Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Защото най-вероятно е пуснал цветния доплер. При мен го е правил във връзка с аденото.

# 541
От коя седмица може да се види кръвотока? Само с доплер ли става? Извинявам се , ако въпросът е глупав.
Откогато има действаща плацента. Тоест, към края на първи триместър.

Хм, на последния преглед каза, че е видял кръвотока към матката (след като видя паи-то и тромбоьитно-левкоцитните агрегати) и бил добре (без да съм бременна). Ама как ви видя.. newsm78
Вижда кръвотока към матката, който винаги го има Simple Smile В смисъл, матката си е кръвоснабдена така или иначе. Но при бременност, нещата се променят и се следят.

# 542
Аз напълно споделям мнението на Йоли - док си е направил изводите и това е най-важното! Мен лично никога не ме е оставял без отговор и обяснение. Нещо повече, всичко, което ми е казвал от първия път, когато отидох при него до сега се оказа на 100% вярно. Като започнем от причината да не забременявам, реализирането на бременност по най-подходящия за мен начин, мине се през следенето и поддържането на тази бременност и се завърши с кюретажа и причините за миседа. Той знаеше всички причини, а изследванията само ги потвърдиха. Много се радвам, че той и екипа на клиниката са до мен в тази борба и съм благодарна на съдбата, че попаднах на такова място, защото имам опит с друга клиника и разликата е космическа!
В този ред на мисли, Блинг, наистина е важно да се довериш на док и в никакъв случай да не се обвиняваш или да търсиш вина другаде! Оставянето на течението е добър вариант. Неизясненият стерилитет не е най-черния дявол. Помислете дали все пак не е останало нещо недоизследвано при теб или ТМ. Това ти е все пак първи АРТ опит, нищо не е загубено! Ще гушкаш един ден здраво бебче - вярвам в това! Само се опитай да успокоиш душичката! Знам, че си преминала през някои от кръговете на ада, но винаги преди зазоряване е най-тъмно! Съжалявам, за словоизлиянията, но знам, че първият неуспешен АРТ опит се приема най-тежко. Поне за мен беше така и се опитвам да ти подам ръка, доколкото мога!  Hug
Хубав и Слънчев ден на всички!  bouquet

# 543
До този момент нямам отговори и обяснения. Но моят случай е много по-различен от вашите. Вие имате доказани проблеми, които сами по себе си са достатъчна пречка. Аз имам установени редица сравнително дребни проблеми, които реално погледнато не биха създали някакви сериозни препятствия.  Всичко е само въпросителни.
Скрит текст:
Дали има нещо скрито или просто се получава взаимодействие между няколко различни неща никой не знае. Аз лично не виждам какво бихме могли да изследваме още. Не страдам от първия неуспех. Както вече казах съм наясно със статистиката и честно казано не съм се и надявала да се получи от раз. По-скоро ме притеснява, че борбата ще е главно със задържането. Нещо, което силно вярвах, че е било просто случайност и основото, което ме притесняваше до сега беше, че просто не се получава бременност. Не мога да си позволя нито чисто физически, нито емоционално още неуспешни бременности. Сега имах късмет, но следващия път може да нямам.
Не бих могла да се доверя сляпо на 100% на никой лекар. Това е мое лично усещане базирано на досегашния ми опит. Плаши ме зависимостта развита към него под чистото емоционално влияние над мен. Освен това считам, че трябва да се работи в екип. Все пак сме хора, не мога да разчитам,че помни всеки детайл в главата си. Аз също трябва да съм активна.
И както вече написах, не искам да ставам такъв обект на внимание. Всички се борим по един или друг начин с проблемите си и имаме своето място под слънцето.

# 544
  • От Луната
Аз на първия и на втория опит бях най-зле. Третият вече бях убедена, че няма да стане. Някак вътрешно винаги съм знаела, че ще стигна до ин витро и ще си имам близнаци, дето ще ми съсипят и остатъка от живота  Mr. Green Crazy Joy

Момичета, един малко неудобен въпрос:
Скрит текст:
някоя от вас купувала ли си е вагинален апликатор за поставяне на таблетки? Знам че има, но не мога да намеря. Ако знаете някоя аптека, да взема да си купя, че нали боря гъби и не искам да разнасям бъркайки с пръсти. В Гиназола, има, но е за гел. С малка модификация би станал, но все пак предпочитам, нещо специално за тази цел.

