Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 83

• 104 141
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Здравейте!
Вивкоо  Hug Heart Eyes
Би, благодаря, че ми напомни ЮФЦ, ще взема да понаправя някоя и друга тренировка, интересна програма беше  bouquet
Мама , и аз снимки не виждам, но да кажа БРАВО за фит30 на теб и Дели.
Ноу фрейм , ей това е приказка!  Peace Grinning
Отчитам Кардио 2 от Хард корпс. Подкрепям Яна за кардиата на Тони - никога не са точно кардио, винаги са и по някакъв начин натоварващи мускулите. Не ти се струва нещо супер интензивно, ама ти подпалва крачка , ръце и др. Тази седмица си правя втората седмица от Хард корпс, като резистансите са си като по програма, ама кардиата заменях с Шон, с изключение на днес. Така смятам и да си продължавам - силовите да са неговите, кардиата ще редувам с други, за да не ми омръзват, а и за разнообразие. Страдах от липса на апетит 2-3 дни и веднага стигнах до кила, за които се борих два месеца, но тези дни пак се отпуснах, днес съм пък на детски рожден ден иии... не знам, че ще съм бяла и дебела със сигурност на плажа, да, но и мноогоо мноогоо целулитеста /не пия достатъчно вода/  Sad
Благодаря ви иначе за подкрепата относно моето състояние, хич не беше психическа умора в резултат на физическа  такава, а обратно . Тяничка
Скрит текст:
ами да, притеснена съм, и по-скоро омерзена  Sad , но всичко ще е ок:
И, весел и успешен ден на всички  bouquet

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 09:11 от luba_rizova

# 571
Кардио 1 за тази сутрин Simple Smile Наваксах изпуснатите тренировки и вече си карам по план.
Снощи такъв апетит имах за сладко, че не можех да спра да се тъпча...първо, второ, трето...и така докато не реших да легна, защото нещата излизаха извън контрол. Днес естествено съм подута и изпитвам дискомфорт.

Снимката не се вижда,но съм сигурна, че гледката е много зареждаща. Днес се очертава слънчево и ще се разхождаме с дечурлигата.

# 572
И аз не виждам снимката.
Днес пак сме на РД.  Grinning Което значи отпускане в храната, ама няма как. На такива сбирки не мога да се контролирам.  Blush

# 573
Здравейте, аз си продължавам с тренировките 6 пъти в седмицата, на малко хаотично-Деби, Джаки, Джилиан(като оня от Мамбо №5  Mr. Green) Спирам и с 90 дневната, нищо не свалих този път с нея, мисля да пробвам или ВМ-НВХ или ще броя калории. Вие как и какво ядете, по колко пъти? Ако на някой му се занимава, може ли да си каже менюто.  Embarassed
Иначе чакам си ластиците, мисля да почна и с малко тичане, от понеделник ще се придържам към БР основно и когато имам сили, ще включвам и програмата й за корем.

# 574
Ами и аз не съм много-много добър пример за здравословно хранене и диетично най-вече.  Blush
Но винаги вкъщи /защото по гости и почивки променям менюто  Crazy/ закусвам овесени ядки + кисело мляко + кокосово масло /сега ми свърши/ + шоколадови стърготини за вкус и евентуално някакъв плод, нарязан вътре.
Шоколадът ми е слабост и не мога без него. Задължително всеки ден похапвам от него.
На обяд вчера: пилешка супа, зелена салата, 1 дебела филия домашен хляб.
За вечеря вчера: брюкселско зеле с масло, 2-3 слайса шунка, зелена салата, 1/2 дебела филия домашен хляб

Като винаги правя междинни закуски - редче шоколад, някой плод, ядки, бисквита и т.н.
Винаги на ден имам поне 4 хранения... да не кажа, че и вечер похапвам нещо преди лягане, не трябва, ама не мога да стоя гладна.  Crazy

# 575
Събота и неделя- почивка.  Heart Eyes Mr. Green

Шефът Антонио, избери си начин на хранене, който няма да бъде за 90 дни, или 1 месец. Помисли си какво обичаш, от какво не искаш да се лишаваш, от какво си готова да се откажеш. Прочети в подфорум "Диети" информациите на първа страница за различните начини на хранене( не диети за 1 седмица) и прецени кой се доближава най-много до твоите вкусове и предпочитания. Може би вече си го направила и имаш отговор на този въпрос. По-лесно е човек да отслабне, по-трудно е да задържи резултатите. Така че процесът на отслабване трябва да бъде времето, в което човек опознава тялото си- кои храни му влияят добре, кои не, кои предизвикват желание за сладко, кои те засищат, след кои огладняваш по-бързо, от кои задържаш вода и т.н. Когато човек опознае тялото си той трупа ценна за себе си информация, която може да използва в процеса на задържане на желаното тегло, след като го е достигнал. Когато човек на сляпо следва някаква диета ,той е забил поглед в кантара и пропуска  детайлите, които всъщност са от значение. И какво се случва- диетата свършва, тялото е гладно и....няма нужда да продължавам нататък.

