
Проблема не е в 30-те въглехидрата (средно) в 100 гр сладолед, а в закуската с хляб, преди обяда със сладко, талителите на обяд или боба с хляб, вечерята пак с въглехидрат. Т.е в тоталният прием на въглехидрати, който на световно ниво е 63% , интресното е че колкото е по-развита държавата толкова по-малко въглехдрати консумира населението, ето ти статистика http://chartsbin.com/view/1154
Преди агро революцията въглехидратите със сигурност са били в много ниски граници от порядъка 10-20%, освен ако някой не е лапал банани до припадък. Връщането на въглехидратите в 10-15% води до моментална загуба на тегло , дори първоначално да приемаш повече калории, отколкото изгаряш. Един жокер - много е трудно да преядеш с мазнини, просто глада "изчезва", заради бавната и равномерната енергия която получаваш и всъщност в тялото си идва всичко на място. "о чудо"

Има и пряка зависимост м/ж консумацията на въглехидрати с диабет 2 и синдром Х , ето ти друго кратко проучване http://ajcn.nutrition.org/content/79/5/774.full
И говорим за нормалните хора, дето дебелеят, не за онзи малък % х-мен мутанти дет правят храната зян
