В ЮНСКАТА група настава оживление, всяка мама се стяга за родилно отделение

• 63 306
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Нинив, сподели какво са ви казали за хемангиома, моля. Моята дъщеря се роди с хемангиом на крачето, доста голям на фона на малкото краче. В нашия град няма специалисти, които да дадат компетентно мнение и диагноза.Лич. лекарка само каза, че щял да си мине, но тя не е специалист.Аз четох доста, има различни хемангиоми, които изискват различни терапии, но тук няма кой да ни помогне, а бебка е още малка да я разкарваме по София чак.

# 661
  • Русе
Нинив, сподели какво са ви казали за хемангиома, моля. Моята дъщеря се роди с хемангиом на крачето, доста голям на фона на малкото краче. В нашия град няма специалисти, които да дадат компетентно мнение и диагноза.Лич. лекарка само каза, че щял да си мине, но тя не е специалист.Аз четох доста, има различни хемангиоми, които изискват различни терапии, но тук няма кой да ни помогне, а бебка е още малка да я разкарваме по София чак.
Същата работа е и при дъщеря ми- почти по цялата външна част на бедрото и на долу  до глезена е хемангиома. Първите дни беше доста по червен, към малинов- като петното на темето на Горбачов, сега ми се струва по блед. Само като петно е, не е изпъкнал. Нищо не казват, освен на месец да я заведем да я види шефката на Неонатологията. Още в Родилното обаче и тя и един друг лекар ми казаха, че поне до шестия месец не се прави нищо. Защото повечето терапии са с упойка. Само да внимаваме да не прокърви, но засега не виждам такава вероятност. Но специалисти и в Русе няма - София или Пловдив. Според нашата педиатърката ще претърпи обратно развитие, но ....Та ще наблюдаваме и чакаме засега. Ще пиша пак след прегледа в Неонатологията, че го снимаха крачето, може да са се консултирали с някой, знам ли...Абе да е само това, ако не изчезне ще й купувам фигурални чорапогащи Simple Smile , живи и здрави да са ни дечицата!

# 662
Момичета, ето че най-сетне дойде и моят ред да се похваля. Днес в 13.50 се роди моята Лора - 3 150 г, 50 см. Контракциите ми започнаха в 6 и в 11.50 ме приеха със 7 см разкритие и контракции през 5 мин. Бързо се развиха нещата, за два часа Simple Smile. Не беше толкова страшно колкото очаквах. Оказа се, че през цялата бременност е имала възел на пъпната връв! Това се случвало изключително рядко и даже се шегуваха, че такива бебета са щастливци. Казаха, че такъв възел може да се образува само докато е била мн мъничка и е имало място да прави "лупинги". В един момент тоновете започнаха да заглъхват и ме срязаха малко, за да излезе по-бързо. Оказа се, че проблемът е бил този възел. Тази вечер ще е в кислородна палатка за всеки случай. Важното е, че всичко завърши добре!

# 663
  • Русе
Честито! Живи и здрави! Каката ми беше с два пъти увита връв и мен ме срязаха повече, че паднаха тоновете и стоя на палатка няколко часа. Ама сега е такъв бяс   Grinning  Радвайте се една на друга!

# 664
Момичета, ето че най-сетне дойде и моят ред да се похваля. Днес в 13.50 се роди моята Лора - 3 150 г, 50 см. Контракциите ми започнаха в 6 и в 11.50 ме приеха със 7 см разкритие и контракции през 5 мин. Бързо се развиха нещата, за два часа Simple Smile. Не беше толкова страшно колкото очаквах. Оказа се, че през цялата бременност е имала възел на пъпната връв! Това се случвало изключително рядко и даже се шегуваха, че такива бебета са щастливци. Казаха, че такъв възел може да се образува само докато е била мн мъничка и е имало място да прави "лупинги". В един момент тоновете започнаха да заглъхват и ме срязаха малко, за да излезе по-бързо. Оказа се, че проблемът е бил този възел. Тази вечер ще е в кислородна палатка за всеки случай. Важното е, че всичко завърши добре!
Честито! Жива и здрава да е! Прекрасно име сте избрали Simple Smile  Peace

# 665
Да са ви живи и здрави рожбите  bouquet
Момичета, разкажете как са бебоците ви, как се справяте с коликите, наддавате ли?

# 666
Magi, моя бебок днес навършва един месец. Изцяло на кърма е и е наддал около 1кг-1,100. На 4ти сме на консултация и ще разберем точно колко е пораснал. Иначе е кротко бебе. Имаме само две безсънни нощи. От два дни доста го тревожат коликите. Давам Биоамика и го въртя постоянно-а дано си намери място, душичката.. Като цяло не мога да се оплача обаче.  Crazy

# 667
  • Русе
И моята Йоанка пизанка, както й вика каката( Йоанка калпазанка да се разбира) е сравнително кротка засега. Мноого я мъчи коремчето, но не са само колики, напъва се и ръмжи като ще пълни памперса. Колики има надвечер малко и сутрин към пет се започва едно пъшкане и въртене. И голямата беше така. Иначе яде и спи, вече бодърства малко повече. Прави по 4-5 часа пауза ама примерно от 21 и нещо ч. до 2,2,30.  Растат си дребосъците Simple Smile Каката все тича при кошарата, дава и биберон, завива я в тая жега Simple Smile Навън напира да вози количката. Спим заедно, че голямото ме търси нощем и ако ме няма настава истерия. Бебето като ревне и ако де, я събужда. Голям е, ама и това ще мине.

# 668
Нинив, и нашия хемангиом не е изпъкнал, но аз не наблюдавам да избледнява или да намалява, същия си е като при раждането. Четох и аз доста неща, но искам някой да го види на живо и да ми каже очи в очи как стоят нещата, а не да се образовам аз сама от интернет и да гадая.
Моята бебка вчера стана на 1 месец, за 28 дни е качила около 700 гр и е порастнала с около 3 см. Кърмим се когато пожелае, колики има, много се напъва и тя, ръмжи като меченце, мисля че това се случва когато и се ака, но не успява защото е сънена. Всяка сутрин към 5-6 часа започва с въпросното напъване и ръмжене и така е докато се разсъни и се изака. Иначе и през останалото време си се напъва и ръмжи, но по-малко. Давам капки за колики и аз пия чай с копър и анасон, но не мисля че помагат особено. Още от сега мисля и се притеснявам за следващата консултация, когато ще и бият ваксините... Дано мине безпроблемно и няма реакция Praynig

# 669
  • Русе
Същата е и моята! С пъшкането и ръмженето, в същия час. Сиска, В Родилното неонатолозите ме предупредиха да кажа на педиатърката в крачето с хемангиома никакви ваксини! Та нашата каза, че ще ги раздели, ще бият по една, все ще ги сложим. Ако не са ви казали, имай едно на ум.

# 670
Благодаря! Никой не ни е казал, естествено, няма кой. Питах нашата лекарка дали може да разделим ваксините, но тя ме убеди че нямало смисъл...

# 671
Да питам и тук .Моя се събуди със зачервен о,сълзящо и гурливо оченче, какво може да е?

# 672
  • Русе
Според мен си настоявай за разделяне, тия лекари значи! Все едно няма да ги сложи тия ваксини! И без това Синфлорикса е болезнен. На съседката ги делят при детенце без проблем, та какво остава. Не е кой знае какво може би, лекарите може да го смятат за козметичен дефект, ама за всеки случай. Аз нашата я предупредих. Ще пиша и като минем прегледа в Неонатологията. И без това сме в изчакване. Ако нещо ме посъветват, ще кажа. Другите момичета, извинявайте, ще минем на лични съобщения Simple Smile

# 673
Момичета, и ние имаме хемангиом Rolling Eyes Къде ще водите малките за преглед, при дерматолог ли, много се чудя...

А за ваксините даже не знам кога се слагат, на месец ли? Кои се разделят?

# 674
Да питам и тук .Моя се събуди със зачервен о,сълзящо и гурливо оченче, какво може да е?

Може би е възпаление на слъзен канал, пробвай да го промиеш с тампон напоен с отвара от лайка по няколко пъти на ден и ако няма подобрение до ден-два звънни на педиатъра да предпише капки за очи.

Общи условия

Активация на акаунт