Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 477
  • 367
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравей,
Съжалявам, че имате този проблем. Нние в къщи минахме през подобен, въпреки че ММ е и със заболяване и трудно сваля килограми.
Той се мотивира от факта, че повечето му познати го закачаха за килограмите, както и че аз му споделих, че така по-малко ме привлича.
Отделно се опитваме да се храним по-здравословно. Подкрепата от семейството е важна.
Успех

# 31
Благодаря. Ще го юркам отново и отново. Ще проверя повече за ИР

# 32
  • out of space
Пациентите трябва да си отварят очите на 14 като чуят ,че всичко им е на ред,а то изобщо не е!
Ако пазиш резултатите,дай да ги видим.По някога се правят изследвания абсолютно про форма,без да се търсят причините по нататък.Да не говорим,ЛЛ как си къткат направленията.
Какви заболявания има в родата на мъжа ти?

Баща му е с подагра. Друго май няма. Изследванията ги занесе при лекарката , съжалявам че не си запази копие. В Бодимед ги прави.

Бодимед са сериозна клиника. леля ми взима кръв в едно от местата им.

Изследванията излизат в интернет. Ако му знаеш ЕГН- просто се обади на телефоните в нета и ще ти дадат парола. Веднага ще се ориентираш кой показател е нагоре, надолу или нормален.

# 33
Отначало почнах да давам съвети, но после ги изтрих.

Мъжа ти е голямо момче. Това е негово решение и не е редно да му нищим тук резултатите без неговото знание и съгласие. Ако той се приема такъв какъвто е то ти не можеш да направиш нищо.

Ако ще да му готвиш по меню изготвено от диетолог, да му бъркаш чайове за отслабване и да му купуваш хапчета. Аз бих се ядосала повече ако аз полагам усилия за него, а той се инати. Също бих се ядосала ако мъжа ми започне офанзива по моето отслабване без моята инициатива и молба за съдействие  Rolling Eyes

# 34
Най-вероятно е просто комбинация от ниска физическа активност и хранене. Ако се храни навън и консумира боклучави храни - естествено е да качи килограми.

Личното ми мнение е, че ако той няма вътрешна мотивация, трудно ще станат нещата.

# 35
Доста общо се говори, а мъжа ти има нужда от радикален подход с който много малко хора са запознати, но на запад вече набра скорост  LCHF хранене Wink Условието е че всички знания и предубеждения които имате за храненето ги изтривате, не слушате докторите и прочитате линковете, пробвате и после ми казвате благодаря. Само да вметна че не съм диетолог и нямам никаква изгода, просто съм ендоморф склонен към дебелеене, мога да кача 10 кг мазнини седмично.. и съм пробвал всички видови диети - пиер, нвд, войнишни, 90 дневна, тичане сутрин и вечер.. всичко работи временно. Спорта се прави за здраве, за плочки или фит фигура е 90% хранене.
Та, LCHF се превежда ниско-въглехидратно високо мазнинно хранене:
Въглехидратите се правят 0,5 г на кг, което е около 10% от двеното хранене
Протеини: 25%
Мазнини: 65%
Това което става на 4-5 ден (при всички хора е различно), тялото влиза в кетоза, разкарва инсулина и идва гликогена. Функцията на инсулина е да разкарва захарта (въглехидратите) като ги прави на мазнини, сиреч - докато инслулина е във високи нива е невъзможно изгарянето на мазнини.Братовчеда на инсулина гликогена има обратна функция - изкарва мазнините от клетките и ги използва за енергия. Отслабването/пълнеето зависи само от тези 2 хормона кой е налице. При хранене с въглехидрати гликогена  стои подтиснат и се влиза в омагьосан кръг, за тва планетата е толкова болна, еволюцията не ни е направила да консумиране въглехидрати Wink Едва 10-15% са щасливците на които инслуина не им скача до небесата след консумация на въглехидрати. Обясних го доста опростено, на 2-та линка има ТОНОВЕ информация, защо тва хранене работи и защо храненето с въглехидрати ни дебелее, както и предивзвиква болести.
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476
http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html#.VzTrO_lcSkp

