В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 41 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Според мен най-добре е да не е кръстено на никой,за да няма сърдити накрая. Колкото до червения конец,акж човек вярва в такива неща няма лошо аз лично не вярвам и не нося. От Хасково съм затова гледам някъде в Пловдив,Кърджали или Стара Загора за ФМ ако някой има предложения ще се радвам да ги сподели Wink Хубав ден на всички мами
Аз съм също от Хасково.В нашия град незнам къде правят, но аз си запазих час в Селена - Пловдив.За Кърджали съм чувала, но нямам инфо.

# 466
За име още не сме мислили, а и не знаем пола още. До сега нарочно не съм питала. Малкият не е кръстен на никого, но му съвпада първата буква. Конче му бяхме вързали, но изкара 2-3 дни.
На море ще ходим началото на август в Италия. Много добре му се отразява на бъдещия батко.

# 467
  • София
Видях, че засегнахте любимата ми тема - морето, та няма как да не се включа. Планирали сме една близка Гърция (Халкидики) с приятели за третата седмица на юни, другата седмица имам час при АГ-то и се надявам да даде зелена светлина. Засега няма проблеми, даже направихме една екскурзия с няколкодневно пътуване с кола, дано и за морето да разреши Simple Smile

Относно червения конец. аз съм доста суеверна. Таткото даже ме подиграва как в един момент съм трезвомислещ човек, а в следващия  съм циганка от средновековието. Та най-вероятно ще го закича с червен конец, живот и здраве.

За име си мисля, като нямам какво друго да правя, подредила съм си един списък, но има още много време и някак си ми се струва, че името само ще си дойде в момента, в който видя малкото човече.

Килата вече са +6, освен явно бременния корем забелязвам, че бедрата ми са се позаоблили. Напоследък се бях отпуснала с тестените изделия - по принцип започна ли с тях, трудно спирам. Ще пробвам да ги огранича, пък каквото кантар покаже. Бебчето на феталната излезе със седмица по-голямо и доста тежичко - 423 гр. Не знам дали е свързано с моето хранене и дали има нещо притеснително - почти на всеки преглед излизаше с по няколко дни по-голямо. Записвам си го като въпрос за следвашия преглед при АГ-то.

Някой по-нагоре питаше за фетална морфология в София, на мен ми препоръчаха Марковс (там ходя аз), Фемина, Токуда и Майчин дом.

# 468
  • София !
Добъъър ден  Nature Sunny

Днес времето е много хубаво и приятно  Nature Sun With Face
Ние ходихме с малката на разходка. Седнахме на кафе с една позната, децата си играха и направо не ни се тръгваше. Но няма как, трябва да се спи на обяд, че до вечерта ще киселее много. А пък следобед баба ѝ ще я води някъде и аз ще съм free няколко часа  newsm68

Морето, ние ще го пропуснем. Нещо с тази бременност дългото пътуване с кола не ми понася много. Освен това определено няма да издържа с корема на жегите там. Та със сигурност ще си останем.
Аз мислех за други местенца на по кратки разстояния. Мислех за Велинград, отдавна искаме да отидем. Дано успеем! Понеже то и на ММ с работата малко сложно, та то дето се вика - не е една беля  Simple Smile
Но тези, който си се чувстват добре и нямат проблеми, направо си отивайте да топнете крачетата в моренцето  grinning039

STANITANI, името Сияна много ми харесва!  Heart Eyes Предния път ни беше в списъка с имена хихи.

# 469
Признавам, че не можах да изчета всичко. Прибрахме се в БГ и сега не си стоя много у дома.
За училището за бременни, за мен лично нямаше особен смисъл. С първата бременност и с втората ходих на частни "уроци" ( с втората на избрани за припомняне). По време на раждането нещата протекоха много различно от представите ми и изобщо не стана и въпрос да прилагам техники за дишане или пози за намаляване на болката. От самата болка ги бях и забравила.
Относно лекциите за грижите после, съвсем спокойно можех да мина и без тях. По-полезни ми бяха форума ии майките честно казано. Пък и наистина няма как да объркаш толкова нещо. Аз не бях виждала толкова малко бебе на живо, съпругът ми също. Съвсем сами се справихме и не сме имали проблеми.
Идеята ми е ,че е хубаво да се отиде ако имате желание, но 600 лв е безмислено да давате.
Вие сами ще усетите кое е най-добро за вашето бебе. Пак повтарям аз бях човек, който нямаше грам майчино чувство преди бебето, обичах партитата и личната свобода и ако някой ми беше казал , че ще родя на 25 и до 31 ще имам 3 деца щях доста да се посмея Wink
За доплера аз реших да не взимам, защото чух доста противоречиви мнения. Пък и реших, че ако нещо не мога да намеря пулса ще настане голяма паника.
Бебето усещам ясно предимно вечер. За разлика от предните два пъти ме рита ниско долу. С предна плацента съм 21-ва седмица.
За раздрусването на Катерина, с дъщеря ми имам катастрофа в 4ти месец , като цялата предница беше смачкана. Нищо й няма. Доктора ми обясни, че трябва да е много силен удар, за да има опасност за бебето, защото е много добре защитено. Все едно да се опиташ да удариш някой под вода, силата на удара е много намалена, а при бебето е още по-малка.
За името нашите деца не сме ги кръщавали на никой. Сега малката ще е на татко си.
На море незнам, но ще пътувам обратно до Франция и после до Америка за месец и половина.