Съвет не си искала, ще ме извиниш.  Mr. Green  Ето и това, за което попита:

Скрит текст:
Примерно мое меню:
Закуска: 3 яйца, 0.5 авокадо, домати, краставица,чушки.
Обяд: Свинска пържола, гъби с масло, домати,краставици,чушки.
Вечеря: Свински език, отново зеленчуци.
Между закуската и обяда пия обикновено 2 кафета с малко прясно мляко.
Между обяда и вечерята ям 30 гр ядки с 30 гр кашкавал.
След вечеря ако ми се хапва сладко хапвам 2 парчета черен шоколад или си правя замразени боровинки(например) с доза ванилов протеин и малко кокосово масло в блендера на сладолед.

# 576
Благодаря ви за мненията  Hug Аз доскоро се хранех на принципа на разделното хранене, като от време на време смесвах. Преди 3 години с 90 дневната диета свалих 20 кг , до миналата година ги задържах и пак почнах да качвам, основно защото се тъпча с тестяно и сладко  Embarassed Останалото ми хранене е добре, ям 3 пъти на ден, сутрин-само плод, ноооо...вечер, то са хлебчета, то са сладоледи, вафли, шоколади..Ужас! Sick

# 577
  • София
Любче, не се ядосвай за целулита и че не пиеш вода, не е от това. Аз пия много вода, винаги съм била страхотна жаба, но целулит имам, особено от тази зима, в която не бях добре с храненето, знаеш. Така че, в храната е основата, както с всичко, ма... му!  Laughing

За днес, Дупемания 10! СТрахотнааа!  Heart Eyes

# 578
Аз също пия малко вода, освен, ако целенасочено не се опитвам да завиша количествата. Правя го ден-два и после ми омръзва да се наливам EmbarassedЦелулит имам по предната част на бедрата - с моменти на почти изчезване и с такива на увеличаване. Изчезва при по-нисковъглехидратно хранене и обратното.
Иначе по отношение на храненето, съм в задънена улица какво да избера. Ако изследвам само връзката външен вид - хранене, то категорично мога да кажа, че когато въглехидратите са малко, изглеждам по-добре, мускулите ми се очертават повече, все едно се изцеждам от вода. Странното е обаче, че като килограми почти не свалям. При по-въглехидратно хранене, ям по-малко сумарно като калории, просто по-бързо се засищам. Не знам защо така се получава. Килограмите падат. От много време обаче не съм се теглила и не знам какво е сега положението. Предвидила съм измерване в края на този месец.
От друга страна, мисля и за връзката хранене -здраве. Струва ми се, че ежедневното приемане на животински продукти, не е много ок. Няма по-страшно нещо от раковите заболявания, а месото и яйцата никак не предпазват от тях. Поне не съм видяла нито един източник, който да доказва, че предпазват. Надали има и надежден източник, който да твърди, че предизвикват. За плодовете и зеленцуците обаче навсякъде се твърди, че са добра превенция.
Това обаче на фона, че съм пушач, е направо смешно. Защото вместо да се откажа от най-рисковото,  аз разчитам на друго и си разсъждамам в посока на Луната Laughing.
В момента се храня в някои от дните почти по правилата на НВ-ВМХ, в други му отпускам края и хапвам повече плодове и бобови. Ориз и картофи почти не консумирам. Хляб един път седмично, по една-две филии от един без брашно /само от зърна/.
За днес по план трябва БР7, още не мога да се настроя, защото съм със зверска МТ на гръб и рамена.
Имам си най-после и ластик bowuu