Най-готиното че това не е диета, а е начин на хранене .. и като отървеш тялото от това което няма нужда и започнеш да се наяждаш само от мръвка, яйца, кашкавал, салати и т.н. тялото ти само влиза във форма.  Всъщност тялото ни иска да сме във форма, това е натурално за него Simple Smile Индустрията не иска, щото хората ще спрат да се разболяват, а и пленатата сигурно ще стане 50 млрд.. един немски учен още преди 70г получава нобелва-награда за връзка на въглехидратите с раковите заболявания.. някои топ атлети, които са ендоморфи също използват тва хранене. Но с никой не мисля да споря, има доста академична информация, само ще кажа че мъжа ти ако спазва тва хранене и вкара спорт,  след половин/ една година ще изглежда като спартанец Wink

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 00:23 от JonSnow

# 36
Това е интересно Джони. Наскоро четох даже Зоната на Бари Сиърс. Подобно е, но там мисля, че съотношението м/у въглехидрати, мазнини и протеини е еднакво.
Опитвам се два вкарвам вече повече белтъчини и мазнини. Но аз просто не мога да ям месо всеки ден. Гадно ми е. Значи остава да вкарам сирене, мляко, кашкавал, яйца и много намаляне на хляба.
Няма ли по веганско-вегетариански вариант на този режим?  Mr. Green

# 37
То е ясно, че насила няма как да накараш когото и да било.
Въпросът е, че явно не става с благите думи и подсещания.

Добре де, има здравни центрове, в които правят доста презицни измервания на теглото - колко кг тежиш, колко мазнини имаш, колко мускули и вода. И каква е нормата.
А после - какви болести се развиват от 10 кг мазнина над нормата, пр..
Омазняване и затлъстяване на вътрешните органи, плаки и тн.
Достатъчно неща има, които могат да ти изкарат акъла ако проумееш опасността.

Ще ми е полезно ако споделиш кои са тези центрове.

# 38
По колко алкохол пие?

# 39
Мъжете ви не се ли обиждат от цялото това юркане? Това ако беше жена, сигурно щеше да се мисли вече за развод  Crazy

# 40
Трудно ще е без мотивация, но ако поговориш спокойно с него, че си загрижена за здравето му, а и в крайна сметка не те привлича с тези килограми отгоре и си готова (ама наистина си) да му помогнеш, може и да успееш. Под помощ имам предвид да спортувате заедно като ти ще си основният елемент, който казва "хайде на тренировка", защото той ще иска да си почине, да гледа мача, само днес да изпуснем и т.н. Сам няма да започне да спортува. Отделно храненето - отивате при човек, който е запознат с режимите и тренировките (мога да ти препоръчам човек за изготвяне на хранителна програма). В началото не е лошо да си наемете и личен треньор, защото упражненията и интензивността при по-пълни хора са различни. Започваш да готвиш по изготвения хранителен режим - по принцип те не са базирани на глад, дори напротив - аз поемам повече храна, отколкото когато не съм в режим. Но е трудно - няма ти я колата, пържените картофи, сладкото вече и какви ли не други хранителни навици. В началото е супер изнервящо, че не може да си хапнеш каквото искаш. Тук пак си ти, за да мотивираш до последно, хич няма да ти е лесно, но трябва  Peace И търсете хранителен режим, който не изключва нито един елемент, включително въглехидрати!
Неправилната храна, дори в по-малки количества, е причина за пълнеене, а с липса на физическа активност съвсем. Ако трябва му вземи и гривна за следене на физическата активност, може да се стресне допълнително.