Блинкче, бъди оптимист, колкото и трудно да е.
Никой не се доверява на 100%, но док те предразполага да му вярваш, затова не съм учудена, че си се пуснала по течението. И наистина бих искала и аз да можех, но горчивия опит от преди, просто не ми дава мира. Всеки път когато се отпусна малко, ми се явява мисълта как можеше да съм някъде "другаде" и да се чудя как да се справя и финансово и емоционално.

# 545
Аз имам лошото качество да съм много лош пророк и за себе си и за околните. Още преди две години, тръгвайки си от клиниката след първото лапаро, имах усещане, че някой ден ще се върна пак там. Преди изобщо да забременея винаги съм имала кофти усещането за загуба и то не еднократка, както и стана. За щастие някак си не "виждам" следващата такава. И за детето си винаги съм усещала, че ще е резултат от ин витро, но най-лошото е, че не мога да се оттърва от усещането за 2-3 неуспешни опита преди това и най-вече 3 Confused Времето ще покаже дано греша този път.
Скрит текст:
За апликатори не знам дали се продават някъде изобщо. Аз ползвам тези, който са ми останали от Preseed гела. При последната бременност си слагах утрогестана с тях и ми беше много удобно. Понеже  малко изненадващо се наложи да останем в Сф и забравих да си ги взема. Трябваше да експериментирам с разни найлончета, които се опитвах да дезинфекцирам, за да не бъркам с "чист" пръст. Търсих и някакви ръкавижи, които да вършат подобна работа, но те всички са с някакъв талк, а стерилните са прекалено скъпи. Като се прибрах взех да ползвам пак апликаторите. Особено за естрофема ми бяха много удобни, защото той направо ми се губи вътре е с тези дребни размери. Обаче установих, че ми е по-неудобно и ми създаваше дискомфорт и болка. Явно прекалено много ми набъбна лигавицата, апликатора дори не успяваше до половината да влезе за разлика от преди, когато се побираше целия. В крайна сметка реших да не рискувам с тях и да пробвам по другия метод и нямах проблем. Искрено се надявам да не съм завъдила някакви гадини Praynig

# 546
  • От Луната
За утрогестана е нормално ... ще търся, дано намеря, че с тая гад, не искам да рискувам

# 547
Ако искаш ще ти пратя от моите. Мисля, че имам още нови. Така или иначе не се очертава да ги ползвам пък и скоро ще трябва да поръчвам май нов гел. Утрогестанът влиза идеално вътре, както и естрофема. Само глобулите прогестерон са големи. Какво ти предписаха за кандидата newsm78 Много ме е шубе дали се изчистила и не се е качила с трансфера нагоре особено след като разбрах какви поразии прави. Докато не видя чиста МБ не рискувам да почвам опит. Не, че не може да цъфне нещо по всяко време дори и след чисти изследвания, ама все пак да си знам, че съм направила максимума.

# 548
  • От Луната
Едното е Гиназол, другото не помня. В песиид ли ги има?

# 549
Хубаво е да имаш доверие на доктора си,но разбира се и аз смятам,че не на 100%.Аз поне досега на няколко пъти съм се съмнявала.Стана ясно,че образувам полипи,било то от стимулация,било от друго-но явно лечение нямало.После,като питах за тромбофилии-не било нужно.Да,обаче ето-излязоха наяве.И ако случайно забременея и се случи нещо,чак тогава ще се търси причината,а не предварително.Блинк,като чета какво пишеш,си мисля,че няма как да няма причина или още нещо да се изследва.Не би ли трябвало точно такива случаи да са предизвикателство за докторите?-с леките случаи всеки може

# 550
Йоли, Пресийд си върви комлект с 9 апликатора. Но само за тях да го взимаш ще излезе златно. Гиназолът е лесен. Другото обаче, ако е флуомизин никакъв апликатор няма да ти свърши работа.
Кате, цялата тема е много спорна. Няма практика да се предлагат всички възможни изследвания за профилактика преди АРТ процедури. Донякъде може би било добра идея. Разбира се само, ако е в способностите на конкретния лекар да го направи по такъв начин, че да не стресира и обремени пациента. Просто по достъпен и незатормозяващ начин да му обясни различни опции. При желание и възможност всеки да реши какво би направил за своята превенция. Обаче има хора всякакви. Някои са луди на тема превенция, други предпочитат да не знаят и не правят нищо просто, защото е по-лесно. Изобщо това е малко като "яйцето или кокошката". Голяма част от пациентите така или иначе минават през редица изследвания преди да стигнат АРТ. Но има много, при които се открива от раз сериозен проблем налагащ АРТ. В техния случай се пропускат основни неща като се разчита, че само откритият проблем е виновник. Обаче доста често проблемите вървят в комплект.

