Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 595
  • 367
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Мозъците обаче са ни пристрастени към въглехдиратите, щото са лесна енергия и носят удоволствие Wink лично не съм ял картофи, ориз, хляб, пици, бобови култури вече няколко години и грам не ми липсват.. винаги ще предпочета една тлъства свинска пържола със зеленчуци и винце ммм. Единствено сладкото ми липсва, но си взимам черен шоколад и по няколко блокчета дневно или в зареждащ ден изам 1 шоколад или 100 гр сладолед.. свиква се, като си препрограмираш мозъка какво да ядеш после ти става едно смешно как всички се тъпчат с джънк, въглехидрати и имат неконтрилируем глад.. определено храненето по този начин ти дава коренно-различно усещане в стомаха - лекота.

С останалата част от поста ти съм съгласна, но с горния абзац (и по-специално удебелената част) – не. Можеш да се опиташ да си самовнушиш, че вредната храна не ти липсва, може да се ограничаваш и да си самоналагаш стриктен хранителен режим с години,
но няма как да накараш мозъка си да възприема нездравословните вкусотии като нещо отблъскващо и не-вкусно. Говоря от личен опит – около година спазвах много полезен хранителен режим – споменатите зеленчуци, месо, риба, яйца, сутрин – плодове – и наистина влязох в страхотна форма. Истината е, обаче, че не беше минал и ден, в който устата ми да не се пълнеше със слюнка, при случайно лъхналата ме миризма на пържено от McDonald’s или пълна чиния с калорични спагетки, на сладки изкушения или мазна манджа с бяло препечено хлебче. Crazy
Скрит текст:
Така че – за жалост, ако генетично си предразположен към складиране на мазнини, трябва да прецениш кое ти е по-важно – безупречната изкусителна фигура или това, поне няколко пъти седмично да си угаждаш с нездравословни кулинарни изкушения, за което да платиш с не толкова добре поддържан телесен статус. Peace
Ами, и това не е вярно.     Laughing
Скрит текст:
Вчера синът ми имаше РД, правих торта.Опитах точно две хапки, не защото се насилвах да не слюноотделям и да не ям торта, просто не ме блазни, не ме привлича като храна.А съм човек, бил способен преди 5-6 години да изяде 3 парчета наведнъж.    Laughing
Когато ми се наложи да пазарувам в супермаркет, не ми е никакъв проблем да мина покрай 99% от щандовете, пълни с всякакви сладки и солени изкушения и безалкохолни, просто не ме блазнят, шарени опаковки, които не са храна и не стават за ядене.
От години не съм яла джънк, пици, сладкиши, чипсове и подобни, не ми липсват изобщо.Дори наблюдавам известна доза отвращение към подобни "храни" само при вида им.
Не съм се отказала от сладкото като вкус, но ако толкова ми се яде, предпочитам плод, или да си забъркам нещо у дома, от сметана, ядки, какао....
Не мога да превъзмогна себе си дори сладолед навън да си купя (а ми е любим десерт)....само като знам с какво е натъпкан и ми се отщява дори да опитам.Виж, домашния е друга "бира".    Laughing

# 256
Естествено, че говорим за пренавиване - то е абсолютно същото като веганството, ставаш проповедник и непрестанно досаждаш на хората с твоя хранителен режим, защото ти се яде, та две не виждаш и имаш нужда да повтаряш непрекъснато как нищо не ти липсва, но не само че ти липсва, ами ти избива и злобичка от тези липси. Обсебените хора са най-неприятните събеседници.

То затова казвах лекар да направи един режим, лекарите не са фенове на пълното изключване на каквото и да е. Отделно ако човек хрупа само салати ще отслабва седмица най-много и после нищо. Трябва онова, на което му викан балансирана диета, даже с по някое контролирано прегрешение. А и на човек като е на дълга диета трябва и да му е вкусно, та е хубаво готвенето да се съобрази. Няма нужда от едното отслабване да се откача. Може да си се отслабва нормално.

# 257
  • Sofia
   Love!, за мен си е 100% вярно, както и за почти всички хора, които познавам. Peace Не казвам, че абсолютно всички са така – ето, вярвам ти, знам, че има и изключения. Сама за себе си съм приела, че няма начин кардинално да "намразя" вредните храни, изпробвала съм почти всичко в продължение на години. Сега вече е въпрос на това, да избера по-малкото зло и да минимизирам щетите, не дай си Боже. Т.е. да се опитам да сведа до минимум консумацията на доказано вредни храни и да повиша спортната си активност, пък каквото стане. Peace Важното е да се чувствам здрава и добре в кожата си.