# 41
Здравейте, открих темата, защото е цитиран моя блог - Тео слабее.  От нова година насам смъкнах 24 (почти) кила без лишения, глад и неприятни изживявания и продължавам да слабея. И най-важното без диета. Върл противник съм на диетите, те само стресират организма и водят до йо-йо.
Открих разделното хранене. И го превърнах в мой хранителен режим. Ям всичко, каквото ми се яде, само гледам да е разделно и да не е джънк фууд. Пия алкохол всяка вечер (не, че е голяма хвалба, но е факт).
Мен лично ме мотивира този пост
https://goodmusicwalker.wordpress.com/2012/01/25/%D0%BA%D0%B0%D0 … 0%B0%D0%BC%D0%B0/
Дано помогне и на твоя мъж.

# 42
Здравейте, открих темата, защото е цитиран моя блог - Тео слабее.  От нова година насам смъкнах 24 (почти) кила без лишения, глад и неприятни изживявания и продължавам да слабея. И най-важното без диета. Върл противник съм на диетите, те само стресират организма и водят до йо-йо.
Открих разделното хранене. И го превърнах в мой хранителен режим. Ям всичко, каквото ми се яде, само гледам да е разделно и да не е джънк фууд. Пия алкохол всяка вечер (не, че е голяма хвалба, но е факт).
Мен лично ме мотивира този пост
https://goodmusicwalker.wordpress.com/2012/01/25/%D0%BA%D0%B0%D0 … 0%B0%D0%BC%D0%B0/
Дано помогне и на твоя мъж.

Поздравления  Hug
Обаче според мен се греши относно смесването на хляб и картофи, ориз с хляб и т.н. Според разделното хранене не се смесват различни въглехидрати.

# 43

Поздравления  Hug
Обаче според мен се греши относно смесването на хляб и картофи, ориз с хляб и т.н. Според разделното хранене не се смесват различни въглехидрати.

О, да, въпросният господин го е правил като диета и малко по-свободен прочит е направил на темата  Simple Smile
Но доста добре ме мотивира мен да започна. Смея да твърдя, че преди не се чувствах зле, но сага съм повече от възхитен, когато си гледам кръвното, тонуса и се фръцкам с дълго пазените дрехи от едно по-слабо време Simple Smile

# 44
@ Elora

При такаво съотношение няма да ти се получи, въглехидратите се държат на 0,5 гр на кг Wink
При мен това е равно на 45 въглехидрата, т.е 90 кг съм, ако изпия едно лате и добавя 15 въглехидрата са напълно достатъчни за да излезна от кетоза. Кетоза = използване на складираните мазнини за енергия.
Проблема на това хранене е че въглехидратите трябва са прецизни, щото трудно се влиза в кетоза (докато се изгорят захарите в мускулите и черният дроб) и много трудно се влиза. Сладката работа е че тази "диета", няма намаляващ или йо-йо ефект, а колкото повече се стои в кетоза, толкова по-ефективно работи. Клетките се учат да използват мазнините като главен източник на енергия. Също и се произвеждат ензими за разграждане на мазнини и "складовете" с мазнини са много по-достъпни за организма. Извън кетоза клетките използват въглехидрати и правят ензими които да разграждат въглехидрати, а не мазнини.. т.е мазнините по тялото са заключени на склад. Всичко в 2-та линка е обяснено, има и мн информация в ютуб Wink

Разделното хранене убива бактериите в стомаха, щот дълго време определени бактерии са не активни. Еволюционно дори няма никаква логига, природата ни е напрапвила да можем да консумираме разнообразна храна постоянно, за да си набавим нужните елементи.. не днеска ще ядеш месо, в петък ядки, имало е дълги периоди в които няма храна. Лично имам приятелка, дето си скапа мн жестоко стомаха с разделно хранене.

Всеки който пробва LCHF не може даа повярва какво се случва с организма му, много хормони се нормализират тъй като хормоните са направени от мазнини.. за това и толкова момичета с пиер дюкан са си скапавали цикъла и хормоните Wink Хаха звуча като диетолог.. просто съм чел доста научни трудове, щото исках да имам плочки, а за ендоморфите тва е убийствено трудно.. и да имам плочки Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 13:45 от JonSnow

Общи условия

Активация на акаунт