Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 589
  • 367
  •   1
Отговори
# 285
Да де, ма постовете ти не са по темата, мини в здравния, линк искаш ли?
Прочети внимааааааааателно заглавието на темата и ако имаш да кажеш нещо, дерзай....

# 286
  • Sofia
Но хората им харесва да ги лъжат и да са болни.

Абе, ако ме питаш мен, на повечето хора тези неща, които разискваме в темата, са им ясни, ама трудното е да се откажат от вредните хранителни навици. Wink И си кретат така с години. Това, че знаеш как е правилно да се храниш, не значи автоматично, че действително ще имаш волята и силите да спазваш указанията за здравословна диета. Peace Аз съм живият пример за това.

# 287
Джони, не забравяй, че мъжът на авторката не е тук за да ги изнасяш тия лекции.  Mr. Green

# 288
Оффф, иди в красива мама и там си разтягай локумите, има си специална тема, даже и плочките може да си демонстрираш и няма да е спам.
Уж нахранен, ама демонстрира поведение на веган, точно толкова досаден, носи ти истина на килограми и ти вещае болести ако не си отвориш очите.

# 289
# 290
От къде почна темата, в какво се превърна Rolling Eyes Все така ли става тъдява? newsm78
Да. Като се стигне до космите, ми свирнете. Sunglasses

# 291
Ако това беше универсална истина, тази тема нямаше да я има.    Laughing

Проблемът с въглехидратите не е с въглехидратите    Laughing  , а с техния вид и количество.И че са на всяка крачка, навсякъде....
....
Тялото просто няма нужда от толкова много енергия и е нормално да я превръща в мазнини и да я складира.
Една вафла на седмица, едно парче торта по повод, един плод на ден няма да направят никого дебел.Ежедневното им ядене на корем обаче, гарантирано.

Ами именно това е проблемът, за мен нормални условия са, когато има умереност. Балансът е нещо устойчиво. Не може месец на диета и ограничения и после пак да се върнеш към вредните навици, очаквайки да си запазиш фигурата.

Не ми е проблем кой колко вредна храна яде, личен избор е. Но когато имаш семейство, ми се струва егоистично да рискуваш здравето и живота си. Лишаваш децата си от време с теб, защото си тромав или трудно подвижен, за да играеш с тях, и поемаш риска да ги оставиш сираци. Освен това, знаеш, че те се влияят от теб, и въпреки това ги окуражаваш с поведението си да копират хранителните ти навици.

Скрит текст:
П.С.  Янечек, моя близка приятелка е веган, никога не ме е убеждавала да стана като нея. Уважава моя избор, държи си на своя. Не всички вегани ядат пържени маргаритки и ходят да проповядват "единствената истина". На мен ми е много неприятно, като споделя, че съм вегетарианка и някой любител на месото нарочно почне да изтъква тая седмица колко кюфтета и пържоли е изял. Случвало ми се е да идва на гости роднина на приятеля ми (само за вечеря). Сготвили сме 2-3 традиционни постни манджи, за да не го лишим от избор, отделно на масата салати, плодове, ядки. И въпросният минава през магазина да си купи салам. Еми, много е  обидно предвид старанието и положения труд, гостът ти да седне на хляб и салам при пълна маса. Не ми харесва генерализирането, защото нетолерантността засяга и двете страни.

# 292
6 килограма качих, въпреки че се хранех по-здравословно от преди. Преди ядях сладки неща (вафли, шоколад, шоколадови бисквити и т.н.) поне през ден, плодове изключително рядко, но много често не вечерях. Сега ям 2 пъти дневно плодове и много повече зеленчуци, месо и млечни продукти. За сметка на това захарни изделия ям 1 път седмично и гледам да е повече чист шоколад, обаче просто повече калории поемам, ям сравнително късно вечер и ми е по-застоял начинът на живот. При мен поне няма значение толкова какво ям - за килограмите, не за здравето като цяло, по-важен е калорийният баланс и да не ям късно. При повечето хора вероятно също е така. Липсва ми воля и мотивация да се ограничавам калорийно, 2 от 6-те килограма свалих от само себе си, останалите 4 си стоят. Предполагам, че и мъжът на авторката не е мотивиран, а насила не става.

# 293
Е да, ама едно е да имаш 4+, съвсем различно е да са 40+.
За мотивацията.

# 294
Е да, ама едно е да имаш 4+, съвсем различно е да са 40+.
За мотивацията.
Хепи, точно ако имаш 40+,(да не дава Бог) е по лесно. Само един поглед в огледалото стига. Ако си с 4+, можеш да си кажеш "какво пък, добре изглеждам, диетата другия месец"... Laughing

# 295
Ми и аз това казвам, Лъки! Peace Laughing
Защото на Кукумицинка надали ѝ личат толкова тези 4 кг.
Спокойно може и с тях.

# 296
4 кг?!? - вие се шегувате
Дневното тегло варира с 1-2 кг., моля ви се
Това са суетните килограми, които нямат общо със здравословното

# 297
4 кг?!? - вие се шегувате
Дневното тегло варира с 1-2 кг., моля ви се
Това са суетните килограми, които нямат общо със здравословното
Зависи, понякога от +4 се стига до нови +4...и така нагоре. Ако са 4 вариращи от 50-54, не бих го мислила изобщо. Много е субективно, има хора не се понасят себе си, ако качат 4-5 килограма, има други които качват и не усещат.

# 298
Зависи, понякога от +4 се стига до нови +4...и така нагоре. Ако са 4 вариращи от 50-54, не бих го мислила изобщо. Много е субективно, има хора не се понасят себе си, ако качат 4-5 килограма, има други които качват и не усещат.

Не, вариращите са ми от 58 до 60. Сега съм твърдо 64 кг. Ако тръгна да смятам и минимума от вариращите, ще излезе, че съм качила повече, но понеже при стрес и липса на време да ям съм била на този минимум, не го смятам, че ще се депресирам. Личи си ми, че съм качила.

# 299
Ако си висока, не са много 64.
Но ти май не си.

Общи условия

Активация на акаунт