# 258
Стигнах до 12 стр. от темата, ще пиша, пък после ще дочета нататък.
Понеже бяхме в аналогична ситуация. Моят мъж, благодарение на напрежението в работата плюс спиране на цигарите в комбинация с липса на движение качи доста. С говорене и увещания при нас не стана. Мрънках, обяснявах, давах примери, сравнения и т.н. Но в нашия случай той искаше да отслабне, защото не се чувстваше ок, просто нямаше воля. Стигнахме до там да му предлагам няколко възможности за операция на стомаха. Долу-горе по същото време - преди няколко месеца, усетих, че и аз започвам да се освинвам. И понеже не мога да пазя диети, си харесах Системата - 60 баш от БГ Мамма. И така, заявих му, че минавам на нея, ако иска и той може да пробва. Допадна и на двама ни и продължаваме така, нищо, че аз съм на финала с килата. Трикчетата, които прилагам в допълнение:
- на обяд винаги има салата - първо се изяжда тя
- ядем много рибни неща
- махнахме всякакви изкушаващи гадости
- търся поводи да ходим пеша - може и 30 мин. на ден да е, но за него е ок
И въпреки, че темповете на сваляне при мъжа ми са бавни, виждам, че е ок и продължава, защото си знае, че ако му се хапва сладко или друго - може да го направи сутрин. Готиното на тази система е, че няма забранени храни.

# 259
Не знам .....всеки си има начини.    Simple Smile
За мен вредната "храна" просто не е храна.Вече не мога да възприема нещо, чийто състав не познавам или не мога да произнеса, като храна, това са разни химически съединения.
Ако в състава има съединения като палмово масло/хидрогенирани масла/растителни масла/глюкозен сироп/модифицирано нишесте/сухо мляко и т.н., да не изброявам всички химии, просто не гледам на този продукт като на храна.И съответно, в мен не се поражда желание да изям нещо, което мозъкът ми не възприема като храна.
Ама доста оспамихме темата, та спирам.    Laughing

# 260
И за мен вредната храна не е изкушаваща, напротив.
Не само не ме изкушават разните пици, хлебчета, баници и прочие, за дюнери пък да не говорим, няма земна сила която да ме накара да ям такова нещо Sick, а дори им се чудя на тези, които с такава лакомия ги ядат. Crazy

# 261
Ммм абсолютно не Simple Smile Аз не натяквам на никой как да се храни , освен ако ме попитат как съм пуснал плочки, тук споделих аз как съм го постигнал - не щот ми е "криво" че не ям въглехидрати  Joy  А да споделя опит и да се разбули лъжата която ни е "снесена"

На мен пиците, ориза, картофите и т.н не ми липсват наистина, ако ми липсваха нямаше как да издържа 3 год без тях Simple Smile Това не е самонавиане, просто тялото е изключителна умна машина и може да се адаптира към всякаква среда. Тлъста свинска пържола в сметанов сос за мен е еднакнво вкусна колкото ориза и картофите, разликата за стоамаха обаче е че след второто, ще се чувствам все едно имам умряла котка в мен и ще кача кг.

От всички диети които съм пробвал, тази е най-лесната, защото не създава умопомрачителен глад, дори никакъв не създава, просто храната е по-скучна. Обаче пък идва въпроса, тя създадена ли е за да бъде "интересна" ? Просто започваш да се храниш, щото трябва, не щото ти се иска, това идва от това че мазнините дават бавна енергия и за дълго време, а въглехидратите дават енергият за къс период от време.. за това след 1 баничка глада се връща след 2 часа. Аз се храня по този начин не само зарди плочките, а защото ми харесва да се храня по етественият начин по който сме направени, да не съм гладен през 2 часа и на стомаха винаги да ми е леко Wink