# 470
  • София !
Ralexa, точно си мислех за теб тези дни. Гледах, че и в фейс групата те няма много и мислех да питам, направо бях забравила, че каза за идването ви тук. Приятно изкарване в родната страна хихи  Hug

# 471
Добър ден!
За суеверията, доста съм суеверна и освен червен конец, братовчедка ми ми каза и за една кубинска традиция, която правели бременните и това направих /е на половина/, така че и малкия човек ще  е вързан живот и здраве!
За морето- много ни се искаше, ама вече не напускам дивана, така че отпада напълно.
За училищата- точно се наканих и тях ще пропусна, затова мисля да го карам на книги, форума и съвети.
Доплер- вчера си поръчах, нещо от ден два не го усещам много много и съм се поуплашила, та си поръчах един за всеки случай, ако не ми хареса винаги мога да го разкарам.
Имената са ми толкова далечно нещо, че изобщо не знам кога и как ще изберем.
За ФМ аз си ходя в Щерев, влизат ми в пакета. Но понеже там първата, която ми прави ФМ не ми хареса и се бях притеснила, ходих и във Фемина при др. Славкова и останах доволна.

Ralexa, добре дошла на родна земя, много хубаво да си прекарате!

# 472
Сетих се да ви питам, как мина срещата в Борисова? Намерихте ли се?

# 473
  • София !
И аз щях да пиша за ФМ.
За София, и аз ходи във Фемина. Бях при др. Славкова и останах много доволна. Сега втората пак съм я записала при нея  Peace

# 474
За ФМ и аз да се включа, първата ми я направи АГ-то, но за втората искаше ФМ за сърчицето на бебето да се види от доц. Томова, като ми каза, че нищо не я притеснява за бебето, просто иска по-отблизо да се разгледа сърцето, но аз си платих за пълна ФМ и съм много доволна. Клиниката е "Надежда" при доц. Томова, която според мен е внимателна, обстоятелствена и мила  Mr. Green много добро впечатление ми направи-препоръчвам я.

# 475
  • София
Моята фетална я правих при Врагалева, доволна съм  Peace Сега ми предстои биометрия и доплер при нея и в 28-ма седмица - трета фетална. Останалото ще са рутинните прегледи, всеки месец. Сърчицето го гледахме в кардиологията при Маринов, и от него съм доволна  Peace
Най-сетне намерих време да си сложа и лентички в подписа  Party Голяма радост  Flutter
37' , срещата в Борисовата момичетата я промениха - стана в Мол Сердика, заради дъждовното време... Аз не отидох, далече ми е това....  bouquet
п.с. Кала, Любен ми е едно от любимите мъжки имена. Имам кръщелник с това име. Не е кръстен на никого, майка му нямаше готовност за мъжко име, понеже до две седмици преди раждането мислеше, че ще е момиче Grinning

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 16:59 от Marisha*

# 476
Момичета, чували ли сте дали черешите в по-големи количества може да са противопоказни? Напоследък всеки ден си хапвам по около 0,5- 1кг?

# 477
Момичета, чували ли сте дали черешите в по-големи количества може да са противопоказни? Напоследък всеки ден си хапвам по около 0,5- 1кг?

И аз днес се замислих,че от около седмица не се спирам с черешите,но това са плодове и не мисля,че биха навредили

# 478
  • Варна
Здравейте и от мен днес!

Килограмите при мен не са малко - вече са +6, а съм още в 17 г.с., освен това си имам повечко килограми още от преди да забременея. Лекарката малко ми се скара, че мога да започна да вдигам кръвно и да се подувам от килограмите. И то има защо де - кръвното ми е 120/75, което по принцип е нормално, но за мен е високо, предвид че моето нормално е 90/60. Та ограничавам тестото и сладкото и ще наблягам на салатите, защото освен всичко друго килограмите много ще ми тежат в жегите, иначе не се притеснявам дали ще ги сваля.

Детето няма да кръщаваме на никого. Синът ми също не е кръстен на никого, още като бяхме гаджета и плановете за деца бяха далеечни, харесвахме и двамата името Валентин и така кръстихме сина ни. Свекърва ми (бог да я прости) може би се надяваше на нещо, но бяхме твърдо решили да не кръщаваме на никого. Сега от страна на ММ няма кой да има претенции (свекърва ми почина преди година, а с баща му не поддържат връзка), а моите родители са категорично против кръщаването на тях - майка ми е кръстена на баба си и си мрази името, а баща ми е над тези неща. За втория момък не сме измислили още име, много ни е трудно да харесаме.

Кафе пия по едно на ден, в редки случаи две. Мисля, че до две не силни кафета е ОК, поне според това, което съм чела.

Конци не съм връзвала нито на себе си, нито на детето и мисля и сега да е така.

На море съм категорична, че няма да ходим, след като миналата година и тримата ни мори стомашен вирус. Ще си вземем няколко почивни дни и ще ходим на плаж във и около Варна, както и уикендите мисля да не пропускам плаж, когато времето позволява. Август планираме да избягаме от жегите на планина в Родопите (още не сме го измислили точно къде).

# 479
Здравейте мили мами,
включвам се и аз при вас. Казвам се Кристина, на 35г. съм, от София. Термина ми е 30 октомври, момченце чакаме. Това ми е втора бременност, имаме си още едно момченце на две години и малко. Радвам се да се запознаем и споделяме щастливи моменти Simple Smile Пожелавам на всички лека бременност до края!

Общи условия

Активация на акаунт