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 07:21 от Аmanda

# 579
  • Пловдив
Вив, права си за целулита, мило, но е факт, че аз до 35 си година нямах и грам. А диети не съм пазила, да не кажа, че се хранех ВВХ, което е естествено за човек, който не яде месо. Появи ми се една зима и край, беше от намаление на движението. После ми изчезна с отслабването /или с изключително ниско въглехидратното хранене, което имах тогава/, и не знам от какво е. Обикновено като реша, че съм на диета и почвам да пия повече вода, наистина не съм разбрала от какво се повлиява. Всъщност, то е ясно, с намаляването на телесните мазнини, ама  Sad . Много ме дразни, много ... особено като моите малко по-големи приятелки - на около 45 г. нямат, а не тренират грам. Е, слаби са, но не са кожа и кокал да кажеш, че е от това.
Аманда, много весели разсъждения  Laughing И си права за цигарите. Смятам , че човек не бива и е направо болестно състояние да се замисля за това дали някоя храна ще му образува рак или не. Ясно е, че не е от храна, а от генни мутации и състояние на организма, стрес, радиация и т.н. Да се замисляш дали ще напълнееш или не, е друго, но дали няма да ти стане нещо, като ядеш месо и яйца, зеленчуци, бобови, картофи, плодове, според това ,което човек е избрал за верую, е наистина супер откачено /за мен, де/. Излишно затормозяване и загуба на нерви и време да прави нещо по-интересно и полезно, е разсъждаването над темата "тази храна ще ме оздрави или ще ме разболее". Така смятам аз, а е явно, че има хора, вманиачени по темата, за съжаление няма да има начин да си "мерим" кой колко е доживял и с какво качество на живот  Laughing
Аз днес почивам по план, щеше ми се да си хвърля една йога /на Тони от Р90х3/ или стреч, ама ме мързи. Все още не мога да махна с ръка и да се настроя към положителни мисли, дано скоро стане. Ей сега чета един друг форум, за пътувания, и там има едно момче, което е посетило над 100 държави, изключително позитивен е, опитва се да помага на всеки, по принцип е и известно име в обществото, но дори и той казва, че му се завижда, когато може, му се правят спънки и от злоба пречки. Та си се чудя кому е нужно да ти пречи, след като ти не му пречиш, а го дразниш само с това , че си по-щастлив и пътуваш повече? Какво  повече ще постигнат тези хора, като ти вредят? Ми странно е ... Всеки твърди, че ставало въпрос за народопсихология, а аз продължавам да се надявам , че не би трябвало да е така, не обичам обобщенията, а и винаги съм се надявала, че българите сме мили, добри и гостоприемни хора. Къде са се изкривили ценностите в годините .... Тъй де, пак се отклоних.
Айде, весела неделя!
 bouquet

# 580
Люба, да, много си права за това, че понякога сме склони да откачаме в тези разсъждения за храната.
Вчера, докато бях с децата на баскетболното игрище, се заговорих с едно момче, видимо недохранено, много нисичко и слабо за възрастта си, и се оказа, че детето гладува и то гладува от бедност. Само майка ги гледа със сестричката му и нямат почти никакви пари. А ние тук се чудим каква храна да изключим..., за да сме по-хубави....
Българинът, за съжаление, е  завистлив. Не знам каква е причината, вероятно озлобление, натрупано от лошото като цяло икономическо състояние. Но пък тази черта е сякаш по-развита не у най-бедните, а у хората със среден стандарт. Аз я разбирам като идваща от едновременното съчетание на западни ценности и невъзможност стандартът на живот да се приспособи към този  модел.

# 581
  • Paris
Здравейте, момичета! И благодаря за чудесната тема! Моля за помощ и съм сигурна, че ще получа адекватен съвет.
Проблемът ми е дупето. Искам да го стегна и повдигна. Нямам време за фитнес. В къщи правя скуотове с тежести и всякакви други упражнения за дупе, които намеря в интернет. Ефект никакъв! Нямам проблем с килограмите. За няколко месеца достигнах теглото, към което се стремях.
Благодаря на всички ви, че сте вдъхновение за много жени като мен!
Хубава неделя! bouquet bouquet bouquet

# 582
  • София
Жаки, сестро по съдба, ела да те съветвам  Laughing  Joy
От три години го обработвам туй мое дупе, проблема ми е като твоя + мисля, лош ген. Ефект имам! Голям. Окръгли, оформи, повдигна се, разбира се не е перфектно, но бива.
Най-голям ефект виждам от изолирани упражнения за глутеус, тип хип тръстер, кикове всякакви, мъртва тяга. По-малък ефект от клекове. Не че няма, но не ми донесоха това което целя. Кикове, хип тръстери, глутеус мост - всичко с тежест или ластик. Особено с ластик - уникален ефект!
Не смея да ти препоръчам програмата на Румияна Дупемания, защото е платена, а из нета има безброй програми без пари, но ако решиш да дадеш парички за нея - заслужава си!