Отделно всички гадини в тяото, включително рака се хранят със захари, за това на раково-болните им спират въглехидратите почти на 0. Темата е мн мн дълга и мога да ви изнесе десертация, но няма нужда, всеки сам си избира. За мен това е много ниска цена да си в топ форма и най-вече доброто здраве, за сметка че съм заменил ориза и картофите с риба, месо, авокадо и т.н. Още на 1-ят месец нямах никакви проблеми да свикна, като само сладото ми липсваше. В САЩ диетолозите вече масово дават това хранене  (LCHF) и хората си го спазват, свалят кг и хората са предоволни. Но света е устроен на принципа 80/20 , истината е само за тия които я търсят.. ако някой му харесва повече да е дебел и болен, за сметка че хапва макдоландс и картофки, и тва е избор , всеки сам си избира Simple Smile

# 262
Да бе, да, не проповядваш изобщо, само си носител на истината и разказваш своята история, за да отвориш очите на слепите, точно като новопокръстен в правата вяра.
Ако с дебел човек е възможно да се живее в мир, то с вманиачен и надъхан определено не може, освен ако и двамата не са еднакво надъхани да си докарат телесните мазнини под критичния минимум и да вадят плочки, все едно това е върхът на хубостта.

# 263
 И аз съм като Краси - мога да изпитам позиви за връщане при вида на Макдоналдс или КФС..нито ориза и картофите ме изкушават..
По темата: днес се видях с една позната, която не съм виждала от месеци. Изглеждаше 10г.  по-млада и беше свалила 20 кг. И направо сияше.
А най ми хареса отговорът й - че го направила за себе си и за пръв си обърнала истински внимание, както и липсата на мъж й дала благотворна сила..(разведе се тежко преди 2 г).

# 264
Те докторите у нас въртят мантрата да не се яде мазно и солено, въпреки това България е на първо място по сърдечно-съдови болести в цяла Европа Wink В глобален мащаб картината е същата, всички статистики за ракови и сърдечно-съдови болести са милиони страдащи и умиращи, въпреки че докторите тръбят че мазното е вредно. Очевидно някой по веригата лъже и има интерес хората да са болни. Аз ще ти кажа че има редица доказателства че мазното не е вредно, а ядейки мазно си регулираш хормоните и холестерола и се поставяш в оптимално здраве, плочките са бонус Wink До скоро му обяснявах това и на моя адвокат,че имаше 30-40 излишни кг, но той продължи да спазва съветите на докторите и почина от инфаркт на 45.. Иначе ми е през оная работа кой с какво се храни и че хората измират като пилци, тъкмо че планетата е пренаселена Wink Има доста руска литература по темата, не става въпрос за плочки, а за здраве, еволюционно как сме направени да функционираме и как да не сме като патки за гушене на корпорациите и фда Simple Smile 80/20 принципа никога не лъже и тука се вижда, но наистина ми е все тая, всеки сам решава какво да прави със здравето си.

# 265
Те докторите у нас въртят мантрата да не се яде мазно и солено, въпреки това България е на първо място по сърдечно-съдови болести в цяла Европа.....

Аз пък съм от другата страна, вегетарианка съм от година и половина, приятелят ми от по-скоро. И двамата го правим по етични причини, и двамата сме здрави до този момент, и двамата сме се начели стабилно преди да си променим начина на хранене, за да сме сигурни, че не крие опасност за здравето ни. И двамата функционираме предимно на въглехидрати, следим да не изоставаме откъм протеини и готвим с много малко мазнина. Ядем готвено всеки ден заедно с много плодове и салати. Разликата между двама ни е, че моят метаболизъм е нормален, а неговият е бърз като ракета, но и двамата не сме напълнели от начина си на хранене, макар че той много иска и се храни стабилно.

Това са сведения от първо лице, за да разбереш, че диетата ти не е универсална. Надявам се, като си чел, да си обърнал внимание и на четивата, които отричат твоя начин на хранене, както направих аз, за да видиш и други гледни точки, медицински изследвания и т.н. Това, че ти не ядеш плодове и варива напр. не ги прави вредни за всички хора по света. На мен ми носят много ползи и не бих се лишила от тях. И виждам хора, които поддържат дори веган начин на хранене с десетилетия и са здрави и с плочки, но насила да те карам, не мерси. Най-малкото е въпрос на мироглед, отделно разнообразното хранене натоварва финансово.

Пускам ти пример, за да се убедиш с очите си: https://www.youtube.com/watch?v=5_RgsXrRJe0
От 9 години е веган, набляга на въглехидратите, била е пълна и е отслабнала постепенно, а здравето и се е подобрило значително през тези години. Яде без никакви ограничения, но спортува активно с колелото. За съжаление е с много проповедническа нагласа, която е ненужна, защото в тяло е ходеща реклама.

# 266
Не, разбира се че не всички хора са еднакви Simple Smile Има различни телесни типове- ендоморф, ектоморф, мезоморф, както и техните смесеци - абсолютен, балансиран или ектоморфен ендоморф и т.н комбинациите са безброй.Затова и спортисти като Майкъл Фелпс приемат м/ж 8,000 и 10,000 калории от спагети и подобни.. други спортисти като Кличко пък са на стриктно LCHF от години , говорим за човек който го гледа 1 клиника от доктори, диетолози и т.н.

Цялата разлика идва от това че определен тип хора при консумация на въглехидрати не предизвиква толкова силна инсулинова реакция, а инсулина превръща въглехидрати в мазнини. Тоест човек на който тялото реагира с мн инсулин ще качва лесно мазнини (и мускулна маса)... и на човек, чийто тяло не реагира с мн инсулин няма да качва.. Затва някой млати пици и сладки и не дебелее , а други качват от "въздуха". Тия с въздуха са 80-90%, иначе нямаше да има толкова мн затлъстели нации.

Аз питам един прост въпрос.. В цял свят се рекламира че мазнините са вредни, в същото време хората никога не са били толкова дебели и болни като в последните 60-70 год. Пита се къде е грешката в уравението, щот някъде някой по веригата греши и резултатите са катострафални Wink Също как така раковите болести и сърдечните са най-малко срещани при ескимосите, менюто им е 70% мазнини.
Другият ми въпрос е какво са яли хората преди фермерството? Хомо-сапиенс сме тука от 200 хил.год, предишните човекоподобни от няколо млн години, фермерството е тука от 10,000 год. 190 хил.години сме консумирали месо и мазно (каквото си уловиш), а въглехидрати се е приемало само от плодове и ядки. Т.е генетически средата в която сме живели не е предлагала въглехидрати, затова и телата ни са израснали според тая среда.. и резултатите са че болшинството дебелят от тях Wink Ако живеем още 50 хил.год сред макдоналдс и бъргер кинг, може и 100% от хората да ги усвояват.. но до днешен ден не съм видял човек който като спре въглехидратите да не започне да отслабва моментално, това говори само по себе си.

Ако бях от късметлиякият мезоморфен тип или просто да ям вафли, торти и пици и тялото ми да ги приема, много ясно че бих предпочел да се тъпча с вкусна, пристрастяваща джънк храна.. или просто спагети и пици или много грозде, портокали, фурми Simple Smile (не държа да живея до 100 год) Уви, тялото ми ТВЪРДО, ма наистина твърдо не ги приема, мога да качвам по 3-5 кг мазнини на ДЕН. Бил съм 123 кг, сега съм 85... и ти гарантирам че мн хора са така Wink мъжа на авторката ако беше с мезоморфен тип метаболизъм никога нямаше да е тия кг, но не е.  Хубавото нещо е че в бъдеще благодарение на генетиката ще може да се отлючват  метаболизмите да са бързи - с хапче, и ядеш квот ти се иска.. бих изял 1кг сладолед Wink И пак казвам в никой нищо не убеждавам, задавам въпроси и отговори, щото просто не вярвам на мейнстрийм информацията.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 00:59 от JonSnow

# 267
  • Sofia
Ако бях от късметлиякият мезоморфен тип или просто да ям вафли, торти и пици и тялото ми да ги приема, много ясно че бих предпочел да се тъпча с вкусна, пристрастяваща джънк храна.. или просто спагети и пици или много грозде, портокали, фурми Simple Smile (не държа да живея до 100 год) Уви, тялото ми ТВЪРДО, ма наистина твърдо не ги приема, мога да качвам по 3-5 кг мазнини на ДЕН. Хубавото нещо е че в бъдеще благодарение на генетиката ще може да се отлючват  метаболизмите да са бързи - с хапче, и ядеш квот ти се иска.. бих изял 1кг италиански сладолед Wink

С това изказване потвърди мнението ми от миналата страница, а именно, че всеки би предпочел "нездравословната" храна, ако знаеше, че няма да му повлияе в негативна посока на здравето и фигурата. По-вкусна е просто, няма какво да се лъжем. Peace

# 268
То и повечето хора биха предпочели да правят секс без презаративи с някоя нова засукана мацка, ако знаят че няма да им лепнат нещо Laughing Уви, най-сладките неща в живота са забранени или се умира от тях  Mr. Green