# 551
  • От Луната
Ако търсите човек дето "уж нищо му няма" и същевременно има 10 различни диагнози, ами ето ме Simple Smile
Баш такъв апликатор ми трябва ... но 50лв за гел дето няма да ползвам, май няма да дам  Joy Joy Joy
Ще опитам с този от Гинозала, утре ще обиколя пак аптеките и ще търся. Чакаме пране и гладене на високи градуси ... писна ми вече!  #Cussing out от къде се взе сега тая гад не знам  #2gunfire

# 552
Ако искаш ще ти пратя. Погледнах имам чисто нови неразопаковани. Гиназолът не мисля, че ще свърши работа като капсула е. Може да го ползваш само за побутване.
Колкото до диагнозите вече не си в графа нищо ти няма. Само тръбите са основателна причина да не се получи Wink
За гъбите не се втелясвай. Каквото и да прави човек просто понякога няма оттърване и може да се пръкнат по всяко време. Спазвай си строго хранителния режим, за да няма с какво да се хранят и дано лекарствата помогнат от първия път. Ако са само албиканс не е толкова фатално, но при мен изскочи глабрата и ми се изправи косата.
Скрит текст:
Нечовешки мерки на дезинфекция прилагам. Ограничих храната, не се издържа вече. Като ми мине цикъла ще направя един цял курс на лечение, че не успях да го завърша преди пункцията и се надявам, че няма да ги видя повече. Но ме е много страх заради непълното лечение преди опита и всичките лекарства след това. Ако не се махнат тотално ще объркат плановете за нов опит/

# 553
Както казва доц-Русев , и е на мнение че , имунологичните , тромбофилията . Да се пускат преди да се започне процедурата , а не след нея да се търси причината. И че док - трябва да питат пациентите си за генетичните проблеми, но и от друга страна не му е във , работата да се занимава . Но ние сме потърпевшите и ние сме под стреса и напрежението, а да не говорим и парите който са , голямо препятсвие за всичкини.

# 554
  • От Луната
Аз генетичните сама си ги пуснах, но имаме сериозна фамилна анамнеза и не нямаше да мога да мигна, ако не знам какво е положението. Аз просто забравям какво искам да питам ... ако бях споменала, той щеше да ме подкрепи, но аз съм с половин мозък като съм там  Joy Joy Joy

Блинк, аз съм го разглобила, маха се горната част и става и за по-големи хапове. Трябва да му видя ръбчетата да не са остри и мисля, че ще стане. Интересно ми е защо липсва по аптеките? В Пловдив се оказа че има, а аз хем в София търся и нищо. В крайна сметка, ще ползвам еднократни ръкавици.
Хигиената е зверска, изпрала съм всичко на 90 градуса, чаршафите, бельото ще се глади цял месец ... а сладко така и така не ям, не ми липсва. Сега като погледна даже нат. шоколад ми се  Sick .
Според мен гъбясах след ТВЛ, не е от алергозана на ММ, нищо че този път пи много по-силен. Сега ще звъня на личната да ни каже какво да пие той, понеже естествено, аз забравих да питам  Naughty
Аз до сега проблем с МБ, да чукна на дърво от 5 години насам не съм имала драми, но явно стимулациите, хормоните, процедурите си оказват влияние. Все едно де, не сме първите нито последните, ще ги преборим.
Ще си купя и як пробиотик занапред ... че и без това съм запечена. Може да помогне  Crazy

Вили, за пари не ми се говори изобщо. Направо сме пред фалит Sad , но какво да се прави, едни си купуват кола, ние си "купуваме" деца ... така излиза! Само да са ни здрави, и ние покрай тях ...   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт