правил наскоро, интересуват ме някои особености и не много важни неща от типа на:
- по колко човека са в стая след лапарото и през нощта?
- катетъра след поставяне на упойката ли се слага?
- тръбата за интубация преди да излезеш от упойка ли се маха?
- издават ли болничен до 30 дни както и в другите болници по ЗК, включен ли е в цената?
- въпреки, че Малинов нямат договор със ЗК има ли някой, който да има допълнително здравно осигуряване към Уника и да са му изплатили някакви пари след представени документи за операцията?
- след изследванията на 1-ви ден от цикъла, до колко дни назначават операцията? т.е. на вас в кой ден от цикъла ви я направиха?
- има ли някой, който да е стоял повече от 1 нощ в клиниката
- при какви обстоятелства се слага дрен след лапарото? (при мен не е съвсем на 100% сигурно, но доктора е на мнение за хидросалпингс и може да се налага да се маха тръба, другата ми е запушена, имам и поликистоза - надявам се да се погрижи и за това, ако може разбира се)
- по кое време на другия ден изписват
- колко бързо се възстановихте (макар да е много индивидуално), какви бяха болките в първите дни? Можехте ли да правите ежедневните неща или поне да вървите и седите?

Благодаря много предварително Simple Smile

Схемата при мен, а и сигурно стандартна е - 10 дни преди цикъл за микробиология и цервикален секрет за хламидия, на 1-ви ден от цикъла - кръвни изследвания, снимка на бял дроб и сърце, интернист и т.н.т. и след това операцията.
Да кажа, че съм притеснена, умирам от ужас от такива по-тежки интервенции, то аз и на хидротубация искам пълна упойка  Embarassed  Flutter

# 668
Кате, то и аз напомням, но все имам чувството, че не винаги ме отразяват. Мен ме притеснява естрофемът да не се отрази на предполагаемото адено, което може да имам, че ще стане плачевно положението. Ще тръпна до първия преглед. До този момент не усещам някаква голяма разлика в цикъла освен, че щях да припадна от болка преди час. Ама това си е нормално състояние. Силно се надявам да няма промяна в следващите дни и да си бъде нормален Confused
Магнетик, не знам дали беше естрофема или утрогестана, ама и при мен беше плачевно положението.
Скрит текст:
В началото не бях сигурна, ама май си е типичен проблем това стесняване Laughing Буквално все едно имам преграда по средата. Апликаторът влизаше точно до половината от обикновено и направо се отказах от него и продължих традиционната схема с ръка, че направо си ме болеше.
Brayda, така като гледам май ти ще правиш нормално лапаро, което не мисля, че някой от групата е правил или поне не се сещам. Всички сме минали през ТВЛ или хистеро само.
По принцип стаите са тройни и в тях се настаняват момичетата с пункции и операции. Всеки по реда си. Всички си дремят след упойката, така че е много спокойно. За нощния престой не съм наясно дали има други стаи. Предполагам, че много рядко има някой с такъв. Само в случай на усложнения след операция, ако решат да оставят някой под наблюдения. Защото другите манипулации не налагат нощен престой и те изписват на самия ден. Болничен издават мен са ме питали, но не съм се възползвала. Когато ти дойде цикъла се обаждаш и обикновено те викат 2-3 дни след това за кръвни изследвания и консултация с интернист и анестезиолог и ти назначават датата за операцията. За другите неща би могъл да каже само някой, който е минал процедурата, защото са по-различни от ТВЛ.

# 669
  • София
Да, аз силно се надявах на ТВЛ, но нямало как да ми се махне тръба с тази процедура. Да, ще правя нормалната си оперативна лапароскопия. Бях се запознала иначе с ТВЛ и престоя след нея.

Е, аз ще имам възможност да попитам всички подробности като цяло, но ме интересуваше някой от първа ръка, който не е доктор Simple Smile

Лекарката, която беше в кабинета с Калчев, Мира ми даде неин телефон за въпроси, но тя не знаеше тези подробности. Тогава като я попитах кога горе долу може да е операцията, тя ми каза, че не става така от днес за утре и ми се засмя, каза - "знаеш ли колко жени като тебе чакат", не че съм казала нещо смешно, интересуваше ме дали може още на следващия цикъл или поне малко подробности.
След това естествено ми обясни там какво кога трябва да направя преди операцията като цяло и ми стана ясно, че няма как да се направи възможно най-бързо, както и исках.

Та аз не знам тази жена лекар ли е, асистент, координатор?

По принцип посещавам друга клиника за АРТ, но избрах д-р Калчев за операцията, дано съм направила добър избор.

Ами ако никой не се включи, после мога да послужа за разказване кое и как се е случило, за да помогна на другите след мен, които ще питат Simple Smile

п.п. Доктора ми направи много добро впечатление, супер обяснителен, аз много неща знам също и говорихме дълго и изчерпателно за всичко което правя и знам и което пропускам или не съм разбрала добре. Дори не ме попита в коя клиника ходя, за разлика от 2-ма други доктори, при които бях отишла преди това и които си смениха тона на разговор след като им казах, че не ходя в техните клиники.

# 670
Brayda, съжалавам, но май наистина няма кой да помогне или поне не се сещам за такъв човек. В краен случай ти после ще разкажеш и ще остане като инфо за момичета с подобен проблем в бъдеще. Жалко, че не може да се ползва ТВЛ. Мислех, че има доста голям обхват от възможности, но явно за някои проблеми не става. Мира е една от акушерките. Най-рано може да се направи на следващ цикъл, ако няма нещо, което да пречи и разбира се има достатъчно време за изследвания. Нямам идея в момента в коя част от цикъла си. Ако са ти чисти или пък има нещо за лекуване се лекува и после се пристъпва към нея. Обикновено се прави до към 11-12 ден от цикъла в зависимост от графика им. Аз имам две ТВЛ едната на 8-ми ден, другата на 12-ти.
Изборът ти на специалист е правилен Wink Един от най-внимателните, обясняващи и дискретни лекари. А защо не в бъдеще да решиш и продължиш при него и за другите неща Rolling Eyes

# 671
  • София
Да, може и да продължа, особено като разбрах, че не почива целия август Simple Smile
Днес ми е 14-ти ден, но цикъла ми е от крайност до крайност и нямам идея кога е 10дни преди цикъл Wink
Предложиха ми да отида по някое време да ми го предизвикат, та имам време да мисля Wink

Благодаря за вниманието! После ще разкажа с най-малките подробности Simple Smile

# 672
Пробвай с тестове да засечеш или ако се притесняваш отиди на един преглед да те погледнат. По размерите на фукито ще се ориентираш. Успех!

# 673
  • София
Аз действам с тестове, но съм далече още според мен, а и да засека не ясно дали ще се пукне, но ще измисля нещо с утрогестан след ++ тест за О и ще си таймирам цикъла сигурно.

А как става да отида на преглед? Аз бях на първичен с час.

# 674
Обаждаш се и си записваш час, когато ти е удобно. Кога беше на първичен и колко мм беше фоликулът newsm78

Общи условия

Активация на акаунт