Иначе веганката изглежда доста добре.. ма мога си представя как си режа тлъстата пържолка вкусно и тя ме гледа на кръв хаха hahaha Twisted Evil

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 01:22 от JonSnow

# 269
Скрит текст:
Не, разбира се че не всички хора са еднакви Simple Smile Има различни телесни типове- ендоморф, ектоморф, мезоморф, както и техните смесеци - абсолютен, балансиран или ектоморфен ендоморф и т.н комбинациите са безброй.Затова и спортисти като Майкъл Фелпс приемат м/ж 8,000 и 10,000 калории от спагети и подобни.. други спортисти като Кличко пък са на стриктно LCHF от години , говорим за човек който го гледа 1 клиника от доктори, диетолози и т.н.

Цялата разлика идва от това че определен тип хора при консумация на въглехидрати не предизвиква толкова силна инсулинова реакция, а инсулина превръща въглехидрати в мазнини. Тоест човек на който тялото реагира с мн инсулин ще качва лесно мазнини (и мускулна маса)... и на човек, чийто тяло не реагира с мн инсулин няма да качва.. Затва някой млати пици и сладки и не дебелее , а други качват от "въздуха". Тия с въздуха са 80-90%, иначе нямаше да има толкова мн затлъстели нации.

Аз питам един прост въпрос.. В цял свят се рекламира че мазнините са вредни, в същото време хората никога не са били толкова дебели и болни като в последните 60-70 год. Пита се къде е грешката в уравението, щот някъде някой по веригата греши и резултатите са катострафални Wink Също как така раковите болести и сърдечните са най-малко срещани при ескимосите, менюто им е 70% мазнини.
Другият ми въпрос е какво са яли хората преди фермерството? Хомо-сапиенс сме тука от 200 хил.год, предишните човекоподобни от няколо млн години, фермерството е тука от 10,000 год. 190 хил.години сме консумирали месо и мазно (каквото си уловиш), а въглехидрати се е приемало само от плодове и ядки. Т.е генетически средата в която сме живели не е предлагала въглехидрати, затова и телата ни са израснали според тая среда.. и резултатите са че болшинството дебелят от тях Wink Ако живеем още 50 хил.год сред макдоналдс и бъргер кинг, може и 100% от хората да ги усвояват.. но до днешен ден не съм видял човек който като спре въглехидратите да не започне да отслабва моментално, това говори само по себе си.

Ако бях от късметлиякият мезоморфен тип или просто да ям вафли, торти и пици и тялото ми да ги приема, много ясно че бих предпочел да се тъпча с вкусна, пристрастяваща джънк храна.. или просто спагети и пици или много грозде, портокали, фурми Simple Smile (не държа да живея до 100 год) Уви, тялото ми ТВЪРДО, ма наистина твърдо не ги приема, мога да качвам по 3-5 кг мазнини на ДЕН. Бил съм 123 кг, сега съм 85... и ти гарантирам че мн хора са така Wink мъжа на авторката ако беше с мезоморфен тип метаболизъм никога нямаше да е тия кг, но не е.  
Хубавото нещо е че в бъдеще благодарение на генетиката ще може да се отлючват  метаболизмите да са бързи - с хапче, и ядеш квот ти се иска.. бих изял 1кг сладолед Wink

А аз не бих изяла един килограм сладолед никога,  защото мога още сега да изям 100 грама и да се накефя на сладолед, защото не съм си забранила въглехидратите, нито мазнините. А ти чакаш вълшебното хапче, за да се натъпчеш като прасе с твоя страхотен режим. Не знам кое е по-нездравословно - да копнея за несметни количества захар, но да устоявам или просто да ги ям всеки ден в нормални количества...
 И какви са тия тъпи сравневния с палеолита? Аз да не съм пещерен човек, който лови животни със заострени колчета? Тия хилядолетия между тази епоха и нас са ни нагънали червата, така че да ядем и зърно, и готвена храна. Съвременен човек съм, както и ти междувпрочем, така че ако тръгнеш сам да си ловиш храната, ама не от магазина, а от гората, не просто ще отслабнеш, ами направо ще пукнеш от глад, както и всеки друг, дето верно си въобразява, че е ловец, ама лови пържоли в кауфланд.

Общи условия

Активация на акаунт