Момичета, дааа, гадния, долен и подмолен целулит, наречен с други думи мазнини, си е голям бич за нашите тренирани и хармонични телца  Mr. Green Аз нали се бях хванала да се масажирам с вендузи, толкова бях сериозна и не се отказах, а то какво ми се случи - възпали ми се някакво нервче на ръката, явно от специфичното натоварващо движение докато масажирам и вече трета седмица не само че не правя вендузи, ами и едвам си държа вилицата. Жестоки болки в ръката. Толкова ме е яд, че не мога да ви опиша.  #Cussing out
Но да, от по-нв хранене изчезва гадината, защото и мазнинките изчеват, гадините  Mr. Green 
ПРи мен сега е в количество, каквото направо не мога да понасям, но и съм най-дебела от три години насам де.

Аманда, не се притеснявай от месо и яйца, не водят до рак  Hug Виж, притеснявай се от обработени салами, пакетирани боклуци и т.н човешко производство храни. Храниш ли се с истински продукти, това ти е най-малкия проблем. Не ми се впуска в много приказки по темата, че не е тази подходящата тема, но определено смятам, че хронично високият инсулин не е добре за здравето, вкл и откъм ракови образувания. Но преди това са всички фактори, които Любчето е изредила - ген, стрес, мутации поради различни причини ... Другият фактор според мен е и химическата храна, системното възпаление от преобладаващо Омега 6. То ако е толкова лесно да знаем как да се предпазим от рак, ехее  Sad

Ох, да ви споделя, какъв "шут в мутрата" имах от от една девойка, която скоро видях на плажа в Созопол. Както си пием с мъжленцето кафенце една сутрин в едно плажно кафене, мина това момиче, което имаше най-феноменалните крака на света, които съм виждала на живо.  С плажна рокличка, отиваше си на плаж, но очевидно споруващо, оформено мускулче, не прекалено едри, но и не прекалено слаби крака и най-красивото нещо от всичко беше, че нямаше никакъв целулит/мазнина  Crazy Ходейки по плажа и както я огряваше слънцето (знаете слънцето каква гадина долна е, всичко изкарва на показ!!!  Mr. Green) нямаше и точка, и брънка мазнинка, само красиво движещо се мускулче върху краче! Ох!!! Очите ми останаха! Мечтите също! И да съм толкова близо до такава визия, и да не мога да я постигна, благодарение на лакомия  Sad Момичето си беше взело за плажа кайсии  Heart Eyes

И понеже ММ ще работи събота и неделя, затова аз ще тренирам, иначе почивам уикендите. Сега ставам за кардио 2Б от Дупемания.

Чао красавици спортни,  Hug

# 583
И все забравям да благодаря на Агента за линковете.  bouquet
Страхотни тренировки има.  Hug

Вивиан, тази девойка сигурно е била доста младичка. Каквото и да си говорим, младостта е красота. Никога не съм го вярвала, но се убедих. И да си нетрениран, и да си леко по-пълен, и да имаш лееееки неравности, младостта ги прикрива... на нейния фон не се забелязват. С годините всичко върви срещу нашите желания за съвършенство, природата си казва думата и става все по-сложно и изисква много повече усилия за поддръжка.  Peace

# 584
  • Бургас
Здравейте,момичета!Почти съм на финала на посещенията ми с личен треньор.Резултати имам откъм постижения в залата,но килограмите даже са нагоре.Хапвам стабилно, на моменти даже прекалено.Истината е,че съм обсебена от храната  Sad .Както и да е.На фона на това,което изяждам всеки ден,мисля че външния ми вид е поносим.Надявам се ,че с хапването ми на истинска храна все някой ден нещата ще се регулират.Не помня дали съм споменавала,но съм със СРДЧ и ако не друго ,то поне благодарение на хранителния режим подобрих доста здравословното си състояние.
Давам линк отново към дневника ми в бб-тийм,където съм качила снимка в цял ръст по бански.Там пише,но все пак ми се иска да се похваля за постиженията в залата до тук:Тяга максимално 57,5кг.;Клек 40кг. и мога да направя сама едно набиране ,ако съм качена на нещо за да съм по-близо до лоста  newsm44
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/78382/P160#p-1211820
Яна,Непо,Агент , мерси за линковете  bouquet
И за бургазлийки https://www.facebook.com/events/1027016724034890/

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 17:50 от mis_val

Общи условия

Активация на акаунт